Calendarul gradinarului vesel :-)) 8

Raspunsuri - Pagina 10

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns ML spune:

Ramona, ce-ti mai fac pomisorii? Noi avem in jurul gradinii, prinse cu sforicica de gard farfurii din aluminiu stalucitoare si banganitoare. Pe mine ma sperie al mai tare.

Catalina, toate plantele despre care vorbeai erau in Florida. Si multi greci pe acolo... . Nu degeaba mi-am dorit eu sa ne mutam in Carolina la munte, pana si buruienile sunt la fel cu cele de la bunici de la tara.

Petra, mi-am vizitat ieri lacramioarele, tot fara flori, frunzele verzi insa cam mancate si sifonate... Cum sa fac atunci cand le mut sa nu le tai cu lopata rizomii (in speranta ca au inceput sa se raspandeasca...)? Sau nu le scot cu lopata?

Aici a plouat in luna mai dublu cat ar fi trebuit. De 80 de ani n-a mai turnat atat. Podul a fost acoperit de rau, si copiii au ramas acasa o zi. Pun doua poze una cu niste macesi salbatici (cred..., poate ii cunoaste cineva.. dupa ce le cade floarea fac bobite mici rosii iar floricelele miros) si alta din padure (jos este campul cu iarba cat barbatul meu - tot acolo, la marginea padurii am lacramioarele si murdar, spre marginea campului raul, dupa 9 zile de ploaie aproape non-stop):

http://s100.photobucket.com/albums/m10/40ML/La%20tara%20americana/

B.nica am sa incerc si cu zat, multumesc. Citeam ieri intr-o revista ca ar merge si cu ace de pin, fiind tepoase.

Cum sunt floricelele, Speed?

Tala, vreau si eu poze de la voi (tu mi-ai spus ca vrei sa faceti tree house, asa-i? Sau incurc persoana?)

Olimpia, ti-am "mirosit" bujorii. Trebuie sa fie o frumusete la tine!

Take joy! (poze)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns b.nica spune:

Eu nu va inteleg!Apa de ploaie este f. buna pt. udat si este f. simplu;eu mi-am racordat furtun la butoaie si intentionez sa-mi imbunatatesc "instalatia".
La capitala apa stransa din burlane ma scuteste de cheltuieli deloc neglijabile cu udatul gradinii;la tara am apa in put, dar costa sa o scot.Adevarul este ca la tara apa de pe casa imi face praf peretele dinspre nord daca nu o strang;pana nu o captezi intr-un butoi nu poti sa-ti imaginezi cata apa se scurge de pe acoperis.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ramona J spune:

Foarte buna treaba cu butoaiele, b.nica. Sint foarte po****re si aici, dar eu chiar n-am loc unde sa le mai pun si pe astea. Nu trebuie sa cari apa cu galeata, uite aici un model practic:
http://www.floridata.com/tracks/transplantedgardener/Rainbarrels.cfm

Conchita, nu stiu cu ce viermi te-ai luptat tu, dar sa ti-i arat pe ai mei:http://www.gardengrapevine.com/TomatoWorm.html
Daca sinteti mai sensibile nu deschideti linkul. M-am dus ieri sa-mi admir plantutele si am gasit un ardei mare pe jos, cind m-am uitat mai bine ardeii (plantele) erau roase aproape la jumate, rosiile pareau si ele cam retezate. Nenorocirile astea se "blend in" foarte bine, asa ca mi-a luat ceva timp pina le-am vazut. Sint cit lipitorile, doar ca-s verzi. A, se si tin foarte bine de planta, e aproape imposibil sa-i iei de acolo. Dezgustator!
M-am gindit si eu sa fug la magazin sa cumpar ceva chimicale, dar atunci mai bine renunt cu totul si cumpar rosii si ardei de la magazin. Mi-am invins sila, i-am cules si o tin pe-a mea!

ML, la fructe sint in concurenta cu pasarile. Cine ajunge prima maninca fructele! Prea multe chestii nu pot atirna in pomi, ca ma trezesc cu HOA pe capul meu. Se coc piersicile, sint gustoase, dar sint nevoita sa le maninc cam crude.

Vedeti ce zile grele am. Acum ploua de mama focului, ar fi fost bun un butoi din ala sa colectez apa.

Olympia, esti tare harnica. La multi ani fetitei tale!

ML, nu stiu ce planta-i aia dar iar iti spun ca-i tare frumos pe la voi!

Mergi la inceput

Ramona excelenta idee!Nu ma gandisem la butoaie "in serie" .

Mergi la inceput

Stai ca vreau sa-mi mai dau cu parerea (am ajuns la pg. 5) .

