Calendarul gradinarului vesel :-)) 8
Raspunsuri - Pagina 13
b.nica spune:
Stau cu ochii pe o lavanda in care imi pun mari sperante;am pus-o langa trandafiri si astept sa infloreasca sa vad daca alunga afidele,daca nu numai ce am citit despre niste remedii eco drastice:macerat de usturoi,sau o sol. preparata din piper
.
LiMus spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui b.nica LiMus sunt curioasa cum o sa te descurci peste 2-3 ani cand o sa trebuiasca sa scoti bulbii!Sa nu-mi spui ca o sa faci aceasta operatie in fiecare an! Eu mi-am pus lalele la distante mai mari si acum am pus intre ele gladiole,ranunculus, caldaruse si asa cum m-am mai laudat Habranthus,bulboasa care infloreste vara si este f. diafana;acum ma laud dar creste f. greu si am o vaga impresie ca nu-i convine ceva. |
Vara viitoare sau poate in vara lui 2011, le voi scoate, le voi separa si le voi replanta. Sunt mic copil cu cateva sute ale mele. Sa-i vezi pe oamenii aia, care la varsta lor, fac asta aproape anual (nu cu toate, ci doar cu cele carora le vine randul).
Asa ca, nu cred, ca ma va lasa fizicul.
Cinezee spune:
Anul asta m-a tentat si pe mine sa pun lavanda dar nu stiu cand teoretic s-ar pune si mai ales care ii e solul si locul ce ii place /priieste ei mai mult
pana la
mai putin de 3 luni 
Carmenbr spune:
Conchita, eu sunt din Graden Grove, deci cam la 1,5 ore distanta de tine. Poate ne vedem cumva.
Ramona, tu stii cat le ia la morcovi sa iasa? Tot nu pot sa cred ca nici macar un fir acolo nu o sa-i iasa lui Eric.
Stie cineva cat timp dureaza pana ies morcovii din seminte? Sa ma impacientez dupa 1 saptamana?
Olympia LA MULTI ANI si fetitei tale si sa fie fericita. Sa ne arati poze de la petrecere.
Limus mi-a placut mult gradina ta. Iasomia din Romania e foarte diferita de cea de aici, asta nici nu miroase asa cum stiu eu ca mirosea iasomia copilariei mele. Lalele sunt de vis si intr-adevar mentorii tai au o gradina de vis.
4 anisori...uraaa!
Ramona J spune:
Carmen, eu zic ca dupa 7-10 zile ar cam trebui sa apara cite ceva.
Chiar, Petra - a mai rasarit ceva? Am vreo trei lacramioare zdravene, eu sper sa apara si celelalte la anul.
LiMus, bine ai revenit! Chiar eram curioasa sa vad multimea de flori ca mi-am amintit de lista impresionanta cu bulbi.
Cinezee, am pus si eu anul asta doua firicele de lavanda. Din cite stiu eu au nevoie de mult soare. Dupa cum zici cred ca are sanse sa-si revina hortensia ta.
Am vazut un leandru intre pozele lui LiMus si mi-am amintit ca-i musai sa ma laud cu al meu
, s-a facut tare frumos anul asta.
http://home-and-garden.webshots.com/photo/2225316660091252628WAMczS
Edit sa adaug pentru fetele din US - pentru produs asemanator cu zeama bordeleza cautati copper dust sau copper spray. Conchita, impotriva omizilor cauta produs care sa contina B.t.
LiMus spune:
Carmenbr
Daca ai cum sa iei in USA, eu iti pot oferi in toamna/primavara un puiut (ca sa ai langa tine mirosul de acasa);
Ramona J
Ala nu e leandru, e o MINUNATZIE (cred ca te ajuta si clima).
Din lista pe care am postat-o in toamna, marea majoritate au fost ok. Dupa cum am mai spus datorita prostiei mele am pierdut toate zambilele, narcisele, crocusii si crinii. Pentru restul ampostat poze, dar mai sunt si altele care vor aparea spre toamna (promit sa mai postez fotografii).
Acum amenajez (in ritm de melc, dar am o scuza ca totul la mine in gradina e DIY) un soi de pietrarie cu o cascada mica... and so on and so on. Sper sa o termin anul asta.
catalina2307 spune:
b.nica - imi pare rau sa iti spun asta dar lavanda nu prea alunga nimic. Am incercat si eu "manevra " asta
.
Lavanda are nevoie de soare desi mie mi-a rezistat si la Sinaia, in timpul iernii. Nu este o planta pretentioasa.
coltul meu de rai
conchita spune:
Carmen, mi-ar face placere, desigur!
Ramona, frumos tare leandrul tau, parca e o flacara, iubesc planta asta la nebunie. din pacate, curticica mea acum e asa mica, n-am loc de copaci.
LiMus, ai o gradina impresionanta, felicitari.
b.nica si cine mai cultiva ranunculus, zice-ti-mi si mie secretul, ca n-am noroc deloc. am incercat din nou anul asta cu bulbii, au inflorit odata si imediat s-au uscat de tot. e normal?! nici cu bulbii de frezii n-am istorie prea de succes, doar cativa au inflorit, restul au dat mladite si s-au uscat asa imbobociti.
lavanda are nevoie de mult soare, e drept, si mi se pare ca infloreste vara, am uitat. dar lavanda unei vecine si a soacra-mii a inflorit deja, a mea nu, asa ca nu mai stiu...
poate apuc sa fac si eu niste poze, sa va arat gradinita mea frumoasa si draga. eu o numesc "free shrink", caci ma in-fericesc imediat cum ma uit la flori. :-))
Carmenbr spune:
Limus, multumesc mult de oferta. tare mi-as dori, dar din pacate eu nu stiu cand ajung in tara. De 6 ani tot zic ca vin si nu mai ajung. Daca o sa ajung, o sa indraznesc atunci sa cer niste iasomie.
Conchita, adevarat free shrink. Vorbim si vedem cum ne si vedem.
4 anisori...uraaa!