Cauzele opririi din ev.a sarcinii -TROMBOFILIA- 8
Raspunsuri - Pagina 11
profa spune:
pisix,oooooooooooooofffffffffff!!!!!!!N-am cuvinte...
Noi toate stim atat de bine ce simti...Doar atat iti doresc,sa faci in asa fel incat sa ai putere sa treci peste asta
mcrissa,ma bucur ca ai fost multumita!!!Deci d-na dr. avea de obiectat doar asupra fragmentului "cian",nu si asupra cobalaminei?(care doar asta,cobalamina e de fapt vit. B12?)Ma intreb asta,pt. ca eu iau metilcobalamina,doar asa am gasit eu atunci pe site.In prospect scria ca asta e forma sub care se asimileaza in final vit. b12,ca se transforma ciancobalamina in metilcobalamina .
liliana_Fi,esti si tu sora mea geamana...si cred ca avem si cam aceeasi varsta,suntem tinerele...Insa tie iti datoram faptul ca noi am aflat de prostia asta de mthfr...Iti tin pumnii,imim doresc atat de mult sa reuseasca fiecare fata,nici nu va imaginati...!!!
Eu nu m-am mai rabdat,si am facut ieri un test,ar fi fost ziua 8 de la ovulatie,oricum,toate simptomele au disparut,am facut doar asa,din obisnuinta...Evident ca a iesit negativ,si atata m-am chiorat sa vad a doua liniuta ,ca la un moment dat am inceput chiar sa vad,chiar 3 liniute...Erau doar in imaginatia mea,evident...Si am incetat de ieri sa iau si heparina,si progesteron,ca chiar nu are rost...asta e...O sa fac o luna de pauza,o sa mai fac un ciclu de Puregon,si dupa aia,inca nu stiu...sau renunt,sau fiv...
mcrissa spune:
profa , da ea are ce are ci ciano ala, mi l-a incercuit si a zis clar sa nu mai iau.io nu stiu ce inseamna ala, tu ca profa de chimie poate ne explici si noua de ce e asa rau.esti foarte curajoasa si ambitioasa, trebuie sa ai multa putere sa faci atata heparina inainte sa ai un test pozitiv.hai ca vine vara si vei fi mai relaxata, vine concediul si se va prinde bebe.injectiile sunt destul de rele, ustura rau, mie imi dau lacrimile la fiecare injectie, acum ma mai si doare ca am facut o vanataie cat palma.
eu sunt mai impacata ca nu mai iau B12, cum scrie si pe analiza mea de MTHFR si cum a zis si dr semnificatia clinica nu este pe deplin cunoscuta pentru MTHFR si cum pana acum probabil au fost foarte multe paciente care au dus sarcina cu Magne B6, acid folic, aspenter si heparina trebuie sa fie bine si pentru mine.
liliana_Fi tin pumnii pentru test, hai ca mai e putin!
miki, Luca este persoana care s-a alaturat?parca ii iesise bine analiza?
6+
Puisori
Cristina, mamica de doi ingerasi in ceruri
Fericiti cei ce plâng, caci aceia se vor mângâia
lilianaFi spune:
Ciao!!!
Profa......nu e cam devreme pt un test in z.8???...bine stiu cum e cu nerabdarea si stiu si cum e cu "imaginatia bogata" privind testele..."prietenele"noastre!!!...mai incearca peste citeva zile...simptomele sint inselatoare.....pai eu iubita am mai tot spus despre aceasta mutatie(imediat ce mi-au descoperit-o mie aici in italia..dupa 4 sarcini pierdute ) pe la fiv dar nu interesa prea mult ...poate pt ca insela testele normale de coagulare care pot fii in limite normale ...in sfirsit,nu am insistat prea mult pe tema..ma bucur cind pot ajuta..si sper din suflet sa ne vedem cit de curind cu bebei in brate ...asa e iubita sintem cam pe aceeasi ora a ceasului biologic... sa auzim de bine
Miki_MIki...uff...la mine problema e ca am si niste combinatii morfostructurale la nivel celular(defect genetic) pe ACE si PAI 1......dar nu vreau sa ma gindesc prea mult...le iau asa cum sint ca de ..asa e in viata:unii cu unele..altii cu altele... ma bucur ca macar stiu cit de cit cum stau si macar incerc sa previn...tu ce alte planuri mai ai????
