Atentie la capuse,la Borelioza,la Lyme! (4)
Raspunsuri - Pagina 4
nico27 spune:
buna.en nu v-am mai scris dar va citesc in fiecare zi.eu il urmaresc tot timpul pe fiul meu sa vad daca apare vreo schimbare ceva,deocamdata nimic doar acele simptome asemanatoare gripei,o raceala de fapt fara febra.nu stiu daca muscatura de capusa e vinovata sau imunitatea lui,asa este de cand l-am nascut raceala dupa raceala sau dintisorii.oricum dupa cum am mai scris noi am fost la sp in ziua muscaturii,unde dr nu au luat f in serios,la fel ca si pediatra lui.dar nu ne-am lasat ,l-am dus si la medicul meu de fam,care a spus acelasi lucru,creierul meu tot nu a avut liniste si am fost si la un sp de copiii f bun din Viena-acelasi lucru.doar la aparitia unui eritem se face ceva pana atunci nu avem ce face si nu are nevoie de analize inutile de sange.asa ca voi din Ro unii aveti noroc ca va iau dr in serios.dar ca un paradox nu iau in serios muscatura de capusa in schimb iti baga sub nas vaccinul pentru meningita de capusa.noi l-am refuzat vaccinul,pana dupa operatie,am citit in prospect ca nu se face vaccinarea 4 sapt dupa muscatura.daca nu ar fi fost o zona cu risc mare nu l-as fi facut deloc am vazut la tv un reportaj cu copii care au avut reactii adverse neurologice de la vaccin.oricum am sa incerc sa traduc eu atat cat pot materialul in limba germana,cu cuvintele mele,sunt cuvinte care nu le cunosc deci poate vine cineva cu o completare care se descurca mult mai bine cu lb germana.nu am sa traduc totul azi ca este f mult si nu am timpul necesar dar am sa revin in urmatoarele zile.este vb cam tot despre ceea ce citit pe site-urile romanesti sau ceea ce sa scris pe forum. INSTITUL GERMAN DE BORELIOZA DIAGNOSTIC SI TERAPIE A BOLII LYME -BORELIOZA REC INST.GERM DE BORELIOZA 5 MAI 2008 DIAG BORELIOZEI;CU CAT SE DESCOPERA MAI REPEDE BOALA CU ATAT SE POATE TRATA MAI RAPID CU SUCCES:IN CELE MAI OBISNUITE CAZURI SE PREZINTA PACIENTI :DE REGULA 3 CAZURI DIFERITE: SITUATIA 1:PACIENTUL SE PREZINTA IMEDIAT DUPA MUSCATURA SAU CU CAPUSA MATURA PLINA.LOCUL INTEPATURII CEL PUTIN 4 SAPTM;MAX 6 SAPT. CONTROLAT:LA APARITIA UNEI ROSETI IMEDIAT LA DR.L FEL SE PROCEDEAZA IN CAZUL APARITIEI FEBREI SAU A ERITEMULUI MIGRATOR:PT ALTE SIMPTOME CA CEFALEEA DURERI ARTICULARE;DURETRI DIFUZE;ETC SAU ORICE ALTE DURERI CARE APAR DUPA MUSCATURA;PACIENTUL SE TINE IN EVIDENTA CEL PUTIN 12 LUNI.PRIMA MANIFESTARE A BORELIOZEI POATE APAREA MULT MAI TARZIU.O ANALIZA SEROLOGICA DUPA MUSCATURA SE FACE DOAR IN CAZUL APARITIEI SIMPTOMELEOR,DACA PACIENTUL A MAI AVUT IN TRECUT BORELIOZA SAU ESTE IN PREZENT SUB TRATAMENT PENTRU BORELIOZA.IN CAZUL IN CARE ATI PASTRAT CAPUSA,EXISTA POSIBILITATEA ANALIZEI PCR-BORELIAO ANALIZA SIGURA NU ESTE;EXISTA POSIBILITATEA UNUI PCR NEGATIV CARE NU ETSE 100% SIGUR;SAU A UNUI PCR POZITIV IAR PACIENTUL SA NU FI FOST INFECTAT.IN CAZUL UNUI