Mamici de zmeurici de iulie - august 2009 (47)

Raspunsuri - Pagina 18

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Cornelia spune:

Buna fetelor!

La multi ani fericiti Noce!

Pase proaste ziceti ??? Nici eu nu mai ies dintr-una.

Sunt lesinata tot timpul, am picioare umflate (ieri, la birou mi-am taiat baretute elastice de la pantofi , ca nu mai puteam).

Nu am inceput inca zugraveala acasa, sunt stresata ca nasc si nu am unde sa vin cu bb . Cred ca in week-end-ul asta ne mutam la mama, pana se termina balamucul.

La birou ma mai duc si sapt. viitoare, dupa care doar ocazional.

De condus, conduc destul de greu (am facut schimb de masini cu Doru, ca masina lui se conduce mai usor). Visez la o masina cu cutie automata, desi pana acum nu m-a tentat . Deja s-a aglomerat drumul Eforie - Constata si in oras. Ce o sa fie peste vreo luna, nici nu vreau sa ma gandesc...

Azi am fost la medica de familie... Noroc ca am un ginecolog extrem de relaxat, ca fac si eu o medie ... ca daca ma luam dupa medica de familie, trebuia sa stau numai in pat . Ca am picioare umflate, ca am burtica tare, ca bb e deja angajat , ca e prea cald etc. etc... In sfarsit, mi-a facut si vaccinul antitetanos si mai imi face o doza pe 2 iunie, cand o sa o linistesc in sfarsit, ca imi iau si prenatalul.

Ylla, si eu spun ca nu e cazul sa te panichezi. Cred ca e o secretie mai abundenta (eu patesc destul de des).

De odihnit, m-as odihni si eu, dar cu toata grija pe care o avem toate pt. bb din burtica, avem si alte responsabilitati. Cat timp nu ti se interzice orice efort iar sarcina e urmarita de medic si in limite normale, viata unei femei gravide nu are de ce sa se schimbe f. mult fata de cea dinainte. E normal sa te protejezi pe cat poti, dar nu toata lumea poate sa renunte la tot si sa stea in pat. As face insa asta, fara discutii, daca mi-ar spune ginecologul.

Va pup,
Cornelia, mami de Maria (2 iulie 2003) si Stefan (4 mai 2005)
www.flickr.com/photos/cornelianis/" target="_blank">poze; poze2

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alinutza78 spune:

micaalsa felicitari pentru bebelina grasunica. Am vazut pozele cu printesa ta blonda...e superba. Si eu visez la un strumf blond cu ochi mari albastri, chiar daca taica'su e brunet, cu ochii negri si pielea alba. Si tu esti o gravidutza tare frumusica si cu o silueta...unde ziceai ca ai pus alea 10 kg??

Bibuga multa sanatate...bine ca ai revenit din spital...si ce sa-ti urez? la un col inchis..

elenada sa-ti fie de bine sejurul la parinti. Si eu as trage o fuga in Iasi la mama...numai ca nu-mi prea vine sa fac drum de 450 km. Ultima data m-am pricopsit cu o tensiune de 13/8 Felicitari pentru gemenasii grasunei... Tu cum stai cu bilantul la kg?

Danielle ti-am vzut pozele…o gravidutza tare frumusica. Felicitari pentru rezultatele la echo si ptr intalnirea cu bebelina. Nu te impacienta cu infectia urinara…o gramada de gravidutze din odisee au facut infectie urinara..bine ca nu e primul trimestru…mie mi s-a prescris augmentin 7 zile si am scapat.
Bafta multa si cu maseaua…si eu am o problema cu o masea, inca dinainte de sarcina si am stat pe ghimpi toata sarcina ca se va declansa ceva la ea…tot aman momentul intalnirii cu stomatologul….mi-e ca nasc pe scaun de frica.

Motana felicitari pentru nepotica…..auzi, imprumuta si la moi cumnatu’ anestezist

Andreea 1979..multa sanatate. Ma bucur ca te simti mai bine acum . Frate ce ti-e si cu sarcina…unele pot prea mult…altele prea putin (ma refer la constipatie). Le-ai cam tras putin in sarcina asta..daca nu ma insel te-a tinut putin cam multa raceala, ai avut si crize de rinichi…si acum a mai picat si asta…hai, inca putin si terminam cu belele astea…si vin altele

Blanca000 de-abia astept pozele cu patutul brotacel…si eu l-am luat (inca nu a venit) de la babycomfort…numai ca e verde cu portocaliu
Bine ca s-au mai ameliorat bubitele…si eu sunt colega de suferinta la mancarimi…numa’ ca pe mine ma mananca si pe brate, si pe spate si pe glezne….se expandeaza pielea si pe acolo??