Georgeta ti-am admirat si eu pozele, cel mai mult mi-a placut coltul casei:

http://home-and-garden.webshots.com/photo/2110947800103343481FpjEzm

Ma minunez cat de multe case se construiesc inca in Buc. Asa este?

Si noi avem serpi (zilele trecute mi-a adus fata triumfatoare o piele luuunga dintr-o magazie cam uitata de toti si nu prea etansa. Barbatul spune ca acolo isi petrec dansii iarna. In trecut am vazut o pisica mai mititica dar curajoasa cu un sarpe in bot. Brrr... Cica si gainile mananca serpi mai mici . Noi ii lasam in pace, numa in casa sa nu intre!

Carmen, v-ati mutat? Uite, apropo de ce spui tu cu Eric... Cum procedati cu copiii cand vor sa va ajute? Ii invat si ii cam las si dupa ce adorm dezgrop florile si le pun singura? Ha, glumesc, parca ma bag prea mult... fata, care nu se lasa, sta acolo si munceste. Dar baiatul, moale, rapid dezarmeaza. In special daca e caldura sau ii vorbesc un pic mai rastit... Uf, as vrea sa am mai multa rabdare. Tu cum ai invatat asa de multe despre gradina, Olimpia, daca tataiul tau te usuia?

Take joy! (poze)

Mergi la inceput

Ploua si ma uit la butoaie cu necaz ca nu mi-a dat Ramona ideea la timp.S-au umplut astea puse de mine.
Ieri am stropit cu apa din aceea stransa in butoi;cu toata ploaia era uscat pamantul.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ramona J spune:

Pai de ce nu zisesi mai devreme? Ti le aratam...
Cu gindul la viermii astia, am dat un search sa vad cum stam cu serpii in TX. N-am vazut pina acum, probabil pentru ca sintem totusi in oras. Oricum, am aflat ca sint 11 modele de serpi otravitori, 9 variante numai din cei cu clopotei. Mi-am amintit ca in weekend am fost la iarba verde (sotul vroia musai sa pescuiasca si am fost la un lac) si copiii erau cu niste slapi din plastic prin iarba aia inalta. Nu mai fac greseala asta!

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui Ramona J

Conchita, nu stiu cu ce viermi te-ai luptat tu, dar sa ti-i arat pe ai mei:http://www.gardengrapevine.com/TomatoWorm.html

Ramona, nu sunt din cei pe care-i prinzi noaptea daca te duci la vanatoare cu lanterna ?
Si mamaia la fel facea cu gandacii de Colorado. Ii culegea cu mana si-i arunca intr-o galetusa cu gaz.

ML, la fructe sint in concurenta cu pasarile. Cine ajunge prima maninca fructele!

Cred ca vom ajunge la fel. Azi m-am dus cu copiii sa culegem 3 capsuni (hi, hi) pe care le pandeam de mult si disparusera. Ce le mananca oare si exista un mod de a le proteja?

Lume multa, oameni putini

Take joy! (poze)

Mergi la inceput

La multi ani fetitei, Olimpia! Si al meu baietel implineste 6 ani pe 5 iunie . Pe cat sunteti voi?

Mey, ma incanta si pe mine ideea cu butoaiele si apa de ploaie! Bunica o strangea sa se spele pe cap cu ea.

Chiar... cu gandul la omida Conchitei... cum spalati voi salata si altele pe care se aduna viermi/omizi? In gradina le caut cat pot, apoi din nou acasa, inainte sa le spal si tot raman agatati de frunze. Ba le-am tinut si in apa cu otet vreo 10 minute sperand ca se desprind si nici gand... Ce ziceti?

Alina, sa te intreb si pe tine... cum te descurci cu gainile si gradina?

Take joy! (poze)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns conchita spune:

Citat:
citat din mesajul lui Ramona J
Daca sinteti mai sensibile nu deschideti linkul.

mi-am facut curaj si am deschis linkul! exact dintr-astia erau pe patrunjel...cum scapam de ei? ML, eu nu am mai folosit patrunjelul, ce sa otet si alte minuni, l-am aruncat direct. :-))

legat de serpi, n-am vazut niciunul pana acum, dar in florida erau o gramada. pe cei negrii ii lasam in pace, erau de-ai casei. cel mai palpitant a fost cand mi-a intrat un pui de veninos in garaj. nu stiu cum se indeparteaza, altfel decat daca ai pisica, da's buni ca mananca soareci, cine are. prin zona mea circula metoda pac pac, vecinu asa a scapat de unu.

si gradina mea e inflorita toata, mai putin lavanda si niste margarete. mi-au mai murit cateva, dar nu semnificativ - o tufanea si doua primrose. azi am vazut ca au inflorit si columbinele...

Olimpia si ML, la multi ani pentru fetita si baietel.

Mergi la inceput