Albinute & bondari de martie-aprilie '07 (119)

Raspunsuri - Pagina 19

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Crina_mio spune:

Buna gagici,

mi s-a stricat computadorul de acasa, asa ca am reusit de la serv. sa rasfoiesc ultimele pagini scrise de voi, m-am amuzat teribil de aventurile lui Biky si Caterina, super simpatica, greu sa te plictisesti cu asa preocupari. De asta a slabit biky si ea ne vrajea pe noi ca tine cura de slabire.

Vazut si pozele frumoase de la intalneala de 1 iunie, frumosi si veseli copii, cred ca a fost o adevarata nebunie. Urez si eu cu intarziere La multi ani tuturor copiilor si celor care desi nu mai au varsta copilariei simt ca un copil (cred ca suntem multe in situatia asta, nu??).
si am mai vazut cateva poze, asa pe sarite, sper sa rezolv pb. la calc. de acasa sa ma delectez cu pozele voastre.

Maya e o dulce si o scumpa, vb. din ce in ce mai mult si mai pe intelesul nostru, de sambata am scapat de pampersul de peste zi, dar noaptea ii pun (dimineata este plin). E super incantata cand face la olita si incepe sa cante olita. Ieri a vrut la wc si a si facut kaku , ce mai, am fata mare. Nu stiu cum o sa reusesc si cu cel de noapte, voi cum ati procedat noaptea? Trebuie sa stept sa-l gasesc uscat? Ea seara bea bibe de lapte la care nu as vrea sa renunt, iar sa o trezesc peste noapte sa o pun pe olita nu mi se pare o solutie, mai ales ca ea e super maraita daca cineva o deranjeaza in timpul somnului.

Sanatate la toti puiutzii bolnaviori si mamicile lor
pup stupul

Crina & Maya Georgia

Decembrie 2008

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns pisikuta spune:

ieri,la party de 1 iunie unde am fost cu nana, am descoperit ca am un copil timid si speriat de multime in lipsa mamei lui.
adica maimutza mea, care manifesta atata independenta, atat de voluntara, nu s a apropiat ieri de copii decat cu mine de mana. acolo s a dansat, ea a stat imobila, parca era impaiata, sa mor, si cu gura cascata la copiii aia, mai mari, mucles total, fara cuvinte.
si e scoasa n lume, zau!
sint dezamagita...
ai vostri cum sint in societate? cu capu n fuste sau la atac ? eu va ntreb serios...

cu olita, in continuare nu zice decat cand face caca. o punem regulat sa faca, face, dar face sin n pampers pipi.
ieri imi spunea prietena mea cu fiica de varsta nanei ca, pana nu i scot pampersul, nu va invata retentia. dar, dupa ce a pisat prin casa tot ce a gasit, n am maia vut chef de spalat si sters. astept sa fie mai cald(ca la noi inca e o primavara, hm...) si s o scot in gradina, fara pampersii aia, care in curind nici n or sa i mai vina.
dar, sincer, nu ma stresez prea tare, am incredere n ea

mama de papusha si cateodata balaur, Nana
Asa creste o fetita

Varsta mea

Everyday is the right day

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roxanici spune:

Citat:
citat din mesajul lui pisikuta

ieri,la party de 1 iunie unde am fost cu nana, am descoperit ca am un copil timid si speriat de multime in lipsa mamei lui.
adica maimutza mea, care manifesta atata independenta, atat de voluntara, nu s a apropiat ieri de copii decat cu mine de mana. acolo s a dansat, ea a stat imobila, parca era impaiata, sa mor, si cu gura cascata la copiii aia, mai mari, mucles total, fara cuvinte.
si e scoasa n lume, zau!
sint dezamagita...
ai vostri cum sint in societate? cu capu n fuste sau la atac ? eu va ntreb serios...

