Burtici fericite de septembrie-octombrie (58)
Raspunsuri - Pagina 14
kemsy spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui crocodana emy, multumesc pentru parola.. o intrebare...am fost azi la eco la iosup, totul e normal dar am totusi o nelamurire la care nu am fost pe faza si pe care o regasesc acum in foaie...placenta are gradul 2 de maturitate... nu e mult prea devreme?? adica am facut acum 2 sapt tot o morfologie fetala la dr albu si avea gradul 0...a trecut de la 0 la 2 in 2 sapt???? nu am apucat inca sa citesc despre....care ar trebui sa fie gradul de maturitate la 25 de sapt? 24+ fericita mamica de jucausaMaestrii se dovedesc in lipsa mijloacelor! Jucausa mea |
M-ai facut curioasa, si am gasit asta tot pe forum la o discutie:
http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=81731
Gradele de maturare placentara sunt asa:
-gradul 0 - trim I si trim II (pana la 28 sapt);
-gradul 1 - dupa 28 sapt; in 40% din cazuri se mentine pana la termen;
-gradul 2 - dupa 36 sapt; in 45% din cazuri se mentine pana la termen;
-gradul 3 - dupa 38 sapt.
Imbatranirea placentei (fenomenul de senescenta placentara) apare in insuficienta placentara, care se asociaza de obicei cu preclampsia si intarzierea de crestere a fatului. Semnalele de alarma sunt trase atunci cand apare gradul III mai repede decat ar trebui, apar modificari ale fluxurilor la Doppler si ulterior intarziere in dezvoltarea fatului.
Depinde si de examinator, evaluarea gradului e destul de subiectiva. In principiu trebuie supravegheate fluxurile si dezvoltarea fetala, plus tensiunea si atentie la cresteri bruste in greutate.

Gianina
20+ cu
Loris Stefanbebe
monica_dicut spune:
Iosup are o problema cu gradul de maturare al placentei... cam la toate le zice la fel...
ACESTIA SUNTEM NOI
... SI EL E BEBE
Toate se intampla in viata cu un scop. Nu trebuie sa intrebam "de ce", trebuie doar sa ridicam capul si sa mergem inainte
Monica
22+ cu
Mamica de INGERAS in ceruri 
Si minunea bebe 2 din burtica 
Doamne ajuta sa ne nastem sanatosi 
O noua viata
Ioanna81 spune:
eu am placenta gradul 1 la 22 spt si nu cred sa fie nici o problema. de fapt mi s-a confirmat de catre medic faptul ca nu este nici o problema si ca fatul se dezvolta normal si eu am o sarcina normala.
daca medicul zice ca este bine nu cred ca trebuie cautat nod in papura. fiecare suntem diferite si la fiecare se manifesta diferit sarcina.
eu am o pica de nedescris pe colegele mele care s-au ingrasat cateva zeci de kilograme in sarcina si, inainte de a ramane eu insarcinata imi spuneau, lasa ca vezi tu cat o sa te faci ca nu se poate sa nu iei in greutate cel putin nu-stiu-cate kilograme. acuma, la 5 luni si ceva cand eu am luat 3 kg nici nu mai vorbesc cu mine si atunci cand o fac schimba placa : o sa te umfli de la 7 luni incolo SAU o sa te faci cat casa cand vei alapta.
si lor le spun mereu acelasi lucru. fiecare om este unic si fiecare dintre noi se dezvolta altfel. si toti avem puterea sa nu infruntam monstrisorii si sa discernem ce e bine si ce e rau. incep sa-i dau dreptate mamei cand imi spunea ca "nu exista NU POT exista NU VREAU"
scuze de divagatie da' azi chiar m-a enervat o colega de-a mea care a avut ea o prietena care tot asa ca mine de slaba era si tot atat de putin s-a ingrasat si a facut avort chirurgical la 7 luni. imi venea sa-i dau una in bot

Ioana
22+ cu 
bebe Carol Ioan
kemsy spune:
| citat din mesajul lui Ioanna81 eu am o pica de nedescris pe colegele mele care s-au ingrasat cateva zeci de kilograme in sarcina si, inainte de a ramane eu insarcinata imi spuneau, lasa ca vezi tu cat o sa te faci ca nu se poate sa nu iei in greutate cel putin nu-stiu-cate kilograme. acuma, la 5 luni si ceva cand eu am luat 3 kg nici nu mai vorbesc cu mine si atunci cand o fac schimba placa : o sa te umfli de la 7 luni incolo SAU o sa te faci cat casa cand vei alapta. si lor le spun mereu acelasi lucru. fiecare om este unic si fiecare dintre noi se dezvolta altfel. si toti avem puterea sa nu infruntam monstrisorii si sa discernem ce e bine si ce e rau. incep sa-i dau dreptate mamei cand imi spunea ca "nu exista NU POT exista NU VREAU" scuze de divagatie da' azi chiar m-a enervat o colega de-a mea care a avut ea o prietena care tot asa ca mine de slaba era si tot atat de putin s-a ingrasat si a facut avort chirurgical la 7 luni. imi venea sa-i dau una in bot ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Ioana 22+ cu ![]() bebe Carol Ioan |
Nu pune la suflet, poate sunt invidioase. Adevarul e ca in mod normal in sarcina ar trebui sa iei cam 10 - 12 kg, restul nu e justificat. Aici asa e, vezi de la spate o femeie subtirica, si in fata ditamai burta
Si eu speram ca nu am sa ma ingras, si nu intelegeam cum te poti ingrasa 40 kg intr-o sarcina
. Pana acum am luat 8 kg, dar sper sa reduc, pentru ca nu mai am foamea aia continua 
Gianina
20+ cu
Loris Stefanbebe
Ioanna81 spune:
ai dreptate. asa este. dar nu poti sa nu te mahnesti cand vezi atata prostie umane. cum sa-i zici nene unei gravide asa ceva? trebuie sa fii nu-zic-cum ca ma aude copilul !
