Calendarul gradinarului vesel :-)) 8
Raspunsuri - Pagina 7
petra spune:
Carmen, vad ca ti-au raspuns fetele deja. Succes cu lacramioarele si pentru ele trebuie neaparat loc umbros. La Home Depot poate mai gasesti pe la standurile cu bulbi de dalii si alele de astea.
Ramona- si-a dat drumul la crescut "ciudata"mea gladiola, si a mai crescut din tija, iar bobocul din varf s-a dovedit a fi de fapt 3 sau 4 boboci de floare.
Cum le merge la lacramioare ?Partea proasta este ca lacramioarele acum nu mai cresc de nici un fel, ca sa-ti poti da seama daca s-au prins sau nu. La mine nu a rasarit aproape nimic din ceea ce am semanat. Cred ca intr-un loc au iesit micsunelele - din semintele de la tine> si din ceea ce am avut eu mi-ai iesit caltunasii (nasturium) si o floare care se numeste "five o'clock" deoarece infloreste dupa amiaza dupa ora 4-5. Am avut acum vreo 3 ani, mi-am pastrat semintele si acum le-am aruncat asa intr-o doara, si au iesit dragele de ele.
Spor la treaba fetelor, dar aveti grija ca maine este Inaltarea si nu se lucreaza prin gradina.
conchita spune:
Ramona, eu sunt in california, nu stiu unde este Carmen. am incercat sa cultiv lacarmioare in florida si nu au supravietuit - acolo clima este foarte umeda si fierbinte, indiferent ca le-am pus la umbra, tot prea cald a fost. dealtfel, cand am ramas insarcinata, am aruncat bulbii, lacramioarele pot fi foarte otravitoare, chiar fatale, nu mai stiu ce anume substanta contin, scuze. daca si Carmen locuieste in sud, altundeva decat in zona arida spre arizona, nu cred ca poate cultiva lacramioare cu succes - sunt perfecte pentru clima temperata, nord-sud de paralela 45. sau la munte.
lbelciug spune:
Georgeta, felicitari pt gradina si copiii frumosi, ti-am admirat toate albumele si am zambit la comentariile haioase. Poarta inflorita m-a cucerit realmente, in cat timp cresc trandafirii cataratori? Daca imi poti spune, in ce zona locuiti?
Alina, multumesc pt raspunsul cu pavelele, ai idee si daca financiar e mai rentabil cu pavele decat cu beton "home made"? La Pavele ce mai trebuie in afara de nisip?
Carmenbr, pot sa te intreb de la ce vine "br"-ul din nick-nameul tau? Cumva de la Braila?
Sa nu radeti de mine, dar aseara am pus cateva cuiburi de fasole boabe. Habar nu am daca vor iesi mai ales ca pamantul era uscat, insa am de gand sa le ud zilnic.
Liviana - mamica fericita a lui Matei (21.02.2005) si Bogdanel (30.05.2007)
Aprilie-Mai 09
b.nica spune:
Fetelor m-am cadorisit cu un set de gradinarit de care sunt mandra foc!
Niciun vuitton de ultima generatie nu m-ar fi incantat atat!
Sa va spun:este un scaunel pliabil care are manere si sub el, o gentuta in care se pun uneltele;este minunat de practic si necesar cand ma duc in gradina si plantez sau scot cu mana buruienile!
Mi-am pus deja in gentuta uneltele care erau in set plus plantatorul de bulbi(are aceeasi culoare,yess!),o unealta cu care scot o inamica care are o radacina luuuunga,manusile si o sa vad cu ce o mai dotez.
Ramona J spune:
Citat: |
citat din mesajul lui petra [red]Ramona- si-a dat drumul la crescut "ciudata"mea gladiola, si a mai crescut din tija, iar bobocul din varf s-a dovedit a fi de fapt 3 sau 4 boboci de floare. Cum le merge la lacramioare ?Partea proasta este ca lacramioarele acum nu mai cresc de nici un fel, ca sa-ti poti da seama daca s-au prins sau nu. La mine nu a rasarit aproape nimic din ceea ce am semanat. Cred ca intr-un loc au iesit micsunelele - din semintele de la tine> si din ceea ce am avut eu mi-ai iesit caltunasii (nasturium) si o floare care se numeste "five o'clock" deoarece infloreste dupa amiaza dupa ora 4-5. Am avut acum vreo 3 ani, mi-am pastrat semintele si acum le-am aruncat asa intr-o doara, si au iesit dragele de ele. Spor la treaba fetelor, dar aveti grija ca maine este Inaltarea si nu se lucreaza prin gradina. La toti numai bine! |
Interesanta gladiola, sa nu uiti sa-i faci poza.
Am sigur vreo trei lacramioare, mai sint si unele mai amarite. Sa vedem cum le-o fi peste vara, cind trec proba "de foc". Daca nu rezista nu am ce sa fac mai mult, mai multa umbra decit in locul ala nu pot avea. Dar eu am sperante!
Wow, asa putine ti-au rasarit? De ce oare? Eu am pus niste cosmos din seminte expirate de un an si cred ca au rasarit toate, ca am avut mult de lucru sa le si raresc. Acum au inceput sa infloreasca. Nu ma asteptam sa rasara ceva!
Am si eu five o'clocks, din seminte de vreo trei ani. Continua sa apara in fiecare an, dar parca sint tot mai putine.
Am plantat cei 160+ de bulbi si tot mai am loc liber!
