sotie si mama la 16 ani.sfaturi,intrebari

Raspunsuri - Pagina 5

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns StMihaela spune:

Tot ce pot spune e ca iti doresc sa fi fericita. Ai reusit, in ciuda varstei fragede sa te ocupi de copil, sa te maturizezi cu intelepciune.
Pe sot insa, daca l-as prinde, i-as trage o mama de bataie de sa-i treaca toata graba si nerabdarea.
Chiar, nu simti ca intre timp l-ai depasit si ca ramane in urma? Cu capul ma refer, nu altceva.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gabytza25 spune:

andacos,laura (sper sa nu fi gresit useri... ma refer la cele care ati comentat un fragment din ce am scris eu... v-ati raportat la a comenta 3 randuri din ce am scris, fara a citi mai jos... spuneam: Personal, sunt pro familie, insa dupa niste studii (si aici ma refer la universitare) care sa iti poata oferi macar minimul de trai decent si liber.
aici era o parere personala, raportata in primul rand la persoana mea si la cum vad eu lucrurile.

mai jos am scris:

Sa nu ma inteleaga nimeni gresit: nu le condamn pe cele care si-au facut o familie, copil inainte de aceasta perioada. In definitiv nu avem niciun drept sa aruncam cu pietre.

si intr-un mesaj ulterior: si ma bucur pentru tine ca ai o familie fericita, si cel mai important ca asa cum si tu esti OM, l-ai crescut si pe copilul tau la fel, si mai ales ca iti continui studiile...
ce pot sa spun mai mult decat: FELICITARI!

Nu pot sa intelg atitudinea voastra: am spus ca asta e parerea mea (raportat la cum te priveste si catalogheaza societatea de astazi)! insa exista femei care se descurca foarte bine si fara studii universitare, si felicitari lor! hope_deedee este un exemplu de astfel de femeie.

fetelor, mai usor, va rog... e simplu sa dai un replay cu quote la cateva randuri si sa te faci ca n-ai inteles... cand explicatia si lamurierea era pe randul mai jos pe care nu-l mai bagi in quote

o zi frumoasa

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adelamaria spune:

Copilul tau e norocos, iar tu esti o luptatoare! Iti doresc sa-ti realizezi toate visele si sa ai mereu puterea de a merge mai departe!
Cred ca experienta ta te-ar putea ajuta sa lucrezi si in domeniul ONG, cu mame tinere sau cu familii cu probleme. Si cred ca ti-ar da si tie satisfactie. Eu asa te simt.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Cristina_C spune:

Hope, mi-a placut ce ai scris si cum gandesti. Succes in tot ce ai de gand sa faci pe linie profesionala si nu uita ca cea mai mare realizare a ta este copilul, poti fi mandra ca i-ai dat viata si ca l-ai crescut si educat asa cum orice mama responsabila ar face-o!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns hope_deedee spune:

vai,nicole...e f.trista viata pe care ai trait-o...nici eu nu am avut o copilarie care sa ma sustina in cresterea si educarea mea dar aici e vorba de tine nu de mine...ma afecteaza f tare povestile astea...am intrat pe profilul tau...esti f draguta...ai un copilas dulce de tot...sunt sigura ca viata pe care ai avut-o te ajuta acum sa fii o mama buna pt bebe tau...ai suferit muult si asta cred ca te face sa iti doresti tot ce e mai bun pt bebe si sa il feresti de lucruri care te-au intristat pe tine...adelap are insa dreptate...iertarea e lucrul ce-l mai mare din univers...iti inlocuieste ura din suflet cu pacea si te ajuta sa treci peste lucruri mult mai rele...te intareste...si cum am mai spus...noi,femeile, tre sa fim fericite si in frunte mereu...nu tre sa existe capuri plecate sau usi din dos...tre sa fim mereu in frunte...ma voi ruga pt tine...si stiu ca vei reusi sa faci cu viata ta ce e mai bun...

st mihaela...ooooooooooo dah...de multe ori...pana si mama soacra zice ca sotul meu e un copil si e exasperata...

multumesc cristina...orice mama cred ca ar fi in stare de orice pt copilasul ei...

adela maria...domeniul ong...mda...aici ai dreptate...poate si de asta am lansat subiectul...nu sunt mai speciala decat altele dar mi-ar place sa stiu ca experienta mea va fi de folos pt alte tinere mamici pt ca nu e usor mai ales in ziua de azi...am reusit si tre sa reuseasca fiecare...si stiu ca toate avem putere dar nu o vedem ci o negam de cele mai multe ori...asa se ajunge le varste cand te gandesti ca ai pierdut niste sanse sau te trezesti ca nu ai facut nimic pt tine doar de teama ca vei da gres...in viata tre sa risti si tre sa te lupti cu ea...ia-o la tranta...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mona40 spune:

