Pepenasi iulie-august ( 117 )
Raspunsuri - Pagina 12
dia_filipas spune:
Vai Mona acum am vazut mesajul tau...imi pare rau ca iti este atat de greu si ca sotul nu se implica sa te ajute!
Nici al meu nu se strofoaca prea tare, da' la noi inca nu s-a ajuns la certuri...suntem doar la faza de cicaleala...
Bufi bine ai revenit! Ce fetita vorbareata ai! Felicitari!
Dia, mami de Miruna (15.07.2008) 
kamelya spune:
dia eu o scot pe Daria afara intre 11-13 si dupa-amiza intre 17.00 - 19.30
Bufi
felicitari Ioanei ptr primi pasi 
al meu sot nu ma ajuta daca este soacra-mea acasa...dar daca nu este ea acasa mai sta si el cu Daria...dar Daria nu prea sta cu el...daca este cu el si vede ca eu dau sa ies din camera incepe sa chitaie asa ca o iau cu mine peste tot...inclusiv la baie unde o pun pe jos si ii dau o jucarie sa se joace cu ea...eu am noroc ca Daria inca nu merge de-a busilea si mi-am cam pierdut si SPERANTA ca va mai merge...cred ca o sa o ia DIRECTin picioruse
_
buburuza mea
de
Daria Ecaterina 14.07.2008 
dara_d spune:
Gata a fost doc la noi in vizita si la 10 luni avem 79 cm si 10 kg, deja nu mai are muci, azi o sa o scot afara, sa speram ca a scapat de raceala, mi-a spus doc sa nu o intarc inca dupa 1 an daca tot am lapte.
O sa facem in iunie la sfarsitul lunii priorix-ul si la apoi la infanrix-ul trebuia invers dar daca plecam in concediu a zis ca e mai bine priorix-ul primul .
MONA imi pare rau sa aud asa de tine si de sot, o sa cresca copiii si poate asa o sa aveti timp si pentru voi, am vazut poze cu codrin ce mare este. 

DIA carne de vita poti face la cuptor friptura sau daca o toci la robot poti face niste spaghetti bolognesesi daca nu au ou ii poti da si fetitei dar sa nu pui sare.
Azi m-a muscat Denisa cu dintisorul ei de san , nu e prea placut.
Cred ca o sa ii dea si dintele nr 2 de jos.
Eu una sunt norocoasa din cate vad ca sotul meu ma ajuta cu Denisa, de fapt ma ajuta si la curatenie, iar de gatit imi mai face mama uneori mancare.Seara daca o pun in pat la noi pe denisa se duce si pune capul pe tasu si se face ca se culca pe el e asa scumpa.
Va las ca merg sa ii dau papa de pranz.
Pupici 
http://b1.lilypie.com/uLlkp2.png
dara_d spune:
MULTUMIM CELOR CARE NE-AU ADMIRAT POZELE .
Si eu am vazut pozele sunt niste scumpi dar nu mai stau sa nominalizez ca nu am timp

Biri ma bucur ca sunteti bine.
http://b1.lilypie.com/uLlkp2.png
ankalaura spune:
Erika plange uneori dimineata cand vede ca tati iese pe usa. Iar seara cand vine, se lumineaza toata si vrea numai la el. Uneori mai vrea inapoi la mine, dar cel mai mult sta cu el seara.
Asa stateau lucrurile si cand era Eliza mica.
Uneori se duce singur la cumparaturi. Eu fac lista cu ce ne trebuie. Vine mai repede decat as veni eu, si ia exact ce trebuie. Inclusiv pentru fete, stie foarte bine ce lapte, ce fel de cereale, ce iaurt ne trebuie, pampersi, servetele, de toate.
