Calendarul gradinarului vesel :-)) 8
Raspunsuri - Pagina 16
Ramona J spune:
Stiu, stiu...
Uite aici o poza
http://static.howstuffworks.com/gif/define-balloon-flower-1.jpg
Edit sa adaug ca bobocul arata ca un balon.
Edit din nou sa pun o poza cu boboci:
http://www.seedman.com/image/2485.jpg
petra spune:
Ramona,
Baloon flower nu este altceva decat campanula. Prima data cand am vazut floarea mi-am zis ca seamana cu ce am si eu, bobocii nu mai stiam cum arata si acum este noaptea sa ma duc sa vad. Am cautat in cartea mea si am gasit "Balloon Flower = Campanulaceae - Platycodon grandiflora"Este o floare foarte frumoasa, nu necesita multa ingrijire, doar ca ii place solul bine afanat . Ii place la soare dar rezista bine si la putina umbra. (Partial shade).
Creste destul de inalta , cam 90 cm. (1-2 feet) asa ca trebuie pusa mai in spate pe un rond de flori.
Eu am platat-o asta toamna si acum in primavara a crescut foarte frumoasa. Acum deja este inflorita si imi este tare draga. CRed ca la anul o sa-i mai iau pui sa mai plantez si in alte locuri. Este o planta rezistenta. Cand am cumparat-o aproape ca ma gandeam ca nu o sa se prinda si intr-o saptamana (chiar daca era toamna) a inceput sa o vad cum creste si a dat si pui.
Mi-ai spus sa pun staniol , dar nu am inteles unde??? Vrabia aia care mi-a mancat bobocii trandafirului meu galben cred ca are o problema cu culoarea galbena, pentru ca si lalelele rupte erau tot galbene.
Si azi am vazut-o dand tarcoale trandafirului meu care a mai deschis si alte flori galbene, dar nu i-a mai putut face nimic ca era ingradit trandafirasul meu.
Ramona J spune:
Multumesc Petra. Suna bine, sper sa-i placa la mine in gradina.
Staniolul il pui atirnat linga planta, cica nu le place pasarilor, ca staniolul straluceste in bataia soarelui.
Am uitat sa va spun cum am descoperit ieri o veverita care statea pe gard si cu labutele din fata se infrupta dintr-o piersica proaspat furata din pomul meu. Am certat-o, a luat piersica in gura si dusa a fost!
In seara asta am avut o furtuna cu rafale de vint extrem de puternice. Mi-a rupt ditamai pomul din fata casei, e bucati! Am dat o raita pe strazi si am mai vazut pomi la pamint, multe ramuri rupte, un Stop sign smuls cu totul si inca un pom tot asa... Se pare ca rafalele de vint au fost pe la 150 km/h, s-a rasturnat si un camion 18 wheeler pe autostrada. Se auzea un zgomot infernal in timpul furtunii, nici nu vreau sa ma gindesc cum o fi o tornado.
Am mai ridicat niste rosii si ardei de la pamint, dar era seara si nu stiu exact cit de grav o fi.
Pomul nu mai poate fi salvat, sa vad cum facem cu el. E urias, mai mare decit casa. Nici nu stiu cu ce sa-l inlocuiesc, ca vreau alt tip de pom. Sugestii?
martie spune:
Ramona, si la noi a fost furtuna saptamana trecuta (parca), chiar ma gandeam zilele trecute ca avem o clima in Bucuresti.... canicula extrema si vijelii. Vreau sa spun ca mi-a daramat toti trandafirii urcatori - si sunt imensi, de 6 ani, mi i-a pus pe toti la pamant, inclusiv Luleaua turcului, care s-a extins foarte mult, a cazut cu tot cu suportii pe care statea.
Si mi-e aproape imposibil sa-i pun la loc (trandafirii), acumt trebuie sa ma duc prin Hornbach sa iau niste grilaje speciale care vor trebui fixate cu suruburi in pereti (am vazut la GeorgetaR). Unul il am sprijinit intr+o matura, altul l+am urcat oarecum la locul lui... dar m+am agatat in el de nu mai puteam sa ies..
Na, cam asa
P&ANA spune:
Va salut !
Scrisei zilele trecute ditamai mesajul dar l-am pierdut 
Ramona , ti-am vazut gradina si m-am imbolnavit
imi pare rau de pom ! Am avut si noi in Buc. o furtuna-uragan :)a povestit Martie
Lorena ,m-ai intrebat de gainuse
am doar 5 buc si le tin pt ca fac oua in fiecare zi :)
Gradina mea e saraca anul asta ! Stau prost cu timpul si se vede.
