Pepenasi de iulie-august 2008 IN SARBATOARE! (118)

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns clabur spune:

Mona eu iti vorbesc din patite nu din presupuse. Am trecut si eu prin ce treci tu acum. Avea Ania 5 ani. Acum are 10 ani si de cate ori ne vorbim pe tonuri mai ridicate (caci nu ne-am mai certat din momentul in care el a revenit acasa) incepe sa planga imi spune sa-i promit ca nu va mai pleca tati niciodata. Asa ca iti spun cu mana pe inima mea patita: pune copii pe primul plan si sa iei o decizie numai in functie de ei. Toata lumea spune ca nu trebuie sa te injosesti, ca nu trebuie sa accepti genul asta de comportament, ca nu ai decat o viata etc etc, toate sunt pure teorii. Realitatea este diferita si este dura. Fiecare familie are particularitatile ei si deciziile sunt personalizate. Sunt alaturi de tine si crede-ma ca fiecare propozitie a ta ma face sa retraiesc acele clipe. Din fericire pentru mine a trecut totul si sunt 5 ani in care nu am mai avut niciun conflict. Sa dea Dumnezeu sa ai liniste in casa si in suflet.

In legatura cu prima aniversare..... nu va spun ce emotii am mai ales ca pana sa o avem pe Ilinca am facum nenumarate inseminari si alte tratamente accesorii pana m-am imbolnavit si a trebuit sa renunt la orice tratament de fertilizare fiind dupa o hepatita C. Va fi o aniversare minunata desi nu am planificat nimic. O astept si pe nasa (care este bucuresteanca) sa vina si ea cu idei caci intotdeauna are idei minunate, ca toate bucurestencele .
P.S. vreau si eu parola de cont sa mai pun niste foto recente.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Kimmy spune:

Multumesc fetelor pentru raspunsuri.Ma simt oarecum mai normala daca vad ca mai trece cineva prin aceeasi situatie.
Eu nu ma tem,sau pot sa spun ca nu ma intereseaza daca de exemplu cineva imi spune ca gresesc in educatia ei...dar mi-e frica,pentru ca deja se lipesc de ea obiceiuri,si eu zic ca conteaza.Mi-e foarte frica,pentru ca pana acuma nu am avut senzatia ca gresesc cu ea.Tot timpul ma simteam bine informata,am procedat cu ea ca la carte cu toate,cu mancare,cu imbracare,cu tot felul...dar sincer nu stiu cum sa ma comport cu ea,sau ce s-o las sa faca si ce nu,ca sa nu devina o isterica si o rasfatata...Daca ii dau mana libera,ca sa exploreze,face ravagii.Dar am zis ca e ok,e bine si asa,nu mi-e greu sa strang dupa ea.Apoi am observat ca daca nu o las,face crize.Am ajuns sa-i spun tot timpul nu-i voie,desi am zis ca voi incerca sa evit.Ea intelege,nu mai face,dar se enerveaza cumplit,tipa,da din maini,se arunca pe jos.

Unde am ajuns,de la un copil asa de cuminte,care ma lasa sa fac orice.Aveam momente ca nici nu simteam ca am copil in casa.Manca foarte bine,dormea bine...adormea singura...

va las ca urla

Iza mami de Timea (28.06.2008)

Povestea noastra

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns moni_or spune:

KIMMY, asa de bine ma recunosc in ce zici tu. Si eu acum nu multa vreme aveam impresia ca sunt o mama denaturata, plangeam si ziceam ca degeaba am citit eu atatea carti si articole, cred ca si ultima nana de la tara stie sa-si creasca mai bine copilul, ca al meu la 9 luni (cam pe atunci m-a apucat pe mine depresia cea mare) nu are niciun program, nu doarme ca lumea, nu mananca, plange mereu cand nu stau cu el, mi se parea ca tot efortul meu de pana atunci a fost un esec total. Eu cred ca e normal sa simtim din cand in cand asa, cred ca vor mai fi momente din astea, dar eu zic ca sunt etape in viata bebeluseasca (si de copil mai incolo), vor trece, chiar daca vor veni altele. Cred ca si tu ai nevoie de cineva care sa te ajute si sa te mai schimbe, e greu sa nu-ti pierzi rabdarea. Si nu e vorba ca unde ai ajuns de la un copil cuminte, vezi ca toti sunt asa, nu mai sunt bebelusi sa doarma mai tot timpul si sa nu aiba nicio initiativa, pe masura ce cresc e mai greu, stii ca este cliseul ala, copii mici probleme mici copii mari probleme mari. O fi cliseu dar cred ca exista si adevar in el, probabil mamele cu mai multi copii pot sa-ti confirme. si multa putere sa treceti cu bine peste etapa asta!

Monica, mami de Luca

"Making the decision to have a child is momentous. It is to decide forever to have your heart go walking around outside your body."

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns monalac spune:

scriu in graba,ca se miorlaie codrin.

in primul rand,vreau sa va multumesc tuturor celor care v ati spus parerea si mi ati dat un sfat.
eu inca sunt confuza,aseara m am spovedit mamei,ca nu mai suportam si ea a spus ca poate gresesc si eu pe undeva,ca prea il bat la cap ,ca s o fi saturat si el si ca ar tb sa i las mai mult tp doar pt el...nu i am spus mamei chiar tot,ca ar ramane socata sa stie cat de urat mi a vb cel pe care ai mei il considerau perfect.cel mai rusine mi e de bunici,care ar suferi mult daca ar stii ce se intampla intre noi.

azi a venit de la serviciu cu zambetul pe buze,ca si cum nimic nu s ar fi intamplat,mi a vb frumos si cand l am intrebat de ce ma jigneste mereu, a spus ca daca eu nu l bat la cap totul va fi bine si frumos....

sunt multe de povestit,dar revin mai tarziu.

