De ce ati alege o scoala particulara?

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns crinuta spune:

Si eu sper sa il pot da peste 2 ani la o scoala particulara.
Motivele?
1) Siguranta.
2) Nr mai mic de copii intr-o clasa
3) Nu doresc sa imi vina acasa cu teme de 10 pagini la matematica, 10 la romana, si mai stiu eu ce, sau teme in vacanta, pentru ca nu accept asa ceva.
4) doresc un sistem de predare eficient, motivant pentru copii, iar asa ceva cu siguranta nu as gasi in sistemul de stat
5) pt ca sper ca in invatamantul particular, talentele copilului sunt descoperite si incurajate
6) comunicarea buna intre personal si parinti
7) posibilitatea de a fi supravegheat dupa scoala, si de a avea alte activitati in incinta scolii
8) Nu in uiltmul rand- Curatenea!

Crinuta si Rayan

Fara Dumnezeu nimic nu e.
The True Church is ONE, HOLY, CATHOLIC and APOSTOLIC

www.tratamente-nutritie.ro/" target="_blank">Pentru sanatatea ta

www.youtube.com/watch?v=4L0eM4tODYc" target="_blank">Asculta

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns P&ANA spune:

anemona,taxa lunara este de 550 E ,program 8-18 cu 10ore engleza/sapt ,o ora germana si alte 8 optionale (sah,picura,dans ,cor,pian ,club de lectura, curiozitati geografice si lb.germana).

Gabi ,spuneam ca este a doua scoala incercata de noi si diferenta inte cele doua este uriasa :
-aici toate optionalele se fac cu profesori de specialitate iar orarul se respecta
-comunicarea parinte/profesor este de exceptie

- mancarea se pregateste in bucataria proprie

-sport -de 2 ori /sapt si metoda clasica cu capra ,spalier etc.. (precizez asta ,pt ca in alte scoli ,ora de sport se reduce la un simplu joc cu mingea sau ora de relaxare)

- elevii sunt moderati asa incat nu exista loc de conflicte (in prima scoala existau frecvent discutii pe tema asta dar erau lasati sa-si rezolve singuri disputele)

Nu am ales scola privata pt. a invata copilul meu mai bine ,consider ca daca este inzestrat poate invata si la "cucuietii din deal",am ales pt. siguranta ,socializare si datorita faptului ca noi nu suntem disponibili dupa-amiezele .

devosca, incearca happy planet kids si cred ca reusesti.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns devoska spune:

Multumesc, Alina! Eu am incercat HPK School

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns witeflower spune:

Am citit cu placere si interes raspunsurile voastre.
Si ma gandesc ca daca am reusi sa ne facem mai mult auzite si intelese parerile, dorintele (care, din ce am citit nu sunt ceva iesit din comun, ci doar lucruri normale, firesti!), poate se va mai schimba cate ceva si in scolile particulare...si, de ce nu, chiar in scolile de stat...

De aceea, va invit sa ne spunem in continuare parerile si mai ales, sa nu ne rezumam la a le spune doar pe acest forum, ci cat mai des, in cat mai multe locuri.

Inca un motiv pentru care as alege o scoala particulara: program de vacanta( excursii, tabere frumoase, in locatii special amenajate pentru copii, cu personal calificat si motivat, cu activitati atractive pentru copii).
Nu pentru ca nu as avea cu cine sa las copilul in vacanta, ci pentru ca, dupa parerea mea, excursiile si taberele sunt oportunitati extraordinare pentru copii, de a se recreea, de a socializa pozitiv, de a experimenta lucruri noi, de a deveni mai independenti, mai responsabili.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Gabrielama spune:

Alina,

multumesc pentru informatii. Am intrat pe site si am vazut ce si cum. Din pacate este prea departe de noi.

Deocamdata raman la varianta initiala de scoala particulara... mai vad pana la anul cand merge magnolia mea la scoala.

Gabi

There is no taste like the taste of being thin!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anemona spune:

Multumesc, Alina ! M-ar tenta si pe mine, insa intrebarea este, pe langa cei 550 euro pe luna, cati alti bani se mai scurg pe optionale, excursii, tabere in strainatate si alte lucruri de genul asta? Conform reclamei, o cumparatura duce la alta
Oricum, este foarte tentant.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dananitoiu spune:

Buna fetelor,

Ar putea cineva sa-mi trimita linkul catre HPK School? Eu nu am reusit sa gasesc scoala din Bucuresti!

Va multumesc mult pentru ajutor!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sorana spune:

Alina nu te supara dar pentru mine 2200 RON (cam atat face) e mult mai mult decat bona (600) + engleza ... care inca nu face dar cat poate fi ... 200? Pana la 2200 mai sunt destul de multi bani. Si in plus ar trebui transportat acolo si inapoi copilul.
Deci bona + limba straina + sport + alte cheltuieli la scoala (care probabil la tine sunt incluse in taxa) ... cred ca se ajunge la maxim jumatate din taxa.
Daca as avea banii .. probabil ca merita.
Dar ce faci din cls V-a?? Nu stiu de ce dar credeam ca sunt scoli I - VIII, nu I-IV ..

Sorana si Monica (in curand scolarita)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns kariguld spune:

hai sa va spun si eu experienta mea, ca una care am avut copii la scoala particulara in Bucuresti.
motivele au fost cam cele descrise de witeflower.

fara a intra in multe amanunte, au fost la doua scoli particulare (prima era f departe de casa)
ce am apreciat....
-primeau mancare buna
-aveau transoprtul de la poarta
-erau cat de cat supravegheati....
-erau putini in clasa
-comunicarea cu directoarea si patronatul erau satisfacatoare

si acuma as putea sa scriu un roman cu ce nu mi-a placut....
aveau lectii de facut, destule...uneori se intmpla sa le rezolve profesorul supraveghetor exercitiile, exista copii violenti si acolo, profesorii sunt aceeasi din sistemul de stat, aceleasi manuale, aceasi metoda de predare. exista copii de bani gata, care se cred buricul pamantului si fac tot felul de trasnai (e frumos si putin zis) asta impiedicand desigur desfasurarea orelor, abaterea atentiei de la invatatura...

as fi vrut sa mearga in alt sistem de invatamant, alternativ, scoala Waldorf, dar era la celalalt capat al Buc.

concluzia mea, aceeasi marie, cu alta palarie. si bani desigur foarte multi dati pe taxe: mancare, manuale, transoprt, uniforme zilnice, de gala, serbari, etc, etc.

cam asta este experienta mea cu scolile din Buc. scoala copiilor a fost un motiv puternic pentru a pleca din Ro.

Unii oameni au petrecut o viata intreaga si au adunat averi facand lucruri firesti, nefiresc de bine!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Gabrielama spune:

Kariguld,

ne poti spune si noua te rugam despre ce scoala este vorba? Ca sa ne ferim...

Daca nu vrei pe subiect, trimite-mi te rog, daca vrei, PM. Multumesc anticipat.

Gabi

There is no taste like the taste of being thin!

Mergi la inceput