Mamici de Pufuleti de Ianuarie-Februarie 2010 (4)

Raspunsuri - Pagina 3

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Andre_lina spune:

Buna dimineata!

Cum lipsesc putin, cum gasesc un numar mai mare de pufoase, si ma bucur!

Bun venit noilor fete si bafta aspirantelor.

Azi e prima zi cand ma simt mai bine... in rest numai greturi de dimineata pana seara. Senzatie de voma mereu... mananc fructe incontinuu caci ma roade stomacul. Ma doare burta din cand in cand, crampe.

Sanii cresc vazand cu ochii si nu mai sunt atat de durerosi.

Dar sa va aduc aminte ca AZI AVEM PRIMA ECOGRAFIEEE!!! Sper sa fie totul ok....am emotii .

Va pup!



7+ Doamne, ajuta-ne sa trecem peste toate incercarile!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Beatrice1982 spune:



Doua liniute! Acum ce fac?

Imediat dupa ce ai aflat ca esti insarcinata trebuie sa iti faci cat mai repede o programare la medicul de familie sau la un ginecolog pentru a face o ecografie.

Ea va stabili "varsta" sarcinii si pozitionarea ei corecta (excluderea unei sarcini extrauterine). Tot acum iti vor fi prescrise si analizele pe care trebuie sa le faci pentru a te asigura ca sarcina va decurge bine.

Nu mai fuma si nu mai consuma alcool

Fumatul si consumul sistematic de bauturi alcoolice, in special in timpul sarcinii, sunt fara nici o indoiala obiceiuri daunatoare, cu repercusiuni negative asupra sanatatii copilului. Dar, dozele mici, ocazionale, pe care ti le-ai permis pe vremea cand nu purtai responsabilitatea aducerii pe lume a unei noi vieti nu trebuie sa te ingrijoreze, pentru ca riscul ca aceste mici placeri sa se razbune este mic.

Acum ai de facut un singur lucru: in primul trimestru de sarcina, sa uiti ca exista pe lume alcool si tigari. In primele trei luni, organele micutului se formeaza, viata lui prinde contur uman, se dezvolta si nimic nu trebuie sa impieteze asupra acestui miracol. In urmatoarele trimestre de sarcina, ocazional, la evenimente exceptionale, iti poti permite un pahar de vin alb sau de bere, dar nu mai mult.

In privinta fumatului, acesta poate contribui la pierderea sarcinii sau la declansarea nasterii premature. Ca sa nu mai amintim de faptul ca diminueaza cantitatea de oxigen din sange si implicit "respiratia" bebelusului.


Atentie la medicamente!

In timpul sarcinii, si mai ales in primul trimestru, cand se formeaza organele fatului, nu trebuie sa iei niciun medicament fara acordul medicului. Nici macar o aspirinina sau un algocalmin pentru o durere de cap. Foarte multe medicamente traverseaza placenta si ajung la bebelus, putand avea diferite efecte negative asupra dezvoltarii lui.


Mananca echilibrat

Alimentatia echilibrata, bogata in toate principiile nutritive, dar fara excese, este cheia dezvoltarii normale a sarcinii si a bebelusului. Atentia trebuie sa-ti fie insa mai ascutita cand iti alcatuiesti meniul zilnic: exclude laptele nepasteurizat sau produsele derivate din lapte nepasteurizat, deoarece, daca este infectat, acesta poate declansa infectii serioase si chiar pierderea sarcinii.

La fel, ai grija ce oua consumi, in nici un caz cele de rata, pentru ca pot fi infestate cu salmonella. Fii atenta si la carnea de porc, sa fie achizitionata din surse sigure, autorizate, pentru ca altfel poate cauza toxoplasmoza. Carnea de vaca in exces poate fi la randul ei o sursa de nitrati care nu-i priesc copilului. Mananca in special carne de pui, peste, legume si fructe proaspete. Evita sarea in cantitati prea mari.

Relatii sexuale normale

Cercetarile stiintifice au aratat ca in primul trimestru de sarcina libidoul majoritatii femeilor este accentuat, cauza fiind modificarile hormonale. Sexul in aceasta perioada nu "raneste" copilul, asa cum cred unele viitoare mame, si nici nu reprezinta un pericol de pierdere a sarcinii. Numai daca sarcina prezinta riscuri majore - sau daca in antecedente au existat avorturi spontane - se pune problema abstinentei, fapt pe care medicul il poate preciza.






7 intrebari despre primul trimestru de sarcina

Primul trimestru e cel mai plin de necunoscute, de la dilema "sunt sau nu insarcinata?", la multe alte intrebari care-ti vin in minte una dupa alta.

Am selectat pentru tine pe cele mai frecvente si mai arzatoare, ca sa pornesti cu incredere in cursa maraton pe care abia ai inceput-o. Esti insarcinata si coplesita de bucurie. Insa teama de "necunoscut" isi arata si ea "coltii".

