Pepenasi iulie-august ( 117 )

Raspunsuri - Pagina 14

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns bobitamica spune:

Buna seara si de la noi,

Am venit si noi acasa dupa multa hoinareala...

Ma intrebau fetele ce papam noi la gustare.
Mese principale:
1.fructe+biscuiti sau fructe+cereale de zi
2.legume+carne(vita,pui,peste)sau legume+ou
3.cereale de seara+lapte

Gustari:
Suc de fructe
Biscuiti simpli vreo 2 la numar
Iaurt sau branzica cu fucte
Iaurt cu o lingurita de smantana
Nu-i place mamaliguta...
Cam asta e ce papam noi.

MONI...ma gandeam la Activia pentru ca Irina a mai fost constipata,dar vad ca si-a revenit. ea papa iaurt Campina si uneori Tnuva.Dar asa e cu danone..uitasem ca Activia e facut de ei.Merci...
Mi-a mai spus si Bufi ca e ok iaurt bio...merci

Noi avem mare noroc. Tati ne ajuta foarte mult cand e acasa. Si el stie tot ce trebuie sa cumpere pentru fata. Stie sa ii faca de mancare. Ii face si baie daca e nevoie.
Irina il iubeste foarte mult. Seara vrea sa stea numai cu el..Si el cand vine de la serviciu o ia in brate si se joaca cu ea...normal sa vrea sa stea la el...

CAMY...esti frumoasa!!si esti mamica!!!

Eu am o problema cu priorixul asta...Nu-mi vine sa il fac...dar daca e musai...citisem ceva ca ROR-ul asta are ca efect autismul. Biri spunea ca era vorba doar o substanta care s-a scos...dar vaccinurile astea se testeaza intr-o viata de om. Poate cand vor fii copiii nostri batrani se va putea spune daca e bine sau nu.
Inainte eram pro vaccinuri,dar mi-am mai schimbat parerea de cand cu vaccinul impotriva cancerului de col uterin. Eu am facut bolile copilariei si sunt ok...nu vad de ce sa ne speriem asa de oreion sau de pojar. Irina a facut deja rubeola...

Bobitamica-mami de IRINA
16 iulie2008

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns iriss27 spune:

Fetele multumesc mult pt incurajari. Astazi mi-am mai revenit. David continua sa fie marait pt ca ii ies 2 dinti sus.
Cu intarcatul, nu prea stiu ce sa fac, turtu, noi pana la urma mergem la bulgari la mare, la Duni. Mai mult d-asta as mai amana intarcarea, vorba ta, e o sursa sigura de hrana. Puls, pediatra cam insista sa nu il intarc daca merg la mare, ca cica e pericol de enterocolita si cei mici fac forme foarte grave, de ajung la spital. Noi mergem la sfarsitul lui iunie la mare, probail ca voi mai prelungi alaptatul pana atunci. El oricum mananca zdravan, nu doar de pamplezir. Cand il vad cu ce pofta suge si cat de mult ii place, imi mai fuge gandul de intarcat, dar nu ma tine mult euforia, mai ales acum ca ies dintii. O sa mai insist cu laptele praf dimineata, poate reusesc. El nu prea mananca dimineata, decat rar, trecem direct la fructe cu branza.
Ce cred ca tre sa schimb neaparat este adormitul la san. Si nu prea stiu cum sa o fac.
Mircea de obicei ma ajuta (chiar daca de multe ori nu are chef), dar de vreo 2 zile bricoleaza la biblioteca, am luat-o de la kika si am zis sa mai salvam niste bani, o face el (a iesit ff misto, el emigalos, pana nu iese perfect nu se lasa). Sta cu copiii, le da sa manance (daca le-am lasat eu), nu ii spala si nu prea se joaca cu ei, nu cred ca are imaginatie prea multa, oricum si-a mai revenit, fata de cum era la inceput cu Yvo.
La cumparaturi, mie imi place foarte tare si prefer sa merg eu cu cpilul/copiii sau sa mergem cu totii. Cand merge si el sunt mai stresata, ca eu vreau sa citesc ingredinetele, sa compar preturile, sa stiu ce cumpar, el se buzurleste la mine, ca simte cum ii trece viata pe langa el, ca nu mai vine cu mine, ca acolo m-a lasat acum juma de ora si tot acolo ma gaseste (daca am mult de studiu??), ca el e obosit si pleaca acasa, etc. Oricum ma distreaza, de obicei el merge cu lista inainte si eu casc gura pe la ce am chef.

