Atentie la capuse,la Borelioza,la Lyme! (4)

Raspunsuri - Pagina 7

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns lorena2009 spune:

Dragele mele surori de cruce....vreau sa va spun ca eu tot nu ma dau batuta. Poate ca astazi nu pot schimba multe lucruri,poate sunt inca prea mica sa le schimb,poate mai am nevoie doar de cateva zile sau de cativa ani pana sa pot schimba ceva, dar atata timp cat mai am vointa si nu ma dau batuta stiu ca mai exista speranta.Poate noi suntem aceea generatie de sacrificiu si nu reusim sa schimbam multe lucruri pentru noi, dar daca reusim sa schimbam ceva macar pentru generatiile viitoare cred ca merita sa mergem inainte si sa facem fiecare din noi ceea ce ne sta in putinta, pe masura puterilor noastre.Nimic NU este vesnic sub soare,nici chiar actuala conducere. Poate acest mesaj suna cam copilaresc sau a naivitate, dar la fel ca si voi toti ceilalti cu Lyme m-am lovit si eu la cap de destule ori de usile trantite in nas, incat sa ajung constienta de realitatea in care traim. Eu cred ca puterea de scimbare se afla de fapt in interiorul nostru, si se exteriorizeaza prin faptul ca nu ne dam batuti. Stiu ca uneori poate fi atat de greu.......si va inteleg oboseala.
Vreau sa va mai spun ca apreciez mult de tot eforturile voastre, ale veteranilor acestui forum, si sa va multumesc ca existati.Daca nu a-ti fi existat voi poate nici eu nu as mai exista astazi. Poate nu realizam sa schimbam mari lucruri in tara asta, dar totusi zilnic reusim sa scimbam ceva atunci cand oamenii intra pe forum speriati,chiar disperati si gasesc aici informatiile de care au nevoie pentru a putea merge mai departe.
Va port in sufletul meu pe toti cei cu Lyme din Romania.
Va doresc multa sanatate si putere de a merge inainte.

Mergi la inceput

Si inca ceva,poate ajuta si pe altii aceasta idee practica, azi mi-a lipit sotul folie de aluminiu pe geamuri la camera (din aia obisnuita pentru impachetat mancare)pentru ca soarele incepe sa fie mai puternic si de cateva zile a inceput sa ma doara iar groaznic capul si nu suport lumina de la soare (imi irita meningele si de-aia doare capul) si sa stiti ca merge foarte bine cu ea.E ieftin si eficient, ca banii trebuiesc pentru medicamente.
Sanatate multa. Va pup

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lavi02 spune:

Sotul meu a fost muscat de capusa. Am descoperit-o ieri, probabil a stat vreo 36 de ore in el. [:-(] Pielea era rosie in jurul capusei. Am incercat sa o scot cu penseta, dar s-a rupt si n-am reusit sa o scot de tot. S-a dus imediat la spital unde i-au scos-o de tot si l-au trimis la infectioase unde i s-a prescris tratament cu Amoxicilina de 1000mg (doza mare) de 3 ori pe zi timp de 10 zile.

Ce credeti, este suficient tratatementul? Este suficient Amoxicilina si nu Doxiciclina? 10 zile?

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui lorena2009

Buna Lavi02. Cred ca este greu sa ne pronuntam daca este de-ajuns 10 zile de Amoxi sau Doxiciclina. Din cate stiu eu tratamentul preventiv la adult se face 10 -14 zile cu Doxiciclina. Este buna si Amoxicilina, de obicei se prescrie la copii pentru ca Doxiciclina este contraindicata pana la 7 ani. Ma bucur mult ca ai gasit un asemenea medic (medici)care au prescris un tratament cu antibiotice pentru 10 zile.Eu zic sa urmariti evolutia starii lui, vezi cum se simte pe perioada tratamentului si luati o hotarare dupa cele 10 zile de tratament. Sunteti pe drumul cel bun.Sper ca lucrurile sa mearga bine si totul sa fie ok cu sotul tau. Oricum cred ca sunteti foarte norocosi ca a-ti gasit medici care stiu ce au de facut si a-ti si inceput tratamentul. Se pare ca incepe sa se stie si in randul medicilor din Romania cum se abordeaza un pacient cu muscatura de capusa si care e conduita terapeutica? Sa speram...

Va doresc multa sanatate tuturor.

