din nou despre salariul bonelor

Raspunsuri - Pagina 11

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Suchardinica spune:

Aha. M-am gandit eu ca iau prea putin pentru ce fac, dar fiind vorba de o prietena si tinand cont ca pustiul e foarte atasat de mine, am zis sa nu comentez...
Asadar eu sunt bona. Si vad ca se cam cearta lumea pentru atributiile pe care trebuie sa le aiba o bona. Eu sunt cadru didactic si stau cu David, baietelul de 3 ani si jumatate al prietenei mele cam 10 ore pe zi in timpul vacantelor scolare. Din punctul meu de vedere, bona nu trebuie sa faca si menaj. Asta in cazul in care vorbim de o bona care se ocupa cu adevarat de copil. Daca ai nevoie doar de un gardian si atat, atunci da, poate sa faca si menaj. Nu cred ca o bona care se respecta, mai are timp sa faca si curatenie si mancare si alte treburi casnice si sa se ocupe si responsabil de copil. Cand il inveti pe copil o poezie sau un cantecel? In timp ce dai cu aspiratorul? Cand pictezi sau colorezi cu el? In timp ce amesteci cu lingura in mancare?
Sorry. Eu sunt o bona care ma respect in primul rand pe mine, apoi pe copil si familia acestuia. Ma dedic in totalitate copilului, de la mine nu invata expresii triviale, nu o sa ma vedeti scuipand seminte in fata blocului si lasand copilul de capul lui, dimpotriva, il corijez cu blandete atunci cand greseste, atunci cand merg in parc cu el ne jucam efectiv, nu stau la barfa cu alte bone, mame sau bunici. Am pretentia ca atunci cand se termina perioada in care am stat cu copilul, am lasat ceva in urma mea, ceva de care parintii sa fie mandri iar copilului sa-i foloseasca. Si tot din punctul meu de vedere, nu poti face in mod profesionist doua lucruri: si menaj si sa fii si bona de calitate. Ori ai sa lasi curatenia pe locul doi si faci lucru de mantuiala, ori ai sa faci curatenia bine si copilul va ramane neglijat sau nu va invata nimic de la tine. Bona trebuie sa fie un exemplu pentru copil, la fel ca si parintele.
Subliniez faptul ca este strict parerea mea.
Mi-ar placea sa continuam discutia.
Cu drag...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns LoraG76 spune:

Suchardinica, tu esti idealul de bona! Mi-as fi dorit si eu un cadru didactic sau, mai bine zis, fost cadru didactic pentru fetita mea, insa nu a fost sa fie...am gasit, in schimb, o d-na foarte draguta care chiar e atasata de copil si incearca, atat cat poate, sa invete fetita lucruri bune, sa se joace cu ea...recunosc, uneori mai face si usor menaj - pune rufe la spalat, le intinde, mai calca, mai gateste sau aspira, spala vase, dar asta nu zilnic, ci cand are timp si nu pentru ca ii cer eu. Precizez ca fetita mea are 4 ani si 9 luni si uneori treburile le fac impreuna. Eu, personal, sunt f. multumita de bona, de cum se ocupa de copil - a fost ingrijitoare la cresa si acum este pensionara, iar bona Iustinei e de cand avea 8 luni.

Lora, mami de Iustina
www.desprecopii.com/POZECONCURS/folderview.asp?folder=Ratusca%20din%20viata%20mea&page=8" target="_blank">ratuste in concurs, lo1 si lo2

Teledon pentru Dan

Ajuta la construirea unei sectii de chirurgie cardio-vasculara :
858 - 2 euro/sms - Comote, Orange, Vodafone
www.inimacopiilor.ro

Bazar pentru Sebi

(Niciodata sa nu spui niciodata!)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Gwendoline spune:

Citat:
citat din mesajul lui Suchardinica

Aha. M-am gandit eu ca iau prea putin pentru ce fac, dar fiind vorba de o prietena si tinand cont ca pustiul e foarte atasat de mine, am zis sa nu comentez...
Asadar eu sunt bona. Si vad ca se cam cearta lumea pentru atributiile pe care trebuie sa le aiba o bona. Eu sunt cadru didactic si stau cu David, baietelul de 3 ani si jumatate al prietenei mele cam 10 ore pe zi in timpul vacantelor scolare. Din punctul meu de vedere, bona nu trebuie sa faca si menaj. Asta in cazul in care vorbim de o bona care se ocupa cu adevarat de copil. Daca ai nevoie doar de un gardian si atat, atunci da, poate sa faca si menaj. Nu cred ca o bona care se respecta, mai are timp sa faca si curatenie si mancare si alte treburi casnice si sa se ocupe si responsabil de copil. Cand il inveti pe copil o poezie sau un cantecel? In timp ce dai cu aspiratorul? Cand pictezi sau colorezi cu el? In timp ce amesteci cu lingura in mancare?
Sorry. Eu sunt o bona care ma respect in primul rand pe mine, apoi pe copil si familia acestuia. Ma dedic in totalitate copilului, de la mine nu invata expresii triviale, nu o sa ma vedeti scuipand seminte in fata blocului si lasand copilul de capul lui, dimpotriva, il corijez cu blandete atunci cand greseste, atunci cand merg in parc cu el ne jucam efectiv, nu stau la barfa cu alte bone, mame sau bunici. Am pretentia ca atunci cand se termina perioada in care am stat cu copilul, am lasat ceva in urma mea, ceva de care parintii sa fie mandri iar copilului sa-i foloseasca. Si tot din punctul meu de vedere, nu poti face in mod profesionist doua lucruri: si menaj si sa fii si bona de calitate. Ori ai sa lasi curatenia pe locul doi si faci lucru de mantuiala, ori ai sa faci curatenia bine si copilul va ramane neglijat sau nu va invata nimic de la tine. Bona trebuie sa fie un exemplu pentru copil, la fel ca si parintele.
Subliniez faptul ca este strict parerea mea.
Mi-ar placea sa continuam discutia.
Cu drag...