Giova mi-a plouat la greu in gura din cauza prajituricii…eu sunt mare amatoare de dulciuri dar sa mi le faca cineva…sa vina mama in Bucuresti ca o pedepsesc numai la bucatarie

Coccorina felicitari pentru grasunica

Luanambro multumim ptr gestionarea albumului.Felicitari ptr schimbarea prefixului…ma uitam la poze, felicitari ptr mentinerea siluetei…tare bine arati.

Meleea inca putin si ai scapat...si apoi innot de voie. Te inteleg perfect cu dorinta de a te balaci...si eu ma simt in mediul meu in apa, plus ca acum cat sunt gravidutza, este locul unde ma simt usoara ca o gazela. Multa bafta prietenei gravidutze si sanatate varului

Anisiap feliictari pentru intalnirea cu bebe... Falcone va fi numele strumfului?

Alina ce emotii am avut cand am vazut ca ti-ai fixat data nasterii..avand in vedere ca avem DPN-uri apropiate si eu apelez la cezariana..wow, oare tot in perioada aia voi naste si eu?? Cred ca e normal sa-l mai simti pe bebe si jos, in chiloti...se misca si el pe unde poate, nu?

Clara J bine ai revenit printre noi…si ma bucur ca ti-a priit vacanta in Romania. Asteptam poze cu camera lui Bryce

Buburuza felicitari ptr cele 30 de saptamani…mai este putin...

Lucialu ce ma bucur ca ai dat pe la odisee, draga cuscra.. Bafta la echo, asteptam vesti bune….Si eu am posteriorul cat Loganul…si desi fac masaj, celulita e in floare…Cate kg ai pus de zici ca esti in grafic? Deja faci reclama bebelinei, ca e cuminte si finutza? Vezi ca-s prima abonata la mana lu’ fiica’ta…e promisa lu’ fi’miu, ca are pedigree bun

revin...

Alinutza 28+ viitoare mamica de strumf baietel Eric Alexandru

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bibuga spune:

va multumesc fetele

intrebare--v-ati facut vaccinul antitetanos?azi ar tr sa-mi faca med.de familie si nu stiu daca e chiar necesar...cica se face in sapt.30-31 a sarcinii...

ylla--in salon eram cu o tipa care a eliminat cica ambele dopuri--(eu stiam de un singur dop-gelatinos,rozaliu cu firicele subtire de singe) la 34 sapt+ avea contractii de care a scapat cu injectii de no-spa de 3x/zi.dupa 5 zile au trimis-o acasa.totusi e bine sa-ti faci un control,pt linistea sufleteasca.

pt cele care dormiti prost--incercati sa puneti o perna indesata intre picioare,pe mine m-a ajutat mult.noroc ca nu sufar de caldura,sint 24 C in casa,ceea ce e ideal pt mine.

va salut
bibuga 30+

Mergi la inceput

Dienuta multa sanatate..si eu sunt una dintre abonatele la raceala pe timpul verii. Si la cum transpir acum si adulmec AC, e posibil ca in curand sa ma inscriu si eu la odiseea racitelor

Amariam vrem si noi poze cu camera zmeuricii..si asteptam mai multa vesti de la tine

Adriana felicitari ptr grasunica…zic si eu ca Giova, crezi ca mai apuci 39 saptamani? Cred ca bebelina intentioneaza sa va cunoasca mai repede. Felicitari ptr cele 33 saptamani…

Ylla..frumos numele strumfului. Si eu zic ca si celelalte fete sa nu te impacientezi...cred ca relevanta nu e secretia transparenta (pe care o avem aproape toate) ci durerile de CM. Daca vezi ca persista un telefon scurt la medic. Pana atunci stai cumintica in pat si nu te stresa tare ca te simte Luca

Ayda m felicitari pentru rezultatele la echo si ptr intalnirea cu bebelina

Moniland felicitari ptr bilantul la kg.....eu zic ca e super bine mai ales ca ai gemenasi..o sa-ti revii foarte repede la greutatea initiala

Gravidutze va urez caldura cu celsius cat mai putina...si caldura sufleteasca cat mai multa. Zic eu...da' nu stiu ce o sa ne facem in iulie??. Iar despre umflat picioarele...am inteles de la o fosta gravidutza...ca e bun Lioton Gel..care se poate folosi in sarcina...se maseaza de jos in sus, pe langa osul gleznei cu miscari sacadate..cica da rezultate bune

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dilaural spune:

Buna fetelor,

stiu ca nu am scris decat de vreo 2-3 ori dar v-am urmarit mereu... Nu am cum si cand sa intru sa scriu! Sper sa nu fiti suparate!

