Atentie la capuse,la Borelioza,la Lyme! (4)

Raspunsuri - Pagina 3

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns gabi25 spune:

MARIAA ....eu asta fac....in fiecare dimineata ma uit la copii mei si ma rog ca ei sa fie bine pentru ca eu voi rezista pentru ei
E greu sa schimbi mentalitati ..... eu ma lupt sa explic prietenilor de ce sa se pazeasca, cum sa actioneze....macar atat pot face. E greu pentru ca multi nu stiau prin ce trec si, ca sa ii conving ca nu e joaca, le-am spus clar.
Mi-e greu la servici in perioadele in care sunt "jos" ca nu vreau sa arat ca nu as putea tine pasul. Mi-e greu in acele perioade ca nu vreau sa stau la pat....efectiv ma pun la somn cat mai tarziu....nu vreau sa ma vada cei mici ca stau latita acolo.

Nu pot decat sa urez tuturor sanatate multa.

Camelia mami de Rares Petru (04.07.2002) si Daria Maria (17.05.2006)
www.youngnutrition.net/member/tickers/31540/ticker4.png[/img][/url]" target="_blank">Evolutie Daria
www.flickr.com/photos/47782891@N00/" target="_blank">Poze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mariaa spune:

mda, mintile unora sunt mult prea obtuze...
eu am prieteni care au patit-o si nu reactioneaza nicicum desi le-am spus ce si cum...pot face ceva?! nope.
doare ca draq sa nu poti face altceva decat sa asisti stiind la ce riscuri se expun, dar pot face altceva?!

din isteric si apucat n-o sa fii scos, asa ca?! picam oare tot in indiferenta?! hmmm, nu stiu.

iti doresc ca perioadele de 'jos' sa fie cat mai putine si cat mai scurte! multa putere iti doresc!

_

“Before you speak, listen. Before you write, think. Before you spend, earn. Before you invest, investigate. Before you criticize, wait. Before you pray, forgive. Before you quit, try. Before you retire, save. Before you die, give.”
Emma este IUBIRE ****** un copil creste in inima mea ****** am un inger pazitor

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns laura1713 spune:

Maria draga, imi cer scuze daca asta s-a inteles, cum ca tie ti-ar fi fost simplu. Nu as putea sa desconsider experienta si suferinta ta...
Prin "simplu" ma refeream doar la faptul ca, evident, ar fi fost mult mai comod, simplu, sa merg la Tg. Mures cu copilul, sa am un medic cu care sa pot discuta si care sa imi supravegheze copilul pe durata tratamentului. Eram dispusa sa stau internata cu el cat era nevoie. Dar daca nu s-a putut... asta este. M-a deranjat intrebarea care mi-a fost pusa la telefon de dna dr.: "si de la mine ce vreti?" Poate ca voiam doar un sfat, dar nu l-am primit.
Nu imi este usor sa ii dau copilului tratament antibiotic asa de puternic si ma intreb in fiecare clipa daca fac ceea ce este bine pentru el. Si nici nu vreau sa ma gandesc ca as putea ajunge in "situatii limita", dar am facut si fac tot ce pot in conditiile date. El e viata mea...
Tratamentul care ne-a fost recomandat de dr. Bozsik dureaza 4 saptamani. Reteta pentru antibiotice oricum am primit-o de la pediatra, cu care am putut discuta si ne-am sfatuit. Deci pot sa spun ca nu suntem chiar nesupravegheati. Acuma, ce sa mai spun, am mare incredere in Doamne Doamne ca ne ajuta si e langa noi.
In legatura cu eritemul aparut, nici eu nu am putut crede ca este cel dat de borrelia in conditiile unui PCR negativ, dar daca 4 medici mi-au spus asta, cine sunt eu sa ii contrazic? Noroc ca ne-a trecut prin cap sa ii facem poze, asa mai putem cere si alte pareri.
Gabi, imi pare rau pentru ce ai patit. Si eu am plans de disperare dupa ce am inchis telefonul, pentru ca ai dreptate cand spui ca nu prea cautam medicii de placere, ci din nevoie. Iti doresc si tie multa sanatate!

Laura si Rares 11.11.2007
O mamica recunoscatoare lui Doamne Doamne pentru minunea de copilas

Mergi la inceput

Laura draga mea, iarta-ma ca m-am dus aiurea cu gandul. am inteles acum...deva-tg.mures...
stiu insa ca sunt analizate si despicate in patru si pe alte forumuri toate randurile scrise pe aici...

sunteti departe de a fi in zona de situatii limita si e ok ca ai medicul de familie aproape si stie cu ce te confrunti! daca e deschis la colaborare pune-l eventual in legatura cu dr. Boszik, sa fie in tema ce si cum.

te astept cu vesti cum suporta tratamentul si cum se simte puiul tau
multa sanatate tuturor

_

“Before you speak, listen. Before you write, think. Before you spend, earn. Before you invest, investigate. Before you criticize, wait. Before you pray, forgive. Before you quit, try. Before you retire, save. Before you die, give.”