Au inflorit hollyhocks, dar sint prea inalte si s-au inclinat la vinturile de pe aici. Imi pare rau sa le scot de tot, dar nu stiu unde le-as putea pune sa fie mai ferite de vint. Plus ca sotul meu ma tot bate la cap ca nu arata bine. Ce stie el?
Ramona J spune:
citat din mesajul lui conchita Ramona, eu sunt in california, nu stiu unde este Carmen. am incercat sa cultiv lacarmioare in florida si nu au supravietuit - acolo clima este foarte umeda si fierbinte, indiferent ca le-am pus la umbra, tot prea cald a fost. dealtfel, cand am ramas insarcinata, am aruncat bulbii, lacramioarele pot fi foarte otravitoare, chiar fatale, nu mai stiu ce anume substanta contin, scuze. daca si Carmen locuieste in sud, altundeva decat in zona arida spre arizona, nu cred ca poate cultiva lacramioare cu succes - sunt perfecte pentru clima temperata, nord-sud de paralela 45. sau la munte. nimic |
Tot prin Ca e si ea. In Florida cred ca nu supravietuiesc. La voi e mai cald decit aici, deci chiar nu stiu.
Sint o multime de plante otravitoare, nu stiu cum as renunta la toate. Am un leandru chiar mare si stiu ca e otravitor. Am avut emotii cu el, mai ales cit au fost copiii mai mici. I-am invatat ca e periculoasa si nu trebuie atinsa, vad ca functioneaza.
Ramona J spune:
citat din mesajul lui b.nica Fetelor m-am cadorisit cu un set de gradinarit de care sunt mandra foc! Niciun vuitton de ultima generatie nu m-ar fi incantat atat! Sa va spun:este un scaunel pliabil care are manere si sub el, o gentuta in care se pun uneltele;este minunat de practic si necesar cand ma duc in gradina si plantez sau scot cu mana buruienile! Mi-am pus deja in gentuta uneltele care erau in set plus plantatorul de bulbi(are aceeasi culoare,yess!),o unealta cu care scot o inamica care are o radacina luuuunga,manusile si o sa vad cu ce o mai dotez. |
Stiu de care zici, am si eu! Scaunul are sezut reglabil? Al meu e scaunel obisnuit si poti cobori sezutul sa pui genunchii atunci cind gradinaresti. Nu-l folosesc!
Am si gentuta cu toate sculele, ma rog erau toate ca intre timp cine stie pe unde au apucat unele dintre ele.
alintaroma spune:
citat din mesajul lui lbelciug Sa nu radeti de mine, dar aseara am pus cateva cuiburi de fasole boabe. Habar nu am daca vor iesi mai ales ca pamantul era uscat, insa am de gand sa le ud zilnic. Liviana - mamica fericita a lui Matei (21.02.2005) si Bogdanel (30.05.2007) Aprilie-Mai 09 |
Va citesc si eu din umbra de ceva timp si va admir gradinile, v-as zice si ca va invidiez dar nu-i frumos
La fasolea boabe eu stiu de cind planta mama ca boabele trebuie puse la inmuiat in apa pentru 24 de ore si apoi plantate in pamint dupa o ploaie zdravana sau sa uzi pamintul bine de tot inainte.
Dar poate ai noroc si iti ies ...
Aici abia acum am vazut lacrimioarele inflorind si honeysuckle creste pe trail salbateca in toate culorile si miroase asa frumos cind mergem la biciclit .
Spor la gradinarit si mai trec eu pe la voi
GeorgetaR spune:
citat din mesajul lui lbelciug Georgeta, felicitari pt gradina si copiii frumosi, ti-am admirat toate albumele si am zambit la comentariile haioase. Poarta inflorita m-a cucerit realmente, in cat timp cresc trandafirii cataratori? Daca imi poti spune, in ce zona locuiti? |
Cam toti trandafirii cataratori sunt pusi acum trei ani. In primul an au crescut destul de putin si nu au avut prea multe flori. Anul trecut deja cei doi de pe stalpii portii ajunsesera unul la altul si au su inflorit dar nu ca acum. Cred ca pe masura ce imbatranesc fac flori tot mai multe.
Eu stau undeva in zona IMGB si anul trecut e posibil sa nu le fi mers florilor prea bine findca Doosan-ul inca mai arunca nori de fum pe cosuri dar anul asta cred ca or fi terminat cu retehnologizarea si n-am mai vazut fum deloc. Asta s-ar putea sa fie motivul pentru care a explodat asa vegetatia anul asta. Desi parca peste tot plantele sunt anul asta mai viguroase si cresc mai mult decat in alti ani.
PS. Chiar nu stie nimeni de existenta vreunui aparat de gonit serpi?!Chiar nu vreau sa-l omor (desi e posibil sa-l fi "casapit" deja tata, l-a lovit cu un bat alaltaieri si el a fugit in pamant si de atunci nu l-am mai vazut).Mie mi-e frica de el dar cred ca m-as putea obisnui pana la urma dar mama e ingrozita, ii e frica sa mai stea cu copiii prin iarba. Si bona chiar nu-mi permit (oare cat mi-ar cere pentru 3 copii?!), asa ca e musai sa plece dumnealui.
"In cresterea copiilor, cheltuieste cu ei jumatate din banii pe care ii
cheltuiesti acum si de doua ori mai mult timp." - Autor necunoscut
POZUTE
Ramona J spune:
citat din mesajul lui alintaroma [quote] Spor la gradinarit si mai trec eu pe la voi There's no elevator to success ... you have to take the stairs!!! |
Welcome!