Azi a stat cu Dav cu tati si eu am fost cu masina sa o spal si sa merg la asigurator sa fac dosar de dauna pt busitura, au stat amandoi vreo 3 ore, mi-am spalat si eu creierii (imi uitasem si tel acasa asa ca eram relax).

Azi am apucat sa fac si mancare, deci a fost o zi bunicica, tot maraita, dar bunicica. Miercurea viitoare imi vine femeia la curatenie, asa ca scap si de stresul asta, ca nu am mai facut curat zdravan de la Craciun.

Am sa pun niste poze de la Pestera, din week-end, nu am foarte multe cu Dav, dar o sa pun cateva :)

Iriss mami de Yvonne-Maria (05.02.2007) si David-Alexandru (08.08.2008)
www.dropshots.com/iriss277" target="_blank">Poze
Aventurile strengaritei Yvonne
BLOG

Bazar pt Sonia si Andrei

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Nati spune:

Buna fetele,

Ne-am intors si noi din Romania, a fost foarte bine, ne-a priit.....numa ca a fost putin, la anul stam mai mult.
Matei s-a acomodat rapid cu bunica,verisoara si restul rudelor, bataie era pe el care sa-l tina mai mult in brate, sa-l hraneasca, sa-l adoarma, mai putin la schimbat pampersul.
Si ca bal fara spital nu se poate, am vizitat si spitalul judetean Tulcea sectia pediatrie, pai ce numai spitalele din Japonia si spitalul din tara trebuia trecut pe lista, ca altfel nu ne simtim bine.
Ia dat maica-mea lui Matei niste branzoaice facute cu urda, in nici 5 minute se inrosise la fata, pete pe tot corpul cu mici puncte albe pe el, si in juma de ora era umflat la fata de nici ochii nu-i mai vedeam, gatul si el cat o buturuga.
Urgenta a scris pe noi, si apoi spitalizare.
A stat de la ora 18 pana a doua zi dimineata la 9, cand l-au externat.
Asa ca noi ne inscriem cu alergie la urda, sper sa fim singuri in clubul alergiilor.
Ne-a bagat in salonul de terapie intensiva, acolo eram in siguranta.
Am stat eu cu el vreo 5 ore dupa care m-a schimbat maica-mea, ca eu incepusem sa plang de frica, parca toata tiganimea s-a adunat la pediatrie, si stateau calare pe geamul de la usa salonului ca ciorile pe hoit, nici doctorita si nici asistentele nu le puteau tine in saloanele lor.
Asa ca a venit maica-mea si a stat cu el, ca tot se simtea vinovata de numa de ce ia facut la nepot.
A stat Matei pe regin 3 zile, fara carne, lactate, sare....numai piureuri de legume si ceai de tei si menta la greu.
Acum a revenit la papica normala si e ok, nu are nici o gara omuletul.
Oricum, am fost multumita de competenta medicilor, asistentelor, plus ca nu au vrut sa primeasca absolut nimic.
Dimineata ne pregatisem cu caruta de bani sa platim medicatia, spitalizarea, ca sa aflam ca in Romania e gratis pt sugari, si noi aici in Japonia platim de ne cocosam.
Asa ca fetelor, atentie mare la lactate,branzeturi si alte podoabe din astea albe!
Cu toate ca a mancat si smantana,iaurt de la tarani din piata, ei uite ca urda nu ia placut.
Fratele se simtea vinovat ca el a adus branzoaicele, cumnata si ea, mama cumnatei si ea, ca doar ea le-a facut si la trimis pe fratele cu ele la noi, maica-mea ca ea la hranit, ce mai...un neam intreg cu regrete masive.
Bine ca nu stie tata de toata isprava asta(e plecat cu albinele prin padure) ca o mananca pe maica-mea cu fulgi cu tot.
Cu toate astea, a fost super in tara, am prins vreme buna, cald si soare, a fost si la biserica cu bunica, la impartasit, ocupat tare juniorul.

Sper ca sunteti bine cu totii, va pup, nu pot sta mai mult acum, trage asta micu de mine, tare alintat l-am adus din tara.
Poate intru maine cand doarme juniorul.
Toate cele bune si aveti grija de voi!

Mami de Matei

www.flickr.com/photos/nati76/" target="_blank">Poze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns flo1980 spune:

Natiiii ce surpriza!
Offf bietul Matei ce a patit Bine ca e totul ok acum, imi imaginez cum s-au simtit rudele....

Fetele moni_or, ana_a parca voi consumati iaurt si alte produse monor, au aparut si in carrefour, sunt ok nu?