Astazi am incheiat si eu sapt. 28. Eu ma simt bine si nu am probleme...
Dar a aparut ceva si asa vrea sa impartasesc cu voi... poate aveti un sfat, o vorba... ceva...

Cand aveam 25 sapt. am fost la eco la Iosup. Toate bune si frumoase, bebelusa este bine ... numai ca la sfarsit imi spune sa am grija ca este orificiul intern al colului putin deschis (16 mm). Nu e ingrijorator dar sa stau linistita. M-am cam speriat ce e drept, dar am zis sa vad ce zice si dr. mea.

Dupa 2 zile am fost la control si dr. mea nu a vazut vreo poza cu acest col deschis (Iosup nu mi-a facut decat filmulet iar poze la alte chestii) asa ca nu si-a putut da seama exact. M-a controlat, a zis ca acest col al meu e lung si ferm si sa nu-mi fac probleme. Ne-am gandit amandoua ca probabil e din cauza unei raceli care imi provocase multe stranuturi si tuse... deci presiune pe col.
M-a programat la o alta eco (de data asta la Euroclinic la Ana Maria Chiscop) peste 3-4 sapt. pt a vedea daca s-a mai deschis.

Si... uite ieri seara ma duc la eco... Ii arat niste poze facute de mine cu "stop-cadru (de pe filmuletul lui Iosup) ca sa vada colul deschis si dr. respectiva imi spune ca Iosup s-a inselat, ca nu e vb de orificiul intern ci e vorba de o BRIDA AMNIOTICA. Specific ca mi-a facut transvaginala (foarte discret si incet doar pt a vedea colul).
Cand am auzit am incremenit! Am citit si eu si stiu ce inseamna si la ce pot duce aceste bride amniotice.
Am discutat cu ea desprea acest lucru si mi-a confirmat ca este o anomalie a sacului amniotic si ca intr-adevar poate duce la malformatii ale mainilor si picioarelor.
I-am cerut sa verifice si ea inca o data manutele si piciorusele si a fost cam evaziva in sensul ca mi-a spus ca acestea se vad cel mai bine cand e copilul mic, la morfo-fetala... ca acum le poti incurca... ca daca la eco morfo-fetala mi s-a spus ca are ambele maini si picioruse trisegmentare de ce mai imi fac probleme.... etc

Dupa ce am insistat, s-a uitat. Piciorusele le-am vazut si eu erau incrucisate sub bebe in pozitie fetala. Si manutele mi le-a aratat una pe langa corp si una pe dupa cap...
Si mi-a zis ca sa stau linistita!
Azi dimineata am fost si la dr. mea si a venit si ecografista ca sa-i explice ce si cum si au incercat sa ma calmeze spunandu-mi ca tre' sa fim optimisti, ca nu are ce sa se mai intample acum, ca aceasta brida poate disparea de la o eco la alta, etc...

Dar eu nu sunt linistita deloc! Chiar daca la ultimele 2 eco Iosup mi-a spus ca copilul este perfect iar Dr asta de ieri mi-a confirmat ca e ok... nu sunt linistita!!!
Nu stiu ce sa fac... am plans aseara incontinuu mai ales dupa ce am mai citit si pe internet!
Ma gandeam sa-mi mai fac o eco la cineva foarte bun care sa aiba rabdare sa-i numere degetele la maini si picioare... si sa-mi garanteze ca este bine!

Nu stiu... voi ce ziceti???

Dilaural cu Andreea Eliza

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns santorini spune:

Buna ziua burtici! Ma bag si eu in odiseea voastra un pic! Eu sunt o graviduta din Constanta de la Burtici fericite de sept.-oct. dar am vazut un mesaj de la criss_2081in care intreba fetele ce urmeaza sa nasca la Euromaterna daca nu vor sa mearga in vizita. Eu as vrea sa merg! Daca va hotarati dati-mi un mesaj pe PM!

