Atentie la capuse,la Borelioza,la Lyme! (4)

Raspunsuri - Pagina 6

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns laura1713 spune:

Sunt necajita...
Azi dimineatza am luat rezultatele analizelor lui Rares, facute chiar inainte de cura de antibiotic. Apar niste valori...uriase dupa parerea mea. IgG = 27,52 cand limita max e 9, iar IgM = 88,61 la o limita tot de 9. Deci, in conditiile date, bine ca luam tratamentul, si bine ca a aparut eritemul, ca altfel stateam linistita ca bebe e ok. Afurisita si bacteria asta!
Stiti cumva daca trebuie sa ma astept la ceva manifestari pe perioada cat ia antibioticul? Eritemul disparuse inainte si el pare ok, dar se poate sa apara ceva? Vreau sa spun ca atunci cand organismul lui (sau antibioticul) lupta cu bacteria, apar ceva semne? Poate e stupid ce intreb...
Sanatate la toata lumea!

Laura si Rares 11.11.2007
O mamica recunoscatoare lui Doamne Doamne pentru minunea de copilas

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anca_a spune:

Offffffffff, fetelor, pe fiul meu (1 an jumate) l-a muscat ieri o capusa, la padure la Cluj. Din pacate habar nu aveam ce urmari poate avea, astfel ca am aruncat capusa.

Am vorbit cu pediatra si mi-a zis ca ii va prescrie preventiv un tratament cu antibiotice pentru 7-10 zile.

Asa ca eu am o mie de intrebari...

E suficient oare un tratament pentru 7-10 zile?
Daca nu, care sunt riscurile administrarii de antibiotice pe termen asa lung (30 zile)?
Cand pot aparea primele simptome ale Bolii Lyme?
Encefalita de capusa exista si in Ro?

Va multumesc

Somnul ratiunii naste monstri.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns laura1713 spune:

Anca draga, imi pare rau pentru copilasul tau. Si pe Rares al meu, tot de 1 an jumate, l-a muscat o capusa, si la fel ca si tine, am aruncat-o.
Lui i-a aparut eritemul migrator dupa aproape o luna de la muscatura, cand credeam ca e totul ok. Ii dau, la recomandarea medicului, antibiotic de mai bine de o saptamana deja, si continuam pana la 4 saptamani. Pe langa asta ii dau Biotics baby pentru protectie, vitamine si nistatin. Deocamdata e ok, nu pare sa aiba nici o problema. In cazul nostru, cu eritemul aparut, nu prea mai aveam de ales, adica alternativa (netratarea bolii) era mult mai periculoasa. Deci ii dau antibiotic si ma rog sa fie totul bine...
Sanatate copilasului tau!

Laura si Rares 11.11.2007
O mamica recunoscatoare lui Doamne Doamne pentru minunea de copilas

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ionescu.cris spune:

Laura1713
Ca reactie la tratament apare Sindromul Herheimer - Jarisch cunoscut sub numele de Herx . Spirocheta de borrelia elimina in corp o cantitate mare de toxine cand moare ca urmare a aplicarii tratamentului cu antibiotic .
Eliminarea endotoxinelor de catre bacterie depaseste posibilitatile organismului care le elimina pe care naturala prin ficat si richi . Reactiile specifice in Herx sunt : temperatura , dureri de cap, dureri ale muschilor etc .
Intensitaea reactiei depinde de intensitatea inflamatiei .

Anca
Este bine ca pediatra iti va prescrie antibiotic . Intra cat mai urgent in posesia tratamentului .

Cris ,

Si opinia Dr.Donta sub indrumarea caruia am facut tratament , despre PCR :

PCRs are NOT usually pretty accurate zip.
The rate of false negatives is astronomical! And varies depending on various factors including sample source (blood, csf, synovial fluid etc), prior treatment, stage of illness, and in some cases there is an inverse relationship between antibody positivity and pcr negativity and vice versa (if antibodies are present, the spirochete goes elsewhere so pcr is negative; if there are no antibodies the chances of positive pcr are higher).