cu olita, in continuare nu zice decat cand face caca. o punem regulat sa faca, face, dar face sin n pampers pipi.
ieri imi spunea prietena mea cu fiica de varsta nanei ca, pana nu i scot pampersul, nu va invata retentia. dar, dupa ce a pisat prin casa tot ce a gasit, n am maia vut chef de spalat si sters. astept sa fie mai cald(ca la noi inca e o primavara, hm...) si s o scot in gradina, fara pampersii aia, care in curind nici n or sa i mai vina.
dar, sincer, nu ma stresez prea tare, am incredere n ea

mama de papusha si cateodata balaur, Nana
Asa creste o fetita

Varsta mea

Everyday is the right day

rares e dupa fusta mamei, rau de toooot, serios....nici cand ar tb sa ia atitudine nu o face... incaseaza tot ce se poate

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ioanaradu spune:

pisi si matei e mai salbaticut asa. acasa ne turuie si se joaca f frumos. cand da cu ochii de altii mutenie totala, abia abia se clinteste, iar de zis ... nimic. eu am intalnit chiar si intrebari de genul: dar de ce e asa??? asa e el de obicei? vaaai ... al nostru n-are treaba ...

A fost o data o printesa ... Emma!
Ioana mamica lui Matei Stefan 12.03.2007
Matei, mami si tati te iubesc mult ... mult ... mult de tot!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tzuna spune:

Buna!

TIMIDITATE- copiii nostri inca sunt mici si de asta sunt imprevizibili. Acasa se simt cel mai in largul lor si se manifesta cel mai usor in toate felurile apoi in societate e altceva. Unii sunt timizi altii doar f cuminti si retinuti dar continua sa vorbeasca, altii fac mai rau ca acasa si tot asa. Comportamentul asta schimbator se mentine oarecum si la gradinita mai ales la grupa mica.

MARIA e in functie de zi si de persoane. E topita de exemplu dupa fratele meu si logodnica lui. Ei bine dupa ce s-a operat ea la picior si au stat mai mult pe la noi (ea numai in pat cu gheata si bandajata) s-a schimbat mult Maria. E f retinuta, tot timpul intreaba daca mai merge la spital, daca o mai doare piciorul (cred ca sunt ramasite de la spitalizarea din vara) si pana incepe sa se desfasoare ca inainte trec ore bune. In schimb cu persoanele straine care intra pe teritoriul ei e foarte deschisa dar dupa primele 15 minute cu conditia sa nu fie imediat dupa somn ca atunci ii trebuie mai mult. Pe afara depinde pe cine vede si cum. Daca sunt copii, atunci nici o problema chiar din prima (uneori se cearta cu ei pe jucarii...), la petrecerea de 1 iunie din parcul Titanii a fost f sociabila, a dansat pe scena etc.. Daca afara vine un adult necunoscut sa-i vb atunci nu-i raspunde si fuge la mine de cele mai multe ori sau se duce ea si incepe sa-i spuna pers respective dar ce vrea ea (de obicei despre gandacei, jucarii etc.) si rar raspunde din prima cum o cheama sau cati ani are.

Sunt inca micuti, nu-i putem intelege pe deplin pentru ca nu stim ce analogii fac ei, si de multe ori ii bombardam cu prea multe informatii. De exemplu urmeaza sa plecam cu avionul sambata. Habar nu am ce va face. I-am luat jucarii noi. Se poate sa fie f vesela sau sa fie suparata si mataita ca va fi trezita la ora 5.30....

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Rebiana27 spune:

Si Luca e usor retinut... se duce pe langa copii, ii studiaza pe fiecare, se joaca in masura in care este lasat (in special de catre copiii mai mari) dar ne cauta din priviri pe mine sau pe bunicul. Uneori vine si ne trage de manutza pentru a sta langa el si ceilalti la nisip sau la tobogan.. si, mai ales, la leagan!
De cele mai multe ori este "debarasat" de masinutele cu care iesim la joaca si singura lui riposta este sa vina la mine si sa-mi semnaleze asta.
La capitolul olita stam la fel ca si acum cateva zile.... adica tare prost... asadar astazi a facut kk in pantaloni dar avand in vedere ca "cu rabdarea treci si marea" mai insistam pe subiect

