Calendarul gradinarului vesel :-)) 8
Raspunsuri - Pagina 14
![](images/user_woman.png)
Cinezee spune:
Faptu ca are mladitele in interior sunt verzi imi da sanse si ma gandesc ca am mutato, poate fi ca un fel de trauma ptr planta , astazi am tuns partile de sus care erau uscate , si trag sperante ca la anu cu siguranta va reveni floarea care o stiu din copilarie
Gradina bunicii are cam 60 ani , toate florile cele are ea in curte sunt de cand este construita casa ( 1929 )
De multi ani tot ma ingrijesc de gradina , in fiecare an fac dince in ce mai multe flori
Am sa cumpar un ghiveci cu lavanda si am sa o plantez
pana la mai putin de 3 luni
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
b.nica spune:
Conchita,cu ranunculus si eu experimentez anul asta si din primii 10 tureculasi nu a rasarit decat un amarat si ala numai frunze si asta dupa mai bine de 2 luni;am mai pus vreo 25 si astia au rasarit repede dar banditul meu de caine a casunat pe ei si acum e jale, sa vad ce mai ramane.
Sunt chiar ingrijorata ca citisem ca sunt toxice ranunculus;dar nu stiu de ce a facut o pasiune pt. plantutele astea, am ingradit locul.
Vezi ca eu inainte sa plantez tuberculasii aia nostimi cu picioruse i-am tinut o zi intr-o cutie de iaurt cu putina vata uda si si-au marit volumul.
Lavanda imi doresc de mult chiar daca nu-mi alunga puricii o sa ma bucur de ea.Este f. avida dupa soare,se vede dupa cum s-a intins;desi nu a inflorit bine a si inceput sa miroasa.
Dar ce fac cu ea la iarna, o pun in gradina sau o duc in pivnita ca pe muscate?
Ramona J spune:
Citat: |
citat din mesajul lui LiMus Ramona J Ala nu e leandru, e o MINUNATZIE (cred ca te ajuta si clima). Spor la treaba! |
Multumesc! Nu am nici un merit, noi doar il tundem. Exact asta ma gindeam, e important sa plantezi ce se potriveste locului, nu ce vrem noi neaparat sa crestem.
![](icon_smile_big.gif)
Ramona J spune:
Conchita, nu stiu cu ce gresesti. Cred ca in zona ta ar trebui sa mearga foarte bine ranunculus si freziile.
Aspteptam poze! LOL, eu cu pozele. Cum zici, gradina si uitatul la poze, reviste cu alte gradini si flori are efect de shrink.
Carmen, am avut azi la Target un moment "evrika". Am vazut un poster cu semne de metrou de la NY si mi-a picat fisa ca Alexandru iubeste tot ce tine de NY. Asa ca am gasit in sfirsit tema camerei, nu stiu de ce mi-o fi venit atit de greu!
Iar zic - poze?!
petra spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Ramona J. .......... Chiar, Petra - a mai rasarit ceva? Am vreo trei lacramioare zdravene, eu sper sa apara si celelalte la anul. ...................... |
Daaaaa, mi-a fost spulberata si ultima speranta ca am sa vad o plantuta macar din seminte!
Ma bucuram ca-mi rasarisera niste micsunele. MA uitam la ele in fiecare zi, numai ca virgula copii mei au gasit o floricica ramasa nerasadita de mine si s-au gandit sa "plant a flower" si alt loc mai bun nu au gasit decat unde erau firisoarele alea de micsunele!
Au venit fericiti si murdari pe maini si in genunchi amandoi la mine sa ma cheme sa vad ce au facut ei ! Erau asa de fericiti ca au plantat amandoi singurei acea floricica incat nu le-am putut umbri aceasta bucurie.
In rest nu mi-a rasarit nimic. Ma mai rog la niste seminte de maci sa vad daca s-or indura alea sa rasara.
ML Scuze ca nu ti-am raspuns pana acum. Lacramioarele se muta in bucati cu tot cu pamant. Daca sunt dese oricata grija ai avea cand sapi tot se mai taie 1-2 radacini de la lacramioare. DAca ai putine si rare, eu zic ca daca ai ceva rabdare si grija pot face usor operatiunea cu o lopatita ca aia de plantat. Daca vrei sa le muti , trbuie sa le muti pana in toamna, pentru a avea timp sa se prinda si la anul in primavara sa poata rasari cum vrei.
Aceasta operatiune o am si eu de facut dar la mine nu se pune problema ca am multe tare si am de unde mai pierde . Mai greu este sa sap locul umbros .
Ramona J spune:
Aoleu, chiar nimic? Daca vrei mai trimit o serie. Nu mai stiu care au fost...
Stiu cum e cu copiii. L-a apucat si pe Alexandru harnicia. Scoate vasele de la masina de spalat si le pune nu stiu pe unde...
Ieri a scos rufele din uscator si le-a indesat intr-o sacosa, ori eu le pusesem la "wrinkle care", sa nu mai calc. Apoi le-a pus el la locul lor, nu mai zic cum le-am gasit crimpotite. N-am zis nimic, le-am aranjat cind nu m-a vazut el, ca nu vreau sa-i tai din elan.
petra spune:
Ramona,
au iesit micsunelele dar nu au avut viata lunga !
