Calendarul gradinarului vesel :-)) 8
Raspunsuri - Pagina 15
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/catalina2307/catalina2307.jpg)
catalina2307 spune:
b.nica - nu o duci nicaieri. O lasi acolo unde este. Ai doar grija ghiveciul sa fie gaurit si sa nu ramana apa inuntru. Daca este direct in gradina nu este nici o problema. Asa cum am mai spus mie mi-a rezistat lavanda si in gradina de la munte, la -20 grade.
martie - multumesc .
coltul meu de rai
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/olympia/olympia.jpg)
olympia spune:
Martieeee!!! Bine ai revenit!
Multumesc pentru urari! Am petrecut bine si am avut timp de dat o tura si prin gradina...
Dar... sunt suparata ca mi-au murit gugustiucii, mare tristete.
In rest, gradina merge inainte, voi pune in curand poze noi.
Pene colorate... cate putin din toate!
![](images/user_woman.png)
Ramona J spune:
Bine ai revenit Martie, ce am mai ris cu rasadurile alea... Nu de alta, dar imi e cunoscuta problema...
Olympia, condoleante pentru gugustiuci.
Piersicile mele sint pe terminate, alea care n-am fost nevoiti sa le mincam crude au fost foarte-foarte gustoase.
Sper ca am scapat de omizile alea oribile, am mai cautat si n-am gasit nimic.
Stiti ca am plantat o multime de bulbi mai recent. Gladiolele au rasarit rapid si cresc bine. Am vazut si doua cala, una mica-mica si are si floare deja! Canna nu da nici un semn de viata, sper sa nu-mi faca figura. Am pus si dalii, parca astea au nevoie de mai mult timp. Crinii au cam rasarit, mai ies si niste exotice, sper sa sa apuce sa infloreasca.
Azi am mai pus ingrasamint la flori, parca au stagnat in ultima vreme. Trebuie sa mai pun niste "biscuiti" si la legume.
petra spune:
Sunt suparata pentru ca acceasi pasare care mi-a terminat toate lalelele, rupandu-le bobocii si florile , acum s-a luat de bobocii de tradafiri. Am un trandafir agatator, galben , si era plin de boboci pe care-i asteptam sa infloreasca. Azi dimineata am gasit jumatate din boboci rupti si ciuguliti numai un pic.
NU stiu ce sa fac, stau acum si ma gandesc la ce sa inventez sa -mi apar trandafirasul de acea pasare.
Am gasit niste bulbi de dalii ( nici si de alea mari) la jumate de pret, erau deja incoltiti bulbii, i-am pus vineri in pamant, a plouat bine si azi mugurii s-au dechis deja in frunzulite. Sper sa le mearga bine.
Rosiile sunt inflorite, din salata deja am mancat iar mancarea este parca mai buna cand folosesc marar si pantrunjel de la mine din gradina .
Nalba ( cu care m-am chinuit vreo 2 ani sa se faca o plantuta mare - din seminte) acum are boboci si o astept sa infloreasca.
Mi-au inflorit campanulele mov deschis spre bleu. Sunt asa de frumoase si gingase floricelele !
CAltunasii cresc si ei si abia ii astept sa infloreasca.
Ramona J spune:
Citat: |
citat din mesajul lui petra CAltunasii cresc si ei si abia ii astept sa infloreasca. La toti numai bine! |
Are si al meu o floare!
![](icon_smile_big.gif)
Am uitat sa spun ca am cumparat multe tufe de la Walmart: un rododendron, barberry, chinese fringe nu mai stiu cum (infloreste) si alte doua modele, le-am uitat numele. La noi au facut reduceri mari, desigur din cauza ca ne-au pocnit caldurile verii.
Chiar am in fata casei niste tufe care nu-mi plac si vorbisem cu sotul meu sa le schimbam. Asa ca a s-a nimerit numai bine... Sa vedem daca se prind.
Petra, mai patesc si eu asa cu pasarile. Pune niste staniol.
petra spune:
citat din mesajul lui Ramona J ...... Petra, mai patesc si eu asa cu pasarile. Pune niste staniol. Lume multa, oameni putini |
Unde sa pun staniol?
Deocamdata l-am ingradit cu o plasa destul de lata care vine un pic si deasupra tufei de trandafiri. Pana la urma cred ca o sa ingradesc de-a binelea tufa trandafirului si gata. Daca era o tufa mare si cu multe flori, daca mai rupea acolo niste boboci nu se vedea , dar trandafirul meu este relativ mic, l-am plantat asta toamna si abia primavara asta a inceput sa creasca si el mai bine.
Pentru toate lighioanele stiu antidoturi numai pentru pasari nu stiu.
![](images/user_man.png)
LiMus spune:
Martie merci mult pentru aprecieri. In sfarsit ma lauda si pe mine cineva :))
Ramona J si eu m-am speriat cu cana. Am plantat in 2 locuri si intr-unul a rasarit rapid si acum are vreo 90 cm, iar in alt loc tot nu rasarea nimic, dar de cateva zile parca e fat frumos. Creste intr-o zi cat cealalta in 10.
Sper ca saptamana asta sa mai am posibilitatea sa postez cateva fotografii (crini, gladiole...). Daca infloresc pana luni, ca de luni voi fi departe de gradina mea 2 saptamani. Sper cand ma intorc sa o gasesc ok.
martie spune:
citat din mesajul lui LiMus Martie merci mult pentru aprecieri. In sfarsit ma lauda si pe mine cineva :)) |
Aaa, stai linistit, sunt invidioase, eu m-am obisnuit cu ele
![](icon_smile_big.gif)
Multumesc pentru primire Ramona, Olympia
![](floare.gif)
![](floare.gif)
Maine fac poze, am acum 2 clematite dragute, leandrul (hmmm... ma mai gandesc daca sa-l trag in poza sau nu...), in fine, abia astept sa pun pozele cu trandafirii.
![](pupic.gif)
Ramona J spune:
Martie, m-a distrat felul in care ai scris. Plus ca am avut cam acelasi succes cu rasadurile mele. Minus hamsterul, ca din asta n-avem.
LiMus, sper sa ai dreptate. Nu dau nici un semn, desi gladiolele sint maricele deja, cala rasar si ele, la fel niste crini si nu mai stiu ce flori sud-africane (cica!). De fapt mai am o canna plantata primavara devreme, a rasarit destul de greu si nici acum nu e mare. De fapt atunci am pus doi bulbi, unul n-a mai rasarit nici pina acum...
Azi am cumparat o floare balon. N-am apucat sa citesc despre ea, stie cineva mai multe? Nu stiu ce mi-a venit s-o cumpar, ma apuc acum sa studiez ca nu stiu nici unde s-o pun, nici cit creste, nimic...
martie spune:
Ramona, stiu, eh, mai glumeam si eu... ca daca e sa bifez rezultatele si sa intocmesc graficul, as fi in cofa cu totul
.
Noapte buna, ah, ce somn imi e, intrasem sa scriu nu stiu ce...
Ramona, cum adica floare balon? Cum suna Vreau si eu floare balon