Iaurt
Eu i-am mai dat mili cu omega3 sau tnuva.
Ii mai dau branzica aceea cu fructe gen danonino de la ehrman, e topit dupa ea, cand vede paharelul deja

_

Mamy for 2 boys: un fulguletz si un pepenash!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns moni_or spune:

MONA offf, te inteleg... La noi nu s-a ajuns chiar asa departe sa-si ia bagajele si sa plece (desi eu am vrut sa fac asta o data), dar si noi ne certam mult pe tema "ajutor la ingrijit copil". Sper sa va fie mai bine de acum incolo, ca multe ai tras tu.

CAMY, ai niste trasaturi asa de fine si frumoase, lasa kilogramele ca vezi tu cum le dai jos cand te va alerga bebe...

NATI, dragul de Matei, bine ca ati scapat, te cred ca ti s-a parut horror intr-un spital romanesc, nu cred ca exista comparatie intre cele din Japonia si astea de pe aici.

FLO, Monor sunt aia care fac "branzica de casa"? Daca da, atunci cred ca sunt ok, Luca a mai papat branzica de asta cu smantana si n-a avut nimic. Daca nu sunt astia atunci nu stiu ce sa-ti zic, noi iaurturi mancam doar de la Tnuva sau Oke si ocazional Napolact.

Voi le-ati dat pepenasilor gris cu lapte? Daca nu e voie sa le dam zahar cu ce sa ii dau? Asa, gol? Sau calciu-gris, am inteles ca exista la farmacii? Ce e asta? Ma tot innebunesc mai multi ca de ce ii dau cereale, ca e mult mai ieftin grisul cu lapte etc. Pai da, dar daca n-are niciun gust ce folos?

Monica, mami de Luca

"Making the decision to have a child is momentous. It is to decide forever to have your heart go walking around outside your body."

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns iriss27 spune:

Citat:
citat din mesajul lui moni_or

Voi le-ati dat pepenasilor gris cu lapte? Daca nu e voie sa le dam zahar cu ce sa ii dau? Asa, gol? Sau calciu-gris, am inteles ca exista la farmacii? Ce e asta? Ma tot innebunesc mai multi ca de ce ii dau cereale, ca e mult mai ieftin grisul cu lapte etc. Pai da, dar daca n-are niciun gust ce folos?

Monica, mami de Luca

"Making the decision to have a child is momentous. It is to decide forever to have your heart go walking around outside your body."

Poti lua din farmacie sau de la plafar fructoza si sa indulcesti cu ea. Dar trebuie sa ii faci cu lapte praf de bb, nu cu lapte de vaca (nu stiu cum o sa iasa la gust, plus timpul pe care il [ierzi pt preparare). Oricum eu cred ca cerealele sunt mai complexe pt ca au mai multe tipuri de cereale si au si ados de fructe, in plus sunt imbunatatite cu vitamine, ceea ce grisul simplu nu cred ca are. Oricum, pediatra mi-a zis sa nu intrerup cerealele, ca sunt un complex de vitamine B pe care nu le poate lua din alte alimente. Gasesti si cereale mai ieftine, bebelac sau ulker, care sunt la fel de bune la gust (noi nu le-am testat, dar stiu de la alte mamici).

Iriss mami de Yvonne-Maria (05.02.2007) si David-Alexandru (08.08.2008)
www.dropshots.com/iriss277" target="_blank">Poze
Aventurile strengaritei Yvonne
BLOG

Bazar pt Sonia si Andrei

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ankalaura spune:

Nati - cum mai, alergic la urda? Si la alte lactate nu? Urda e ultimul produs, se face din zerul ala ramas de la cash, in afara de faptul ca e alba si pastoasa, cre' ca nu mai are nici o calitate fantastica... Hm, oricum, nasol tare. Bine ca s-a rezolvat...
Cum a fost zborul?

Daca puteti crede, ma cam plictisesc...
M-am cam plictisit de parc. Si nu stiu ce altceva as putea face sau unde altundeva as putea merge. Ar fi buna o padure, da' n-am. Au inceput sa ma streseze destul de tare astia care popu-leaza parcul de dimineata pana seara, cu mancarea la purtator, cu tona de jucarii, cu paturica de somn... Ieri am strigat dupa Eliza, si o mamica din spatele meu se incrunta la mine si imi zice "mai inceeeeet!" ca ea se chinuia sa adoarma copilul de aproape un an, zgaltaind bine de tot carutul. Mai frate, du-l sa doarma acasa daca nu iti mai adoarme in parc. Sau du-te intr-o zona mai retrasa, nu pe aleea principala Si nu in parcul asta, care e cat un petec si cu o densitate de 3 persoane pe metru patrat, din care o persoana cu bicicleta, o persoana cu role si o persoana cu biberon
Erika era pe jos, tot tragea de mine sa ajunga la un alt carucior de bebelus cam de un an, care era plin cu toate atractiile lumii. Si de unde am luat-o tipand, evident, spre marea obida a mamicii de mai devreme care zgaltaia in continuare, cu mare forta, caruciorul cu pricina...