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui gabi25

Avem prea multi medici care fug de responsabilitatea unei boli de genul asta....asta e.
LAURA, dupa replica data de doctorita de la Mures cred ca si stiu de cine e vorba....eu am vb cu ea si cand mi-a replicat ca sa ma duc la infectionist la noi (infectionist care tocmai imi spusese ca sigur am leziuni pe creier ca borrelia nu-mi da aseamenea simptome) ... am inceput sa plang...isteric as spune eu....dar era de intele ... si a spus ca nu are cu ce ma ajuta

Din pacate si eu stiu despre cine e vorba. Mi-a replicat sec la telefon sa ma adresez medicului meu de familie. Am insistat, rugand-o sa imi raspunda cate zile e necesar tratamentul profilactic, spunandu-i de recomandarea pediatrei si am primt acelasi raspuns sec... M-am simtit de parca as fi vorbit cu un robot telefonic.

Laura, multumesc de raspuns. Sper din suflet ca dupa ce terminati tratamentul sa fie bine puisorul.

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui ionescu.cris
Anca
Este bine ca pediatra iti va prescrie antibiotic . Intra cat mai urgent in posesia tratamentului .

Mai intreb inca o data. Cate zile de tratament sunt necesare? Pediatra mi-a zis 7-10 zile iar eu citesc de 3-4 saptamani...

Mergi la inceput

Anca , e dificil de spus ; 3-4 saptamani ar fi tratamentul pe care Laura trebuie sa-l administreze copilului ei .
Preventiv antibioticul se administreaza pt 10 - 14 zile .
Augmentinul a fost indicat de dna dr Butiurca altor copii insa au fost mai in varsta decat puiul tau .
Insista sa vorbesti la Tg Mures cu dr Tilea sau cauta medicul de la Bucuresti indicat de Minossota .

Este foarte important ca pediatra a acceptat sa-ti dea un tratamet ; ramane sa-ti indice si doza .

Cauta Noni sau Citrobiotic, Samento .
Valabil si pentru Laura . Trebuie sa sprijiniti sistemul imunitar al copiilor si cu produse homeopatice .
Ele sunt indicate in tratarea bolii lyme ; Samento si Noni dau rezultate foarte , foarte bune .
In general antibioterapia este indicata pentru perioade scurte de timp , iar tratamentul in cele mai multe cazuri trebuie administrat pana cand rezultatele testelor vor fi in limite normale .

Mergi la inceput

Cris, multumesc ptr raspuns.

Pediatra mi-a prescris Ospamox plus Biotics pentru 2 saptamani.

Am intrebat-o ce ar face daca ar fi vorba despre copilul ei si m-a surprins raspunsul ei...si anume ca nu i-ar da antibiotice...desi a avut cazuri de copii cu Lyme.
Binenteles ca a subliniat ca nu si-ar asuma riscul pentru un alt copil...

Mi-e ffff greu sa-i dau antibiotice fara sa fiu sigura ca nenorocita aia de capusa era infectata. E totusi atat de mic...

Editez: am sunat acum la Infectioase - urgente si mi-au spus ca in caz de muscatura de capusa se recomanda tratamentul profilactic indiferent de situatie.

Mergi la inceput

Buna ziua !
Aveti link-urile pe You Tube a programului de televiziune " Animale de companie" , televiziune realizat la Cluj .
Sunt prezenti doi bolnavi de lyme din oras.
Va rog sa urmariti cu toata atentia .

http://www.youtube.com/watch?v=ZUGkVCdNaI8&feature=related
http://www.youtube.com/watch?v=MypbuiLex5s&feature=related
http://www.youtube.com/watch?v=-naeBxDg_Sc&feature=related
http://www.youtube.com/watch?v=hJUo_gowXy4&feature=related
http://www.youtube.com/watch?v=nNzkYPtwss4&feature=related
http://www.youtube.com/watch?v=XamfxFyRQkQ&feature=related

