Pepenasi iulie-august ( 117 )

Raspunsuri - Pagina 15

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Tecky spune:

Neata'!
Fetelor ce faceti la implinirea primului anisor al pepenasilor?Noi suntem foarte nehotarati daca sa rupem turta acasa si apoi sa mergem la restaurant sau sa ramanem acasa,eventual mergem la socrii la curte....
Cum e cu ritualul ruperii turtei?O cumpara nasa sau noi?Si obiectele de pe tava cine le ia?Nu prea ma pricep,am fost anul trecut in Moldova la o rupere de turta dar ma gandesc ca poate noi nu avem aceleasi traditii....
Nati cred ca ati tras o sperietura cu Matei,bine ca totul a fost O.K. pana la urma.
Ankalaura si in parculetul de langa blocul meu se intampla exact aceleasi lucruri,mai apar si pui de tigani care sunt cu ochii dupa furat,galagie,seminte la greu si doar 2 leagane pt copii...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns irolf1 spune:

Neata!
Anka cateodata parca imi pare bine ca n-am un parc apropape de casa Cand nu ma pot deplasa cu ei in Tinerertului, prefer sa stea in curte. Parculetul cel mai apropiat de noi este plin de coji de seminte, singurul leagan de bbi mici l-au rupt si e f aglomerat. Am asistat la o faza in care 2 mamici s-au asezat pe banca, au scos punga de seminte, la care una:"unde arunc cojile, pe jos?" "A! Nu! bagale si tu printre scandurile de la banca"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dr_anca spune:

Anka asta se intampla in fiecare parca din Romania
Si noi ne plictisim si ne mai plimbam prin oras cu carutul dar tot intr-un parc sfarsim.
Uneori dam si peste copii violenti si atunci plec in secunda 2, am patit sa-i smulga floarea din mana sau sa traga de ea desi de abia isi tine singura echilibru Si de fiecare data erau fetite ca la baietei nu se duce.
Ba in Iasi nici nu exista leagan de bebelusi si noi am cumparat dar sta bine pus intr-un colt al sufrageriei

Mamica de cuminte
iulie 2008

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns maitreyi spune:

tecky cred ca nasa cumpara turta. obiectele nu ai de ce sa le cumperi ca pui o cheie, o carte, un foarfec, etc, ceva ce ai in casa oricum. noi vom rupe turta plus obiecte in wk dinainte de ziua ei pt ca ziua ei pica miercuri si va fi numai intre neamuri iar wk urmator iesim la un gratar undeva in afara iasului unde sunt multi stejari si capacitate de 100 de locuri. acasa voi face eu tortul cu branzica de vaci si in asa fel incat sa poata papa si ea iar la gratar vreau sa fac comanda de unul deosebit avem si 2 toalete pregatite, ieri am luat si lumanarea de tort...in 3 saptamani ne distram

-------

Ana-Maria de bebelakis Alexandra

-------

Cine-ti saruta genele-n somn ?
Si cine-i acolo cand ingerii dorm ?
Toate zanele bune sa te ocroteasca...
Toate florile campului sa te infloreasca...

Minunea de la Doamne-Doamne 17.06.2008

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns SunSmile spune:

Buna ziua, fetele dragi

Iaca, sper ca mai primiti la raport, macar asa dupa 4 luni + si o mamica ratacita. M-am gandit ca macar la 4-5 luni sa dau un semn :). Glumesc, de fapt motivul principal pentru care am intrat este aniversarea pepenasilor.

Noi maine plecam in concediu la caldurica , asa ca nu voi fi pe faza sa le urez LMA primilor pepenasi de 1 anisor. Si cum, dincolo de orice neintelegeri si dispute, Codrin- primul pepenas - ocupa un loc special in inima mea, (poate pt ca impartim aceeasi zi sau poate pt mult mai mult de atat) mi-am zis ca nu pot sa nu fac acest lucru. Si stiu ca voi avea o vara agitata si foarte plina de evenimente, sunt convinsa ca timpul meu pentru net va fi la fel de limitat. Asa ca prefer sa fac o urare generica, de acum, tuturor pepenasilor nostri. Pepenasilor unei odisei minunate si lungi, inceputa primavara, in luna florilor si incheiata toamna, in luna bobocilor!

