Burtici fericite de septembrie-octombrie (58)

Raspunsuri - Pagina 19

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns monica_dicut spune:

Neatza si de la mine. Mi-a stat sefu-n ceafa pana acum si abia v-am putut citi...

DEspre celule stem... eu nu recolez. DIn punctul meu de vedere nu isi au rostul. E parerea mea si nu vreau sa comentez, as vrea doar sa nu imi spuneti ca nu ma gandesc la copil sau mai stiu eu ce.

Nasterea la privat si costurile pe care le implica mi se par muuuuuult prea mari pentru 2-3 zile. Adica sa dau 100 de milioane la euroclinic doar asa de fitza nu merci. Plus ca nu imi garanteaza nimeni nici acolo ca imi va fi copilul sanatos. Si plus de asta am auzit si eu povesti cum ca factura iti cam vine mai incarcata decat ti se spune initial. NU am oricum banii astia si chiar daca i-as avea i-as investi in altceva.

ACESTIA SUNTEM NOI
... SI EL E BEBE

Toate se intampla in viata cu un scop. Nu trebuie sa intrebam "de ce", trebuie doar sa ridicam capul si sa mergem inainte

Monica 22+ cu
Mamica de INGERAS in ceruri
Si minunea bebe 2 din burtica
Doamne ajuta sa ne nastem sanatosi
O noua viata

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anadomnica spune:

Fetele, eu una nu cred ca voi recolta celule stem, mi se pare mai mult o moda la momentul actual ... si chiar daca as putea sa am banii necesari pt. asa ceva ... prefer sa-i folosesc pt. alte lucruri necesare lui bebe. Aplicabilitatea redusa si suspiciunile existente in prezent, precum si pretul piperat din Romanica mi se par suficiente pt. a renunta la asa ceva. Mai pe placul sufletului meu ar fi sa le donez spre cercetare ... dar asta mi se pare culmea in Romanica noastra, ca nu se poate dona, ca atunci cine plateste??? Si asta in conditiile in care inca se fac cercetari pe astfel de celule. Concluzia mea este ca se urmareste numai si numai profitul si banisorii ce curg din afacerea asta si grija pt. om si sanatatea lui e oricum lasata mai pe la sfarsit.

Doamne ajuta!
16+
Mami si tati te iubesc si te asteapta!
Creste bebe!!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns monikus spune:

Monica, Anadomnica si eu sunt de aceeasi parere cu voi. Nu cred ca se merita banii astia. Acum drept sa va spun, daca i-as avea, probabil ca i-as da. Dar cum nu ii am.... nu cred ca voi face recoltarea. Cu atat mai putin cu cat e un numar limitat de boli care pot fi tratate si asta ipotetic vorbind pt ca nu se stie nimic sigur.

Monica 17+ cu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anamaria1979 spune:

Neata techila!
Ce nasol cu liftul! ma gandesc cu groaza dc mi se intampla asa ceva ptr ca stau la 9/ 10. Cred ca as putea si naste pe la 5 din cauza efortului nu?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns techila spune:

eu vreau neaparat sa recoltez. nu-mi sariti in cap, va spun si de ce: este in stadiu experimental tratamentul diabetului cu celule stem....eu sper sa se poata face si transplant de celule stem persoanelor compatibile in cativa ani si nu as vrea sa treaca pe lanaga mine ocazia. nu vreau sa regret la un moment dat ca am putut si nu am vrut. si ma vede Doamne Doamne daca zic ca nu am bani sa le recoltez...

Techila - actuala mamica de 2 caini si viitoare mamica (23+) de 2 oameni cu putze baietzesti

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns selen80 spune:

Eu ma gandesc ca si daca exista 1% sanse sa trebuiasca (sa fie o boala la care se aplica, si sa fie compatibile), Doamne Fer, de ce sa risc? asta intr-adevar, o gandesc dp nostru dv, care ne gandeam de ceva luni bune ca ne "punem pe treaba" si am pus ceva banutzi deoparte special pt asta.....

Anadomnica, eu stiu ca se pot dona celulele, nu pt cercetare, ci pt persoane care au nevoie in momentul acesta, si care ar fi compatibile...si atunci tu nu mai platesti nimic....scrie tot pe site-ul lor.....deci daca esti pusa pe fapte bune , te poti interesa direct la ei, mai ales ca nu necesita nici un efort din partea ta....

24+ cu ursulica noastra PRIMA POZA!

nunta
9 luni

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ramsan spune:

Buna dimineata si de la noi!

...dupa o cafea cu cofeina si una fara...

Am vazut ca se discuta chestiunea purtarii centurii: pana sa devin sofer nu o purtam, dar cand am vazut cat de mult te poate ajuta purtarea ei, nu concep sa ma sui intr-o masina fara sa o port.

Despre scaunul de masina... la Rares am avut unul dar i-a ramas mic cand a ajuns copilul pe la 12 kg, capul nu se ma sprijinea de spatar si picioarele ii atarnau in afara. Din motive pecuniare am amanat cumpararea altuia nou, pentru copii mari 15-30 kg dar este in fruntea listei cu "neaparat de cumparat".