Hope,dragutza,
Un lucru e sigur, nu esti tu cel mai bun exempul de urmat, dar eu in viata am un principiu...
"Mai bine sa-mi para rau de ceea ce am facut , decat de ceea ce n-am facut.
Este viata ta, si daca tu ai decis ca vrei sa fii sotie si mama la o varsta asa de frageda, ti-ai urmat cursul...de platit pentru inocenta ta ai platit, dupa cum ai scris.
Este bine ca ai capul pe umeri si ca stii ce vrei.
Un lucru e sigur, ai sa fii o mamica "trasnet" cand copilasul va fi mare, si....CU SIGURANTA V-A FI MANDRU CA ARE ASA O MAMA..
Nu conteaza daca ai sa ai facultate, sau serviciu bun, sau daca vei mai fi cu sotul actual....
Toate acestea conteaza doar pentru tine....
Iti urez succes, si nu e tarziu niciodata sa gusti vata din plin alaturi de cei care te iubesc.
Viata e frumoasa la orice varsta.
PS, sper sa nu fiu in doi ani bunica.... ( am o fata de 14 ani ), eu inca mai sper sa fiu mamica
pupici

Mona
:)
3 IUI nereusite, actualmente trat cu menogon , IUI nr 4
Morfologie sp sot : normala in procent de 2- 9%

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mexxa spune:

hope_deedee ma alatur si eu grupului de tinere mamici.

Cand aveam 16 ani neimpliniti parintii mei au vandut casa...mama a plecat in Italia si noi am ramas 'sa facem casa" cu tata.
Cu un an inainte il cunoscusem pe sotul meu...care a fost mereu langa mine cu tot ce am avut nevoie.
Pentru ca ma intelegeam foarte rau cu fratele si tatal mi-am promis ca la varsta de 18 ani ma voi muta cu el...si asa am facut. Pe 18 iunie am facut 18 ani si pe 21 ne-am mutat impreuna. NU avem nimic...dorneam pe 3 paturi dar eram fericiti.
M-a sustinut si am terminat liceul....la 20 ani am ramas insarcinata.
Acum baietelul nostru are 2 ani si 8 luni. Am facut si o postliceala...am lucrat cu un salar destul de bun.
Cand am ramas insarcinata sau rasturnat muntii....toata lumea a fost impotriva.
Dar pentru mine a contat nimic atata timp cat pe nimeni nu a interesat de viata mea.
Ai multe avantaje sa fii mamica tanara....chiar daca este si greu.
Dar eu sunt fericita cu viata mea.
Nu incurajez pe nimeni sa faca ce am facut eu...dar cred ca incepand cu 17 ani poti fi capabil sa iei propriile decizii, avand in vedere cum gandesc acum cei de 17-18 ani!.

hope_deedee esti un exeplu de mamica ce ai stiut sa lupti pentru ce iti doresti.
Numai bine si mult succes!!

, mamica lui Bibi cel poznas

www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=1ef71c31e57548078a4340" target="_blank">Povestea noastra

D'ale lui Bibi
www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=88028d9eaeae0f93a00846" target="_blank">Emma, un inger ce nu il vom uita niciodata....

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns hope_deedee spune:

buna mona..merci pt vorbele frumoase...si eu sper si ma rog sa nu fi bunica asa repede..

multumesc mexxa...ma bucur ca in sfarsit a mai intrat o mamica tanara in club......ma bucur pt tine ca in ciuda celor care s-au opus si au comentat la deciziile tale, tu totusi ai reusit sa demonstrezi ca ei nu aveau dreptate...iti doresc multa fericire tie ,copilasulumi si partenerului de viata...

mult succes la amandoua...

sunt tare bucuroasa ca s-a scris iar pe acest topic...cand l-am deschis m-am gandit ca vor fi multe fete in aceasi situatie ca si mine...sau cel putin asemanatoare...dar vad ca totusi cazurile astea sunt rarutze...pupicei la toti..

va mai astept sa mai povestim..tinere mamici...sau mamici mai cu experienta...suntem gata sa invatam...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gabi25 spune:

DEEDEE ... eu nu am fost in situatia ta, m-am casatorit la 23 de ani si am 2 copii de aproape 7 baietelul si de 3 fetita.
Sa stii ca indoieli apar in orice casnicie...si intrebari de genul: oare fac indeajuns pentru mine, sau cand mai ajung sa fac si ceva pentru mine.

Oricum vreau sa iti spun ca ai fost si esti o luptatoare si o mamica foarte buna ... asda ca din punctul asta de vedere trebuie sa fii mandra de tine.

P.S. daca nu ai observat sunt si eu dorneanca

Camelia mami de Rares Petru (04.07.2002) si Daria Maria (17.05.2006)
www.youngnutrition.net/member/tickers/31540/ticker4.png[/img][/url]" target="_blank">Evolutie Daria
www.flickr.com/photos/47782891@N00/" target="_blank">Poze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns A_Iulia spune:

Eu am 35 ani, de fapt 36. Mi-ar fi placut sa aiba fii-mea 16 ani. N-are decat 5.
nu stiu ce-am pazit atata timp, se pot creste copii si cat timp esti la facultate, mama cum s-o fi descurcat cu 2, nu cu 1 prin facultate, pe vremea aia?

in fine, in timp ce unii se distreaza, altii au grija de un prunc. E alegerea fiecaruia, insa eu cred ca a face copii e o alegere nobila. Va admir sincer, fetelor.

Mergi la inceput