Asadar, dragi pepenasi -de mai: Codrin si Antonia; de iunie: Alessio, Matei, Alexandra, Alexandru, Stefan, Rayan, Alexandra, Flavius, Denis, Maria, Andrei, Andrei, Victor, Anna, Cezar,David, David, David, Maya, Anthony, Dilara, Amalia, Timea, Denisa, Alexandru; de iulie: Erika, Irina, Irina, Luca, Aida, Raluca, Amira, Nancy, Mena, Nicholas, Ilinca, Lucian, Sara, Vladut, Xenia, Karina, Constantin, Razvan, Ioana, Denisa, Eduard, Daria, Razvan, Ilinca, Matei, Ioana, Daria, Miruna, Alex, Eevi, Leia, Irina, Andrei, Patrick, Anais, Natalia, Luca, Luca, Miruna, Nicholas, Filip, Sara, Miruna, Vlad, Andreea, Alexander, Theodora, Laura, Alexander, Maya, Sebastian, Tudor, Darius, Mihaita, Sara, Sara, Sebastian, Ilinca; de august: Andreas, Mircea, Julia, Bogdan, Victor, Alexandru, Ioana, Maria, Ioana, Sofia, Adina, Clara, Andreea, Antonio, Raisa, David, Bianca, Sofia, Mihnea, Andrei, Toma, Clara, Mara, Alexandru, Maria, Mara, Gabriel, Allegra, Serban, Andrei, Filip, Theodor, David, Andrei, Raul, Radu; de septembrie: Alexandra- va spun din toata inima LA MULTI ANI! Sa fiti sanatosi, voinici, norocosi si zambiciosi! Sa aveti o copilarie lina si frumoasa, plina de soare, fericire si bucurie! Sa eliberati puritatea si zambetele cristaline in aer, ca sa molipsiti o lume intreaga cu bunatatea si sinceritatea voastra! Va pup pe toti cu drag si va urez petreceri memorabile! Iar parintilor vostri, le doresc sa ramana la fel de topiti si inrobiti de iubire de voi, de-a pururi!

Un gand senin pentru ingerasul nostru Darius, care vegheaza asupra mamicii, taticului si surioarei din burtica!

Despre noi ce sa va spun, suntem bine, toti. Foarte bine, chiar. Teiul e sanatos si crescator ! La finele lui martie am tras o fuga la Praga si s-a comportat exemplar pe avion, aia fiind o teama de-a noastra.(adica a adormit exact la decolare si s-a trezit la aterizare). Dar e a n-a oara cand ne demonstreaza ca e un tavalug, ca nimic n-o opreste, nimic nu e prea mare sau prea greu pentru ea! Mai avem muuulte, enorm de multe de invatat de la pruncuta noastra! Luptatorul familiei!
Are 339 de zile :), are par (ok, nu se compara cu Ilincuta & co, dar fata de chelia de la 4 luni ...), are fatza tot copy/paste tati:), are 10 kg si 79 cm, are 4 dintisori (centralii) si cei 4 laterali tocmai ii sparg acum (toti fara urme de discomfort); dermatita e cumva istorie; hemangiomul de pe picior e mult mai mic si mai roz; mananca foarte bine si nu a refuzat nimic pana acum, cantitatile sunt ceva de genul 500 ml lapte/zi si 650 gr solide/zi, cu bastonase de fructe si legume intre mese si, uneori, un biscuit sau pesmet. Spune tata, dada, mama, baba, bobo, momo, bebe, caca, ai (care inseamna hai, ca te si trage sa mergi), apa, etc etcetc (adica vai de urechile noastre:)) doarme la fel de bine ca intotdeauna (undeva in jur de 12 ore/noaptea si inca vreo 2-4 ziua); aplauda; face cu manuta pa, da pupici ( e o pupacioasa teribila, zilnic ne iubeste cu patos, canibalista asa); stie sa arate becul,televizorul, pe tati si pe mami, gura (dar doar la noi, la ea inca nu); iubeste sa se catere pe orice, sa urce borduri/scari, sa manance tot de pe jos (iarba si papadiile sunt delicatesele ei); merge biped foarte bine de-acum (adica dintr-o camera in alta, cu o manuta usor in lateral sa n-o bata vantul :)); ii plac jucariile cat mai zgomotoase cu putinta si daca nu, le face ea sa devina, trantindu-le cu patos; are o pasiune pentru televizor si oglinda, pe care le loveste cu tot felul de obiecte (ce sa zic, au viata scurta in ritmul asta); iubeste baita; canta si danseaza de cate ori aude o melodie, orice fel de melodie; musca, ciupeste si scuipa :) mai ceva ca un animal de paza ; iubeste cartile, pe care nu le rupe daca sunt la mine/tati si ii citim-daca le scoate ea din raft (si le scoate zilnic), una macar e mototolita; ii place aspiratorul si-l taraie in toata casa; ii place fierul de calcat si da cu el de parchet pana ii sare toata apa..si in general, pana sare/se rupe ceva :); este (prea) sociabila, merge la toata lumea in brate si zambeste oricui (ok, a avut o problema cu terapeutica Aiduta dar si-o vor rezolva ele- cu mami de Aida n-a avut nimic:), apropos Didule, abia astept sa va revad, mi-e un dooor); are un ursulet preferat (de la 4 luni) si drept urmare i-am mai luat unul, ca sa ii pot spala pe rand, totusi; are preferinte clare pentru oameni si, ca o coincidenta sau nu, ii adora pe doamna doctor si pe parintele ce-a botezat-o...probabil o fi doar un raspuns pe masura, la iubirea completa pe care o primeste de la ei; este copil cangur, dat fiind faptul ca nu avem cu cine-o lasa nici macar 5 minute, e carata peste tot ( la sedinte, santier, mall, intalniri, ministere, biblioteci, agentii de turism, etc etc) dar nu mi-as imagina o zi fara ea sau un concediu etc; de doua luni a trecut la pampers tip chilot si e nitel mai bine, ea alergand de-a dreptul cand e de schimbat; olita nu are si nu va avea inca o perioada buna de-acum inainte; are o problema cu palariile/sepcile si trebuie sa i le asezam de 100 de ori si tot de atatea si le scoate; la 8 luni a avut mega scan-ul pe plamani si in general, pe organele vitale. Totul e perfect, zice'se. Il mai avem pe cel de la 1 an si, cu ajutorul lui Dumnezeu, scapam de denumirea de copil cu risc.

