Bobocei de septembrie-octombrie 2008 (126)
Raspunsuri - Pagina 20
babymom75 spune:
Ia sa ma mai laud cu acrobatiile lui Dragos. Azi a urcat singur 3 trepte, in 4 labe desigur, in timp ce eu desenam cu Victor asezati pe covorul din living. Din cand in cand aruncam ochii si pe Dragos care bantuia in 4 labe pe-acolo. Mai sa-mi sara inima din piept cand, dupa o periaoda mai lunga de nesupraveghere
, l-am vazut pe treapta a 2-a. am fugit iute sa iau camera video si l-am filmat in timp ce o urca pe-a 3-a.
Victor a fost dragut ca a spus entuziast: Mama putem sa-l dam pe Dragos la circ!
In momentul de fata copiii astia sunt singura mea bucurie... Doar ei reusesc sa ma scoata din tristetea mea...
Mama lui
Dragos si a lui
Victor
babymom75 spune:
Nerantula, imi amintesc ca am citit ceva in fuga despre incaltaminte in cartea dr. Sears, dar nu m-a interesat asa ca nu am retinut. Ma duc sa ma uit si-ti spun. Poti sa astepti?
Mama lui
Dragos si a lui
Victor
300 spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui babymom75 Ramo, Ketprofenul e un antiinflamator din aceeasi clasa cu Ibuprofenul ( care se poate da la copii ). Cu siguranta trece in lapte, dar nu stiu in ce proportie. Daca nu mai poti de durere, eu cred ca poti sa iei; |
de fapt am riscat deja. am luat aseara, azi dim si seara asta - cand putina durere trece si prin bariera analgezicului. sper sa fie ok, e mult mai tare ca ibuprofen-of
de Anda Teodora din 10.10.2008puiul meu dulce si mic Anda
pozne in asteptarea Andei
b de la bebe, blog...
babymom75 spune:
Despre incaltaminte, dr Sears zice asa:
- la ce varsta ar trebui cumparati pantofii? - intre 9 si 12 luni, cand cand copilul incepe sa se ridice si sa stea in picioare.
- de ce are nevoie copilul de incaltaminte? - pt. a proteja talpa delicata a bebelusului de suprafetele rugoase sau de obiecte ascutite, deoarece cand invata sa mearga copilul priveste inainte, nu in jos si de aceea piciorusele pot fi in pericol sa se raneasca.
- incaltamintea ajuta copilul sa mearga? - pantoful confera stabilitate, dar pt. inceput recomandarea dr. este ca primii pasi sa fie facuti cu piciorul gol, si abia cand copilul merge bine sa i se puna pantofiori - un pantof potrivit ca marime si flexibil.
- la ce trebuie sa te uiti cand cauti un pantof potrivit pt. copii:
- flexibilitatea talpii - cu cat umblaretul e mai precoce, cu atat talpa sa fe mai moale si mai flexibila. Indiferent daca e de cauciuc sau din piele trebuie sa fie flexibila sa se poata indoi usor cu mana.
- partea din spate a pantofului trebuie sa fie intarita. Pt. a testa pantoful trebuie stransa partea din spate intre degetul mare si aratator; daca e prea moale, se va inmuia si mai mult la purtare, cauzand alunecarea pantofului din picior.
- se evita materialele sintetice, care nu lasa piciorul sa respire.
Traducerea e aproximativa, dar astea sunt ideile de baza. despre talonete nu scrie nimic, dar cred ca pt. inceput e suficient un pantofior cu talpa de piele moale, fara talonet, ca sa simta mai bine suprafata pe care calca.
O prietena de-a mea stiu ca are un articol despre incaltaminte la bebe si o sa o rog sa mi-l dea sa ma mai documentez.
Mama lui
Dragos si a lui
Victor
_irina_ spune:
ma duc cu ea la urgenta, nu scade deloc febra 