PCR POZITIV,SE REC TRAT PREVENTIV CU ANTIBIOTICE PT FAZA INCIPIENTA A BORELIOZEI. SITUATIA 2:PACIENTUL ARE SIMPTOME UNEI INF CU BORELLIA,ERITEMUL MIGRATOR SAU SCHIMBARI LA NIVELUL PIELII CER TRAT.DE URGENTA.INTREBARILE CARE LE VOR PUNE DR:CONTACT CU ANIMALE SALBATICE SAU DE CASA?SA PRODUS IN GRADINA SAU IN NATURA?MODUL IN CARE A MUSCAT SI CAT TIMP A STAT AGATATA? SCHIMBARI LA NIVELUL MUSCATURII CA: MANCARIME,ARSURA,ROSEATA,UMFLATURA;ROSEATA IN FORMA DE CERC,SCHIMBAREA CULORII SAU A CONSISTENTEI PIELII URGENT LA DR:O FAZA INCIPIENTA A INF POATE FI RESIMTITA DACA INTRE 10 SI 14 ZILE DE LA MUSCATURA,PACIENTUL SE PLANGE DE SIMPTOME ASEMANATOARE GRIPEI,OBOSEALA,DURERI ARTICULARE.MUSCATURA CAPUSEI IN PARTEA CAPULUI SI A GATULUI POATE DA POSIBILE COMPLICATII NEUROLOGICE IAR LA INCHEIETURI,SEMNE DE ARTRITA SAU DURERI IN INCHEIETURI.AVETI SIMPTOMELE INF IN FAZA INCIPIENTA;SE EXAMINEAZA CORPUL DUPA DISCRETE SI MULTIPLE ERITEME SAU A UNUI LIMFOCIT:LA COPII MAI ALES SE CAUTA IN ZONA CAPULUI,DUPA URECHI,AXILE SI IN ZONA GENIOTASLA:NUMAI IN SITUATIA 2 ESTE NECESARA O ANALIZA DE LABORATOR IgG/IgM ELISA SI IMUNOBLAT?"NU STIU CUM SE TRADUCE ACEST IMUNOBLAT" LA INDICAREA UNEI NEUROBORELIOZE ESTE NECESARA PT ANALIZE PUNCTIA SPINALA:LA ERITEMUL MIGRATOR SPECIFIC BORELIOZEI;ANALIZELE SEROLOGICE SE FAC DUPA CIRCA 6 SAPTAMANI PT REZULTATE SIGURE. SITUATIA 3:PACIENTUL SE PREZINTA CU SIMPTOME UNEI POSIBILE INFECTII CU BERELLIA.SE IAU IN CONSIDERARE URMATOARELE:MUSCATURA DE CAPUSA?PROFESIA(DE RISC SUNT VETERINARII;PADURARII;TARANII)?SIMPTOME IN TRECUT SI ACTUALE.EXAMINAREA CORPULUI;SCHIMBARI LA NIVELUL PIELII?PROBLEME NEUROLOGICE?ALE INCHEIETURILOR?INCHEIETURI ASIMETRICE,ACRODERMATITA.SEMNELE UNEI NEUROBORELIOZE SUNT:DURERI DIFUZE,SCHIMBARI PSIHICE,DERANJARI ALE COGNITULUI,ENCEFALITA FOARTE RAR.NECARACTERISTICE SIPTOME CA GRIPA,STARI SUBFEBRILE,OBOSEALA,DURERI DIFUZE SE POT INTALNI IN TOATE STADIILE BORELIOZEI. SIMPTOME LYME-BORELIOZA IN STADIU INCIPIENT:DURERI MIGRATOARE,ARTRITE;CEFALEE,PAREZA FACIALA,BOLI ALE INIMII SI SCHIMBARI ALE RITMULUI CARDIAC. SIMPTOME IN BORELIOZA CRONICA:BORELIOZA ESTE O BOALA CARE AFECTEAZA TOATE ORGANELE TOCMAI DE ACEEA ESTE FOARTE GREU DE PUS DIADNODTICUL DE UNII MEDICI INDISCIPLINARI,IN LIPSA INFORMATIILOR NECESARE.PACIENTII CU BORELIOZA CRONICA SE PLANG MAI ALES DE:OBOSEALA,DURERI MIGRATOARE LA NIVELUL MUSCHILOR SI OASELOR,CEFALGIE,DERANJAMENTE LA NIVELUL CREIERULUI SI SCHIMBARI PSIHICE.URMATOARELE SIMPTOME SE MAI POT INTALNI LA BOLNAVII CRONICI:SIMPTOME VEGETATIVE,TRANSPIRATII FOARTE MARI,SENZATIA DE INABUSEALA SAU INGHETARE,GANGLIONI UMFLATI IN ZONA AXILARA SAU INGHINALA,PACIENTUL NU SE SIMTE"FIT"NICIODATA,NU SUPORTA MANCARURILE NOI SAU ALCOOLUL,GREATA,DURERI DE STOMAC,SENZATIA DE APASARE IN STOMAC,DES DIAREE,RAR CONSTIPATIE,BOLI LA NIVELUL INIMII,FEBRA,DURERI DIFUZE DE BURTA CU BALONARE.DURERI LA