Pentru a scapa de griji si a-ti face o idee despre ce te asteapta, urmareste "serialul nostru" in trei parti cu cele mai frecvente intrebari legate de sarcina. Cum e si firesc, incepem cu primul trimestru!


Cum sa fac sa scap de greturi?

Greturile matinale sunt provocate de cresterea nivelului de hormoni de sarcina. Acestia sunt responsabili de bunul mers al sarcinii, inclusiv de dezvoltarea normala a bebelusului tau. Asadar, "bucura-te" ca ai greturi, caci ele sunt semnul unei placente sanatoase! Teoretic ar trebui sa scapi de ele prin saptamanile 12-14. Pana atunci incearca cateva remedii simple:

* Mananca putin si des (stomacul gol si hipoglicemia cresc senzatia de greata).
* Incearca sa bei cat poti de des apa sau sucuri fara cofeina pentru a evita deshidratarea.
* Tine un pachet de biscuiti pe noptiera pentru a rontai dimineata cand te scoli.
* Plimbarea in aerul proaspat al diminetii poate face minuni.
* Se pare ca zincul si vitamina B6 ajuta! Intreaba-ti medicul care este doza recomandata.
* Cand ti-e rau, ia repede o gustare cu ceva acru sau sarat.
* Daca greata este mai rebela, poti sa te dresezi unui doctor care practica presopunctura sau acupunctura.





Inainte mai beam cate un paharel… Acum mai am voie?

Efectele alcoolului asupra organismului matern sunt diverse si depind de mai multi factori: de greutate, de rata de metabolizare, de cantitatea de alcool si de rapiditatea cu care este bauta, de cat de plin este stomacul etc.

De asemenea, se pare ca o cantitate mica de alcool bauta regulat este mai putin periculoasa decat consumul exagerat ocazional. Aceasta este "zestrea" viitoarei mamici. O mare parte din ea se transfera copilasului, asa ca ai grija! Consumul de alcool poate determina greutate mica la nastere a copilului, anomalii ale inimii, deformari ale fetei, iritabilitate si retard mintal.


Trebuie sa mananc mai mult acum? Chiar am nevoie de vitamine?


Nu trebuie sa mananci mult "mai mult", ci "mai bine"! Este vorba despre un plus de calitate nu de cantitate. Ai nevoie in primul rand de acid folic, calciu si fier! Acidul folic previne defectele de tub neural (spina bifida) si scade sansele nasterii premature. Fierul contribuie la productia de celule rosii care transporta oxigen; lipsa lui determina anemie feripriva la mama. Iar calciul ajuta la dezvoltarea dintilor si oaselor bebelusului, fara sa "atenteze" la depozitele tale.

Poti lua toate aceste elemente din fructe, legume, lactate, insa nu ai de unde sa stii exact cat sa mananci pentru a-ti asigura cantitatea necesara. Asadar, sfatul nostru este sa iei vitaminele si mineralele prescrise de medic (si numai in doza recomandata, intrucat anumite vitamine, precum vitamina A in cantitati excesive, se afla la originea unor defecte de nastere).



Am voie sa fac exercitii fizice daca sunt insarcinata?

Este chiar indicat sa faci, insa numai exercitii usoare, speciale pentru gravide si numai dupa ce medicul tau ti-a dat "unda verde". Miscarea iti va diminua oboseala, stresul, te va motiva sa mananci "corect", iar endorfinele pe care le elibereaza te vor face sa te simti de la excelent in sus!

De asemenea, intarirea muschilor spatelui si ai abdomenului te va proteja impotriva durerilor lombare ce apar de regula cand creste burtica. Si un lucru si mai important, se pare ca mamicile care fac exercitii in timpul sarcinii au un travaliu mai scurt, mai usor.

Cat ar trebui sa iau in greutate in cele 9 luni de sarcina?

Media este de aproximativ 10-12 kg, insa depinde foarte mult de greutatea "de pornire". Daca esti foarte slaba, va trebui sa "te ingrasi" cu 12-18 kg, iar daca esti supraponderala - cu 8-11 kg. Daca esti insarcinata cu gemeni, se prea poate sa iei mai mult in greutate - intre 16 si 20 de kg!

Daca te rotunjesti mai mult decat ar trebui, risti sa faci diabet gestational, hipertensiune arteriala, varice si sa ai dureri de spate. Iar daca iei mai putin, poti pune in pericol dezvoltarea normala a bebelusului tau. Asadar, mentine-te intre limitele recomandate!



Care sunt semnele de avort spontan?

