din nou despre salariul bonelor
Raspunsuri - Pagina 10
sorana spune:
Andreea la 1 an si 9 luni - sa-l supravegheze, sa se joace cu el, sa-i incalzeasca mancarea, sa-l scoata afara, sa-l schimbe de pampers, ma rog, sa faca tot ce faci tu cand esti cu copilul, as zice cu un plus la joaca si invatat si un minus la alte activitati casnice (adica daca tot nu spala/calca/gateste - poate sa se joace instructiv cu copilul).
Dar eu una am preferat de la bun inceput o bona care vorbeste corect si care se descurca macar cu minime chestii de "scoala". Asta pentru ca am vrut o bona pe termen lung. Monica intra la scoala anul asta si are aceeasi bona de cand avea 3 luni.
Sorana si Monica (in curand scolarita)
Gwendoline spune:
| Citat: | ||
citat din mesajul lui tutidana
Daca ai fii fost un pic atenta,ai vazut ca am si scris NU VREAU sa intru in polemi cu nimeni,sa inteleg ca copilul tau doarme la prinz 6 ore??? Asa se intelege.Sper sa gasesti bona pe care o vrei,dar ai cam putine sanse gandind asa.Nu stiu cum a fost bona pe care ai avut-o.In fine,cred ca din aceasta cauza nu intra prea des bonele si vb. despre asa ceva![]() .Si cred ca cu asta am spus tot.Speranta moare ultima. |
Eu cred ca tu nu esti atenta la cea ce am scris , copilu doarme 3 ore dimineata si 3 ore dupamasa fac 6 in total, nu? si sa sti ca pana acum am avut o bona (nu aici in bucuresti pt ca neam mutat de curand) si facea si curat si tinea si copilul ,si toate cunostintele mele aveau o bona la fel, asa ca , daca tu nu accepti ca o bona sa faca si curat IN TIMPUL "LIBER" e problema ta , eu asta caut si voi gasi am deja cateva candidate care accepta sa faca detoate , cine vrea sa lucreze lucreaza cine nu ,nu lucreaza! Si in plus sunt bone recomandate de la famili , cu experienta ,au facut si in familiile respective curat si copil!(famili Franceze ) Vezi ca se poate! Sunt multe bone care cauta de lucru si mai putine famili car vor o bone (criza,lipsa de bani), prefer sa platesc bine bona si sa faca lucru calumea !
Acum am terminat nu are rost sa discut despre niste lucruri care eu personal le vad dintr_un alt unghi, am intrat aici sa intreb parerea mamelor care au bone care este pretul unei bone pe ora si ce fac pt. , m_am lamurit si va multumesc pt sfaturi si info! Si despre ceea ce face bona pe bani ce ii dau eu cred ca e numai trea mea!
Va doresc numai bine ! si succes in continuare!

Gwendoline si Kylian
Dariana,mamica de Gwendoline(16.06.2005) si Kylian (20.02.2009)
AYSHA 2 spune:
pt nicdavi si tutidana, NU SUNT IN CAUTAREA UNEI BONE
eu vroiam sa stiu salariul si atributiile
eu am bona buna la copil, dar nu vreau sa fiu pe dinafara cu banii si cu ce trebuie sa faca !
daca vreau sa o pastrez, trebuie sa o motivez cumva, nu ?
cum spunea si Gwendoline, dau un ban, dar macar sa stiu pentru ce !
iar eu la serviciu nu ma odihnesc o ora, am doar pauza de masa si nici nu-mi permit sa-i pretind sefului asa ceva, pentru ca NIMENI in frunte cu seful, nu are astfel de pauze
kariguld spune:
la fel cum unii doresc bone care sa faca si menaj, Eu nu am angajat bona pentru menaj si nici nu as permite asta! chiar daca sta doua, trei ore degeaba, nu sunt de acord sa faca menaj.
Gwendoline, fiecare are dreptate din punctul lui de vedere. dar, sunt convinsa ca nu ai vrea sa curteti toaleta la serviciu daca seful te-ar ruga asta!
Unii oameni au petrecut o viata intreaga si au adunat averi facand lucruri firesti, nefiresc de bine!
Gwendoline spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui kariguld la fel cum unii doresc bone care sa faca si menaj, Eu nu am angajat bona pentru menaj si nici nu as permite asta! chiar daca sta doua, trei ore degeaba, nu sunt de acord sa faca menaj. Gwendoline, fiecare are dreptate din punctul lui de vedere. dar, sunt convinsa ca nu ai vrea sa curteti toaleta la serviciu daca seful te-ar ruga asta! Cu spui fiecare are dreptate din punctul lui de vedere , dar asta nu intelegeti voi nu o angajez ca bona si dupa o luna sa ii spun ca va trebui sa curete toaleta !!Eu din start pun conditiile asa ca ii convine bine nu_i convine cauta in alta parte e clar pt tine ce vreau sa spun? Sau trebe sa va fac un dasen? Pun conditiile dinainte cu salariu ce corespunde serviciilor le convine sau nu!! ce nu intelegeti ? fiecare face cum vrea daca vreti ca bona sa va faca cutat bine daca nu ,nu, fiecare cu conditiile lui!!! Unii oameni au petrecut o viata intreaga si au adunat averi facand lucruri firesti, nefiresc de bine! |
Gwendoline si Kylian
Dariana,mamica de Gwendoline(16.06.2005) si Kylian (20.02.2009)
kariguld spune:
| Citat: | ||
citat din mesajul lui Gwendoline
Gwendoline si Kylian Dariana,mamica de Gwendoline(16.06.2005) si Kylian (20.02.2009) |
imi cer iertare pentru postarea de mai sus!
era doar o situatie ipotetica!succes in gasirea unei bone, asa cum iti doresti!