23+ cu

nazdravanul meu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lucialu spune:

dati-mi mi azi un sut in portbagaj.V-am citit cu spagheata in gura...stiu eu de ce incerc sa ma tiu departe de forumdaca ma prinde ora de consultatie aici,am pus-o
Cuscrama bucur ca sutneti bine-bine! am fix cat tine,adica acum cateva zile erau 11 kile,da?Zic ca sunt in grafic ca asa zice la carte si la calculendarul kilelor de pe forum. Is o tzara mai nalta decat tine,cu fo 10 tzanti.Mercic pt confidanta.Cica daca vrei sa vezi cum o fi fata sa te uiti la mama.Cum inca nu m-am invrednicit sa pui poze...In schimb io te vazui pe tine la intalneli si esti din grup compact de burtici dulcele focSaracii copii...nici nu i-am nascut si deja i-am "maritat" Ca de obicei esti atenta cu toate.Ma socati tu si Giova cum reusiti sa ne retineti la absolut fiecare bucuriile si necazurile,orice firicel de intrebare. si suntem multe si cresc paginile in ritm ametitor pt creierii mei.Pup grasumelul de ginerel.
Cornelia eu candva in alta viata...daca voi conduce totusi,adica daca voi folosi potcoava mea de carnet expirata...visez si am sanse doar cu o masina cu mestecator automat.
Uliasii nu stiu cum arata,dar sigur se arunca dupa o oarecare folosire... o zi sau dupa nevoi,ca scutecele ca altfel nu ar fi de unica folosinta. Is practici ma gandesc aia din plasa ca respira pielea indopata cu vata,plus ca o tine cata la locul ei,vata.
Acum chiar ca chiar...ma duc sa ma pregatesc pt intalnirea cu iubirica mea
aaa Giova pe partea aialata de fasie nu am fost...si asa am circulat destul in ziua aia.Raman cu datorii,tre sa merg sa o cercetez

"and the song became love and love became the egg" (Happy Feet)
my little sunshine

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bibuga spune:

merci alinutza,ma multumesc cu deschiderea de 1 cm si col lung,ar fi culmea sa patesc si eu ca fetele pomenite de lucialu .in spital am intilnit multe cazuri.oricum ma sint mult mai optimista,mi-a prins bine vizita la maternitate.am vazut cezariana din geam,ne prapadeam de ras la mancarea pt gravide si lauze--consistenta,calitate--si stau mai linistita,fara diazepam ,acasa.

a, raportul de kg-1 singur kilogramel de o luna,oricum am destule acumulate in prima parte a sarcinii,13 kg in total.iar cu thomas am pus 7 kg in luna 9.daca patesc tot asa ma voi rostogoli pina la spital

va

Mergi la inceput

bibuga eu nu am auzit de vaccin antitetanos in sarcina..si am in fata protocoalele de sarcina cu analizele obligatorii de la doua clinici si nu se pomeneste nimic O fi optional...ca obligatoriu sigur nu este.

Lucialu fugi la intalnire...tre' sa ai emotii mari Te asteptam cu vesti. Si eu as vrea sa dau mai putin pe forum...da' cu cine sa discut de'ale sarcinii? Cand vorbesc cu prietenele tre' sa ma incadrez in maximum 5 minute si intr-un limbaj general (fara referiri la DPN, dop gelatinos,contractii BH si alte nebunii), altfel le "pierd"...le vezi pur si simplu cum le fuge privirea. Aici macar vorbim un limbaj comun si empatizam una cu cealalta. M-am saturat de sfaturi neavizate din afara de genul "te stresezi prea mult", "imi inchipui cum este", cand nu au trecut prin aceeasi experienta ca si noi. Si nici nu poti cere prea mult...inclusiv sotilor..se straduiesc ei mult, dar deja sunt pe un teritoriu care ii depaseste ancestral.

uliiasi eu mi-am facut comanda (inca nu mi-a sosit) de chiloti de unica folosinta de pe bebelusultau. Sunt si poze acolo, poate te ajuta sa-ti faci o idee. Ma gandesc ca unica folosinta inseamna ca daca i-ai patat, i-ai si aruncat, nope?

Na...ca m-am intins si eu cat o zi de post

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns blanca000 spune:

Eu mi-am luat chiloti de unica folosinta din Carrefour..sunt asa ca dintr-o panza-hartie subtiri..cred ca daca bag degetul mai tare se rup imediat. Si clar sunt de o singura purtare..ii arunci dupa.

s31 Eva

Bubi mic poze...din burtica

Nunta noastra 2004

Mergi la inceput