De ce ati alege o scoala particulara?

Raspunsuri - Pagina 3

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns sorana spune:

Gabriela - de o parte din ce a zis Kari nu te poti feri altfel decat ... emigrand
E normal sa aiba aceleasi manuale ca la stat - care altele? Si daca ar avea altele - scoala nu ar fi recunoscuta (acreditata) de statul romana si atunci o faci degeaba.
Aceeasi profesori - de unde altii??? Sunt categoria aia de oameni care au facut o anume scoala. Astia sunt. Ma rog, apar noi in fieacre an, altii ies la pensie dar ...
Metoda veche - la fel ca la manuale - aia e metoda standard, aprobata de MEC.
Aia cu copii galagiosi, fac traznai etc - sunt copii. Problema este ca probabil nu pot fi pusi la punct de profesor (cand deranjeaza ora) din cauza lu' mamica si taticu' care se ofusca si doar e pe banii lor ...
Cred ca mare parte din ce a zis Kari e perfect adevarat pentru scolile din Ro si ... cam inevitabil. Supravietuiesti, te adaptezi sau ... emigrezi.

Sorana si Monica (in curand scolarita)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Gabrielama spune:

Sorana,

de acord cu tine - e normal sa aiba aceleasi manuale, caci altfel nu ar fi acreditata. Insa, cel putin la scoala particulara la care ma gandesc eu, din ceea ce am aflat pana acum, nu au teme fata de ceea ce fac la scoala, acolo temele nu sunt facute de catre profesorul supraveghetor, ci de copil, etc. Ca sunt copii cu fite, ca se mai bat... asta se intampla oriunde. Sunt cel putin 2 scoli de stat in Bucuresti unde sunt niste fite si niste "standarde" de vorbesti singur!

Gabi

There is no taste like the taste of being thin!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns kariguld spune:

Citat:
citat din mesajul lui Gabrielama

Kariguld,

ne poti spune si noua te rugam despre ce scoala este vorba? Ca sa ne ferim...

Daca nu vrei pe subiect, trimite-mi te rog, daca vrei, PM. Multumesc anticipat.

aici pe forum n-o sa spun si sper sa ma intelegi. chiar daca s-ar merita din plin sa o fac...

si noi ne-am interesat foarte tare cand am inscris copii la scoala, am venit cateva zile la rand, am vb cu parintii... (lucruri generale si destul de evazive raspunsuri ne-au dat) lucrurile negative le-am descoperit pe parcurs, pe rand...sau le-am aflat cu totul intamplator!

si inca ceva, edificator pentru parintii care inca nu au copii la scoala. cand aveam copii la gradinita, un bun prieten , care avea deja fetita la scoala cl I, mi-a spus ca sa ma pregatesc temeinic pentru cand vor incepe scoala, chiar pana acolo, sa-mi iau si eu un caiet sa scriu alaturi de ei...
probabil banuiti ce am spus in gandul meu....
mi-a repetat chestia asta de vre-o cateva ori, in cursul unui an...
iar eu, desigur ca nu am crezut si zambeam de fiecare data in coltul gurii....dupa cateva luni de scoala, l-am sunat sa-i spun cata dreptate a avut....
concluzia este ca pana nu ajungi "acolo", nu "treci prin", toate's frumoase, ideale, adevarate, corecte, etc, etc.

vorbim dupace vor incepe copii vostrii scoala!
pana atunci, bucurati-va si fructificati timpul la maxim cu copii, anii astia nu se mai intorc!

Unii oameni au petrecut o viata intreaga si au adunat averi facand lucruri firesti, nefiresc de bine!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns filofteia spune:

Citat:
si inca ceva, edificator pentru parintii care inca nu au copii la scoala. cand aveam copii la gradinita, un bun prieten , care avea deja fetita la scoala cl I, mi-a spus ca sa ma pregatesc temeinic pentru cand vor incepe scoala, chiar pana acolo, sa-mi iau si eu un caiet sa scriu alaturi de ei...

Sunt off topic, dar nu m-am putut abtine... ce credeti ca am facut eu aseara? Am scris pe un caiet substantivul, adjectivul, pronumele, verbul, subiectul si predicatul... si suntem in vacanta, dar m-am gandit ca trebuie sa ma pregatesc, caci am constatat eu ca in timpul anului scolar nu prea am timp. Iar astea le-am gasit in cartea de clasa a III-a pe care fiimiu le va face la anul.