Un alt motiv - a inceput langa mine constructia unui bloc (in zona de case
) si ne-a taiat tot elanul . POate ne vom muta ...
Mai aveam ceva de spus..
Plec la serbarea don'soarei mele 
LiMus spune:
Si cred ca ne mai asteapta una (furtuna). Asa spun prognozele.
Sper sa nu fie asa de puternica ca aia de saptamana trecuta ca am avut destule "casualties".
Masa cu scaunele luate pe sus si duse in gradina si blatul de sticla spart, balansoarul aruncat in gradina peste un prun mititel (din fericire a scapat doar scarmanat un pic), toate florile decorative de pe terasa ravasite, rasturnate, sarite din ghiveci.
Norocul mare a fost ca le-a aruncat spre gradina si nu spre casa ca o pateam rau. In zona aia am numai geamuri de jos pana sus la etaj.
b.nica spune:
Eu mi-am ancorat minunile de crini si in rest nu vad ce ar putea sa-mi strice in gradina o furtuna;am toate florile in ghivece care sunt puse bine.
Apropos,Begoniile sunt satisfactia mea!Au iesit niste minuni in diverse culori cu flori ca cele ale trandafirilor.
Ador Begoniile si de acum in colo am sa colectionez tot ce gasesc!
martie spune:
Eu chiar am scapat usurel cu furtuna, cand am iesit dimineata pe strazi sa duc fetele la gradi, parca eram dupa tornada, copaci rupti pe strazi, mergeam cu 5 km pe ora..
Si mie mi-a zburat ghivecele de pe terasa, mi le-a facut varza, de-aia nu mai suport ghivecele astea de plastic, nu-mi plac nici cum arata, nici cum se comporta, am sa-mi iau din Hornbach numai de ceramica, au unele foarte frumoase... par invechite si sunt chiar ieftine.
Mi-am luat si eu anul asta iar 2 cana, ca cele 4 - superbe - pe care le-am lasat o iarna in pamant, au murit, fireste, desi a fost o iarna calda, uite ca le-a fost fatala perioada aia de 3 zile cu -22 grade, chiar daca era un strat de zapada super mare.
Ramona, sa stii ca mi-am mutat clematita (aia de umbra) pe terasa, intr-un ghiveci imens, dar in plin soare si-i merge nemaipomenit, plus ca ai avut dreptate, nu o afecteaza deloc vantul, ii merge tare bine.
Sa stii ca am si eu seminte de Campanula, dar am uitat de ele, daca le pun acum in pamant o fi tarziu tare?
Olympia, ti-am rasfoit blogul, fff dragut, tot mai frumos scrii, croitoras de vise!
Alina, ce dragut, tare mi-as lua si eu o gainuta, doua...
Limus, la toamna te voi aborda pe PM, vreau si eu bulbi de lalele... sunt din Buc. "mentorii" tai cu lalelele?
Maine mai fac niste poze si pun si poze, promit.![]()
LiMus spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui martie Limus, la toamna te voi aborda pe PM, vreau si eu bulbi de lalele... sunt din Buc. "mentorii" tai cu lalelele? Maine mai fac niste poze si pun si poze, promit. Martie & Bebica & maimuta Sara![]() |
E ok. Astept call-ul tau. Ei sunt din Otopeni.
In alta ordine de idei m-am mai imprietenit cu o familie de horticultori care se ocupa de arbori, arbusti, trandafiri si altele. Tocmai mi-am luat de la ei un coacaz rosu, unul negru, un soi de mure cataratoare (dar care nu se intind ca nebunele, cum am patit cu soiul clasic de mi-a luat 2 ani sa scap de ele ca ma sufocau).
Mi-am mai luat si niste trandafiri cataratori frumosi.
Si inca n-am terminat... decat banii. Cum "cresc" altii ma duc iar la shoping.
P&ANA spune:
| Citat: |
| Eu chiar am scapat usurel cu furtuna, cand am iesit dimineata pe strazi sa duc fetele la gradi, parca eram dupa tornada, copaci rupti pe strazi, mergeam cu 5 km pe ora.. Si mie mi-a zburat ghivecele de pe terasa, mi le-a facut varza, de-aia nu mai suport ghivecele astea de plastic, nu-mi plac nici cum arata, nici cum se comporta, am sa-mi iau din Hornbach numai de ceramica, au unele foarte frumoase... par invechite si sunt chiar ieftine. |
In sectorul 5 , a picurat doar si nici urma de vijelie :))
Mi-am notat o lista intreaga de plante de la voi !
Ghivecele de ceramica le am si eu pe lista ,doar ca iarna trebuiesc protejate cumva ,altfel crapa sau se macina.

& maimuta Sara