Din seria "tata de duminica" dupa 2 ore de lupte cu febra, voma si iar febra vine din camera de alaturi sa intrebe de ce nu dormim. Ii zic ca are copilul febra, se minuneaza, si cu o privire inteligenta ma intreaba: si i-ai dat ceva?
de
Andreea-Maria
"Nu meritã sã plângi pentru nimeni, iar cei care meritã nu te vor face sã plângi."
Gabriel Jose Garcia Marquez
alexa si mami spune:
Irina offf,multa sanatate puiutei! Sanatate si Sofiei! Nerantula cum mai stati cu mancarea? Babymom
sa treaca supararea mare.
alexa, cipri si mami
Nerantula spune:
Babymom, multumesc de raspuns!
Eu trag concluzia ca-l mai pot lasa sa mearga in talpile goale o vreme, intrucat merge sustinut, deci vad eu sau altcineva unde calca, nu se poate accidenta. Am citat ca statul/mersul in picioarele goale il ajuta mai mult la dezvoltarea senzoriala si, cum e vara, ne permitem.
Sandalutele pe care i le-am luat se pot flexa cu o mana, au partea din spate intarita, la fel si varfurile, iar taloneta e acolo, la indicatia pediatrei, numai ca le va purta dupa 9 luni.
Irina, ce ati facut la spital, cum mai e pitica? 
Alina, cu mancarica ceva mai bine, avem unele zile in care ajungem la 200ml de mancarica IN TOTAL pe zi, insa e o consistenta mai buna, adica nu numai zeama lunga, deocamdata nu mai sunt asa disperata, desi nici multumita nu pot spune ca sunt. Insa cred ca atat e apetitul lui, ca nici la san nu mai suge prea mult, deja productia a scazut considerabil. Luna trecuta a luat 350gr in greutate (fiind luna in care a si fost bolnav), o sa-l urmaresc si luna asta, sper sa ia cel putin tot atat.
Ceea ce ma ingrijoreaza putin acum e ca de 3 luni a luat numai 2 cm in inaltime, o fi ok?
www.flickr.com/photos/30462666@N03/sets/" target="_blank">Gruia - haiducel iubit 16.09.2008
Hypnotic Parade
nushulica spune:
'neatza!
am intrat asa matinal ca vrem sa-i uram iubitei noastre ELENA 

LA MULTI ANI!
sa fii sanatoasa si sa cresti mare!!!
un buchetel mare de flori pentru cea mai frumoasa printesa

de asemenea LA MULTI ANI pt toti cei care isi serbeaza azi ziua numelui
de
DavidPoveste
felicic76 spune:
neatza!
Irina: cum sunteti? sanatate multa
Din seria: Am baiat mare!
L-am adormit pe pitic aseara, in patul nostru, l-am lasat si am plecat la bucatarie sa termin o fasole inceputa de D-na Violeta, continuata de mine si neterminata. Am lasat usa deschisa la dormitor, sa-l auzim daca se trezeste. Dupa 10 min purced la verificare:
Vlad era in fund, pe parchet langa pat, se uita in oglinda de la dulap![]()
Am paralizat instant cand l-am vazut
Eu am niste tablii laterale la pat, din pal, cu oglinzi si neoane/fire dedesubt, pat periculos conceput de mine pe vremea in care nu ma gandeam la copii, ci doar la cum se fac
. In continuare sunt uimita: el nu vrea in patru labe sau sa mearga in picioare, dar unde o vrea sa plece?
M-am vazut ieri cu nora si cuscrii mei (Mirunica de mommymagda)
, este o dulceata si argint viu, vrea in picioare, merge , escaladeaza, se lupta pentru servetele, hei bine, baiatul meu nu are nici o legatura cu asta, sta cuminte unde-l pui, roade la covrigi si de aceea cred ca ma pacaleste![]()
Tati era mandru nevoie mare, este destept baietelul lui si are instincte de conservare
si nu intelege de ce ma panichez eu asa