dr. TUTUNARU cap.(28)
Raspunsuri - Pagina 2
Bonitta spune:
Dragele mele,
Am promis de cateva luni bune ca va spun povestea nasterii bebeului meu. Iata ca acum am cateva momente in care pot sa va scriu. Asadar, iata povestea:
Intr-o frumoasa noapte/dimineata de ianuarie 2009, la ora 01.00, mi s-a rupt apa. L-am sunat pe Tutunaru, asa cum stabilisem. La care el mi-a spus ca "naspa situatie, ca nu sunt locuri la Elias, spitalul e full. Ia 2 no-spa si stai cumintica in pat pana dim. la 6.00 cand te astept sa-mi dai telefon". Dupa ce ca eram emotionata si panicata, atata trebuia sa imi mai spuna, ca nu am unde sa nasc.... . In sfarsit, am facut cum mi-a spus. Dupa o ora insa, contractiile se intetisera, erau la interval de 10 min, din ce in ce mai dureroase. Mi-am spus in sinea mea ca nu e in regula, nu mai puteam sta asa. M-a ajutat enorm tot ce am citit despre travaliu pana atunci. Instinctul imi spunea sa nu mai stau. l-am sunat din nou pe T care mi-a spus sa merg la spital si sa iau legatura cu un doctor sa vada ce poate face. In fine, pe la ora 4.00 dimineata am ajuns la Elias, m-au urcat pe masa, m-a verificat un dr care era de garda (catalin nu stiu cum) impreuna cu 2 asistente si vestita moasa Tzutzi, de care mi-era frica sa imi pice in tura la nastere. Si cum de ce ti-e frica nu scapi.... Toate erau super acre, probabil nu le-am lasat sa doarma. La ora aia nu prea era nimeni pe sectie la nascut. Dupa control, (super dureros) m-au pus pe un pat intr-o sala, in care am si nascut mai apoi...In fine, m-au lasat in patul ala cu o carpa intre picioaare, fara sa ma mai intrebe cineva de sanatate. am intrebat-o pe madam Tzutzi la inceputul consultatiei cat am dilatatie, iar ea nu a facut decat sa se strambe la mine si sa imi spuna ca habar n-are. In timp ce imi punea branula, i-am dat 1 mil si am rugat-o sa aiba grija de mine. Mi-a ras in nas, spunandu-mi sa-mi tin banii ca oricum nu nasc pe tura ei. Adica cu alte cuvinte, nici nu era cazul sa-si dea silinta. Dupa asta, nu a mai venit nimeni sa ma intrebe de sanatate. Eu simteam ca se ingroasa gluma, aveam dureri mari, contractii aproape la fiecare minut, simteam ca fac pe mine...Am inceput sa gem la fiecare contractie, nu mai puteam sa ma abtin, si ma gandeam ca poate asa vine totusi cineva sa ma vada. A venit din nou madam Tzutzi, vadit deranjata. i-am spus ca nu mai pot, ca simt ca fac pe mine. Atunci a binevoit sa ma consulte (am urlat de durere), si spune dintr-odata: "Aoleu, sa chem anestezistu ca tu nasti". Numaram secundele asteptand anestezistul, numaram, rabdam... asa... un sfert de ora. Anestezistu ioc sa vina. Deja nu mai puteam. Vine din nou Tzutzi sa ma controleze in timp ce tipa sa vina anestezistu. Din nou o durere cumplita la control, tipa la mine sa desfac picioarele ca nu ma poate controla, eu urlam de durere... la care spune: Aoleu fata, tu nasti!! Suna-ti doctorul!" Cum mai puteam eu oare sa mai si sun cand eram terminata, nici nu puteam vorbi de durere. Am rugat-o sa-mi ia mobilul din geanta si sa-l sune ea pe T.. In fine, a sunat ea, i-a spus: Dl doctor, veniti repede ca naste pacienta dvs. Asta se intampla pe la 6.30 dim. Dupa asta i-am mai dat lui Tzutzi 1 mil ca sa fie totusi om si sa ma ajute sa nasc. In momentul in care madam a vazut ca nasc pe tura ei, si ca probabil i-am mai dat bani, nu stiu, si-a schimbat atitudinea la 180 gr. Tutu a venit in 10 min, ca daca nu venea repede nasteam cu hoasca de moasa. A venit deci repede, s-a socat ca ma lasasera fara anestezie, i-a mustruluit un pic si gata. Ma rog, el nu a facut decat sa-mi extraga copilul si sa ma taie. atat. A plecat apoi, nu inainte de a-mi spune: felicitari mamico! Am avut noroc ca am nascut repede, nu am impins