Ioana
22+ cu 
bebe Carol Ioan
crocodana spune:
kemsy, asa stiam si eu relativ la placenta si la gradul de maturitate...
un pic linistita sunt....ca na toate sunt normale..
faza e ca inainte sa ajung la iosup despre care am tot auzit ca e "dumnezeu pe pamant" in eco am fost la doi medici, adela dinu la cmu si dr albu de la giulesti...ambii au constatat grad 0
medicul meu chiar a ras cand a vazut ca ma duc la el cu 2 morfologii si m-a intrebat "va place la televizor nu-i asa?" ..acu na ce sa zic...ca omu are dreptate.... da te pui cu nebuna..
si pt ca tot aveam si programare la iosup, dupa 24 de sapt...am zis hai sa merg....acu sa sari de la 0 la 2 mi se pare 
multumesc pt raspunsuri..
24+ fericita mamica de
jucausa
Maestrii se dovedesc in lipsa mijloacelor!
Jucausa mea
crocodana spune:
legat de kg...
la 23 de sapt aveam 7 in plus, castigate in timp record pt ca pana pe la 4 luni nu am luat nici macar un gram...si apoi...recunosc.. am gresit..mai o prajitura, mai o painica..
mi-a facut medicul observatie, ca pana la 13 nu mai e mult si acu (la 23) bebe reprezinta cateva sute de grame...ce o sa fac pana la sfarsit.....asa de prost m-am simtit ca am renuntat la tot....iar acum tin un soi de diete montignac (fara paine, fara dulciuri, max cioco neagra, nu amestec glucidele cu lipde...), am pierdut deja 2 kg.
nu exagerez in sensul ca nu mi-am propus sa slabesc...pap multe fructe si legume ...branza 0% cu paine integrala....stuff..si ma simt excelent..
o cunoastiinta mi-a spus ca a luat in sarcina in ultimul trimestru 25 de kg dupa ce in primul slabise pt ca tot voma...
suntem atat de diferite si e normal sa nu mearga totul ca dupa carte...eu recunosc ca am mai calcat stramb si incerc sa ma indrept ![]()
24+ fericita mamica de
jucausa
Maestrii se dovedesc in lipsa mijloacelor!
Jucausa mea
crissa.81 spune:
buna fetelor.vreau sa va spun ca va citesc cu placere in fiecare zi chiar daca eu nu prea scriu si gasesc multe lucruri interesante aici.sunt o graviduta in 17 sapt. si 2 zile si de vreo 3 zile ma doare destul de rau in partea dreapta.oare sta bebelu in partea aia si atinge acolo ceva?ma doare rau vreo cateva minute si dupa aceea imi trece.cam de 3,4 ori pe zi ma doare.tot de aici am citit ca au patit unele gravidute asa ca ziceau ca le apasa pe ficat.voi ce ziceti? la eco ma duc pe 8 iunie si pana atunci mai este
17 plus
Emy10 spune:
| citat din mesajul lui crissa.81 buna fetelor.vreau sa va spun ca va citesc cu placere in fiecare zi chiar daca eu nu prea scriu si gasesc multe lucruri interesante aici.sunt o graviduta in 17 sapt. si 2 zile si de vreo 3 zile ma doare destul de rau in partea dreapta.oare sta bebelu in partea aia si atinge acolo ceva?ma doare rau vreo cateva minute si dupa aceea imi trece.cam de 3,4 ori pe zi ma doare.tot de aici am citit ca au patit unele gravidute asa ca ziceau ca le apasa pe ficat.voi ce ziceti? la eco ma duc pe 8 iunie si pana atunci mai este 17 plus |
Pe mine cum ma doare ceva, dau fuga la medic! Si eu am avut dureri in partea dreapta si din cate am inteles se intind ligamentele. Le-am tratat cu 3 no-spa pe zi timp de 10 zile, la recomandarea medicului.
22+ cu 
Iepurica
Danuta1979 spune:
Durerile de ligamente le-am tratat si eu tot cu No-spa si au trecut repede. Plus odihna.
Dana
22+ cu
Alexandra
http://babystrology.com/tickers/baby-ticker-glass.swf?parent=Dana&year=2009&month=9&day=21&babycount=1