Caracter dificil sau moft?

Caracter dificil sau moft? | Autor: florinutza26

Link direct la acest mesaj

Buna seara! Am un baietel de 3 ani jumatate care se comporta un pic ciudat cand ridic vocea putin la el, adica oridecate ori il cert, dar mai ales cand ii spun pe un ton de genul: "Nu mai pune picioarele pe masa cand mananci!" se supara si oricat de foame i-ar fi fost inainte se intoarce cu spatele la masa, nu mai scoate o vorba si nu mai mananca pana cand nu ne impacam.Ca eu ca sa-l fac sa manance totusi, il pup si ii spun ca vreau sa ne impacam si atunci mananca.In seara asta, cand a facut la fel, nu l-am mai bagat in seama si l-am lasat sa vad cat sta suparat. Cam pe cand am terminat si eu de mancat a zis: "mami, vrei sa ne impacam?" Eu am zis " da" si apoi i-am cerut frumos sa nu mai puna picioarele pe masa si apoi a spus" bine" si a mancat.Asta e doar un exemplu, dar de foarte multe ori pe zi se comporta asa. Ce spuneti? Este normal sa se comporte asa? Cum sa il corectez?
Va multumesc.

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns florinutza26 spune:

In rest este un copil cuminte, cand vede ca o cert pe sora lui(de 8 ani), el incearca sa imi faca pe plac, este iubitor, pupacios, dar cand se comporta asa ma enerveaza de nu mai pot.Cateodata nu am rabdare sa il impac pe loc si ii trag vreo 2 la fund si il trimit sa planga in camera lui pana ii trece moftul si apoi vine singur la mine si imi cere sa ne impacam.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns stefaniya spune:

Citat:
citat din mesajul lui florinutza26

Buna seara! Am un baietel de 3 ani jumatate care se comporta un pic ciudat cand ridic vocea putin la el, adica oridecate ori il cert, dar mai ales cand ii spun pe un ton de genul: "Nu mai pune picioarele pe masa cand mananci!" se supara si oricat de foame i-ar fi fost inainte se intoarce cu spatele la masa, nu mai scoate o vorba si nu mai mananca pana cand nu ne impacam.Ca eu ca sa-l fac sa manance totusi, il pup si ii spun ca vreau sa ne impacam si atunci mananca.In seara asta, cand a facut la fel, nu l-am mai bagat in seama si l-am lasat sa vad cat sta suparat. Cam pe cand am terminat si eu de mancat a zis: "mami, vrei sa ne impacam?" Eu am zis " da" si apoi i-am cerut frumos sa nu mai puna picioarele pe masa si apoi a spus" bine" si a mancat.Asta e doar un exemplu, dar de foarte multe ori pe zi se comporta asa. Ce spuneti? Este normal sa se comporte asa? Cum sa il corectez?
Va multumesc.

Florinutza,da e normal sa se comporte asa pt ca are doar 3 anisori.E varsta cand vor sa-si arate personalitatea,cand incep sa cunoasca mai multe lucruri si poate intamplari de peste zi le da cate o stare mai altfel.
Cu nepotica mea faceam cam asa,se supara ca ii puneam anunite reguli si refuza mancarea.Ii spuneam ca indiferent daca se supara pe mine nu trebuie sa refuze mancarea.Ca o inteleg daca nu vrea sa-mi vorbeasca dar asta nu are nici o legatura cu mancarea.Tonul era normal,pt ca regulile nu trebuie puse pe ton ridicat.Tu nu vrei sa faci armata ci doar sa-ti indrumi copilul si sa-l ajuti sa invete cum sa procedeze.La ea mergea de fiecare data cand ii dadeam de inteles ca are de ales,dar de fapt tot unde voiam eu ajungeam.

Oricum de la varsta asta incep crizele lor de personalitate,asa ca sa ne tinem bine
Baietelul meu are doar 2 anisori,dar crizele deja au inceput,pana acum m-am descurcat,dar vedem mai tarziu ce voi intampina.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns stefaniya spune:

Revin ca am vazut si al doilea mesaj
Personal consider ca acele doua palme la fund nu ajuta deloc,cred cu tarie ca rezolvari exista fara palme.Te inteleg cand spui ca te lasa rabdarea,dar incearca sa gasesti mai multa rabdare in tine si nu uita ca e doar un copil de 3 ani si trebuie sa greseasca,trebuie sa faca obraznicii ca,trebuie sa fie copil.
Uite ce frumos spui ca vine si-ti cere sa va impacati,atunci cred ca regreti enorm ca l-ai lovit,si sa stii ca simple palme pot afecta negativ un copil.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ayla21 spune:

