Calendarul gradinarului vesel :-)) 8

Raspunsuri - Pagina 5

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns petra spune:

Citat:
citat din mesajul lui petra

Intr-o carte cu plante si flori am gasit o floare care seamana foarte bine cu plata Oanei.
acea floare se numeste: Dieffenbachia seguine - Araceae Dumbcane Sunt mai multe feluri din aceasta familie de plante iar planta noastra ar face parte din soiul "Exotica"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns conchita spune:

Citat:

Intr-o carte cu plante si flori am gasit o floare care seamana foarte bine cu plata Oanei.
acea floare se numeste: Dieffenbachia seguine - Araceae Dumbcane Sunt mai multe feluri din aceasta familie de plante iar planta noastra ar face parte din soiul "Exotica"

La toti numai bine!

cred ca ai dreptate, am gasit si eu una asemanatoare, tot intr-o carte de gradinarit, dar are frunzele ne-lucitoare si cu striatii mai multe si pronuntate, galbui, de aceea am crezut ca nu se incadreaza. Ramona a zis de ficus, exista unul cam la fel, dar e mov, nu verde...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lbelciug spune:

Olympia, sunt atat de incantata de propunerile tale incat desi nu te cunosc, mai ca-mi vine sa tes invit intr-o vizita pe la casa noastra sa discutam despre gradinarit si planul pt teren.
catalina2307, ti-am vizionat pozele cu coltul de rai, denumirea se potriveste f bine. Boltele cu trandafiri sunt absolut minunate, felicitari!

Referitor la aleile din curte, imi poate spune ceva care sunt mai durabile: cele betonate sau cele pavate? Merci.

Liviana - mamica fericita a lui Matei (21.02.2005) si Bogdanel (30.05.2007)
Aprilie-Mai 09

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns petra spune:

Citat:
citat din mesajul lui conchita

Citat:

cred ca ai dreptate, am gasit si eu una asemanatoare, tot intr-o carte de gradinarit, dar are frunzele ne-lucitoare si cu striatii mai multe si pronuntate, galbui, de aceea am crezut ca nu se incadreaza. Ramona a zis de ficus, exista unul cam la fel, dar e mov, nu verde...

nimic

DAr din ce stiu eu ficusii nu au florile asa, cu pistilul acela amre in mijloc. Florile de ficus sunt asemanatoare celor de mar, doar ca sunt muuuuuult mai mari iar petelele sunt carnoase.

http://www.philandmarg.com/philmaggie/gallery2/main.php?g2_itemId=5624 - aici este un boboc de floare de ficus.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns oana_n spune:

petra, conchita intr-adevar aveti dreptate.
Dieffenbachia seguine - Araceae Dumbcane se numeste de fapt. Puteam sa caut pe net zile in sir ca nu descoperea. E o planta exotica intr-adevar. Am descoperit si de la ce vine denumirea de "dumbcane". Bine ca am aflat.

Se pare ca are ceva seva prin frunze care daca ajunge in gura si implicit pe gat (in interior) iti poate paralizat temporar sau nu corzile vocale. DE aceea e bine sa fie evitata daca exista in casa copii mici sau animale de companie.
Si poate produce alergii floarea in sine, adica daca atingi chestia aia alba din floarea propriu zisa.

Am o vaga banuiala ca asta mi s-a intamplat. Vineri am tot trecut pe langa ea si am tot analizat-o si cred ca la un moment dat am si atins floarea prorpiu zisa. Si acum am facut legatura ca vineri dupa masa mi-au aparut pe fata niste chestii mici, bubite sgrunturoase pe sub piele. Nu se vedeau, se simteau doar la pipait si eram rosie si aveam senzatia ca imi arde fata. Am crezut ca am mancat ceva mai gras si e o reactie a organismului, desi e exclus ca sunt la sport si dieta .
Sambata si duminica asa m-a tinut, am luat ceva pt alergie ca banuiam ca astfel se manifesta insa nu stiam la ce. Abia acum dupa ce am citit pe net am descoperit ca de la asta a fost. MI-a trecut chestia de pe fata, insa abia acum imi dau seama...cu ce traiam in casa si nu stiam. Imi era tare draga floarea, imi e in continuare....insa intr-un fel sau altul o sa pastrez distanta .
Nu stiu daca cel care mi-a facut-o cadou avea habar, sau pe ce criterii a ales-o , insa mi-e tare draga si o sa o ingrijesc in continuare.
Sper sa nu ma manance cu totul cand s-o face mai mare.