Despre recoltarea de celule stem: tot banii astia nenorociti ne impiedica sa facem asta (eu nu as avea de unde sa dau chiar si in 3 rate banii astia), dar as face-o pentru viitorul copiilor mei.

Despre maternitati: maternitatea Cuza Voda din Iasi e ok atat pentru mama cat si pentru bebe (suntem fericiti ca la aceasta maternitate de practica sistemul rooming-in, adik mama il are pe bebe alaturi de ea imediat ce ea isi capata autonomia dupa nastere) si ca in orice intitutie publica te confrunti cu tot felul de persoane. Unii sunt "de trei prune" altii "de doua prune" iar altii nu-s nici macar "de sambure". Oricat ne-am feri sa o spunem, nasterea este o trauma (fie ca e prin cezariana, fie ca e naturala), dar cei din jurul nostru ne ajuta sa trecem peste ea in masura in care exista aceasta dorinta de a ne ajuta. La partea cu dr. neonatologi, nici la Iasi nu discuta cu mamicile si exista o dr. cu totul blestemata si temuta de mamici d-ra dr. Stamatin. Daca se pune careva in gura cu aceasta. a cam incurcat-o. Iti face zile negre fara remuscari

Revin. Va
Ramona

Tudor Gruia 20+

Rares - puiutul mamei (8 nov. 2006)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns biaz29 spune:

Buna dimineata si de la noi, cu intarziere ca am fost la un examen de restante si dupa ce ocheade am aruncat pe foile lor, nu e ultima data cand ii vad.

Sa incep si eu cu listuta de raspunsuri:
kiki_cri, faina analogia ta, numai ca eu chiar vorbeam de un roman (Descult, de Zaharia Stancu) E interesant ce departe ne pot duce uneori asociatiile mentale.

iuliapapusa, e ciudat sa-ti zica la eco ca e inchis si la control ca e deschis. Eu stiu ca la eco se vede foarte bine. Asa ca ia-o ca pe o veste buna ca e inchis colul.

anadomnica,monica, si eu intru in acelasi club in ceea ce priveste celulele stem. Preturile mi se par exorbitante, aplicabilitatea redusa, moda ... moda. In plus, am citit ca unii cercetatori lucreaza deja la a dezvolta celule stem din cele cutanate si au avut unele succese. Plus ca eu mai am o intrebare : Daca copilul face leucemie, de exemplu, celulele lui stem nu sunt deja compromise de la nastere?

Tare mult mi-ar placea si mie sa donez aceste celule pentru cercetare dar... traim in Romania.

Bia, mamica lui Busici (24 mai 2005) si22+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns madalina84 spune:

Neatza fetelor,eu abia acum imi beau
In legatura cu celulele stem si eu le recoltez caci din cate am vazut eu (la o emisiune care m-a ajutat pe mine sa strang bani de proteze) sunt bune in mai multe boli si credeti-ma ca in caz de doamne fereste ceva,un transplant cu celule stem costa 80 mii de euro.Nici eu nu am vrut la inceput caci auzisem ca costa undeva in jur de 3000 euro si nu-mi permiteam dar am o prietena care e paralizata si ea ia la copilul ei si costa 32 mil recoltarea si 1 mil pe an depozitarea care este in slovacia.Se plateste in trei rate si prima rata vine la 3 luni de la nastere.Am sa ma interesez cat sunt valabile caci am vazut ca s-a scris pe forum ca doar 18 ani.Eu am auzit si de cazuri in care au fost bune celulele dar si invers,oricum le luam pt orice eventualitate,sa dea DD sa nu avem nevoie de ele niciodata.Prietena mea vrea sa le recolteze si apoi sa si le bage ea peste un an poate o ajuta cumva
Noi azi la 4 mergem la doctor si cred ca o sa-l invadez cu intrebarile mele care nu sunt putine si o sa vad si printesica care ieri toata ziua a dormit si aseara a facut tambalau
Am o intrebare,eu o simt uneori jos sub burta,e normal?!?
Va dulce si scz de ditamai placinta

20+ se pare ca va fi AMALIA ANDREEA

BEBELICA MADALINA

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns monica_dicut spune:

biaz, asa este, sunt compromise din start daca el are acele celule cancerigene deja dezvoltate. NU stiu sa va explic exact ce si cum dar asta este unul din motivele pentru care nu vreau.

La eco din cate stiu eu se vede doar orificiul intern al colului care in cazul iuliei probabil ca este inchis. CEl extern se poate vedea doar la palpare. Eu la fel il am, inchis la interior si putin deschis la exterior

ACESTIA SUNTEM NOI
... SI EL E BEBE

Toate se intampla in viata cu un scop. Nu trebuie sa intrebam "de ce", trebuie doar sa ridicam capul si sa mergem inainte

Monica 22+ cu
Mamica de INGERAS in ceruri
Si minunea bebe 2 din burtica
Doamne ajuta sa ne nastem sanatosi
O noua viata

Mergi la inceput