Bobocei de septembrie-octombrie 2008 (124)

Raspunsuri - Pagina 13

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns tzitziri spune:

Laura,David doarme cu un body cu maneca lunga, cu picoarele goale si dezvelit de obicei.Doarme cu noi in pat asa ca tragem peste el pilota cu care ne invelim si noi daca e mai racoare.

Boo, si noi avem tot de la Jane dar 'termosul' de 1000 ml.Nu ca ar manca David atat, dar eu pun tot borcanelul Avent in recipient, nu pun doar mancarea.Si ala incape foarte bine.Acum nu stiu daca tine chiar cat zic ei, dar mie cand mi-a trebuit ce pusesem in el in 3-4 ore a fost ok.

Oana,mamica implinita de David Paul (17.09.2008)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns babymom75 spune:

Salutare si de la noi!

Scuze ca aseara am "dezertat" asa fara sa va spun noapte buna, dar Dragos a fost extrem de agitat - l-am culcat cu dificultate si apoi s-a trezit frecvent, asa ca m-am asezat langa el in pat sa-l linistesc si... am adormit si eu.

Anamona, in legatura cu problema voastra cu alimentatia, eu crd ca mai bine-i dai laptele muls cu biberonul, ca ar fi mai eficient si pt. fetita si pt. persoana care o hraneste in lipsa ta. La varsta de 6 luni nu prea mai exista riscul sa se auto-intarce, desi poate ca va accepta cu dificultate si biberonul.

Lingurita cred ca nu vrea sa o accepte pt. ca este tare dificila administrarea de lichide cu lingurita la un copil inca mic, care pana acum a fost obijnuit doar cu suptul. Asta am constat si eu in cazul lui Dragos cand am inceput diversificarea si cred ca asta a fost unul din motivele pt. care a refuzt sa manance piureuri: nu stia ce sa faca cu semi-lichidul acela care-i ajungea in gura oferit cu lingurita. Acum, de cate zile i-am dat piure de piersica Hipp, care e tare lichid, si s-a descurcat mai bine, in sensul ca a inchitit ce-i ofeream eu, dar a golit lingurita prin suctiune daca i-o apropiam de buze. Daca deschidea gura larga si ii introduceam piureul, tot curgea afara. Culmea e ca bucatile intregi, mai maricele le mesteca intre gingii. Deci, culmea e ca lichidele sunt mai greu de inghitit pt. ca ei se asteapta sa le poata suge asa cum sunt obisnuiti.

Cu canita cu cioc, ar fi o alta varianta, dar sa nu te astepti sa iasa din prima. Cred ca trebuie antrenament de cateva saptamani ca sa reuseasca sa-si dea seama cum sta treaba. Ofera-i cana constant, deocamdata sa se joce cu ea, si ca sa nu risipeasca lichdul pretios ( a se citi laptele de mama ), pune-i putina apa plata. Treptat se va obisnui si cu cana. Eventual, incearca sa-i dai sa bea si din cana normala, chiar daca pt. inceput curge mai mult pe piept.

Cu diversificarea si noi a trebuit sa avem rabdare pana s-a simtit Dragos pregatit, asa ca doar de vreo 2 sapt., deci de pe la 7 luni, pot sa ma laud ca a inceput sa accepte alimente noi, asa cum am spus, sub forma de bucati intregi pe care le tine singur in mana sau bucatele mai mici ( de ex. cubulete de morcov ) pe care i le dau eu direct cu mana, nu cu lingurita. Incearca, poate functioneaza si la voi metoda. Sper sa treceti peste momentul dificil.

Ce spui de bona? Nu mai sta Thea cu buni?

Mama lui Dragos si a lui Victor

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns kllemi spune:

haide-ti sa va spun una tare deschid mail-ul si ce sa vezi fi-mea tocmai a castigat o invitatie la concursul "bebelusii merg de-a busilea" de la baby expo dar faza tare este ca ea nu stie sa stea nici macar in fund, dapai sa mearga de-a busilea sa lesin de ras nu alta, l-am sunat pe tasu' si iam zis, si a zis ca diseara cand vine el acasa traseaza pe covor niste linii si se apuca sa mearga el ca sa ii arate lu fi-sa cum se face

Ratonelule argint viu....hmmm...putin spus sti reclama la duracell, in care toti iepurasii cad si el ramane in picioare, cam asa suntem noi, cadem pe rand, unul cate unul si ea rade si da din maini si din picioare, si cred ca deaia face si asa la somn ptr. ca este foarte agitata si in acelasi timp foarte obosita .....cred ca trebuie sa ii introduc in alimentatie niste calamnte

fericita de AMALIA-ANDREEA (12.10.2008)

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui luminita2008

Anca, vroiam sa te intreb demult: spune-mi, te rog, ce tip de paste i-ai dat Carlei? Vreau sa le dau si eu hunilor... multumesc.