Cu facturile insa n-are nici o treaba. Habar n-are ce trebuie platit si cand. Are o oarecare idee despre sume. "Contabilitatea" casei e treaba mea.
ana_a spune:
Buna fetele!
iriss, alaptarea se face in doi! Daca unul dintre voi (in cazul acesta tu) nu se mai simte confortabil, ma gandesc ca daca ai plans chiar nu ti se mai pare confortabil, cel mai bine este sa intarci. Spun asta pentru ca celalalt, adica in cazul vostru copilul va fi tot mai agatat si mai disperat cu cat esti tu mai indisponibila si stresata. Eu zic ca este unul din motivele pentru care David este atat de "mamodependent" cum spui tu, si mai apoi, nici tu nu poti sa te bucuri cu adevarat de momentele petrecute impreuna. Incearca o intzarcare treptata, incepe prin a-i scoate sanul peste zi, sau dimineatza, sau poate atunci cand sotul tau este acasa si-i poate oferi el biberonul. Incet incet poate daca nu te vede pe tine cu "sursa" de laptic va accepta si sticla. Stiu ca nu este usor, eu cand l-am intarcat pe Matei a fost relativ simplu, sotul ma ajutat si Matei na plans de loc dupa tzitzi. Trebuie sa faci ceva, pentru ca cu cat esti tu mai stresata de alaptat cu atat Dav va fi mai dependent de tzitzi.
Ideal este sa alaptezi pana cand copilul se intzarca singur insa daca tu nu te simti bine mai bine renunta pentru ca ii faci rau si puiului.Ve-ti gasi pe urma cu siguranta alte momente de afectiune. Succes. si 
monalac, nasol ca sotul tau se comporta atat de indiferent, nici nu stiu ce as putea sa zic, al meu nu a lasat nici o clipa copii sa planga, si el merge la munca si a avut si 2 job-uri si tot si-a facut timp exclusiv pentru ambii copii, nu mai spun ca el il culca pe Matei de cand avea vreo 3 luni, mie imi este tot mai greu sa-l culc, il prefera pe tati.Poate nu ar strica o discutie serioasa cu al tau sot, ah, si P se joaca pe calculator, are si 2 hobby-uri plus ca mai si motzaie vreo 30-40 de minute cand prinde un momet de "liniste" insa...cu toate astea, este mereu alaturi de mine si de copii si daca nu fac fatza lasa totul balta si se implica. Nici nu stiu cum ar putea sa fie altfel...
Matei isi face singur programul de somn si papa, dar de regula este ok, adica mananca masa de pranz la 1-2, doarme un somn de 2-3 ceasuri legate pe la amiaza. mai sunt si zile in care se nimereste sa aiba 2 somnuri, eu zic ca incet incet isi va regla singur programul "firesc" Mai ales ca odata cu caldurile nu vom mai putea petrece orele 12-16 afara asa ca vor fi rezervate exclusiv pentru un somn sanatos, in plus cu cat cresc, nu vor mai dormi in carucior asa ca se vor consuma dimineatza si dupamasa.
anka, iriss, si alte mamici cu 2 pitici, nici Stefan nu se omoara cu mancarea, insa per total intr-o zi mananca destul de bine. Primeste si o ciocolata sau alceva dulce pentru ca altfel "nu poate traiiii" citat de el...Eu m-am obijnuit, nu-l mai stresez. Insa am observat o chestie: Daca il invit sa ma ajute la aranjarea mesei, infuleca tot! De exemplu, un ou taiat frumos si aranjat pe o farfurie il ignora, insa daca il dau lui sa-l decojeasca, musca cu o pofta din el de zici ca cine stie ce bunatate mananca...la fel si cu un snitel taiat langa pireu...nu-l vrea, dar daca ii dau lui un cutzit sa-si taie snitelul, il mananca pe tot! Noi cu fructele avem probleme...dar asta este...o sa manance el cat o traii!!
m-am intins, Matei doarme, astept sa se trezeasca sa manance si sa iesim afara.
O zi buna
mai revin cu completari de indata ce ma lasa Stefan.
proud mammy
mcoca spune:
Monalac, m-a impresionat pana la lacrimi ce ai scris. Imi pare rau ca lucrurile merg rau intre voi. Sper sa treaca pasa asta proasta repede.
