De ce ati alege o scoala particulara?
Raspunsuri - Pagina 4
carolinah spune:
De ce am ales eu ca fata mea sa mearga la o scoala privata incepand din luna sept (de fapt merge deja acolo la summer school):
- f aproape de casa, au bus pt transport si nu pierde timp pretios in trafic;
- sunt 22 in clasa cu 2 cadre didactice, asa incat fiecare copil sa aiba parte de atentie si cand lispeste un profesor sa existe back-up;
- nu trebuie sa fie geniala ca sa o vada personalul scolii si sa-si aminteasca numele ei;
- au after school - eu nu cred ca la 7 seara un copil mai e in stare sa se apuce de lectii si/sau ca parintele e capabil sa-l sprijine cu atentia si rabdarea necesare dupa 1 zi de munca de 9-10 ore;
- au cantina proprie cu mancare f buna, mananca acolo mic dejun, pranz si gustare;
- au toaleta la fiecare clasa! poate parea aiurea, dar mie mi se pare fff important;
- comunicarea invatatoare-parinte se poate face oricand cu un tel in prealabil si se intampla numai de fata cu directorul
- nu m-au interesat relzulatele academice, gen x olimpici sau nu stiu ce. inteleg ca au si de astia, dar in cl 1-4 altele sunt prioritatile, cred eu;
- totusi mi-a placut ca fac anumite materii gen sport, dese, muzica, calculatoare, a 2-a lb straina dupa engleza cu prof specializat. Invatatoarea nu poate fi multilateral dezvoltata, ca nimeni de altfel;
- pot lasa in dulapioare la scoala tot felul de rechizite (de ex vara asta cand au inot zilnic lasa tot echipamentul de inot la scoala, ei usuca prosop, slip, halat etc, ca sa nu le tot cari acasa);
- nu trebuie sa-mi bat eu capul cu uniforma, acuarelele, frunzele, plansele, betigasele, stresul ca e 12 noaptea si copilul nu are a 2-a zi nu stiu ce pt scoala;
etc etc etc
alinkav spune:
Am adus subiectul la actualitate, ca sa nu mai deschid altul la fel.
Ma interesa daca este cineva care si-a inscris copilul/isi va inscrie la o scoala privata pentru anul 2010-2011?
Noi ne gandim la Olga Gudynn.
Si daca poate cineva sa-mi spuna care este diferenta intre scoala acreditata si scoala autorizata?
Si as mai avea un dubiu, cum as fi sigura daca copilul meu invata ceva pe bune, sau i se pun note si este laudat doar ca ii platim studiile la privat?Mai bine zis daca au existat asa cazuri in vreo scoala particulara?
Multumesc!
Alina,
Alex Andrei-22.11.2003 si Olivia-22.08.2007
Kariris spune:
Alina o scoala autorizata e cea care are toate avizele necesare desfasurarii activitatii si in final are si avizul ministerului educatiei. Deci practic are autorizatie de functionare.
Acreditarea presupune cativa ani de functionare si, pe baza mai multor evaluari facute de Minister "recunoasterea" acelei forme de invatamant.
Deci o scoala autorizata functioneaza legal dar la sfarsit diploma nu e recunoscuta de Minister. Diploma obtinuta de la o scoala acreditata e recunoscuta.
Sper sa nu fi batut campii cu gratie. Cel putin asa e in sistemul universitar.
Cat despre siguranta ca al tau copil invata, e numai datoria ta sa il verifici indiferent la ce scoala e. O scoala privata nu cred ca il "scuteste" pe parinte de comunicarea cu copilul si verificarea acestuia.
Lachi mamica de Karina si Iris
http://www.dropshots.com/lachione#albums/a%20treia%20luna
Alemam spune:
Va rog mult sa imi dati si mie mai multe informatii despre scoala Olga Gudynn. Este acreditata? Sunteti multumite?