Lumi, iti spun si eu ce paste i-am dat lui Dragos: Barilla integrale sub forma de spirale mari, pe care i le dau sa le tina singur in mana. El molfaie pe spirala lui, in timp ce eu "completez" cu bucatele de aprox. juma de cm. - o bucatica de paste, o bucatica de carnita sau de leguma, depinde de meniu.

Daca spui ca lui Robi nu-i plac bucatile mari si totusi vrei sa le dai paste, exista piureuri de la Hipp care au paste in compozitie, sunt fine ca textura si se pot da de la 5 luni. eu i-am luat lui Dragos paste cu piure de rosii si dovlecel si sunt chiar bune.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gaia.nevia spune:

Citat:
citat din mesajul lui Corrina

Intrebare intrebatoare:

De la incheietura mainii in sus, pana aproape de umar, daca e in body cu maneca scurta si e cald, Mihnea transpira. Dar....o transpiratie rece astfel incat are pielicica umeda si i se si racesc bratele. Voi stiti ce-o fi? Sau o fi normal si io paranoia?

fericita de Mihnea-Cristian - 17.08.2008
Ma fac mare

Eu transpir exact la fel!!! De aceea am mereu impresia ca mi-e frig cand tuturor le e cald, dar daca pun ceva pe mine lesin...
Am mai vazut si la baieteii mei asa, dar nu m-am stresat... trebuia?

ca tot vorbiti de recipiente... Eu folosesc termos de inox pentru apa. O fierb, o pun in termos si folosesc din ea toata ziua combinat cu apa plata pentru temperatura dorita, iar a doua zi dimineata am inca apa la temperatura buna (deci fara sa mai combin cu rece). Testat la munte de 2 ori!

Gaia, muma pentru voi:
Bebeloi si Bebedoi , poveste despre inceputuri

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui gaia.nevia
A, si o veste "proasta", proiectul "o sora pentru doi bajeti" pica. Radu a spus ieri TATA!!!!
Deci gata. Se pare ca ne-a ajuns de copii...

Ada, si la noi a cazut proiectul asta, din aceleasi motive: si Dragos asta a spus prima oara - TA-TA-TA! asa, cu voce mica, soptita.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nikolici spune:

RICHHHHHHH I AM RICHHHHHHHH

A intrat banuuuuu

le: deci cat costa forumul asta???Vreau sa fiu moderatoreasa

Nikole mami de Karinutza(14.10.2008)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gaia.nevia spune:

Citat:
citat din mesajul lui andy.p

Multumesc de raspunsuri fetelor....vreau si eu sac de dormit de vara.De unde iau?

laura, andy (07.04.2002) &alexia(14.09.2008)
Alexia
Andrei

mi-e mi l-a facut cineva. as vrea si eu sa mai cumpar, daca gasiti ma intereseaza si pe mine.

Gaia, muma pentru voi:
Bebeloi si Bebedoi , poveste despre inceputuri

Mergi la inceput

Am hranit puiul mic. Ma confrunt cu o "problema": eu fiind obisnuita cu un copil care nu mananca, nu stiu sa ma comport cu unul care, dupa ce si-a terminat portia, mai vrea. Sunt complet derutata. Sa-i mai dau, sa nu-i mai dau, cand sa ma opresc? Uite de ex. acum i-am pregatit pt. pranz o chifteluta din carne de curcan si cateva cubulete de cartofi dulci, aprox. 60g., si el a mai vrut. A papat 2 chftelute, toti cartofiorii cu piure de mar Nestle pe post de sos, apoi cam 40g. banana ca desert si tot nu parea satisfacut asa ca am deschis un borcanel cu pere Williams din care a mai halit vreo 40g. Avand in vedere ca suntem doar in aprox. a 2-a saptamana de altceva decat lapte eu i-am pregatit tot mereu portii mici.
Nu as fi crezut niciodata ca o sa am un copil de care sa ma intreb daca nu cumva mananca prea mult. Deocamdata spun Slava Domnului ca mananca!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns _giulianna_ spune:

Daaaa au intraaaaaaaaaatttttttttttt!!!
Yupiiiiiii

Mami de Eduard-Gabriel (17.08.2008)

Ticker Edi

Mergi la inceput