decat de 2 ori, m-a ajutat si tzutzi ...A venit apoi un doctor tanar sa ma coasa, am simtit fiecare impunsatura de ac... m-a cusut vreo 20 de min, nu mai aveam rabdare, deja ma si durea, eu loveam din picioare, nu mai puteam aveam repulsie... Si acum, dupa atata timp, am repulsie. Dupa acest episod, totul a decurs ok in spital. Am stat itr-un salon cu 2 paturi. De copil s-a ocupat dr. Constantinescu, la iesire l-a vazut dr. Popa, ca cealalta plecase in concediu. Mi s-au parut ok. daca am cerut ceva pt. copil au facut.Singurul repros pe care il am este ca nu sfatuiesc mamele sa se mulga. eu a stat asa, nu mi-a spus nimeni, credeam ca bebe mananca, dar de fapt, aveam canalele aproape infundate. Dupa 3 zile, am ajuns din nou la spital, cu sanii cat pepenii, nedormita, nemancata, cu niste dureri groaznice, cu nervii la pamant. eram la un pas de mastita. Au stat calare pe mine toate moasele si asistentele de la neonato. Nu au reusit sa faca nimic. Am luat toate maternitatile la rand, eram disperata. am ajuns in cele din urma la Giulesti, unde, cu relatii, am gasit pe cineva care a stiut sa-mi desfunde canalele. Am suportat niste dureri cumplite. Am nascut a doua oara. Insa dupa toata patania asta si trauma suferita, nu am mai avut lapte. Tutunaru nu a venit deloc sa ma vada cat am stat in spital, desi am cotizat destul. Ma rog, important este ca am o minune de copil, cuminte si mancacios. mai avem putin si facem 6 luni. Va pup si va tin pumnii! Pupici speciali anacondei
Cata_adr spune:
Bonitta sa-ti traiasca puiul mic
Eu am nascut cu Tutunaru acum 3 ani la Elias. Eu raman socata de ce povestiti voi aici. Sa se fi schimbat lucrurile atat de mult? Ma sperie ce aud
Acum, am aflat ca sunt din nou insarcinata si nu stiu ce sa fac, sa ma mai duc la el?
Eu am fost multumita de tot, de la moase, pana la conditii, anestezist, doctor...tot!!!
offf..e tare greu acum, dupa atatea povesti neplacute!
aris26 spune:
bonitta - felicitari! sa va traiasca minunea
cata - uite eu am nascut acum 3 luni si a fost una dintre cele mai frumoase experiente din viatza mea.am avut dureri de cap mul mai rele decat nashterea
am nascut razand si ash mai nashte de o mie de ori,cu lauzia si colicile...hmmmm....astea ma fac sa ma abtin de la proiectul de marire a natalitatii pe tzara.
monicabo spune:
Bonitta, felicitari, sa va traiasca copilasul! Baietel sau fetita?
Cu moasa Tzutzi...aoleu, mare nesimtita, am prins-o pe tura la prima nastere si s-a purtat cu mine ca si cum as fi fost ultimul om... in rest a fost ok. A doua oara, doar de ea imi era frica, sa nu imi mai "pice" tot ea, am zis ca o iau la bataie daca o mai vad pe acolo.
Insa a doua oara a fost la polul opus capitolul "moasa", mi-a "picat" moasa Mariana, un om in adevaratul sens al cuvantului.
Cn nasterea, dureri etc, depinde de la organism la organism.
EU de ex prima data am avut travaliu greu si destul de lung, cu dureri mama mama (fara epi, ca intrase anestezistul in pamant, de fapt pe tzutzi moasa lu' peste a durut-o la basca...citez "cheama-ti dr-ul sa iti aduca anastezist, ca nu e treaba mea!")...ma rog
A doua oara am nascut super usor si rapid, am ajuns la spital in faza finala cu dilatatie maxima (pana atunci nu m-a durut nimic), citat din dr rezident "mai aveati putin si nasteati acasa"..
Prima data mi s-a rupt apa, a doua oara a inceput prin contractii puternice...
Deci in cazul meu, acelasi organism, 2 nasteri, total diferite...
Bonitta, important e ca sunteti sanatosi
Aris, ce face bebe, papa frumos, e cumintel, te lasa sa dormi?
Stii, viata fara copil, daca privesti in urma, e mult mai usoara, nu depinzi de nimenii, faci ce vrei, cand vrei etc....dar si cand apare copilul si nu mai e asa usor, nimic nu se compara...
