Calendarul gradinarului vesel :-)) 8
Raspunsuri - Pagina 6

petra spune:
Citat: |
citat din mesajul lui conchita petra ![]() http://davesgarden.com/guides/articles/view/1786/ si ca tot vorbeati de radacini care pot fisura fundatia casei, ficusul de tipul asta poate face ravagii, deci e bine sa fie plantat departe de casa sau in ghiveci. nimic |
Thank you Conchita pentru floricica !

Impresionante pozele cu ficusii aia de toate neamurile imensi ! Ce face natura nu egaleaza nimeni ! La mine nu-i nici o sansa sa plantez ficusi pe langa casa, ca la -20grade Celsius iarna nici ficusii aia seculari nu rezista !

In gradina mea am o curiozitate de gradiola. Am pus un bulb in pamant acum 5 primaveri. a facut in primul an o gladiola rahitica asa, drept pentru care nu m-am ostenit sa scot bulbul din pamant. A doua, a treia, a patra primavara au iesit din nou frunze din acel bulb care nu a inghetat atatea ierni la rand in pamant. Acum a scos o tija viguroasa si in capat are un mot de floare galbena, dar nu este dispusa la fel ca si o gladiola obisnuita. O sa-i fac poze si tare sunt curioasa sa vad ce iese pana la urma !

Ramona J spune:
Georgeta, e foarte frumoasa gradina. Aceeasi problema o am si eu cu margaretele. Stai sa vezi la anul!
Am vazut pozele cu voi, sinteti frumosi cu totii dar m-au topit pozele cu copiii. Aia unde dorm imbratisati e de milioane!
Nu stiu cum sa scapi de sarpe, scoate iazul!
Petra, sint curioasa - asteptam poze!
Carmen, iti datorez raspuns dar n-am apucat (ca-i mult de scris!)

P&ANA spune:
Fetelor, multumesc pentru primire
m-am camuflat bine si am mutat trandafirul :) si i-am numarat ,10 in total, din care 2 au devenit tufe de 2 m
am tot cumparat butasi in speranta ca sunt din cei cataratori (bine, asa scria pe prospect)
Ieri mi-am luat si clementita ,sper sa reziste de data asta si ca am ucis o orhidee.. o aveam intr-o vaza de 1 m si m-a pus mikiduta sa-i schimb pietricele ..i-am mai rupt si cateva frunze ,pt ca erau prea multe si intr-o sapt s-a dus
De fapt am eu senzatia ca florile astea cumparate la ghiveci sunt de "unica folosinta" -bunica mea avea dreptate cand zicea ca florile care se prind sunt cele "furate"
lbelciug, eu votez cu pavele , betonul se macina mai repede iar daca mai este si home made... spun din proprie experienta :)
georgeta, mi-a placut gradina ta sarpe am avut si eu anul trecut . Se ocupa cineva de gradina si m-a scapat de el
a folosit modul brutal...
catalina ai cu adevarat un colt de rai.
Astazi sper sa pun castravetii . Eu nu tin cont de luna plina ,patrar de luna etc... oare e bine ?

b.nica spune:
Georgeta eu cred ca are dreptate Tala;lasa sarpele in pace!Acesta,numit sarpele casei apara casa,in primul rand de soareci si nu numai, dar nu musca.
Citeste-l pe Eliade cand te ia frica sau pune-i un bol cu lapte mai departe de casa.
Eu cred ca am mai scris aici,dar daca mai vad un sarpe la casa mea de la tara il las in pace dupa ce am legat sirul de necazuri pe care le-am avut dupa ce socrul meu a casapit unul.Eu cu superstitiile....!
Fetelor cu pirul nu poti sa lupti decat "corp la corp":ori il dai gata cu chimicale pulverizate pe frunze care ii distrug banditele de radacini care se duc in nestire,ori il separi cu chestiile acelea ondulate(eu chiar ma gandeam sa improvizez din placa de plastic ondulata niste benzi de cam 30-40 cm.latime si cu pret rezonabil)si le sufoci 1 an cu folie neagra.

Carmenbr spune:
Petra, ML, imi spuneti si mie va rog cum se numesc lacramioarele? M-am dus la Home Depot si nu am stiut de ce sa intreb.
Ramona, nu-i bai, scrie-mi cand ai timp. Daca vrei iti dau PM cu nr de telefon si vorbim la telef daca iti e mai usor. de gazon o sa ma ocup luna viitoare ca week-end-ul asta ne mutam. Fac poze dupa ce aranjez casa.
Asa...am pus 12 fire de rosii, de 2 tipuri (champion si early girl), azi trebuie sa le leg ca nu am avut sfoara. Am si 2 fire de ardei grasi rosii, un fir de leustean si unul de patrunjel. Si am pus seminte de dovlecei galbeni si fasole galbena. Sa vedem ce iese.
Cat de des le ud? In fiecare zi, la 2-3 zile? Dimineata si seara, sau numai seara sau dimineata?
I-am facut si lui Eric un rond si a plantat si el seminte de morcov. Asteptam sa vedem ce iese, e asa dulce cum verifica zilnic sa vada daca a iesit ceva.
Scuze daca pun multe intrebari, sper sa nu supar pe cineva.
Spor la gradinarit.
4 anisori...uraaa!

Carmenbr spune:
Georgeta, tare frumoasa gradina ta. Si am vazut si caprifoiul. La mine acasa i se spunea Mana(ma refer la mina, cea cu degete) Maicii Domnului. Miroase bestial.
Ramona, Petra, ML, noi gasim pe aici asa ceva? Seara muream sa stau afara sa miros. E superb.
4 anisori...uraaa!

ML spune:
Carmen, le gasesti pe amandoua... honeysuckle (caprifoi, mana Maicii Domnului) si, cum a spus Conchita mai devreme, lilly of the valley (lacramioare).
M-am uitat si eu pe poze si v-am citit, dar scriu mai multe azi, maine.
Take joy! (poze)

Ramona J spune:
Carmen, acum e prea cald la tine ca sa pui lacramioare. Nici nu le mai gasesti pe piata. Pune tu de proba (daca ai loc umbros), dar eu ma gindesc ca-i prea cald la tine pentru ei. Poate stie Conchita, sau alte fete din zone calduroase. Am si eu emotii, sa vad cum le-o merge.
Bravo pentru legume, spor la gradinarit si lui Eric. Am reusit de am trimis PM.
Spor si la mutat, asteptam poze!

Ramona J spune:
Am vazut ca este honeysuckle si de alte culori.
Mi-am amintit ca in Arkansas era pe marginea drumului, cred ca salbatic crestea ca n-am vazut nimic in jur. Era din loc in loc si se intindea pe sute de metri.