KIMMY,cand ai povestit cum se comporta timeea la masa,parca ai descris exact comportamentul lui codrin.nici el nu sta in scaun,se ridica in picioare,arunca jucariile,misca capul in toate partile...norocul meu e ca el e f pofticios si acum ii dau sa manance cand mancam noi,adica ii mai dau si paine cu smantana,bucati de cascaval,ii fac ou ochi in apa si i l dau cu paine,almette cu paine,ca nu contine nimic dubios.,musca singur din banana...asa,piureuri nu prea mananca,dar nu ma stresez prea rau...cris a mancat pana la 2 ani jumatate numai pasat,daca gasea o bucatica,cat de mica,nepasata,voma...asa ca,se poate si mai rau.

cat despre rasfat,cred ca toti copiii sunt asa,cand se vor face mai mari vor intelege altfel...mie nu mi vine sa cred cat s a schimbat cris de anul trecut pana acum.mai are el anumite ''fite'',dar ,oricum,nu ca anul trecut.

ma duc sa l culc pe codi ca se maraie.nu mai corectez ce am scris.scuze daca am mancat vreo litera.
edit ca am mancat mai multe litere.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns kamelya spune:

Claudia ai PM

_

buburuza mea

de Daria Ecaterina 14.07.2008

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Marina_1609 spune:

ILE, nu stiu. ai mei stau in Grecia si de acolo le-a luat. nici macar nu stiu cum arata... Cand o sa vina o sa -i fac poza si le fac publice

Maine vine careva la baby expo? noi mergem

---------------------------------------
Marina & ANA SOFIA 05.08.08

Mami Marina - Gospodina

Copil crescut din suc de morcovi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns kamelya spune:

Sun Felicitari ptr fini.CONCEDIU PLACUT!

mada_mxm tu nu dai nici un semn?

Kimmy eu ii dau Dariei cereale Milupa 8+ cu fructe...am mai incercat cele de la Nestle dar mie mi se par cam dulci

Marina la ce ora va duceti la BABY EXPO?as veni si eu dar dimineata trebuie sa ajung la mama

_

buburuza mea

de Daria Ecaterina 14.07.2008

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Gabriela82 spune:

la multi ani celor care-si serbeaza ziua numelui! sa traiti, sa fiti sanatosi si sa aveti parte de multe bucurii

pentru noi este o sarbatoar eimportanta in familie

Mona sa va intareasca Dumnezeu!

Kimmy

Sun multumim mult de urari, va dorim si noi La multi ani si mamicii si puiului, sa creasca mare si mereu infloritoare ca pana acum concediu placut si o vara cat mai frumoasa! tare m-am bucurat cand am vazut ca ai mai trecut pe la noi.
... si transmitei toate gandurile bune si finutei tale si celor 2 printese de care ne e tare dor.

www.infoturism.ro/acorda-puncte/95398/" target="_blank">concurs

de printesa

Când ultimul copac a murit, când ultimul râu a fost otravit si când ultimul peste a fost prins, doar atunci ne vom da seama ca nu putem mânca bani.
proverb indian

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Gabriela82 spune:

vroiam sa mai zic

Irina sta in body in casa, si pe gresie si pe mocheta, are genunchii rosii dar n-am ce-i face. noaptea la fel doarme si nici invelita nu sta. la noi deja s-a incalzit rau de tot in casa, avem 26 grade si spre seara mai urca 1-2 grade, stam la 4 si din cauza ca se incinge plafonul.

cereale eu ii dau milupa bio de la 6 luni dar dupa ce le termina ii voi lua din acelea cu fructe. eu ii dau la cateva zile, in schimb ea manaca orez la greu, si pilaf si budinca si cateodata ii mai pun si in supa cateva boabe. asta ptr ca ii place si asa o mai pacaleam sa manance dar de la o vreme s-a cam saturat si de orez.

figuri la masa si mie imi face Irina, inca de la prima lingurita inchide gura, nu-mi dau seama ce o deranjeaza. ieri dimineata de ex, ne-am asezat frumos la masa si aceeasi poveste si l-am chemat pe sot sa incerce el si la el a mancat fara probleme, aceeasi mancare, din aceeasi farfurie cu aceeasi lingurita

www.infoturism.ro/acorda-puncte/95398/" target="_blank">concurs

de printesa

Când ultimul copac a murit, când ultimul râu a fost otravit si când ultimul peste a fost prins, doar atunci ne vom da seama ca nu putem mânca bani.
proverb indian

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns monalac spune:

codi doarme,am facut cate ceva prin casa,sotul cu cris sunt la socru la curte,asa ca imi mai fac de cap pe forum.

ma gandeam ca anul trecut pe vremea asta eram de vreo luna in spital,nu mai plecasem deloc acasa si aveam contractii la greu,asa ca dr imi spusese ca e posibil sa ma opereze.eram f speriata,pt ca nu stiam daca va fi in regula cu codrin,abia terminam 35 de saptamani...in plus,facusem atatea tratamente si mi era frica sa nu l fi afectat si pe el....

si a doua zi s a nascut codi,puiul meu drag,care zambeste mereu,...
aproape ca nici nu mai conteaza ca in aceeasi zi ,din cauza unei injectii,am suferit cumplit...poate asta e tributul pe care a tb sa l platesc ca sa am un copil minunat...

maine codrin implineste 1 an!!!nu mi vine sa cred...

Mergi la inceput