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Dragosvlasus spune:

Eu ma tot gandesc daca 14 zile de Axycef e destul....Azi e a 14-zi de tratament si parca ceva ma tzine sa ma opresc aici. Daca e subtratata boala asta face ravagii.

Intrebare: Daca marim durata la 30 de zile de antibiotic, facem mai mult bine sau mai mult rau ?

Personal cred ca mai mult bine...voi ce credeti?

Mergi la inceput

+ hepatoprotector
+ antifungic
+ multe lichide

_

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ionescu.cris spune:

In topicul 2 pag 15 , se gasesc doua materiale foarte importante .
- Primul se refera la dieta de urmat in Lyme a Prof. Dr . Burrascano
-Urmatorul material reprezinta Conferinta de la Gesellschaft din 5 mai 2008 din Germania ;
Din pacate partea referitoare la tratament nu este tradusa in romana . Daca printre forumisti se gaseste vreun cunoscator al limbii germane care sa ajute cu traducerea , cu siguranta ca multumirile vor fi pe masura ..
Este prima data in Europa cand se ia o decizie de mare anvergura : in cazurile de lyme -cronic aplicarea tratamentului se prelungeste peste limita de 21 de zile .

Sugerez Mariei ca cele doua materiale sa fie puse la loc vizibil pe prima pagina ; consider ca indicatiile pt dieta sunt foarte importante si trebuiesc respectate cu riguroziate .

Dragos inca nu exista un laborator fiabil , nici macar in Germania pt serologia lyme .

Mergi la inceput

Cateva comentarii despre Doxyciclina ale Prof .Dr . Perrone specialit in boli infectioase si Lyme, Spitalul Garches -Paris .
(Sintetizat dupa forumul francez)

Doxycilina este o tetraciclina de generatia a 2-a si are avantajul de a ramane timp indelungat in sange .

Doxyciclina este unul dintre antibioticele foarte folosite in tratarea bolii lyme.

Cu multa "bunatate " fabricantii de "generice" au avut ideia de a asocia doxyciclinei o substanta greu suportata de
stomac " hyclat-ul " care un dusman declarat al acestuia .

Deci trebuie tinut minte ca Hyclatul de doxyciclina trebuie evitat ca ciuma de cei care nu dispun de un stomac sanatos , tinand seama de perioadele lungi de tratament .

Monohidratul de doxyciclina exista deasemeni sub forma " generic " insa nu produce ravagii la nivelul stomacului .
Monoxidratul de doxy ( Vibramicina la inceput ) are o formula usor diferita de hycklatul de doxy .

Intrebare :
-Cei care raspund favorabil la tratamentul cu doxy , dar insuficent la alte antibiotice este posibil ca au una sau mai multe coinfectii .

Raspuns :
Sunt mai multe posibilitati :
-ai una sau mai multe coinfectii sensibile la doxy si insensibile altor antibiotice ( babesia de exemplu ) si acesta coinfectie este dominanta in raport cu borrelia ; sau borrelioza este intracelulara insa in acest caz Zeclar-Plaquenil trebuie sa merga , sau borrelia este hiperlocalizata in anumite articulatii unde doxy este de neinlocuit , cum sunt genunchii .

-In tratamentul babesiei in cazul bolnavilor de lyme trebuie asociat doxy cu un antipaludic compatibil .
O bolnava din America e reusit sa se debaraseze de babesia luand Artemeter (ARTEMISININA, ARTESUNAT, ARTEMETER ) Atremisia annua combinat cu o cura de doxy in doza mare .

Intrebare :
Ce parere aveti despre Richetsia ?

Raspuns :

-Spitalul de boli infectuose de la Garches –Paris trateaza babesia cu Plaquenil , Lariam si Atovaquone( pentru norocosi ) si doxy este prescrisa la un numar mare de pacienti .

In doze mici Doxy este bacteriostatic daca sistemul imunitar este activ (se pune in evidenta cu CD57 ) si daca nu , se va mari doza .
Dr . Burrascano afirma ca o concentratie "forte" merge mai bine decat o concentratie slaba .
Dr. Donta arata ca in aceste cazuri tetraciclinele sunt bine venite .
In aceste situatii ce trebuie avut in vedere este un dozaj corect si din acest motiv , Zeclarul (Biaxin) este preferabil Zitromax-ului .

Deci doxy 100*2 est bacteriostatic , sau 250*2 pantru o actiune bacteriostatica eficienta.
Dr. Burruscano indica 200*2 pana la 300*2.
Pentru tetrcycline dozele sunt de 500*3

In formele intracelulare ale bolii Amoxicilina este ineficace .
Amoxiciclina nu este eficace nici in formele kystice sau sferoplaste .
Cu alte cuvinte ea ataca doar spirochetele .