Nu este clar- mie nu-mi merge cu semintele. Ori fac eu ceva gresit ori sunt ghinionista aici? Totusi nu cred, pentru ca am folosit si pamant special pentru rasaduri, rozete de alea de pamant care se umfla in apa si cu acelea nu deranjezi radacinile plantutelor, am semanat si direct- degeaba. CAre imi ies - l-i se intampla ceva, care nu nu ies deloc.
Ramona J spune:
Imi pare rau ca ai ghinion. Eu am observat ca am noroc daca le tratez cu indiferenta. Daca imi doresc mult sa rasara ceva nu-mi iese de nici o culoare, sau se intimpla ceva dupa ce au rasarit si nu ma aleg cu nimic. Daca imprastii niste seminte numai ca sa ma scap de ele - se prind toate! Exceptie au fost macii, am imprastiat semintele ca sa ma scap de ele si n-a iesit absolut nimic. O fi prea cald aici pentru ei.
Am scris ca am plantat si eu niste bulbi, nu demult. Am constatat cu bucurie ca niste crini au rasarit foarte rapid, daca o tin tot asa acusi si infloresc. Vad ca au rasarit si gladiolele, chiar cresc vazind cu ochii. Sa vad daca se tin pe picioare, asta ma enerveaza la ele, ca stau teleleu daca nu le sprijini. N-as fi cumparat, dar au venit la pachet intr-o oferta de plante mixte.
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/Tala/Tala.jpg)
Tala spune:
buna fetele, ia si omu' o scurta pauza si nu mai poate tine pasul cu voi....
Eu care ma plangeam ca cea mai frumoasa planta din curtea mea e o buruiana, uite ca sunt uimita de vegetatia care a explodat in gradina mea (e adevarat, mai mult in gradina de legume dar tot e bine)
ML, m-ai intrebat de tree house, nu e chiar 'tree house' pt ca inca n-avem copaci asa de mari. Chiar zilele acestea sper sa o terminam dar o construim pe piloni astfel incat sub casuta i-am amenajat o groapa de nisip. O sa iasa frumos dar maaaare (incapem si noi in ea) sper sa aiba efect mai mult de 2 zile...
Ramona, ai dreptate, daca dai cu ignore creste totul f bine (de ex, David a macelarit acum 1 luna o rosie pe strat si uite ca a crescut ca nebuna chiar pe alee - noroc ca n-am smuls-o, insa cele din rasaduri le-am bibilit in ultimul hal si nu au prins nici jumatate)
Am vazut acum gradinile pline de trandafiri si ma uit cu jind, pt ca ca criza asta nu cred ca e cazul sa dau banii pe plante, asa ca gradina mea mai are de asteptat....
Bucurie!
martie spune:
Buna seara / dimineata, ma rog... oaaau, ce-ati mai scris, am baut niste cafele pana am terminat de recuperat.
So, mai intai La multi ani pt. Olympia (fetita) si ML (baietel) !!
Ce de lume noua, Conchita, ce surpriza (placuta)!
ML, am vazut pozele tale, ce sa zic... am plans, absolut superbe, fairytale!
Catalina, ai si tu niste flori... super!
Ramona, iti voi solicita daune (nu stiu de care... ma mai gandesc), am cazut de pe scaun cand am vazut leandrul ala... desi nu sunt 100% convinsa ca e leandru, e prea misto, nu de alta dar am si eu unul si ... nu seamana
Limus cred ca e pe primul loc, Doamne ce lalele, lalelele sunt florile mele preferate, era sa lesin cand le-am vazut, superbe!
Anul asta am facut si eu poze trandafirilor, abia astept sa ma laud, dar au iesit pozele cam aiurea, un pic intunecate, m-am grabit sa le fac, n-am mai setat aparatul, in fine... cand le voi descarca am sa le pun acia la concurs (parca e concurs).
Sa va zic de rasadurile mele: rosiile (normale) arata ca naiba, nici acum nu le-am pus in pamant ca n-am avut timp, deci am vreo 14 fire toate-ntr-o jardiniera, vai mama lor.
Rosiile cherry, dupa ce m-am chinuit de le-am rarit in jardiniere si ghivece, jumate mi le-a mancat hamsterul (ca la mine e in libertate), apoi ce-a mai ramas le-am scos pe terasa (ca sa nu le mai manance) si era prea frig si s-au dus pe apa sambetei. Au mai scapat vreo 6-8, cam asa, vad c-au facut flori abia acum.
Ardeii si tartacutele au facut un soi de boala, frunzele parca sunt arse, le-am aruncat cu tot cu jardiniera (niste porcarii de jardiniere, inguste si dintr-un plastic extrem de casant).
Iar am zis si anul asta, cine-o mai pune rasaduri... mai scriu maine ca iar m-au luat nervii.
P.S.: salutari la toata lumea, gradinari mai noi si mai ... experimentati (ca sa nu zic vechi).