Calendarul gradinarului vesel :-)) 8
Raspunsuri - Pagina 9

olympia spune:
Calypso sau Decis. Se poate repeta stropirea cam dupa 10 zile, mai ales daca intre timp a plouat. Dar acum asteapta sa ai macar o zi-doua fara ploaie ca altfel dai degeaba...
Pene colorate... cate putin din toate!

b.nica spune:
Tala eu am reusit sa mai diminuez din puricii nenorociti spaland plantutele pe care le am in ghiveci(capsuni) pt. ca nu vreau sa le intoxic.
Am pus un plastic pe ghiveci si am pus"jetul" de la furtun pe frunze,mai ales pe spatele lor.Azi am vazut ca dupa 4 zile au aparut iar,mai putini si mai mici si sunt hotarata sa-i spal bine maine.Acum fiind necajita citesc de zor dintr-o carte f. buna despre cum se cresc ecologic plantele si legumele scrisa de o frantuzoaica.

petra spune:
Citat: |
citat din mesajul lui olympia La rosii eu stiu asa... Periodic se copilesc, adica se rup continuu vlastarii mici (copilii) ce se formeaza la subsuoara frunzelor, ca sa nu se ramifice planta prea mult . Asa pastreaza o singura tulpina principala, altfel se imparte pe doua, trei directii. Pene colorate... cate putin din toate! |
Olympia,
multumesc mult pentru raspuns ! Deci copilirea se face periodic indiferent daca rosiile sunt cu floare sau nu .
Asta este acum ! Asa-mi trebuie acum daca m-am plimbat cu prietenii prin parc cand ai mei copileau rosiile in gradina !

Tala spune:
Am inteles. am o fiola de calypso dar astept sa treaca zilele de ploi pt ca, oricat mi-ar placea sa nu intoxic plantele cu insecticide, poate spal puricii, dar ce fac cu furnicile? am descoperit ca sunt f multe.Aaaaa si avem si purici verzi care sunt doar pe pomi (gutui, meri si pruni), puricii negri sunt pe margarete iar furnicile...peste tot.
Bucurie!

b.nica spune:
Mai am putin si infloreste lavanda;am sa o pun langa plantele cu fructe afectate si daca alunga puricii am sa fac o pasiune !

b.nica spune:
Fetelor sunt f. mandra de mine!Am pus butoaie sub burlane si s-au umplut dupa ultima ploaie!
Acum dupa ce am stropit cu apa din ele imi fac socoteli pt. ca s-au anuntat ploi.
2 butoaie de cate 200 l le-a umplut ultima ploaie!

lbelciug spune:
b.nica, la ce folosesti apa de ploaie?
Liviana - mamica fericita a lui Matei (21.02.2005) si Bogdanel (30.05.2007)
Aprilie-Mai 09

conchita spune:
lbelciug, se zice ca apa de ploaie e mai buna pentru udat florile decat apa de robinet, nu are atatea reziduuri.
gradinareselor, pana la urma cum ati scapat de melci? am urmat sfaturile cu bere si zat de cafea, nu functioneaza. azi am gasit si o omida pe o frunza de patrunjel, in culegeam pentru o supa. sau era vierme verde? nu stiu, ca am tipat de oroare :-) si l-am aruncat cu totul (patrunjelul). ce vreau sa spun e ca e dificil de tot sa mentii o gradina organica, ce le faci daunatorilor?? s-au adaptat toti la chimicale, nu-i mai rapun chestiile "naturale".

lbelciug spune:
conchita merci, dar cineva care sta la curte su are apa de put de ce ar colecta aceasta apa? Intreb si eu ca-s nedumerita...
Liviana - mamica fericita a lui Matei (21.02.2005) si Bogdanel (30.05.2007)
Aprilie-Mai 09

olympia spune:
Ar fi o economie, Liviana! E nevoie de multa apa la o gradina mare. Am incercat si eu anul trecut, dar e greu de udat asa ca trebuie carata apa, nu ma tine mijlocul. Cu furtunul e mai simplu...
Mi-a rasarit si ultima fasole. Azi am mai pus craite printre legume si am stropit rosiile cu zeama bordeleza. Sper sa nu mai ploua si azi!
Abia reusesc sa fac cate ceva prin gradina, saptamana asta avem petrecere si la gradi si acasa,(fata mea face 7 ani) iar saptamana viitoare e serbarea de sfarsit de an. Am si de croitorit o groaza cu asa evenimente!
Spor la toata lumea!
Pene colorate... cate putin din toate!