I can't fake with dignity so i'll not try!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns kmi78 spune:

cred ca reactia copilului depinde de cum percep ei persoana respectiva , daca o plac sau nu , noi am avut cazuri cand nu a facut pe mutulicea si raspundea la intrebarile care i sau pus, SAU cand isi pune capul pe mine dar dupa 5 min tot incepe si zice si ea ceva; cand mergem pe undeva n-are nici o treaba , trebuie sa vada tot fara sa aiba vreun gand ca se pierde daca pleaca de langa mine, tot eu sunt aia stresata;

Tzuna, concediu placut sa aveti si linistit!sunt curioasa cum va fi Maria in dimineata respectiva daca va treziti asa devreme, poate va dormi pe avion daca nu-i va sari de tot somnul
Timeea cand se trezeste cu fata la cearsaf apoi toata dimineata e indispusa si mi se tranteste pe jos arunca jucariile nu te poti intelege cu ea

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Krissy spune:

Citat:
citat din mesajul lui rein

Felicitari Krissy pentru absolvire, am vazut pozele, m-a emotionat momentul. Foarte grandios si cred ca nu o sa-l uiti niciodata. Mmm si ce tort si ce Sophia!
rein

Rein, multumesc, esti o draguta. Ai dreptate, a fost deosebit, mai ales ca am putut impartasi cu toti cei dragi acest moment minunat si mult asteptat. Dar cea mai mare bucurie e ca am acum mult mai mult timp pentru familie, in special pt Sophia.

Legat de comportamentul copilasilor la varsta asta, si Sophia are momente cand aproape nu o recunosc. Are o personaliate foarte puternica si ii domina si pe copiii cu 1-2 ani mai mari ca ea. Ea de la inceput de cand a mers la gradinita (de la 1 an), a avut in grupa copii mai mari si in rand cu ei s-a jucat si a invatat ce invatau ei. De cand ne-am mutat am schimbat si gradinita, si in noul colectiv e prietena cu copii de 3-4 anisori, carora ea le ia jucariile si ii mai si "atinge" cateodata. Dar daca e sa vina la noi un copil pe care nu l-a mai vazut, sau in parc, prima reactie e sa se ascunda dupa mine. Tot ea va face primul pas, intide manuta la ei si le ofera jucarii, dar cateodata ii ia ceva timp. Apoi legat de tavaleli, imediat dupa 2 ani a inceput sa faca crize de personalitate, cu tavaleli pe jos, plans fortat, tipete. Rar, dar cateodata chiar nu o recunosc. La inceput ma cam panicasem, si nu stiam ce gresesc, dar odata ce am inteles ca e o faza trecatoare si inevitabila, o iau mai usor. Am citit ca e datorita imaturitatii lor psihice de a face fata la asa abundenta de informatie si sentimente care ii bombardeaza, dar nu au inca abilitatea de a-si exprima si controla starile. Am invatat sa o ignor (dupa ce ma asigur ca pe unde se tavaleste e in siguranta), si ma fac ca am treaba, si deja se repliaza repede si vine sa ne jucam ca si cand nu cateva secunde inainte tipa si se arunca pe jos. Mi-e mila de ea cand e asa, ca nu e vina ei si nu vreau sa fie suparata, dar nu mai dramatizez.
In rest, e un copil bun si vesel. Schimba singura limba de la un parinte la altul (eu ii vorbesc aproape exclusiv in romaneste), canta alfabetul pe nerasuflate, vorbeste tot mai clar. Activitatile ei favorite sunt: "citit" carti, dat pe tobogan si leagane, "pictatul", plastilina, jucatul cu catelusii din vecini si desenele "Dora the Explorer". Cu un lucru suntem in urma insa - nu face la olita, doar ne jucam de-a olita. Ii place ideea, e entuziasmata cand o pun, dar nu face si pace. Trebuie sa insist mai serios, ca pentru o vreme am lasat-o mai moale ca mi-am zis ca nu e pregatita.

Scuze ca m-am intins atat, dar nu v-am mai povestit de mult despre fetita mea. Va las acum cu bine si pe curand.