Buna, e bine ca te ocupi de copii in acest fel mai ales la un copil de 3 ani unde intradevar trebiue educat ,invatat multe lucruri.

DAR, am o intrebare pt tine, pt ca spui ca nu esti de acord cu menajul usor binenteles, in cazul in care stai cu un bebe de 4luni ,bebe doarme 4ore dimineata in continu si alte 3ore in continu dupamasa( iau ex copilului meu el doarme asa de mult) Tu ca bona ce faci in acest timp?

Gwendoline si Kylian

Dariana,mamica de Gwendoline(16.06.2005) si Kylian (20.02.2009)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns AYSHA 2 spune:

si eu vreau sa stiu acelasi lucru:
ce faceti cand doarme copilul? pregatiti plansele cu tematica pentru a diua zi? stabiliti ce cantecele sau poezii interpretati ? va faceti pedichiura? va pensati ? dormiti ? va uitati la televizor ? cititi Kant sau Dostoievschi ?

stiti ce as face in orele cat doarem copilul lui Gwendoline ? m-as pensa, mi-as face manichiura si as dormiiiiii

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns AYSHA 2 spune:

intreb asta pt ca suchardinica a spus ca se respecta intai pe ea si apoi copilul si familia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Suchardinica spune:

Vad ca unele dintre voi deveniti rautacioase si nu cred ca are rost sa intru in polemica.
Nu am vrut sa deranjez pe nimeni! Este ultimul mesaj pe care-l scriu si acum inteleg si de ce nu intra bonele aici.
Daca va purtati la fel cu toate...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns kariguld spune:

Citat:
citat din mesajul lui AYSHA 2

intreb asta pt ca suchardinica a spus ca se respecta intai pe ea si apoi copilul si familia

eu cred ca a vrut sa spuna ca se respecta ca OM, nu ca-si face manichiura.
si vb de un copil de trei ani si ceva....

mai sunt atatea subiecte in paginile din spate....cititi si pe aclo, sa vedeti ca aceasi linie s-a pastrat...ironii gramada la adresa bonelor.

Bazar pt Mihaita

VREAU SA NU MAI FIU DIFERIT! MIHAITA

Unii oameni au petrecut o viata intreaga si au adunat averi facand lucruri firesti, nefiresc de bine!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alsa spune:

Aysha, vezi ceva rau in a spune ca te respecti pe tine mai intai? A te respecta pe tine presupune automat si sa-i respecti pe ceilalti. Sa-ti respecti munca, sa-ti indeplinesti cu raspundere sarcinile, si bineinteles, sa astepti ca si ceilalti sa te trateze pe masura. Asta insemnand atitudine, bani, consideratie. Eu una nu vad nimic rau in asta. Si eu la serviciu muncesc cu raspundere, cu seriozitate, dar astept sa fiu platita pe masura si sa fiu tratata asemenea.

Daca ar exista mai multe bone care sa gandeasca si sa faca ce spune Suchardinica ca face, cred ca si noi mamicile am sta mult mai linistite.

Mergi la inceput

Nu sa inteles nimic !! cea ce intrebam eu era cand copilul doarme un copil de 4 luni ce fac bonele in timpul asta e ceva rau la intrebarea asta?? E curiozitatea mea!! timp de 3-4 ore ce faceti ?reamintesc le un copil de 4 luni unde nu ai ce pregati planse si poezi!

Gwendoline si Kylian

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui Suchardinica

Vad ca unele dintre voi deveniti rautacioase si nu cred ca are rost sa intru in polemica.
Nu am vrut sa deranjez pe nimeni! Este ultimul mesaj pe care-l scriu si acum inteleg si de ce nu intra bonele aici.
Daca va purtati la fel cu toate...

Sicer m_am purtat urat cu tine? eram doar curioasa ce face bona in timp ce doarme copilul e o simpla intrebare , pt ca din septembrie voi avea si eu bona la bebe meu si asi dori si eu o parere din partea unei bone sa stiu si eu alta bona ce face in timp ce copilul doarme?

Gwendoline si Kylian

Mergi la inceput