Bobocei de septembrie-octombrie 2008 (126)
Raspunsuri - Pagina 12
piolica spune:
hello, hello!
nu am citit din urma, sper ca toate mamicile si boboceii sa fie bine. Elsa nu mai are stare, vrea numai in picioare + ca ieri mi-a urlat la greu de dimineata, nu stiam ce sa-i mai fac. Initial am fost super mega multumita ca s-a trezit la 8.30, dupa ce a inceput repriza de urlete, chiar ma gindeam ce bine era cind se trezea la 10-11!
E greu sa o culc in patutul ei ziua, ca se ridica tot timpul, eu o asez frumusel in patut, vreau sa-i fac un masaj, sa-i cint ceva si ea in doi timpi si trei miscari e sus. Asta nu ar fi o problema, insa nu stie sa se mai aseze, asa ca se pune pe urlete sa o pun in fundulet sau pur si simplu isi da drumul la maini si cade lata. Asta mi s-a intimplat de vreo citeva ori, cind nu stiam ca se ridicase, ca de atunci stau linga ea, sincer, mi-e frica acum sa nu se dea cu capul de gratii. Aveti vreo metoda de invatat asezatul in fund din pozitia in picioare?
Ca eu am tot incercat sa-i arat ce si cum si vad ca nu prea merge...
am si o veste buna, Elsa a inceput sa manince mai binisor... nu cine stie ce, dar se pare ca nu mai vrea coronita de la mofturosi. Iar marul cu para + prune uscate sint preferatele ei. Era sa-mi roada si lingurita.
va pup si va doresc o dupa amiaza placuta!
Mamica fericita de bebelina Elsa
_irina_ spune:
Pupici,
eu tot apuc numai sa citesc, sunt si cu depresie in floare.
Si cum s-ar spune colac peste pupaza Deea vrea sa faca numai ce vrea, nu stiu daca nu e de vina "ajutorul" din partea bunicilor care i-ar face orice, maica'mea mi-a jumulit azi trandafirul ca a intins nepoata mana, deci clar cand e cu ei si face numai un semn cu spranceana ca vrea ceva primeste pe loc.
Ideea e ca nu vreau sa o invat asa, nu cred ca e sanatos pentru un copil sa primeasca tot si aici ma refer la lucruri de adult gen telecomanda, telefoanele deja le-a distrus deci nu mai avem, cutite, incarcatoare de telefoane sau eu stiu ce alte obiecte periculoase ii intra in raza vizuala.
Incercand sa o dezvat pe Deea sa ma mai traga de cercei, lantisoare, ochelarisi alte obiecte de "decor" m-am trezit cu maica'mea in spate zicand - uite, trage-o pe bunica daca nu te lasa mama.
Deci ca sa nu ma mai lujngesc ca iar urla mica terorista - de la ce varsta ar cam trebui sa priceapa ca NU E VOIE?
de
Andreea-Maria
"Nu meritã sã plângi pentru nimeni, iar cei care meritã nu te vor face sã plângi."
Gabriel Jose Garcia Marquez
tzitziri spune:
_irina, eu nu cred ca o sa inteleaga nici la 10 ani ca NU E VOIE daca tu spui ca nu e voie si alte persoane spun ca e...
Adica eu cred ca in primul rand trebuie sa convingi bunicii ca nu e voie si abia peste ceva timp, daca voi mergeti pe aceeasi idee, o sa priceapa si Andreea.
Nu ma pricep la psihologie de bebei, dar daca unul zice 'hais' si unul 'cea', copilul ce sa mai inteleaga?
Oana,mamica implinita de David Paul (17.09.2008)
piolica spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui _irina_ Deci ca sa nu ma mai lujngesc ca iar urla mica terorista - de la ce varsta ar cam trebui sa priceapa ca NU E VOIE? de Andreea-Maria "Nu meritã sã plângi pentru nimeni, iar cei care meritã nu te vor face sã plângi." Gabriel Jose Garcia Marquez |
cica de pe la 8 luni incep sa-si dea seama de NU si de DA. insa nu toti copiii sint la fel. eu cind ii spun Elsei ca nu e voie, se uita la mine lung dupa care continua ce i-a trecut prin cap. Insa daca-i zic DA si Bravo, pai sa o vezi ce ride si ce bine se simte. Deci clar il intelege pe NU, dar nu-i pasa!