Cristina, mami de www.totsites.com/tot/sophiantonia" target="_blank">Sophia Antonia - 1 martie 2007

Graduation, finally

"The past is history, the future’s mystery, the present is a gift – that’s why it’s called the present"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gabi78 spune:

Felicitari Krissy! Grandioasa ceremonie! Ai de ce sa fii mandra si fericita!

Kitty .... you are the best!

Se inmultesc copilutii fara scutece! Brava voua!

Marta .... go go go!

Timiditate ... cum spun si fetele ... depinde mai ales de starea lui de moment. Nu ma ingrijoreaza pentru ca sunt convinsa ca nu e cazul. Pot sa spun ca ma oftic uneori cand alti copii cu care se joaca si sunt de aceeasi varsta turuie de nu ii poti opri si al meu tace de zici ca i-a mancat pisica limba. Si dhe ... as vrea sa ma mandresc si eu cu el ca a inceput sa vb chiar binisor .... si nu am cu cine.

Felicitari Mady si tie si bafta si la licenta!

Vazut poze cu eroii de 1 iunie, am vazut-o pe Veve care e super bronzata , montajul cu Alex ... foarte frumosi copii!

RaisaFudulu ... ce s-a intamplat???

Despre noi:
- Tudor asa cum am mentionat vorbeste din ce in ce mai bine, in casa sta fara scutec dar nu mereu prinde olita si niciodata nu face kk in ea;
De 1 iunie adica aseara am fost cu el la circ si a fost f incantat si a stat tot spectacolul spre surprinderea mea. Nu i-au placut clownii si tigrii, i-au placut f mult dresura de cai, de camile, jongleriile si niste motociclisit in sfera. Si din tot a retinut o jonglerie facuta cu niste mingii mici cu gura ... daca intelegeti ... si asta i-a spus lui taicasu de cum a intrat pe usa ... ca nenea avea 2 mingii mici mici si facea fu fu (sufla in sus) .
- eu fusei aseara inante de circ la control ... si in mod normal pe 17 iunie o sa ma opereze. Am acum 37 de saptamani si cateva zile, dupa masuratori 37 si 5 zile. Bebelina e bine are 3150 grame si in mod normal nu ar avea motive sa iasa mai repede .. zice doctorul. Cert este ca daca e sa vrea sa iasa mai repede a ramas sa il sun si mi-a promis ca ma asteapta in sala de operatie ... .
Azi am avut ultima zi de servici ... cu predare laboratoare si proiecte si smecherii au venit cu un imens buchet de flori .. cica pentru fimea ....

Astea fura si vestile de la noi.
Sa aveti o saptamana usoara!

Sa il ajutam pe Andrei!

Gabi mama lui Tudor (1.03.07) si DPN 28.06.09

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns stefimic spune:

buna seara mamici,

am vazut pozici cu o titita superba, VEVE mama multe inimi ai sa frangi cand vei fi mai mare.

vazut si montaj cu ALEX, super dragut baiatul si chiar i-mi place de el ca s-a obisnuit fara voi, bravo.

KRISSY felicitari pentru absolvire, si ma bucur ca acum ai mai mult timp pentru puiuta ta.

GABY nu-mi vine sa cred ca mai ai un pic si vezi minunea, nu pot decat sa-ti urez nastere usoara, bebelina sanatoasa si papacioasa, cat despre tine ai experienta ca doar ai mai nasct o data; cat despre TUDOR lasa baiatul in pace ca o sa ai timp destul sa te mandresti cu el.

TZUNA concediu placut si sa aveti un zbor placut, asteptam pozici multe.

ELPOWER pai ar fi bine si asa nu vezi ca in CRAIOVA nu avem cum, dar o sa reglez eu situatia si trebuie sa facem o intalneala si cu DIANA sa se vada si pustimea.

DIANA zi-ne mama ce s-a intamplat? hai ca eu i-mi fac idei, RAISA e bine?

cata mami de STEFAN(9.03.2007)

Mergi la inceput