Vicky si
Maya (27.06.2008)
flo1980 spune:

Mona tare trist ce ti s-a intamplat
chiar daca virtual, suntem alaturi de tine 
Boti se pare ca Garga are explozie de dintzuci, sa-i foloseasca sanatoasa!
Tecky felicitari pentru reusita!
Bufi, Ella bine ati revenit! 
Dovlecei cu branza la cuptor (de la 7 luni)
Ai nevoie de: un dovlecel sau doi mici, 30-50 g de branza de vaci, 15 g de telemea desarata, 10 g de unt, 40-50 g de iaurt, putina verdeata. Fara sare!
Cum procedezi: Spala bine dovleceii si curata-i de coaja! Spala-i din nou, taie-i pe jumatate, in lung, si scobeste-i la mijloc, ca o albie! Intr-o oala cu apa clocotind opareste jumatatile astfel pregatite nu mai mult de 4-5 minute!
Amesteca miezul ramas cu branza si verdeata tocata marunt! Scoate dovleceii din oala, scurgei bine, apoi umple-i cu acest amestec si asaza-i intr-o tava unsa cu putin unt, in care ai pus si apa (atat cat sa nu atinga umplutura). Lasa-i in cuptor, la foc potrivit, pana se rumenesc si scade apa! Serveste-i imediat, pasati, cu iaurt!
Cristina26 are reteta cu carne (sa intre ea sa o scrie, poate se supara ca o scriu eu
)
Vazut noutatile de pe picasa, insa nu mai am timp sa comentez, nu va suparati da?
Nu stiu ce mai vroiam sa scriu, sunt tare obosita, azi a fost zi de mancare, strans rufe, urmeaza calcatul lor

_
Mamy for 2 boys: un fulguletz si un pepenash!
turturica spune:
Salutam si noi pepenimea, azi sint acasa deci apuca sa va citesc.
vicky, bine te "revad". Cum exact ai procedat cu intarcatul? Ai scos treptat cite o masa? Cum a reactionat Maya? 24 de grade mi se pare cam mult, si eu sint o friguroasa, noi tinem 22 de grade temperatura in casa si am observat ca am tendinta sa o imbrac pe Mara dupa cum imi e mie de frig, barbatu-meu e mult mai lejer, el si iarna e la tricou si o imbraca pe Mara ca atare cind e el cu ea, asa ca acuma incercam sa ajungem la un compromis, incerc sa n-o infofolesc c-as vrea sa nu fie asa friguroasa ca si mine.
mona, imi pare tare rau sa aud ca sotul tau nu te ajuta suficient cu copiii. Sotul meu lucreaza vineri de acasa, eu sint la servici in ziua respectiva, asa ca vinerea e ziua lui exclusiva cu Mara si am observat ca se descurca de minune, a fost o idee foarte buna sa aiba ziua lui cu ea. Insa si asa, in serile cind ajunge acasa el o preia pe Mara, se joaca cu ea, o imbaiaza, eu am liber pina la ora la care o alaptez de culcare.
Legat de somnuri, Mara doarme dimineata o juma de ora inainte de masa de prinz, iar dupa masa de prinz doarme cam 2-3 ore, asta in zilele in care e acasa, ca la cresa nu are program fix, doarme tot alandala, dar tot in jur de 2 somnuri.
Vestea buna e ca a inceput si ea sa manince.
bobita, ce anume ii dai la cele 3 mese si 2 gustari? Eu nu prea ii dau Marei sa manince intre mese ca mi-e teama ca n-o sa manince la urmatoarea masa, dar poate nu fac asa de bine.
iris, ai decis ce faci cu intarcarea? Voi cind plecati in vacanta la turci? Vrei sa alaptezi atunci sau nu? Noi plecam peste o luna la greci si o sa alaptez si in vacanta, ca cine stie cum o sa manince Mara pe acolo, macar laptele sa stiu ca nu mi-l refuza.
Hai ca ma duc sa mai fac si eu ceva prin casa.
Mami de Mara (19.08.2008)