Un fragment dintr-un mesaj...
"In primul rand as dori sa va multumesc pentru raspunsul dat.Bineinteles ca tata a inceput tratamentul cu antibiotice imediat dupa ce am primit rezultatele d-lui dr. Bozsik, si anume sub indrumarea unei doamne dr. de la spitalul de boli infectioase din tg. mures.Avand in vedere ca era in coma in ziua cand l-am dus, dupa un tratament indelungat, din septembrie pana acum, cu mici pauze, starea lui s-a imbunatatit considerabil.Acum in legatura cu ce spuneati, ca anumite organizatii ar trebui sa se implice mai mult, sunt slabe sanse ca acest lucru sa se intample.Dupa ce a stat cam 1 luna de zile acasa, tata urma sa fie internat din nou, insa d-na d. nu a mai putut sa-l primeasca.Ca sa aflam mai tarziu ca a primit printr-o scrisoare de la ministerul sanatatii o restrictie de a mai trata bolnavi cronici.Din mai multe surse am aflat mai nou ca anumiti medici neurologi din Romania au fost speriati ca-si vor pierde pacientii bolnavi de SM daca acestia vor primin ulterior diagnosticul de neuroborelioza.Poate ca am o varsta cam frageda pentru a-mi da cu parerea sau a judeca actiunile anumitor oameni...dar in ritmul asta nu stiu unde vor ajunge bolnavii din Romania....nu este de ajuns ca un singur medic sa aiba vointa si abilitatea de a trata o astfel de boala....este nevoie si de sprijin din multe parti, precum si de alti medici care au terminat facultatea pentru a ajuta oamenii sa se vindece, si nu pentru bani sau titlu.Probabil ca sunt un pic cam optimista dar sper ca exista multi astfel de medici si ca trebuie doar sa-i gasim....pentru ca,din pacate, bolnavi sunt tot mai multi...va doresc o seara placuta si inca o data multumesc pentru interesul dat".

Si un mesaj adresat dlui Barbu Vasile de la Asociatia pentru Protectia Pacientilor .
Stimate Domnule Barbu,

Ce parere aveti? Mai jos aveti un fragment dintr-un mesaj ; informatia vine de un bolnav lyme , care are o ruda in Ministerul Santatii , si care cunoaste opinia autoritatilor vis a vis de boala lyme .
Din motive bine cunoscute de toti , prefer sa nu dezvalui sursa.

1.Se stie de fapt de catre autoritati ca in Romania sunt tot mai multe cazuri cu boala Lyme.
2.Boala este o boala foarte grava, mai rea decat cancerul, declarata in unele tari incurabila.
3.Tratamentul bolii este de lunga durata si foarte costisitor, si multi mor chiar si dupa ce au facut tratament.
4.Daca boala ar fi recunoscuta s-ar cheltui foarte multi bani prin casele de asigurari pe niste pacienti care oricum nu se vor vindeca niciodata .

Sa va spun parerea mea.
Traim intr -o tara plina de erori.
Forumurile pe care scriem noi ce-i disperati nu sint decit o cale de monitorizare a pasilor facuti de bolnavii de lyme.
Eu cred ca multi dintre ce-i atinsi de aceasta boala si-au dat seama si de aceea refuza sa mai scrie. Pur si simplu le este frica ca vor fi identificati si tratati ca atare de catre autoritatile medicale.
De aceea cred ca unele cadre medicale care pina mai ieri au ajutat bolnavii cu Lyme, se retrag.
Asta este.
Sa ne ajute Dumnezeu!

Cu respect,

Cei care va confruntati cu boala , parere aveti ? Cred ca am fost , suntem si vom ramane singuri in lupta cu boala .
Va doresc sanatate ,
Cris

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gabi25 spune:

Eu astept cu nerabdare sa vad daca va da cineva vre-un raspuns....oare de ce nu m-ar mira daca tactica va fi cea a strutului?
De ce trebuie sa lupt pe doua fronturi...odata cu lipsa informatiei la medici si la cei care ar trebui sa o furnizeze (si dezinteresul) si apoi cu boala asta cumplita?

Scriu asta stand la birou...cu dureri in muschi, cu senzatia ca imi sta ceva pe piept....cu frica zilei de maine.
Stiti ce m-a scos din pepeni zilele trecute??? a venit un sef....care e si lider de partid si se lauda cu cati bani s-au strans pentru campanie....si am relicat....si eu...de unde sa strang bani pentru tratament si ca sa imi cresc copii decent????

Camelia mami de Rares Petru (04.07.2002) si Daria Maria (17.05.2006)
www.youngnutrition.net/member/tickers/31540/ticker4.png[/img][/url]" target="_blank">Evolutie Daria
www.flickr.com/photos/47782891@N00/" target="_blank">Poze

Mergi la inceput