Bai frate si eu ii iau Erikai un biscuit, un iaurt, dar pentru ca am doi copii! Altfel, i-as sacrifica tot programul Elizei. Ei, ce zic eu mai devreme se intampla aseara dupa 7. Pe toate bancile erau mamici care indesau, cu mare zel, cate ceva din castroane, in gura copilasilor - astia erau toti cam la un an, cunosc grupul vesel... Toti fara alti frati sau surori in dotare.
Eu stiu ca e frumos sa stai in parc, dar daca la ora aia copilul trebuie sa manance si sa doarma, de ce nu il duci acasa??

Asa ca ma gandesc cu groaza la luna in care Eliza va fi plecata, si trebuie sa gasesc alta varianta decat a ma plimba de colo colo prin parc....
Inca o chestie care ma scoate din minti... Bai nene, sunt numai 4 leagane de bebelusi in parcul asta... majoritatea isi pun odrasla si o uita acolo. Si tu stai ca boul civilizat la distanta, doar doar se simte sa isi mai dea jos copilul dupa dooj'de minute... Cre' ca o sa cumpar un leagan nene si o sa il leg la bara de covoare, si cred ca asa o sa imi petrec timpul, in spatele blocului. Imi iau si o revista ieftina, si dau copilul in leagnul ei personal!

Si mai zice cate una - "vreti sa dati fetita?" Nuuu, stau aici ca sa ma bata soarele in cap! Sau "Sa imi spuneti cand vreti sa o dati" Daaaa, desigur, dupa ce ca nu te simti, o sa iti zic "Tanti da' il mai dai jos odata?? Ca nu e numa' leaganu' lu' maria sa!"
Bai, mori, ce mai!

Mai sut unii mai mari care fac numai prostii iar mamele stau pe banca si sparg seminte in punga...

Ma duc sa ma plictisesc in continuare....

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dr_anca spune:

Neata!

Nati, pentru Mateiut alergic la urda

Iriss eu de 2 luni ii dau biberon si tot nu renunta la san deci si noi mergem "atasati" la mare ,nu e chiar usor cu intarcatul cum credeam. Eu as fi vrut sa renunte ea ca sa nu ma doara sufletul prea tare asa ca mai astept.

Mona . Noi petrecem mult timp impreuna si stie fiecare ce trebuie copilului si ieri am lasat-o cu el si s-au descurcat de minune, chiar a reusit sa-i puna scutecul stand jos, ca la mami sta doar in picioare sa i-l puna E foarte importanta comunicarea dar daca sunteti obositi amandoi nu e chiar usor sa comunici(zic din experienta) Daca cres puii te mai ajuta ei la treburi apoi.

Ileanna vreau sa-ti multumesc ca ai imparasit secretul culcatului domnului Vladut. Aceiasi metoda functioneata si la noi acum (sper sa nu o deochi). O pun in patut cu ceva interesant si adoarme. Eu o luam in pat la noi ,o alintam, eventual ii dadeam san si ea tot se ridica sa se distreze si sa se joace si eu dupa ea sa nu cada din pat. Alta treaba acum. Mersi de sfat

O zi buna va doresc!

Ioana de la Iasi,ce mai faceti voi?

Mamica de cuminte
iulie 2008

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dr_anca spune:

Moni_or eu de obicei ii fac gris cu lapte cand mai am borcanel de la nestle ramas si adaug 2 lingurite din ala, gust sa vad daca e bun. Sa stii ca noua ne-a iesit bun si a papat bebe facut bilute ca era in perioada de fobie de lingurita
Edit borcanel cu fructe :mar, banana etc

Mamica de cuminte
iulie 2008

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns maitreyi spune:

neata

matei! sa va fie de bine concediul si sanatate multa!

fetili di la iesi...cand facem si noi o intalneala la copou?

-------

Ana-Maria de bebelakis Alexandra

-------

Cine-ti saruta genele-n somn ?
Si cine-i acolo cand ingerii dorm ?
Toate zanele bune sa te ocroteasca...
Toate florile campului sa te infloreasca...

Minunea de la Doamne-Doamne 17.06.2008

Mergi la inceput