Calendarul gradinarului vesel :-)) 8
Raspunsuri - Pagina 12

olympia spune:
Multumim pentru urari! Suntem in pregateli de toatre felurile!
Limus, nu scapi asa usor, asteptam raport complet ca mai demult aveai o lista luuunga de plante frumoase!
Bnica e vorba de enzimele, bacteriile ce se pun in fose ecologice, statii de epurare, cauta pe net, sunt mai multe produse.
Zeama bordeleza se gaseste la noi acum gata preparata, praf, se adauga doar apa si nu mai trebuie sa faci acasa amestecul de var cu piatra vanata, cum facea tataie. Peste ocean, nu stiu cum sa cereti, vedeti eventual la compozitie daca apare cupru. Praful ar trebui sa fie bleu ca cerul senin.
Pene colorate... cate putin din toate!

LiMus spune:
Citat: |
citat din mesajul lui olympia Multumim pentru urari! Suntem in pregateli de toatre felurile! Limus, nu scapi asa usor, asteptam raport complet ca mai demult aveai o lista luuunga de plante frumoase! Bnica e vorba de enzimele, bacteriile ce se pun in fose ecologice, statii de epurare, cauta pe net, sunt mai multe produse. Zeama bordeleza se gaseste la noi acum gata preparata, praf, se adauga doar apa si nu mai trebuie sa faci acasa amestecul de var cu piatra vanata, cum facea tataie. Peste ocean, nu stiu cum sa cereti, vedeti eventual la compozitie daca apare cupru. Praful ar trebui sa fie bleu ca cerul senin. Pene colorate... cate putin din toate! |
Asa e.
Am niste poze cu eranthis-ul, lalele in diferite stadii, muscarii, irisii, iasomia de anul asta. Dintr-o foarte mare prostie a mea am pierdut toate zambilele, narcisele si crocusii (dar imi refac stocul la toamna).
Cum am un pic de timp actualizez si va anunt.

LiMus spune:
citat din mesajul lui b.nica LiMus ma bucur ca ai revenit! Ce-ti mai face gardul viu? |
Merci de (re)primire.
Ce n-a distrus Dark arata minunat (fac azi niste poze si le postez). In toamna vreau sa mai cumpar si sa refac complet lipsurile.
Pana cand postez gardul viu, mi-am facut un pic de timp si am postat niste poze (ce am gasit prin computerul de la birou) pe: http://home-and-garden.webshots.com/album/563423711BNzsnx

Cinezee spune:
eu stau la curte in bucuresti
Frunzele s-au uscat de tooot , iar acum am verificat taind o mladita , in interior este inca verde , doar frunzele sunt uscate
Planta candva facea flori roz , in ultimii 3 ani nu mai facea decat o singura floare, iar de mutat am facuto prin luna aprilie pe la inceput , specific ca in spatele case era mereu umbra si pamantu mereu ud cred , in fata bate soarele de dim de cand rasare pana cand trece in spate dupa ora 12 , in locul in care am mutato eu e semi soare direct pe ea la ora cand are putere soarele
E vreo sansa sa o mai ''recuperez''
Sa mai spun ca eu nu am folosit nici un fel de ingrasamant , ptr ca nu stiu cum si ce ptr asa ceva
VA multumesc din suflet ptr ajutor
pana la mai putin de 3 luni

valentinag spune:
Uau LiMus,cum arata lalele tale!Absolut superbe!Da cred ca te-a rupt la buzunar sa cumperi atatia bulbi!Dar au meritat!
"La vita e bella"
www.lizidesign.com/" target="_blank">Bijuterii hand made
De mancare
Dulciuri
Din gradina mea

LiMus spune:
citat din mesajul lui valentinag Uau LiMus,cum arata lalele tale!Absolut superbe!Da cred ca te-a rupt la buzunar sa cumperi atatia bulbi!Dar au meritat! "La vita e bella" www.lizidesign.com/" target="_blank">Bijuterii hand made De mancare Dulciuri Din gradina mea |
Not so much.
Sunt acolo vreo 280 de bulbi, din vreo 32 de soiuri. In principiu au cam iesit cum era scris pe betisoare (apreciez eu la 80%).
Dar cea mai tare faza a fost ca am luat din Olanda (dar destul de tarziu in primavara) 10 bulbi de lalele albastre si cand au inflorit au fost galbene :).
Restul le-am luat de aici de la niste horticultori pensionari (sot si sotie), care m-au "adoptat" (am mai scris asta si prin toamna, cred). Si nu au fost foarte scumpe.
O sa postez acum o poza din gradina lor (un colt), sa vedeti cum arata vreo cateva zeci de mii (poate sute de mii) de lalele.

LiMus spune:
Am pus 3 poze:
Gradina mentorilor mei #1;
Gradina mentorilor mei #2;
Gradina mentorilor mei #3.

b.nica spune:
LiMus sunt curioasa cum o sa te descurci peste 2-3 ani cand o sa trebuiasca sa scoti bulbii!Sa nu-mi spui ca o sa faci aceasta operatie in fiecare an!
Eu mi-am pus lalele la distante mai mari si acum am pus intre ele gladiole,ranunculus, caldaruse si asa cum m-am mai laudat Habranthus,bulboasa care infloreste vara si este f. diafana;acum ma laud dar creste f. greu si am o vaga impresie ca nu-i convine ceva.