Va multumesc mult pentru ajutor! Stiam ca ma pot baza pe voi!

Cauta si pastreaza mereu o bucata de cer deasupra vietii tale

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns conchita spune:

Citat:
DAr din ce stiu eu ficusii nu au florile asa, cu pistilul acela amre in mijloc. Florile de ficus sunt asemanatoare celor de mar, doar ca sunt muuuuuult mai mari iar petelele sunt carnoase.

http://www.philandmarg.com/philmaggie/gallery2/main.php?g2_itemId=5624 - aici este un boboc de floare de ficus.

La toti numai bine!

petra, exista o specie de ficus verzui-movaliu cu pistilul chiar asa, erect si pufos, uite poza aici, primul din stanga sub text:
http://davesgarden.com/guides/articles/view/1786/

si ca tot vorbeati de radacini care pot fisura fundatia casei, ficusul de tipul asta poate face ravagii, deci e bine sa fie plantat departe de casa sau in ghiveci.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ramona J spune:

Uite cite am mai aflat!
Eu de spaima alergiilor si a mucegaiului nu mai tin plante in casa. Doar flori in vaza, insa nu in dormitoare.
Am plante "de apartament", dar le tin in ghivece in curte, iar peste iarna le aduc intr-o terasa inchisa.
Fiecare cu nebunia lui!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ramona J spune:

Ca sa nu va mai speriati de plantat pe linga fundatia casei va pun un articol care da si exemple de plante. Scuze ca-i in engleza:
http://www.thisoldhouse.com/toh/article/0,,1592703.00.html

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns GeorgetaR spune:

Help!!! Iar am sarpe in iaz!!!
Zau, chiar nu pot sa scap deloc de el? Nu stiu daca e tot unul din cei de anul trecut sau e altul nou-nout dar l-am vazut iar zilele trecute.
Pls, exista cumva vreun aparat din ala cu ultrasunete care sa-i tina la distanta de curte? Nu as vrea sa-l omor dar nici nu vreau sa-l stiu in preajma.
In alta ordine de idei, m-am invrednicit si eu azi sa fac cateva poze, acum le incarc in album. La mine acum e vremea trandafirilor si nu stiu cum am facut dar am curtea plina de margarete. Am semanat destule acum doi ani dar anul trecut n-au avut nici macar o floricica. Acum nu se mai vede nimic de ele. Ma rog, bune si astea decat nimic. Am fost foarte lenesa si nu am pozat deloc lalelele care anul asta au fost chiar frumoase. Promit sa recuperez la anul (daca mai infloreste vreuna).
A, si la capitolul "legumoase" am ceapa si usturoi verde, patrunjel, leustean si ...multa mazare. Adica am pus pe o bucata mica dar a iesit foarte deasa si a facut o multime de pastai. Initial am pus-o doar pentru placerea copiilor de a rontai boabele verzi dar am bagat deja prima punguta si la congelator si e inca la inceput.

Spor la gradinarit!
Si... help!!! Ce fac eu cu serpalaul?!

"In cresterea copiilor, cheltuieste cu ei jumatate din banii pe care ii
cheltuiesti acum si de doua ori mai mult timp." - Autor necunoscut
POZUTE

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Tala spune:

Citat:
citat din mesajul lui GeorgetaR

Help!!! Iar am sarpe in iaz!!!

Si... help!!! Ce fac eu cu serpalaul?!

"In cresterea copiilor, cheltuieste cu ei jumatate din banii pe care ii
cheltuiesti acum si de doua ori mai mult timp." - Autor necunoscut
POZUTE

lasa-l acolo sa manance soarecii - obsesia mea....noi avem intr-o laterala a casei ca si vecin porumbul- asa ca in toamna iar ma lupt cu ei: soarecii (de asta ma bucur ca o bufnita si-a facut cuib sub saceac desi toti care aud asta isi fac cruce)
acu' serrios vorbind, intreaba la un vet ce otrava afecteaza doar vitatile astea

Bucurie!

Mergi la inceput