Unii oameni au petrecut o viata intreaga si au adunat averi facand lucruri firesti, nefiresc de bine!
lidsta spune:
Iertare, dar a spune ca nu accept ca o bona sa faca si menaj suna putin cam pretentios ca sa nu spun ca moft. Este ca si cum un director intr-o firma mica nu si-ar sterge singur biroul si nu ar raspunde la telefon ca de ... nu e treaba de director. Spun firma mica pentru ca depinde de bona: daca ai norocul sa ai ca si bona un absolvent de studii pedagogice sau o asistenta medicala sau cineva calificat pentru varsta copilului tau e OK, dar daca doamna pe care o angajezi este la nivelul tau (supralicitez putin) si vrei sa te inlocuiasca pe perioada cat nu esti acasa nu cade cerul daca face o lingura de mancare in plus de 2 ori pe saptamana si mai calca niste rufe.
Si nu se pune problema de neglijare a copilului: sotul meu lucreaza acasa si se intampla des sa nu manance decat hrana rece si el si bona pentru ca din diverse motive nu a fost timp de gatit. Sau de ex. daca e post gateste ceva frugal separat pentru ea: la urma urmei sta aproape 12 ore la noi. Si cum ar fi in timpul zilei in aceeasi casa sotul meu sa munceasca, copilul sa doarma sau sa coloreze/ construiasca iar bona sa se uite la televizor? Plus ca pentru copii mai mari e si un exemplu pozitiv sa se perinde prin camere dupa adulti pentru a vedea ce si cum fac, sau cum se tine o casa. Iar copii mici dorm mult. Asa ca ideea asta ca bona e bona si atat tine doar daca e calificata si cu frustari personale si nu vrei sa ii lezezi amorul propriu.
Dar nu numai banii sunt importanti: dimineata cand vine cafeaua e facuta si pusa in ceasca, daca vrea sa vina mai tarziu e OK, daca are probleme si pleaca cine stie unde ne descurcam noi cumva, ne vb cu dumneavoastra, ne facem cadouri si chiar ne vizitam peste weekend.
Si motivul pentru care nu am separat menajera si separat bona (desi cu banii ajungeam tot acolo) tine de alegerea mea personala: prea multi straini in casa si prea multe chei imprastiate pentru a gati ceva suplimentar atunci cand este timp si calcat. Iar asta cu calcatul a venit pur si simplu de la sine, nimeni nu a cerut-o...
Ca sa nu fiu gresit inteleasa, menajul inseamna a face ceva in limita timpului disponibil si atat. Tine de bunul simt al fiecaruia de a nu sta si dormi/ dormita pe banii firmei, pardon al parintilor :)
Dar daca esti consilier (a se citi calificat) poti sta linistit si munci doar atunci cand este nevoie ...
kariguld spune:
eu n-am facut o precizare, in ce ma priveste, bona pe care am avut-o in RO, era ptr doi copii mici, diferenta intre ei de 1 an si putin....deci cand sa hraneasca doi copii, cand sa se joace cu ei, cand sa-i duca in parc, cand sa-mi dea mie cu aspiratorul sau un mop in bucatarie.
si am avut copii atomici....necesitau f multa atentie si supraveghere. iar cand dormeau de amiaza, o ora si ceva, ea se odihnea la tv-eu, pe banii mei. dupa 6, 7 ore cu doi copii....apoi inca doua, trei oare pana veneam noi....
hai sa ma opresc aici, fiecare face cum crede ca-i mai bine pentru familia lui!
Suchardinica spune:
Buna, fetelor!
Sunt noua pe forum dar sper sa gasesc aici o adevarata familie. Pentru inceput am intrat in aceasta sectiune ca sa va adresez o intrebare: cam ce salariu i-ati da voi unei bone care sta de la 7 la 17 cu copilul vostru (in varsta de 3 ani, sa zicem) si care in afara de activitatile uzuale pe care le faceti si voi (spalat, mancat, schimbat) se joaca foarte mult cu copilul, il duce in parc, il invata poezii si cantecele, picteaza cu el si modeleaza (in fiecare zi au cel putin 2 ore de activitati), decupeaza, il invata literele alfabetului, il invata cateva cuvinte in engleza, cateva in franceza, totul in joaca. Copilul o adora iar ea il adora pe copil. Mentionez ca bona este si cadru didactic. Se ocupa de copil in timpul vacantelor scolare. Ei? Astept parerile voastre. Va pupacesc.

Asa se intelege.Sper sa gasesti bona pe care o vrei,dar ai cam putine sanse gandind asa.Nu stiu cum a fost bona pe care ai avut-o.In fine,cred ca din aceasta cauza nu intra prea des bonele si vb. despre asa ceva
.Si cred ca cu asta am spus tot.