NIVELUL INCHEIETURILOR MAI ALES LA INCHEIETURILE MARI CU LOCATII DIFERITE,DURERI ALE MUSCHILOR IDENTICE CU FEBRA MUSCULARA,DURERI IN POZITIA CULCAT,INCORDAREA MUSCHILOR,DURERI DE CEAFA SI DE CAP CU IRADIERE IN ZONA UMERILOR,SINDROMUL UMAR-BRAT,INFLAMATII RECIDIVANTE ALE DEGETTELOR DE LA MAINI SI PICIOARE SI ALE MAINILOR,DURERI IN TALPA.DURERI LA NIVELUL STERNULUI MAI ALES NOAPTEA CU PROBLEME DE RESPIRATIE. SIMPTOME LA NIVEL NEOROLOGIC:IMBOLNAVIREA NERVILOR CREIERULUI,LA NIVELUL NASULUI(PACIENTUL NU MAI MIROASE).TULBURARI LA NIVELUL OCHILOR(DE VEDERE PACIENTUL VEDE DUBLU ETC)DURERI DE DINTI;DENZATIA DE ARSURA A LIBII,SENSIBILITATE A FETEI.DURERI DE GAT,A LIBII,PACIENTUL NU MAI SIMTE GUSTUL DE DULCE ACRU SI SARAT.PIERDEREA AUZULUI SI DURERI ALE URECHILOR.USCAREA OCHILOR:PIERDEREA VOCII,RAGUSEALA. DURERI DE CAP SI DE CEAFA,DIFFICULTATI IN A VORBI SI INVATA,PROBLEME CU SOMNUL,DEPRESII,SENZATIA DE FRICA,ATACURI DE PANICA,TICURI;AGRESIVITATE. AM SA REVIN CU TRADUCEREA CATE PUTIN IN FIECARE ZI,SE PARE CA E SI TRATAMENTUL INDICAT DIN FAZA INCIPIENTE PANA IN FAZA CRONICA.
nico27 spune:
Continuare traducere Afectarea nervilor periferici:parestezii,dureri cu arsuri in extremitati,dureri cu "electrocutari";dureri de spate;dureri ale pielii capului si radacinii parului,crampe musculare sau pierderea echilibrului.
simptome urogenitale:arsuri de vezica cu senzatie de apasare;probleme la urinat;incontinenta;pierderea potentei si a libidoului,dureri recidivante(testicole;prostata;ovare;vagin;vezica).
simptome ale ochilor:dureri de ochi,inrautatirea vederii;dureri la miscarea ochilor;vedere neclara;infectii recidivante(conjuctivita;retinita etc).
simptome la nivelul pielii:eritem migrator;limfocitom borelios;multiple eriteme;acrodermatita cronica(ACA);pete.
Analizele de laborator sunt indicate atunci cand pacintul are simptome si semne clinice ale inf. cu borelliaPCR-borellia nu este 100% sigue,se face punctia spinala in neuroborelioza si biopsia pielii cand sunt simptome la nivelul pielii.serologia pentru borelioza este analiza standart.exista diferite tipuri de metode de testare:ELISA,imunoflorescenta,imunoblot.pentru siguranta rezultatului ar trebui sa se faca si testul imunoblot-borellia,este cel mai bun test,descopera chiar si cei mai sensibilianticorpi impotriva borellia.
Un test pozitiv serologic nu este o dovada pentru infectia cu borellia deoarece se poate sa se fi vindecat spontan sau sub tratamentul cu antibiotice in faza incipienta IgM si IgG pot persista ani de zile desi pacientul este vindecat.la fel cum un test negativ facut in faza inecipienta nu poate fi sigur ca nu exista borellia.
AICI URMEAZA DATE DESPRE TESTELE CARE SE EFECTUEAZA SI CUM AR TREBUI SA FIE INTERPRETATE DAR SUNT MULTI TERMENI MEDICALI SI NU INTELEG PREA MULTE;AM SA TREC PESTE:
Am sa revin cu traducerea cu ultima parte despre terapia boreliozei.