Mcrissa
Numai bine tuturor!
miki-miki spune:
Mcrissa multumesc mult-mult pt scrisorica.
M-ai pus pe ganduri cu "ciano", eu din aia iau si i-am si aratat borcanele cu vitamine dar nu s-a uitat insistent la ele, a zis ca sunt bune. Acum ce sa fac? Iau 1 mg de ciano, sa reduc la 500mcg? Mai am un borcanel neinceput ca dc nu imi cumparam din aia de care ia Profa. O sa ma uit pe net de ciano
Profa nu tb sa intrerupi medicatia, tb sa continui pana la BHCG-ul din zi 14, poate era bb.
Lilina, ACE si PAI1 au leg cu trombofilia? Cum adica "inseala testele normale de coagulare"? Se coaguleaza sagele dar nu iese la analize obisnuite?
Miki Anul asta pun de-un pui
DOAMNE AJUTA!!
miki-miki spune:
Aha, deci degeaba ne intepam pt analize ca noi tot tb sa facem tratam.
Gasii un art interesant : http://www.dadamo.com/B2blogs/blogs/index.php/2006/10/25/cyanocobalamina-versus-methylcobalamina?blog=10
Cyano vine de la cianura , metilcobalamina e mult mai buna, e forma care se asimileaza mai bine de organism. Deficienta de B12 mai poate aparea si din cauza unei/unor infectii/paraziti intestinali. Ac distrug o enzima care ajuta la asimilarea vit B12.
Aviz Luca(cu deficienta de B12) si Danny (cu anemie pernicioasa).
Da Mcrissa e vb de Luca, o las pe ea sa va spuna ce s-a intamplat cu anal ei perfecte.
DOAMNE AJUTA!!
miki-miki spune:
Mai aflai ceva, methylcobalamina ajuta organismul sa secrete melatonina, hormonul care regleaza ciclul de somn. Acum gasesc eu explicatia de ce dorm de sparg de cand iau B12.
O parte de cyanocobalamina se trasf in Methylcobalamina care se stocheaza in ficat. Rezerva din ficat se termina f greu.
Legat de enzima din stomac, eu nu prea suport cafeau, am per cand nu o pot bea imi creeaza o aciditate excesiva si incep sa transpir chiar dc nu-mi este cald. Cand nu beau nu mai am ac simptome dar casc non-stop. Prin 2004 am inceput sa am ac simptome, vreo 2 ani nu am baut cafea deloc apoi usor usor am inceput iar sa beau si acum iar mi-au revenit simptomele.
DOAMNE AJUTA!!
profa spune:
miki,mcrissa,referitor la ciancobalamina,nu stiu ce sa zic,de ce s-o fi ingrijorat d-na dr,pt. ca asta e forma cea mai obisnuita sub care se prezinta vitamina B12.
Marea majoritate a substantelor activa din medicamente nu pot fi izolate sau administrate sau asimilate de catre organism in stare pura,ci sub forma unor derivati.
Cobalamina(vitamina B12),la randul ei,este una dintre acestea.
Uite,de ex,cineva care are anemie,are nevoie de fier,stie toata lumea.Dar nu se poate lua pilitura de fier,ca se ia degeaba.Ca sa fie asimilt,e nevoie de un derivat de fier.De ex,produsul Ferrum Haussman,care se da si la bebelusi,contine fier asimilabil in organism,dar sub forma de hidroxid de fier.Acuma,faptul ca fierul este legat de o grupa hidroxil,ma indoiesc ca il face toxic,chiar daca,de ex,o alta substanta ce contine gruparea hidroxil este hidroxidul de sodiu(soda caustica).Fiecare substanta are particularitatile ei!