Monica cu Andreea Ioana - 11 iulie 2007 www.andreeaioana.ro" target="_blank"> Poze
Povestea sarcinii si a nasterii
si Ana Maria - 13 noiembrie 2008
Povestea nasterii super rapide a Anei Maria
aris26 spune:
monica - ce sa faca creste-creste. inca ne luptam cu colicile,speram sa treaca la 3 luni dar deocamdata nu se lasa. in rest e f activ si de multe ori am senzatia ca s-a saturat sa fie bebelush. incearca sa se ridice in fund si daca ii dai doua degete se ridica complet de la sol,rade,"vorbeste" si ne face sa zambim de o mie de ori pe zi. ai dreptate e mult mai greu cu un copil(nu mai zic doi),de multe ori imi e dor de burta...statea asa cuminte acolo,mergea cu mine peste tot,manca cand avea chef si nu plangea niciodatadar acum privind in urma nu imi dau seama cum am trait fara el.
ma bucur sa aud ca si voi sunteti bine si fetele se inteleg din ce in ce mai bine.sa vezi ce prietene bune o sa fie. si eu sper sa prind curaj sa mai fac un copil deshi ma tot gandesc si nu imi dau seama cand ar fi momentul potrivit.
mai dar cum arata moasa asta de coshmar? inseamna ca am avut mare noroc. eu am prins doua moase amandoua dragute dar mai ales prima,o tipa blonda, a stat mereu langa mine,s-a agitat sa imi aduca cat mai repede anestezist. nici nu aveam dilatatie 3 si ea a insistat ca nu vrea sa ma vada chinuindu-ma. de fapt asa a lasat tutu instructiuni,sa imi puna epidurala imediat ce zic au prima data.a doua zi chiar a venit si m-a luat la o cafea cum mi-a promis...o dragutza ce mai. deshi am avut un travaliu de peste 14ore totul a fost grozav. o sa ma apuc sa scriu si eu povestea poate mai prind curaj fetele.
aaaa....pt cele ce urmeaza sa nasca,la etajul unu pe chirurgie s-a deschis o cantina dragutza,eu mi-am petrecut mult timp acolo.au terasa ,fresh de portocale si o mancare excelenta
oare Vally ce mai face?
toate tutunaresele
monicabo spune:
Aris, ma bucur ca sunteti bine, lasa, ca trec colicile pana la urma
Moasa tzutzi, e o tipa solida, asa, 45-55 de ani, sa zic, tunsa scurt cu ochelari. Si acraaaa... vad ca asa e ea, nu a avut cu mine ceva anume. Eu am incercat sa-i dau bani in timpul travaliului (acu n-as mai face, da-i incolo cu spaga lor), si la fel mi-a ras in nas, ca sa o las, ca nu are nevoie, si a fost la fel de acra.
S-a facut lapte si miere, doar in expulzie cand a aparut si Tutu. Atunci s-a schimbat radical
Ma gandesc, dupa cum stii in Elias, sunt tot felul de gasti de medici, unii cam ostili lui Tutu, si asta sa fie sintr-o echipa din asta "de soc" si sa se poarte nasol cu pacientele lui tutu. Sau o fi asa acra din principiu. Am inteles (nu stiu sigur) ca nu are nici copii.
Uite, daca mai ai treaba cu tutu (bb2, ceva, controale, sau vreo prietena de la paciente optimiste) sa il intrebe pe el de aceasta moasa. Si sa-mi ziceti si mie ca as fi curioasa sa stiu cum o percepe el.
A doua oara, am zis ca o "bat" pe asta daca o mai prind...mi se parea mare ghinion sa o nimeresc tot pe ea... Eram in stare sa urlu la ea si sa fac scandal, ca tot nu ma ajuta cu nimic prezenta ei, si as fi fost in stare, prima data m-a terorizat ea pe mine, a doua oara o teririzam eu (si eu nu sunt om cu tupeu in general, ba chiar am carente). Insa am nimerit-o pe Mariana, care a fost total la polul opus, poate am trezit-o din somn (la 4.30 dimi) dar a fost f calda si am avut parte de incurajari dn partea ei, mi-a fost de real folos.
Mai sunt moase dragute...aceasta Mariana, una Gabi am auzit (cica ar fi blonda - o fi asta a ta), Claudia...
Anaconda, cum te simti?
Imi pare bine sa aud ca au mai aparut gravidute din gasca pacientelor optimiste
Am si euniste poze recente cu fetele, de la o aniversare la care am mers cu amandoua
http://www.andreeaioana.ro/thumbnails.php?album=35
Monica cu Andreea Ioana - 11 iulie 2007 www.andreeaioana.ro" target="_blank"> Poze
Povestea sarcinii si a nasterii
si Ana Maria - 13 noiembrie 2008
Povestea nasterii super rapide a Anei Maria
anaconda2 spune:
Monica , noi suntem bine . Asteptam sa mergem la T sapt viitoare !
La cate sapt indica T morfo de trim 3 ?
26 +
Cata_adr spune:
Rugaminte mare: stiti unde mai are dr T. o clinica in afara de cea din Sandu Aldea?
Multumesc