Mergi la inceput

Lorena, multumesc!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cataset spune:

Buna ziua.
Am si eu o problema

Baietelul de 2 ani si jumate intr-o zi s-a trezit pe o manuta cu o roseata in forma de inel care inconjura bratul deasupra de cot. Nu am acordat importanta crezand ca este o alergie de contact (copilul are o dermatita atopica in vindecare) si i-am dat Zirtec si creme. In timp de 2 saptamani inelul s-a prelungit formand in final 2 inele separate (unul mai sus de cot, celalalt langa mana). Curios este faptul ca inelele care esrau putin umglate si roze isi schimbau zona. Atunci ne-am data seama ca nu este o alergie si am banuit ca este altceva.
Dupa cautari pe net despre alergii migratoare am gasit subiectul cu capusele si ne-am dat seama ca baiatul jucandu-se cu animalle din curte (caine, gaini, capre) si aflandu-se in vecinatatea padurii in vizita in provincie ar fi putut contacta o capusa. Totusi nu am gasit o capusa pe corpul lui !!!.
Ne-am dus la Infectioase in Bucuresti cu susspiciunea ca a fost muscat de o capusa unde a decurs in felul urmator: noi spuneam ca banuim boala Lyme si borelioza , doctorii nu credeau si zambeau spunand ca asa ceva nu se poate intampla. Totusi am facut testele desi nu era nici o urma de capusa, pilelea copilului era curata.
Ca sa fiu mai scurt i-au gasit testul POZITIV IGm mari.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cataset spune:

Intrebarea mea este
Tratamentul prescris : 14 zile de antibiotic dozat de Cedax , suspensie orala ; este de ajuns?
Totusi din cate am vazut spirochetele din sange pot avea un ciclu de 30 zile.
Daca copilul este in faza I de borelioza cu IG pozitiv si de la posibila muscatura au trecut 4 saptamani un tratament de 14 zile ne garanteaza distrugerea spirochetelor din sange?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ionescu.cris spune:

Buna ziua
Pt. Lavi :
Doxiciclina este cea mai recomandata ; in cazul sotului tau , ar trebui indicat 3 saptamani tinand seama de "pata rosie" din jur .
Incerca sa gasesti intelegere la medic si sa obtii tratament cu doxy pt o perioada mai mare , minim 200 mg / zi .

La intrebarea ta Cataset :
Daca copilul este in faza I de borelioza cu IG pozitiv si de la posibila muscatura au trecut 4 saptamani un tratament de 14 zile ne garanteaza distrugerea spirochetelor din sange?

Raspunsul este nu , categoric NU !!
Nu te rezuma doar la 14 zile de Cedax .

Amandoua sunteti din Bucuresti ;
Minossota a scris la pag 5 a subiectului lyme despre ;

Dr. Tatiana Rosca
- m. pr. neurochirurgie, m. sp. oftalmologie, dr in stiinte medicale

Spitalul Clinic De Urgenta Sf Pantelimon
SECTIA NEUROCHIRURGIE
situata la etaj 3
Tel: 2554090 interior 124,139
BUCURESTI
Sos. Pantelimon nr. 340, sector 2

Din corespondenta mea cu bolnavii din Bucuresti , foarte multi s-au indreptat spre Dr . Tatiana Rosca .
Concluzia a fost ; un medic care a studiat cu multa atentie boala si este in masura sa prescrie un tratament specific .
Se poate discuta cu dumneaei i se pot pune intrebari .. In opinia mea ar trebui contactata cat mai urgent .

Nu uitati ca tratam cu antibiotic ca sa fie cat mai eficient trebuie asociat cu hidroxicloroqine (plaquenil).

Cris

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adrianam spune:

Am citit destul de mult din ceea ce s-a scris pana acum la acest subiect.
Sunt foarte interesata deoarece de vre-o doi ani, in fiecare vara, gasesc capuse pe mine, luate dintr-o zona de munte din Gorj, unde avem o cabanuta de vacanta.
Pana acum, le gaseam relativ repede-maxim 24 de ore, si le scoteam, fara sa apara probleme mai tarziu.
Problema este ca astazi am gasit din nou o capusa pe mine, care este posibil sa fi fost luata cam de 4 zile sau numai de o zi- nu stiu exact.

Pe la 10 am vazut-o pe picior- pe pulpa si am scos-o pe la ora 7 seara, dupa ce am facut rost de gaz. Solutia cea mai rapida pentru scoaterea lor, fara a li se rupe capul, este gazul. In 10-15 minute, dupa tamponari repetate, capusa se destinde si poate fi scoasa fara sa-i ramana capul in piele.

Problema pe care o am acum este ca ma doare o parte din muschiul piciorului, lucru care nu mi s-a mai intamplat pana acum, dupa nici o muscatura de capuse. La locul muscaturii a ramas o urma rosie, cam de 2 mm, iar capusa am omorat-o si am aruncat-o, nu parea sa contina sange.

Ce ar trebui sa fac?
Sa astept eritemul migrator sau sa ma duc la doctor?
Nici nu stiu la ce doctor sa ma duc.

Mergi la inceput

Cris, multumesc mult! . Sotul meu incearca sa o contacteze azi pe dr Rosca, sper sa reuseasca.

Mergi la inceput