E normal sa refuze, si sa se supere, pt ca el crede ca daca tu ai voie, si el are voie. Asa isi formeaza personaliatea, asa invata sa refuze, dar si ce lucruri ii sunt ingaduite si ce nu. Acum isi testeaza lui limitele, si iti testeaza limitele. Ai rabdare cu el.
Adica gandeste-te la manifestarile lui ca la un om, tu ce ai face in locul lui, daca cineva de 3 mai mare decat tine ti-ar da un ordin? Copiii sunt nsite omuleti in miniatura.
Nu e nici caracter dificil, nici moft, este o perioada in dezvoltarea copilului, peste care veti trece, si va urma alta.
Ai vazut ca daca ii vorbesti prieteneste, reusesti sa-i trasmiti ce doresti. Chiar daca in unele momente este greu, incerca sa nu ii ordoni, si vei avea mai mari sanse de reusita.

_
Monica, the best mommy for Claudiu, Luana, Alma
Every day brings new blessings.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns conchita spune:

Citat:

In rest este un copil cuminte, cand vede ca o cert pe sora lui(de 8 ani), el incearca sa imi faca pe plac, este iubitor, pupacios, dar cand se comporta asa ma enerveaza de nu mai pot.Cateodata nu am rabdare sa il impac pe loc si ii trag vreo 2 la fund si il trimit sa planga in camera lui pana ii trece moftul si apoi vine singur la mine si imi cere sa ne impacam.

adica e moft ca plange cand il bati?
dar pe tine daca te-ar plesni cineva si te-ar lasa sa plangi in camera ta, tot mofturoasa te-ar chema?
vezi bine ca baietelul tau coopereaza cand il tratezi civilizat si reactioneaza, INDREPTATIT, cand ridici vocea. de ce ridici vocea si-l certi?! nu poti sa-i vorbesti omeneste? btnmfjtkrqzx

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bird70 spune:

Citat:
Cateodata nu am rabdare sa il impac pe loc si ii trag vreo 2 la fund si il trimit sa planga in camera lui pana ii trece moftul si apoi vine singur la mine si imi cere sa ne impacam.

TU nu ai rabdare si rezolvi problema lovind copilul?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ionica spune:

Uite,azi m-am lovit si eu de o criza de personalitate a piticai mele.
Am mers in familie la cumparaturi iar cand am rugat-o sa probeze o palarie de soare,a aruncat-o jos si a calat cu piciorul pe ea spunand ca nu-i place,habar nu am unde a vazut asa ceva,la noi in niciun caz si nici la gradi findca deocamdata nu merge.
am inlemnit la gestul ei,am rugat-o sa ridice palaria de jos cu un ton calm dar sec si am plecat din magazin.
Nu am stiut cum sa procedez,voi cum ati fi reactionat?
Mentionez ca dom´soara are doar 2 ani jumate si ce-o veni mai tarziu!

Sophia 2ani 06.09.06
26.03.09 Sarah
http://community.webshots.com/photo/2379816330104564034uhnTsy

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns beshter spune:

Tu intrebi daca el se comporta normal?

Ei bine, el se comporta absolut normal si-ti da de inteles ca: 1. il deranjeaza cand tipi la el si 2. sufera ca nu intelege de ce tipi la el si ca nu vrea decat sa va 'impacati', desi habar n-are cu ce greseste.

Nu poti sa-i spui pur si simplu sa nu-si puna picioarele pe masa? Si sa-i explici de ce nu vrei?

Nu mai tipa la copil si nu-l mai lovi. Nu intelege nimic din 'pedepsele' astea, oricum.

You cannot both dance and not pay the piper.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Sabina spune:

rasPuns la intrebarea din titlu:
nici un, nici alta.
Ci comportament inadecvat la tine.
sper sa-ti dea de gandit aceste raspunsuri si sa incepi de azi sa nu-ti mai certi copiii, si pt motive de genu a pus picioru pe masa.

Ionica , la chestii de genu asta ii explici c nu-i bine si atat.
Sophie are acu alte probeleme, chiar daca nu zice, venirea surioarei e deja f mult pt ea.

Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil!

Sabina, Sofia Galagia si bb Gheo

Cea mai lungă cale este calea care duce de la urechi la inimă.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Cristina_C spune:

Florinuta, nu rezovi NIMIC cu acele palme la fund. Tu, ditamai adultul, sa dai intr-unul mic! Mai gandeste-te! Vezi doar cum coopereaza cand il iei cu binisorul!
Si nu-l mai certa in timpul mesei! Lasa-l sa-i tihneasca mancarea!
Daca mama nu are rabdare, atunci cine?

Mergi la inceput