Gravidute si mamici din Arad [olala]
Raspunsuri - Pagina 17
MONITZA86 spune:
Maoamaa ce liniste pe aici ,serios?Unde au plecat burticile?Eu mai forumesc la niste mamici cu bebelusi de o varsta cu Stefania ,dar acolo e activitate.
Despre carut si eu am fost incantata de un carut mare ,cu roti mari dar care s-a dovedit pana la urma sa fie foarte incomod,avand in vedere ca se inchide sandwis,si greu cu el i in masina,asa ca ca si parere mai bine carut usor si sa se inchida ca si umbrela,sunt practice acum cautam si noi un carut de vara cu care sa ne transportam in concediu
.DEci alti bani alta distractie.
Ati auzit cu indemnizatia a vor sa o reduca ?Ese o petitie pe internet cine vrea sa o semneze pro 85%in continuare indemnizatie nu 600RON.
6+ SI MAMI DE
STEFANIA MARIA
mica mea comoara
MONITZA86 spune:
http://www.petitieonline.ro/petitie-p43516046.html
SEMNATI PETITIA SA RAMANA INDEMNIZATIA 85%.SA LUPTAM PT DREPTURILE COPIILOR NOSTRII..
6+ SI MAMI DE
STEFANIA MARIA
mica mea comoara
86cmm spune:
donna scuze,nici nu am obs...monitza eu am semnat :P..eu nu lucrez si nu voi lua banii de mame ,dar nu mi se pare normal sa mai ia de unde nu este de ajuns..
cristina
24+
anca16 spune:
Fetelor, imi pare rau, eu nu prea pot sa stau la calculator.Intru sa mai citesc, mai intreb si eu una alta si raspund daca e cazul.
Cristina, e fain si potentialul tau carucior.Eu scoica auto am primit-o de la o prietena deci nu mai era necesara.
Legat de roti si modul de pliere al caruciroului, pentru mine nu e asa o problema desi pt altcineva poate deveni un inconvenient inclusiv faptul ca e destul de greut.Eu stau in centru, sunt in 5 min in parc, nu am nevoie de masina...si oricum avem doar una pe care o foloseste sotul meu.Pentru viitoarele concedii, cred ca ne putem descurca cu portbagajul si daca nu vom lua/imprumuta unul simplu.Eu am trecut intr-o zi pe o strada mai "gaurita" si am vazut o mamica care plimba bebele cu un carucior si saracu se zgaltaia din toate incheieturile...sincer nu imi doresc asa ceva, dar fiecare e cu parerea lui.
Legat de indemnizatie si tot ce se intampla nu pot sa spun decat ca e o mare porcarie.Mie imi e foarte mila de batranii care au pensii de 2-3 mil, zau ca nu stiu cum o sa se descurce.Eu optez pt indemnizatia de 6 mil, insa cred ca nu o sa o iau nici pe aia pt ca angajarea mea e facuta la 1 iunie 2009..deci daca nasc mai repede de acea data, raman cu ochii in soare...in sfarsit, o sa ne descurcam.Apropo, la mine la odisee s-a discutat despre scutecele refolosibile si ma cam tenteaza ideea asta pe viitor, dupa ce imi intru bine in rol.Voi ce parere aveti?
Si in incheiere, am fost la echo, mogaldeata e bine, are 3 kg si se pare ca nu va fi atat de mare, numai bun pt nastere naturala.Urmeaza maine sa imi fac si a doua doza de vaccin antitetanos si sa merg la Matern la controlul pe masa...care e ingrozitor
, o sa plec iara indoita de spate, dar poate aflu cam pe cand vine bb.
Va 
38+ cu
Razvan
Donna_n spune:
Anca e bine ca poti naturala pana la urma! Controlul pe masa e groaznic oricum, apai in sarcina..
vreau sa te intreb neaparat ceva legat de indemnizatii. legea nu e prea clara si se bate cap in cap cu formularele, poate esti tu mai informata ca mine. La formularul ala cu 85% se incepe cu luna nasterii copilului. Deci daca nasti in mai prima din 12 luni scrise e mai si tot inapoi pana la iunie 2009. Din asta reiese ca si daca nasti in mai iei indemnizatia. Dar in alta parte zice ca 12 luni anterior nasterii.. stii sigur ca nu ai indemnizatie si daca nasti in mai?? nu se pune si luna nasterii copilului si asa esti aranjata?
petitia am semnat-o si eu 
24+
anca16 spune:
Donna, si eu am crezut ca, mergand asa cu numaratoarea inapoi ar iesi, insa am intrebat in multe parti si raspunsul a fost negativ...trebuie sa am 12 luni complete,anterioare nasterii...doar daca as rezolva o hartie cum ca s-a nascut prematur as putea beneficia...iti dai seama ca ma zgariu pe ochi, fiind vorba doar de cateva zile.Sa vad daca o sa vrea dr. sa imi scrie ca bebe trebuia sa se nasca in iunie, desi nu prea cred ca se baga cineva la asa ceva.E oricum o procarie si asta, ca toate legile aproape.Eu lucrez din 2005 dar asa s-a intamplat, sa am intreruperea asta...chit ca, adunat de cand lucrez,am mai mult de 12 luni de cotizat la mirificul stat roman.
38+ cu
Razvan
NEM75 spune:
Da MONITZA, locuiesc aproape,bloc vechi cu 4 etaje, intrarea in bloc si geamul meu de la bucatarie da in Farmacia Genesys si intrarea Genesys-ului. In fiecare zi vad pe geam cate 1-2 mamici fericite care se externeaza cu bebeii si tatici agitati care se invart aiurea in jurul masinii..
86cmm spune:
fetelor cum sunteti?de ce nu mai ziceti nimic?eu maine merg la control..:)
cristina
24+
R.I.P. Nicu Iliesi !!!!
NEM75 spune:
Pe mine ma dispera vremea asta urata. Si ieri am venit plouata de la faculta, ma rugam sa nu racesc.... Bebe e bine, sint dezamagita ca nu-l simt deloc, alte fete au scris ca la 13 saptamani (atat am eu) simteau deja copilul. Eu NIMIC.
Pana la urma nu am inteles, a ramas 6 milioane indemnizatia? A fost mai mult inainte??
anca16 spune:
Cristina, sa ne spui si noua noutatile
Nem75: eu personal nu le cred pe acele fete care au spus ca la 13 saptamani au simtit miscarile bebelusului, e o abureala sau au confundat ele.Nu cred ca e cazul sa fii dezamagita, si pana una alta fiecare bebe e altfel, unii sunt mai lenesi, altii mai activi...
Indemnizatia era minim 6 mil, maxim 85% din salar dar nu mai mult de 4000 ron..la care se mai adauga alocatia copilului 2 mil.Nu stiu cum a ramas pana la urma,eu nu am rabdare si nervi sa-i urmaresc.
V-am pupat
38+ cu
Razvan