Avortul spontan (pierderea sarcinii inainte de 28 de saptamani) apare la 15-20% din totalul sarcinilor, cel mai frecvent in primele trei luni. Cel mai intalnit semn de avort este sangerarea vaginala (uneori si dureri in abdomenul inferior). Se pare ca aproximativ 30% dintre femeile insarcinate au la un moment dat sangerari, dar, din fericire, in mai mult de jumatate dintre cazuri sarcina evolueaza cu bine, pana la termen.

In orice caz, daca pierzi sange sau un lichid opalescent (lichid amniotic), daca ai dureri intense in abdomenul inferior sau in zona lombara, daca nu mai simti miscarile copilului, trebuie sa mergi de urgenta la medic!


Poze
Bea 5+ Doamne ajuta!!!!!!!!!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Beatrice1982 spune:

putem sa aducem noi informatii.ma rog la care sunt noi............
intreb si eu sa fie probleme.....................



andrelina si eu azi merg la echoooooooooooooo
am niste emotiiiiiiiiiii
doamne
daca nu se vede...........daca...............
eu am doar in jur de 19 zie de la conceptie.................cred...........

Poze
Bea 5+ Doamne ajuta!!!!!!!!!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Nik0le spune:

Citat:
citat din mesajul lui Ioanact

Multumesc mult! Sa dea Dumnezeu ca luna asta sa fie, deasemeni si tie.

ALBUM
6 si 5 maselute
IOANA creste mare
ALINA de IOANA (11 Ianuarie 2008)


Ioanact, multumesc mult si eu, esti tare draguta ca intotdeauna!

Andrelina, Beatrice, va asteptam cu vesti bune de la echo!

Bea, in prospectul testelor de ovulatie scrie ca hormonul cu pricina (LH) este cel mai concentrat in urina de dimineata. Am facut toate testele numai dimineata. Este negativ si azi, nu ma mir, mai am de asteptat pana joi, vineri, cred.

Ticker

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns happymum spune:

beatrice tin pumnii pentru astazi.

alina punctul 1 si singurul deocamdata....... sa stii ca ma oftic rau ca vad ca beatrice nu e trecuta pe lista cu .... fac icter... nu ti-e mila de mine?


Alex, hai la mama! Cand sa vie... ? Repede sa vie...
www.feminitate.org/" target="_blank">A fi femeie------Amintirea cea mai draga mie------Poze noi cu maruta mea

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns rox_y spune:

Buna dimineatza

Mie f foame. Nici nush ce sa pap sa nu-mi fie rau.

Apropo...am slabit atat de mult ca incep cunscutii sa ma intrebe cum am reusit...si le spun ca fac sport, merg pe jos..chestii...Inca nu vreau sa le zic de bebe.In 2 luni am nunta si vreau sa le fac o surpriza sa le spun atunci

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Beatrice1982 spune:

stai happy sa vin de la drrrrrrrrrrrrr

nu face icter!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
bine??????????????
te rog eu frumos!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
te pup
sa dea doamne sa venim cu vesti bune andrelina!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
doamne ajuta!!!!!!!!!!!


Poze
Bea 5+ Doamne ajuta!!!!!!!!!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Andre_lina spune:

Bea, Doamne ajuta!

Sper sa fie de bine...desi ma simt ok...azi, surprinzator...pana azi m-am simtit groaznic...

Va astept cu vesti!
Eu la 17.00 am programarea intru seara si scriu.

PUP!

7+ Doamne, ajuta-ne sa trecem peste toate incercarile!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Criss75 spune:

Fetelor, eu ma retrag oficial de la odisee. Rusii n-au venit desi trebuiau sa vina pe 13-14 mai. Dar am 2 teste negative la activ, asadar n-am sperante de bebe.
Va doresc la toate gravidutele sarcina usoara si bebei sanatosi frumosi si mancaciosi.

Criss si Alex (11.05.2003)

Printisorul meu

EMMA, printesa primaverii

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns simonette spune:

Buna ziua tuturor!

Andrelina si Bea Bafta multa azi la echo!!!! Asteptam cu nerabdare vestile bune si fetele fericite!!!!

Criss eu zic sa mai astepti cateva zile si sa repeti testul. Uneori cantitatea de hormon detectabila in urina este insuficienta ptr pozitivarea testelor! Ritmul cresterii hormonului este mai lent! S-au intalnit cazuri in care testul s-a pozitivat dupa 3 sapt de la asteptarea CM-ului! Eu iti doresc tot binele!

Referitor la kg Nikole, sincer nu am exagerat cu mancarea! cred ca de la vitamine ca mi s-au recomandat inca de la inceput! Aici nu am gasit acid folic simplu ci doar vitamine pe baza de acid folic

Haideti fetelor cu vesti bune

O zi si o sapt minunate va doresc!

mami de Luca(02-02-2006) si de Yannis-Cristian (13-02-2008)si acum cu bb 3 in 9+
www.flickr.com/photos/12117325@N08/" target="_blank">Poze cu baietii mei!

Mergi la inceput