Mami e si ea ok, intinereste si pocneste de mandrie pe langa maimuta ei (si de modestie, vad:) ). Am ajuns la 47 kg, imi vin toate hainele mele si e tareeeee bine. Am fost racita prastie, am crezut ca dau coltu’, dar iarba rea nu piere asa repede. Ma bucur ca T., inca o data, a trecut pe langa virusi cu toata seninatatea si nu a luat nimic.

M-am lungit cat pentru 4 luni +, asa ca pot sa apar abia in septembrie:). Pentru mine odiseea asta sa stiti ca a insemnat chiar mult, teribil de mult. Am cunoscut atat de multe fete frumoase si inimoase, am trait atatea emotii impreuna, am ras, am plans, ne-am contrazis, ne-am mai “altoit” virtual, "ne-am mai scos limba" dar, in final, ramane scopul suprem care ne-a adus impreuna...mamicia. Si, pentru mine personal, odiseea e locul in care mi-am cunoscut prietena de suflet, adica sora’mea, adica Mada Uk. Mada care la anu pe vremea asta imi va deveni fina, in fata lui Dumnezeu. Si asa, chiar vom fi uniti pe vecie, caci tare ne iubim noi intre noi. Abia astept nunta la mare, soare si voie buna!(si shhhht, nu ma spuneti, abia astept sa pupe finu mana nasei si fina mana lu’ nashu , hihihihih)

In rest, multa lume ne intreaba de bb2. Si fara a vrea sa parem insensibili sau inumani sau egoisti (desi probabil suntem..eu stiu..), le spunem transant ca nu ni-l dorim, deloc chiar. Thea este (scuzata-mi fie limba romana) atat de perfecta, unica, dumnezeiasca, irepetabila, incat nimic si nimeni nu ar reusi s-o egaleze. Ea e universul, soarele si luna. Si ne e sublim si suficient asa!

Cam atat despre noi. Ma intorc la facutul miilor de bagaje si bagajele pt ca maine decolam. Am pus si cateva poze, ca s-o mai vedeti pe domnisoara noastra si, chiar daca timp de scris nu voi avea, o sa va pun poze din concediu si de la petrecerile ei de 1 anisor! (am vazut asa multi pepenasi, toti frumosi foc si maaari)

La multi ani celor ce-si serbeaza ziua numelui maine si tuturor celor care vor mai adauga un an in vartejul vietii, in lunile ce urmeaza!Si mii de felicitari gravidutelor si sarcini usoare! Sa aveti numai bine!

Va doresc o vara minunata, cu muuult soare in suflet!

