Calendarul gradinarului vesel :-)) 8

Raspunsuri - Pagina 8

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns olympia spune:

Alintaroma, bine ai venit!
Tala, nu-i mai buna o pisica?
Georgeta, sa stii ca si pe-aici cand au fost serpi, lumea i-a omorat. N-au stat sa se gandeasca de care e, ca o fi sau nu inofensiv. Eu n-am dat ochii cu niciunul din fericire.
Liviana si eu astept sa rasara tura a doua de fasole, cea neagra...

Pene colorate... cate putin din toate!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ramona J spune:

Carmen, mi-am amintit ca ai intrebat de udat legumele. Dimineata e cel mai bine.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Carmenbr spune:

Ramona, mersi mult.
Uite ca nu stiam ca se pune la inmuiat fasolea, am pus-o in pamant asa si o udam zilnic. Sper sa se prinda. mai astept vreo 2 saptamani sa vad daca rasare ceva, daca nu pun iar dupa ce pun la inmuiat boabele. Cat sa astept sa vad daca rasare ceva, 2 saptamani sunt ok?

Conchita si eu sunt in california, langa Disneyland. O sa ma duc sa intreb la Home Depot daca mai au, poate mai gasesc. Eu am un loc tare umbros si vreau sa pun ceva si acolo.

Lbelciug, "br" meu nu vine de la braila, vine de la sotul meu, de fapt de la numele de familie.

Azi am legat si eu rosiile, din 12 fire, 2 erau tare blegite, la pamant. Tot le-am legat, sper sa se prinda. Au fost si mai lungi, mai inalte firele alea, poate isi revin.

Deci fasolea se uda mai des. Dar rosiile si dovleceii?

B.Nica ce mi-a placut ca ai fost mai incantata de scule de gradinarit decat de o geanta scumpa. M-ai facut sa zambesc.

4 anisori...uraaa!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns petra spune:

Am si eu o intrebare : Cand se ripica(se mai rup din frunze) rosiile ? Eu stiam ca aceasta operatiune se face in mod regulat, dar cineva mi-a zis ca se face doar inainte de inflorire! Voi cum stiti ?

Rosiilor mele le merge bine si azi am observat ca unele au deja boboci de floare. Acum stau si ma tot gandesc cum este cu ripicatul asta !

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns olympia spune:

La rosii eu stiu asa... Periodic se copilesc, adica se rup continuu vlastarii mici (copilii) ce se formeaza la subsuoara frunzelor, ca sa nu se ramifice planta prea mult . Asa pastreaza o singura tulpina principala, altfel se imparte pe doua, trei directii.

Pene colorate... cate putin din toate!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns P&ANA spune:

ibelciug, pavelele sunt /erau mai scumpe decat betonul :) acum depinde si ce suprafata ai . La mine este mare si inca nu ne-am racordat la reteaua de apa din cauza careia ar trbui sa sparg din nou.Mai astept ! O alta varianta ar fi betonul amprentat (e beton de cifa amestecat cu ce culoare vrei iar mesterul aplica niste modele de silicon si ii da un model ales de tine )arata foarte bine . Eu am facut pe terasa in 2007 -60 m2 -4000 ron .

Spor la gradinarit

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lbelciug spune:

Ok, Carmenbr, ma gandeam ca esti ca esti ex co-cetateanca de-a mea.
olympia, bafta multa, eu stiu ca fasolea nu e pretentioasa asa incat cred ca-ti va iesi si tura nr 2.
Alina71, merci pt raspuns, suna bine variantele sugerate dar din motive financiare cred ca ne vom permite doar alee de beton si nu stiu daca anul asta.

Liviana - mamica fericita a lui Matei (21.02.2005) si Bogdanel (30.05.2007)
Aprilie-Mai 09

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Tala spune:

Citat:
citat din mesajul lui lbelciug

merci pt raspuns, suna bine variantele sugerate dar din motive financiare cred ca ne vom permite doar alee de beton si nu stiu daca anul asta.

Liviana - mamica fericita a lui Matei (21.02.2005) si Bogdanel (30.05.2007)
Aprilie-Mai 09

uite ce solutie mi-au propus cei care ne amenajeaza curtea, avand in vedere ca-mi doresc ca rezultat ceva cat mai apropiat de natural-salbatic si nu o gradina elaborata gen curte de firma: pregatesti aleea ca pt pavele, doar ca nu mai pui pavele ci in nisip presari seminte de iarba (probabil un gazon mai rezistent si care nu creste mult si repede). Pe mine ma incanta ideea asta f mult si din considerente financiare si estetice. Iar ca sa deosebesc aleea de restul gazonului probail ca voi presara din loc in loc cate o dala de piatra.

Bucurie!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ramona J spune:

Tala, e buna ideea asta si mai ieftina. Neaparat sa pui dale, daca veti calca mai des pe aleea aia nu rezista iarba, indiferent de care ar fi.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Tala spune:

probleme:
Dupa ce ca am curtea inca plina de buruieni, mai am si purici si furnici pe pomi si flori (aia putini care sunt)
puricii sunt negri, adunati pe lastare si muuuuulti, iar furnicile patruleaza pe tot pomul.
va rog spuneti-mi si mie cu ce sa stropesc, cand si cat de des?
multumesc

Bucurie!

Mergi la inceput