piolica spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui tzitziri _irina, eu nu cred ca o sa inteleaga nici la 10 ani ca NU E VOIE daca tu spui ca nu e voie si alte persoane spun ca e... Adica eu cred ca in primul rand trebuie sa convingi bunicii ca nu e voie si abia peste ceva timp, daca voi mergeti pe aceeasi idee, o sa priceapa si Andreea. Nu ma pricep la psihologie de bebei, dar daca unul zice 'hais' si unul 'cea', copilul ce sa mai inteleaga? Oana,mamica implinita de David Paul (17.09.2008) |
100% de acord
.eu am facut un pact cu sotul meu deja - daca unul zice ceva, celalalt il sustine sau nu se baga.
gaia.nevia spune:
eeee.... io cred ca "nu e voie" pricepe de la nastere.
Ce e foarte important e cum faci asta (e o arta, e o arta...)
ceva cu distragerea atentiei, ferm dar bland, repet de o mie de ori... caaalm, ferdinand.... caaaalm...
azi cand am incercat sa-l culc pe Teo... a inceput sa planga.
De ce plangi, se intreba el, si tot asta-l intrebam si eu.
"vrei sa te joci pe tatami"
m-am chinuit vreo jumatate de ora sa-l conving ca trebuie sa adoarma, acum e ora de culcare, el se dadea jos, io-l bagam in pat, el iar jos, ziceai ca e pe sarma...
si plangea, si plangea, muci, de parca nu erau destui...
tatami tre sa doarma si el, ca ai sarit pe el pana n-a mai putut... e obosit.
Nu e obosit! vrei pe tatami SA DORMI!!!
pana la urma i-am zis stii ceva? atata chin cu tatami asta, il iau si il arunc. la gunoi. gata. daca te face sa plangi nu-l mai tin.
in doua minute dormea teo al meu...
tatami=izoprenul de la metro![]()
Gaia, muma pentru voi:
Bebeloi
si Bebedoi
, poveste despre inceputuri
alexa si mami spune:
Ada, mamico, cita rabdare poti sa ai!!!
io simt ca o iau pe aratura citeodata si Alexa e mare (bine ca nici ea nu pricepe ca nu e voie). de f putine ori sunt singura cu amindoi, ori e tati cu noi ori e mama.
Irina, da-i la cap depresiei 
alexa, cipri si mami
gaia.nevia spune:
eee, si io sunt pe aratura, ce sa mai vorbim.
aseara simteam ca mor de nervi, mi-am sunat hasbandu din dotare si l-am facut cu ou si cu otzet.
acum am trimis-o pe mama cu radu pe-afara, pe teo l-am adormit, si zaaac si io nitel.
ar cam fi timpul e un aspirator, adica nu timpul ci nevoia, da nu mai pot nene!
poate il cooptez sambata pe sotz...
edit/ au venit de-afara si ma joc cu radu care gangureste. Ca sa-l duc pe calea cea buna, ii tot repet "ma-ma, mamamamamamama, ma-ma-ma-ma"
si el: "aiaiiai, tata, tata..."
Gaia, muma pentru voi:
Bebeloi
si Bebedoi
, poveste despre inceputuri
luminita2008 spune:
si eu zic ca in primul rand bunicii trebuie s apriceapa ca NU E VOIE... bunicii, sau cine mai e pe la indemana.
si eu simt ca-mi iau campii de multe ori, desi e clar de la voi ca se poate si mai rau... eu insa imi fac multi nervi si din cauza mamei, Irina sincer, eu nu stiu cum rezisti, mie daca-mi facea asa... ma cam suparam...
in fine, fug ca urla cineva
Luminita
de
Eduard Mihai si
Robert Gabriel - 26.09.2008
_
Am facut mereu doar dupa capul meu si mi-e teama de ziua in care n-am sa mai fiu eu…
GHIDUL MAMEI
poveste despre comori
Creste bobocelul Edi Creste bobocelul Robi
sabinel spune:
citesc si eu si ma amuz dar nu-i rasul meu...
cu schimbatul pampersului m-am adaptat din mers. ea se intoarce, eu i-l pun invers, apoi o intorc si-n fractiuni de secunda prind aricii. cat despre nu e voie, eu am un catar de copil, asa ceva n-am mai intalnit. ii zic ca nu e voie, ea mai tare face sau/si pune bot si-i da cu lacrimi de crocodil, care tin numai la tac-su, ca eu stiu ce-i poate pielea, nu ma mai impresioneaza. cert e ca incerc sa fiu calma insa ferma. nu-mi iese intotdeauna...
_
nasterea strumfitei mele
piticania creste