XIO spune:
Mariaa, m-am gandit la tine cand au aparut la urgente intr-o singura zi 3 persoane cu capuse infipte in diverse zone.
Era si un baiat de vreo 20 si ceva de ani la care i-am spus sa fie atent si mi-a zis tremurand "mda , stiu , tocmai am citit pe net de boala asta ".
Ma gandeam ce bine era daca apareai acolo sa le explici bine ce trebuie sa faca
"Mult mai grava ar fi etichetarea nedreapta a unei persoane pe care nu o cunosc deloc "
***Fur is for petting**
http://www.youtube.com/watch?v=GewaLNZ1100
http://www.flickr.com/photos/greecky/
Mariaa spune:
Xio, dintre cei de pe aici, prin Tudor (pentru cei ce nu stiu, e kinetoteraputul care ne-a ajutat mai bine de un an de zile) tu stii cat de grav a fost mama...
in una dintre ultimele dati cand am chemat ambulanta si am ajuns in urgente se stransese ca la urs personalul de pe acolo...
nu-s povesti, nu-i scenariu, e pura realitate.
_
“Before you speak, listen. Before you write, think. Before you spend, earn. Before you invest, investigate. Before you criticize, wait. Before you pray, forgive. Before you quit, try. Before you retire, save. Before you die, give.”
Emma este IUBIRE ****** un copil creste in inima mea ****** am un inger pazitor
NICA_MIHAELA spune:
Va salut din nou pe toti .Astazi am primit un mail http://us.mc1115.mail.yahoo.com/mc/compose?to=sesizari@protectiapacientilor.ro unde sunt rugata sa spun cat mai multe despre boala LYME .V-am spus ca am stresat pe toata lumea cu acest subiect.Hai ca poate pana la urma se misca ceva si in tara asta.Vorba lui Badea sport contra "STATULUI" .Am sa dau adresa acestui site pentru a citi si cei de acolo despre ce este vorba in profunzime , nu doar doua vorbe ale mele .Va pup pe toti si sanatate multa .
ionescu.cris spune:
Buna Nica -Mihaela
Dl Barbu are la ora actuala informatii foarte ample despre boala Lyme . Sper numai ca interesesul asociatiei vis a vis de bolnavii lyme sa se materializeze prin actiuni concrete .
Mult succes ,
Cris
Mariaa spune:
Citat: |
citat din mesajul lui ionescu.cris PS . O remarca : Geta este aceeasi Geta Radu care a scris in cateva randuri la Formula AS |
adica dumneavoastra, nu?
_
“Before you speak, listen. Before you write, think. Before you spend, earn. Before you invest, investigate. Before you criticize, wait. Before you pray, forgive. Before you quit, try. Before you retire, save. Before you die, give.”
NICA_MIHAELA spune:
Buna ziua,
Va multumim pentru ceea ce facti si va asiguram ca sutem alaturi de dvs. Avem in curs de finalizare cateva proiecte de program pe care dorim sa le punem in practica in vederea ajutorarii pacientilor suspicionati de boala Lyme sau a pacientilor care au fost identificati cu aceasta afectiune.
Va propunem sa va inscrieti in cadrul asociatiei prin utilizarea formularelor din attach. Dupa completare (in original), atasati o copie de pe actul de identitate si le expediati pe dresa de corespondenta: C.P. 55, O.P. 77 - Bucuresti. Inscrierea nu este conditionata de contributii financiare sau materiale.
Cu bine,
Vasile Barbu
Presedinte
Asociatia Nationala pentru Protectia Pacientilor
0761.261.391
HEI ...se pare ca cineva cu suflet se mai gaseste prin tara asta.Maria , Cris poate ca suntem pe drumul bun .
gabi25 spune:
NICA eu am ajuns Toma Necredinciosul .... de auzit, am auzit multe....eu vreau sa vad rezultate!
Camelia mami de Rares Petru (04.07.2002) si Daria Maria (17.05.2006)
www.youngnutrition.net/member/tickers/31540/ticker4.png[/img][/url]" target="_blank">Evolutie Daria
www.flickr.com/photos/47782891@N00/" target="_blank">Poze
Mariaa spune:
Nica, din postarile tale realizez ca n-ai parcurs paginile si capitolele din urma. daca iti permite timpul incearca s-o faci, te vei lamuri cam ce s-a mai discutat aici
'suspicionati' ?!?! ...
gabi, cum te simti?
Laura, Dragos cum sunteti?
sa aveti o zi buna oameni buni!
_