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui filofteia

Citat:

Sunt off topic, dar nu m-am putut abtine... ce credeti ca am facut eu aseara? Am scris pe un caiet substantivul, adjectivul, pronumele, verbul, subiectul si predicatul... si suntem in vacanta, dar m-am gandit ca trebuie sa ma pregatesc, caci am constatat eu ca in timpul anului scolar nu prea am timp. Iar astea le-am gasit in cartea de clasa a III-a pe care fiimiu le va face la anul.

filofteia!
asta se cheama un parinte bine pregatit!

Unii oameni au petrecut o viata intreaga si au adunat averi facand lucruri firesti, nefiresc de bine!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns filofteia spune:

Kari nici nu stii cata lumina mi-a adus in suflet portarea ta, pentru ca aseara aproape ca aveam un sentiment de vinovatie ca fac asta si ma gandeam ca am luat-o razna.

On topic... si aici avem o scoala particulara, clasele I-IV. De ce nu mi-as inscrie copilul acolo...pentru ca nu au nici un fel de rezultate...chiar si la concursurile organizate de ei elevii lor nu au reusit sa ia vreun premiu. La noi invatamantul particular inca este la inceput si nu-ti poate oferi mai mult decat cel de stat.
Iar cele care pot au preturi foarte mari.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns P&ANA spune:

Citat:
citat din mesajul lui sorana

Alina nu te supara dar pentru mine 2200 RON (cam atat face) e mult mai mult decat bona (600) + engleza ... care inca nu face dar cat poate fi ... 200? Pana la 2200 mai sunt destul de multi bani. Si in plus ar trebui transportat acolo si inapoi copilul.
Deci bona + limba straina + sport + alte cheltuieli la scoala (care probabil la tine sunt incluse in taxa) ... cred ca se ajunge la maxim jumatate din taxa.
Daca as avea banii .. probabil ca merita.
Dar ce faci din cls V-a?? Nu stiu de ce dar credeam ca sunt scoli I - VIII, nu I-IV ..

De ce sa ma supar Sorana ? Fiecare cu socoteala lui
Si da, mergem in continuare cu V-VIII ( asta daca nu plecam si noi din tara):))

Kari , sper ca nu am fost la aceeasi scoala in 2005-5007...
(cum s-au adaptat copii in alta tara ? intreb asta pt ca mi se pare cel mai greu lucru )

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui alina71

Citat:
citat din mesajul lui sorana

Alina nu te supara dar pentru mine 2200 RON (cam atat face) e mult mai mult decat bona (600) + engleza ... care inca nu face dar cat poate fi ... 200? Pana la 2200 mai sunt destul de multi bani. Si in plus ar trebui transportat acolo si inapoi copilul.
Deci bona + limba straina + sport + alte cheltuieli la scoala (care probabil la tine sunt incluse in taxa) ... cred ca se ajunge la maxim jumatate din taxa.
Daca as avea banii .. probabil ca merita.
Dar ce faci din cls V-a?? Nu stiu de ce dar credeam ca sunt scoli I - VIII, nu I-IV ..

De ce sa ma supar Sorana ? Fiecare cu socoteala lui
Si da, mergem in continuare cu V-VIII ( asta daca nu plecam si noi din tara):))

Kari , sper ca nu am fost la aceeasi scoala in 2005-5007...
(cum s-au adaptat copii in alta tara ? intreb asta pt ca mi se pare cel mai greu lucru )

Alina, copii s-au adaptat f bine. au stiut limba germana si engleza, ceea ce e un mare avantaj pentru un inceput intr-o tara straina. acuma fac diferente intre scoala din Ro si cea de aici si nu s-ar mai intoarce sa invete in scoala din Ro.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ioana75 spune:

kariguld, nu iti pot trimite nici PM, nici mail ca sa te intreb despre ce scoala particulara e vorba (nu ai aceste optiuni activate). Te rog, trimite-mi tu un PM sau mail. Multumesc.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mima_bulina spune:

Buna ziua,

are cineva copilul la British School of Bucharest? Am vazut scoala, care este undeva pe strada Agricultori, si as fi vrut o parere, doua, de la parinti...

...sau despre alte scoli particulare. Am si eu o fetitza care va merge curand la scoala si sunt debusolata. As merge pe varianta - "de stat" - pentru ca toata lumea spune ca doar asa va fi pregatita. In acelasi timp, daca "privatul" ofera o pregatire de calitate, as opta pentru varianta 2...

Mergi la inceput