Mamica unui MIRACOL
Jak se do lesa volá, tak se z lesa ozývá

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns monalac spune:

va multumesc din suflet pt incurajari.din pacate,nu suntem bine,oricum el nu si a adus mai adus decat cateva lucruri acasa.

ne mai certam noi si in alte dati,ca suntem amandoi f impulsivi,dar nu ca acum..s a schimbat f f mult,ma injura,ma face proasta ca n am fost in stare sa termin a doua facultate,ca m am ingrasat ca o vaca,ca si altele au nascut si nu s au ingrasat asa,imi spune tot timpul ca vrea sa divorteze si sa si gaseasca pe altcineva acum,cand inca e tanar si ce e mai grav e ca m a lovit....de aceea a plecat atunci...
o sa detaliez cand am timp...ideea e ca sunt intr o situatie fara iesire,eu deocamdata n am un serviciu sigur,ai mei nu ma sustin si n am bani sa mi intretin copiii si ma doare sufletul sa i privez de multe lucruri...
oricum,pana la urma tot aici se va ajunge pt ca si aseara ne am certat si a inceput cu jignirile,desi cand s a intors am discutat si mi a promis ca n o sa ma mai injure...
nu credeam niciodata ca se va ajunge aici si daca mi spunea cineva ca i se intampla asta,o sfatuiam sa divorteze..cand ti se intampla tie nu mai e la fel...

aseara a tb sa facem sex,pt ca si asta e unul din motivele de cearta,el ar vrea in fiecare zi si cand ii spun ca s obosita isi schimba comportamentul...dar cum poti sa mai simti placere cand,cu cateva ore inainte,cel care te atinge te a facut''nenorocita,proasta''etc?

dar am strans din dinti si am facut,pt ca altfel probabil ca ar fi plecat iar....

stiti ce mi a spus azi cris?ca vrea sa mai fie mic si sa l iubeasca tati ca inainte....ca de ce vrea mereu sa plece,nu l mai iubeste?
si ce m a durut mai rau e ca in zilele in care am stat despartiti,cris plangea si ma ruga sa l duc la tati,ca eu il am pe codi,dar tati e singur...si l suna mereu si l ruga sa vina acasa sa se joace cu el...

edit ca sa va spun ca am 79 de kg! de la 86!sper ca macar la 65 sa ajung!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns flo1980 spune:

Sun emotionant!
Multumim de urari!

Sa va fie de bine naseala, concediu placut, La Multi Ani pentru ziua ta si la mai multe lunitza pentru Thea! (11 luni), La Multi Anisori pt. Luna viitoare!

_

Mamy for 2 boys: un fulguletz si un pepenash!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns monalac spune:

multumesc,sun.si thea sa fie sanatoasa si sa va aduca in continuare numai bucurii.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns flo1980 spune:

Offf Mona nu am cuvinte...imi pare nespus de rau....

_

Mamy for 2 boys: un fulguletz si un pepenash!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ooka spune:

salu

eu is cu albumul Fosi, multumesc pentru complimente celor care le'au vazut, am vazut si eu poze cu bblusi numai unul si unul. Is la zi cu pozele si cu forumul ca sa zic asa.

Dar nu m'am putut abtine sa nu ii scriu si eu Monei, so, Mona oricit de distorsionat ai vedea acum ce ti se intimpla pentru ca esti implicata, in opinia mea ceea ce vi se intimpla, tie si copiilor este abuz. Iar abuzul asta, daca tu mai stii cum sa'l parezi, ca ai o virsta, pe copii ii va afecta sigur, chiar daca treaba asta se vede peste niste ani in functie de sistemul lor de aparare. Oricum tu le vrei binele copiilor, il vezi pe cel mare ca urla dupa ta'su, preferi sa nu te mai certi cu el ca sa nu plece, insa binele lor nu e imediat, binele lor in opinia mea se fundamenteaza acum pentru toata viata, si la asta ar trebui poate sa te gindesti atunci cind copilul isi cere tatal.
Sa te lumineze Dumnezeu sa iei cea mai buna solutie, nu zice nimeni divort, se spune ca divortul e un pacat de moarte, admis doar in adulter de biserica ortodoxa, probabil pentru ca adultii trebuie sa dea tot ce e mai bun din ei pentru a le rezista casnicia, insa un prim pas luminos in a trata o problema, ramane tot recunoasterea ei. Apoi, numai vointa si o structura morala sanatoasa te ajuta se depasesti obstacolele de genul asta.

mami de Sofi

Mergi la inceput