Dr. Donta arata ca tetraciclinele sunt eficace in cele trei forme ale bolii , ramanad kysturile care sunt o forma contestata dar in acest caz Plaquenilul/Artemisinin (artemisia annua ) ajuta la deschiderea kysturilor pentru ca antibioticul sa –si faca efectul .

"There are multiple strains of Borrelia burgdorferi and they vary in their antigen profile and antibiotic susceptibilities. It has also been recognized that B. burgdorferi can exist in at least three different morphologic forms: spirochetal, spheroplast (or l-form), and the recently discovered cystic form".

"Il y a plusieurs souches de borrelia avec des profiles antigènes et des sensibilités aux antiobiotiques différents. Il a également été reconnu que borrelia burgdorferi peut exister au moins sous trois formes morphologiques différentes: spirochétale, spheroplaste (ou l-form) et il a récemment été découverte la forme kystique".
JOSEPH BURRASCANO, novembre 2002

In concluzie :
-Bactericidele omoara bacteria , bacteriostaticele opresc evolutia lor .
Intrebare :
-Care sunt medicamentele bactericide si care bacteriostatice ??
Pot fi associate amandoua ?

Rapsuns :
In opinia mea nu este prea simplu . Un antibiotic poate fi bactericid la anumite bacterii si bacteriostatic la altele .
Iar actiunea bacteriostatica depinde de doza dar depinde in acceasi masura de specia de borrelia .
Cateodata asocierea a doua antibiotice bacteriostatice pot avea un efect bactericid ( modul de actiune a celor doua molecule fiind diferit )

Si subliniez : un atibiotic bacteriostatic stopeaza cresterea numarului de bacterii , impiedica proliferarea bacteriana , si faciliteaza distrugerea germenilor marind posibilitatile de « aparare « ale bolnavului .
Un antibioitc bactericid omoara bacteriile .Acest tip de antibiotic este preferabil in caz de infectii grave si mai ales in cazul bolnavilor cu sistem imunitar deficitar .

Intrebare :
-As vrea sa stiu daca este bun Clamoxilul sau genericul care este Amoxicliclina .

Raspuns

-La Clamoxil si Amoxiciclina este vorba de acceasi molecula .Importanta este concentratia in amoxicilina pe comprimat .Ce pot fi schimbate sunt adjuvantele dar asta nu este deosebit de important .

Mergi la inceput

Si un fragment din mesajul primit de la ,
Prof.Dr . Markus M. Simon
Max-Planck-Institut fur Immunbiologie
Struebeweg 51
79108 Freiburg
Germany

"-it is very difficult to really pin point down Lyme disease in its later course ;
-however , there is no diagnostic glod standard available for detecting Lyme disease ;
-of course the presence of intratecal antibodies with specificity for Bb -are higly indicative ;
most importantly :

MOST TEST SYSTEMS CONTEIN ONLY ONE SPECIES OF BORRELIA BURGDORFERI AND NOT THE THREE SPECIES KNOWN TO EXIST IN EUROPE .
(AFZELII , GARINII ....)
SO MOST OF THE TESTS ARE SUBOPTIMAL AND NEGATIVE TEST MAY BE USE ALS FALSE-NEGATIVE.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Dragosvlasus spune:

Cris , Maria, Laura....e nebunie curata fratilor..

Informatie cat China, dar nimic standardizat, nimic clar, procente peste procente dar nimic concretizat ( de genul ai fost muscat ai sanse x% sa fi infectat in Z ipostaze )

Ce faci daca nu simptome deloc ? ca vad ca peste tot se trateaza simptomele pentru ca testele sunt cam varza si de fapt mai mult incurca decat descurca...
O cura de 14 zile e suficient ? mi sa spus ca mai mult decat suficient.

Am mai citit ca Americanii au o tehnica numita "The two doxy", adica dupa muscatura baga doua Doxiciline si cred ca e ok.(nu se specifica ce concentratie)

Tot ce am gasit pe net in materie de tratamente se refera la studii pe cazuri cronice si cu efecte asupra sistemului nervos..mai nimic la profilaxie unde exsita atatea opinii cat si medici.

pe cine sa mai crezi .....

Doamne ! suntem la mii de ani decand nu mai traim in pesteri...avem tehnica sa zburam in spatiu, avem bombe care spulbera o tara odata..si nu ne putem proteja in fata unei spirochete.....macar sa fi fost vreun virus mai destept.

pentru H1N1(gripa porcina) i sa facut modelul 3D in doua saptamani de la aparitie.....si pentru Lyme...zero, nu vaccin , nu tratament standard care sa spulbere orice dubiu etc...

Pe cuvant daca nu incep sa cred ca e totul un scenariu diabolic facut sa ne crape capul inainte sa ne ucida boala

Mergi la inceput