Poate ca d-na dr. s-a speriat de faptul ca grupa cianintra de obicei in structura unor substante toxice:de ex,celebra otrava din romanele politiste si folosita si de spioni ,cianura de potasiu,contine si ea gruparea cian.dar de aici si pana la a prezenta ciancobalamina efecte toxice,mi se pare un drum lung!!!Pentru ca,n-ar fi fost folosita de atatia ani ca si medicament!
Dar,daca ea are rezerve,e posibil ca in informatiile medicale,pe care noua ne e greu sa le obtinem,or fi ceva studii care poate prezinta ipoteza unei relative toxicitati a cianilor,nu stiu...
Eu am cautat acum intr-un tratat de chimie pe care il am,ceva despre vitamina B12.Din pacate,nu am un tratat de Biochimie,si nici nu stiu daca acolo as gasi informatia de catre avem noi nevoie.
O sa scriu(mai sintetizat) ce am gasit la mine in carte:
"Vitamina B12 si produsi naturali inruditi
Vitamina B12 a fost izolata intai din extract de ficat(1948),dar este produsa de multe bacterii si actinomicete din ale caror medii de cultura se obtine,pentru scopuri medicale.Se prezinta sub forma de cristale rosii,solubile in apa.
Lipsa vit.B12 din organism,produce anemie perinicioasa,o maladie a sangelui insotita de tulburari nervoase.
Vitamina B12 deriva de la un sistem macrociclic numit corina,care contine 4 atomi de azot.Derivatii acestui compus se numesc corinoide(...).Toate corinoidele naturale sunt complecsi ai cobaltului(...).
A sasea pozitie coordinativa a cobaltului este legata de o grupa cian(structura moleculei acestei vitamine e f. complicata,e pe jumatate de pagina,are un ion central de cobalt,care e legat de niste derivati de amine-de unde numele de cobalamina-,iar una din legaturile ionului central de cobalt este cu o grupare cian).
(...)Sinteza (adica obtinerea in laborator,in mod artificial,nu izolata dintr-un produs natural)totala a vitaminei B12,care a durat multi ani,a fost anuntata in 1972.
Derivatul cianal vitaminei B12 este un produs artificial ce se formeaza in cursul operatiilor de izolare si purificare.Daca se evita contactul cu ioni cian,in cursul acestor operatii,se izoleaza o forma hidratata.Aceasta fiind mai activa,ea se utilizeaza in prezent ,in locul formei cian,ca medicament.
Forma naturala a vitaminei B12 este aceea a unei coenzime,cu un rest de adenosina legat de cobalt in locul grupei cian.Coenzima-vitamina B12,legata de enzime specifice(proteine)uneori in colaborare cu coenzima A,catalizeaza numeroase reactii biologice,intre altele metilarea homocisteinei la metionina"
Din textul asta nu rezulta decat ca forma hidratata a vitaminei B12 este utilizata in prezent(???)doar datorita faptului ca e mai activa,nu zice nimic de toxicitate...
O sa caut,trebuie sa mai gasesc pe net,informatii despre forma de B12 pe care o iau eu,Metilcobalamina.C ma intriga e ca,in toate formele de vitamine B12 pe care le-am vazut eu ca ezista-injectii,tablete,polivitamine,atat la noi cat si in strainatate,tot forma cian e prezentata,intr-un singur loc am gasit eu forma metil,care era si de vreo 3 ori mai scumpa,si zicea doar ca e mai usor asimilabila.
Mai sap! la toata lumea!!!
profa spune:
miki,esti o scumpa!Pana cand am "sapat "eu ,tu ai si gasit pe net!As fi curioasa daca d-na dr. Uscatescu ar accepta forma metilcobalamina...Eu,v-am mai zis,mi-am dozat vitamina B12 la Synevo,aveam cam 0 saptamana de cand luam tabletele si mi-a iesit spre limita inferioara...In mod sigur eu trb. sa suplimentez vit. B12,mai ales ca nu pot sa mananc carne...
Cum,miki,si luca???Offff!!!!!!!!!!!!!
profa spune:
am mai gasit asta referitor la metilcobalamina:
http://acest topic este si pe site-ul Desprecopii/analize/vitamina_b12_sau_cobalamina_ciancobalamina_93