Caracter dificil sau moft?
Raspunsuri - Pagina 2
mina spune:
A descoperit "Un buton" pe care poate apasa ca sa te scoata din sarite si il va folosi cat va putea de mult (este si varsta crizelor de personalitate). Daca nu iti schimbi tu abordarea, el va continua sa faca asa. Nu-l mai plezni ca oricum dai degeaba. Gaseste o metoda sa-l iei cu binisorul, diplomat, sa ii explici, sa simta ca, desi il certi si ii stabilesti reguli, comunici totusi cu el si dai importanta parerilor lui.
Cu rabdare se rezolva si trec crizele...vine alta varsta cu alte crize
Mina si
Matei-Costin, sensu'lu'viata lu'mami si tati
din:09.09.2004
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=57655" target="_blank">cronicile vizigotului
Some people dream of success...while others wake up and work hard at it
stefaniya spune:
Ionica,nu trebuie sa vada la cineva ca arunca un lucru,asta o fac din instinct.Pt ei e foarte greu sa ne spuna ca poate nu au chef de ceva,si reactioneaza cum pot si ei.
Eu as fi luat palaria,as fi pus-o la locul ei si i-as fi spus ca nu e corect cum procedeaza,si ca a reusit sa ma supere.De obicei functioneaza si chiar pune la loc,dar are momente,crize,cand pur si simplu nu ma pot intelege cu el.Si te rog sa ma crezi ca eu nu am tipat la el niciodata,dar am carti in care arata ca crizele la copii sunt normale.Ma incarc cu rabdare,cu putina nesimtire cand sunt printr-un loc public si ma ia rusinea,si incerc sa-i controlez criza cat mai bine.
florinutza26 spune:
Deci pana la urma eu gresesc.Se prea poate, sunt singura cu 2 copii, sotul meu este plecat la munca in strainatate si cateodata ma dispera cand nu ma asculta.Amandoi vorbesc deodata, unul vrea ceva, altul vrea altceva, lui asta micu cand ii este pusa capsa nici sora-sa nu se poate macar uita la el ca zice ca nu i-a dat pace .Sa nu credeti ca eu il bat de fiecare data cand nu face ce-i spun, dar poate il deranjeaza faptul ca ii spun pe un ton care lui ii seamana a ordin, caci nu urlu.
florinutza26 spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Ayla21 E normal sa refuze, si sa se supere, pt ca el crede ca daca tu ai voie, si el are voie. |
Eu nu am pus niciodata picioarele pe masa.El le pune pt ca are un scaunel care e mai inalt decat celelalte si ajunge usor cu picioarele pe masa.
florinutza26 spune:
Oricum mie mi-e frica sa nu devina un obicei treaba asta cu suparatul pentru orice.
stefaniya spune:
Florinutza - imi dau seama ca trebuie sa-ti fie destul de greu singura cu doi copii.Tu iti cunosti copiii cel mai bine si copiii pot fi luati pe diferite parti ca sa iasa cum vrei tu.Trebuie doar rabdare si perseverenta.De ex eu sunt pt "ritualuri",adica mancatul trebuie doar la masa(asta cand sunteti acasa),adica sa faci niste reguli care trebuie respectate de fiecare data.Dar sa faci din reguli sa para normal si nu reguli.Eu mi-am luat carti care m-au ajutat enorm,care m-au ajutat sa-l fac sa doarma singur si la el in camera,sa-l calmez atunci cand se isterizeaza si multe altele.
Ayla21 spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui florinutza26
Eu nu am pus niciodata picioarele pe masa.El le pune pt ca are un scaunel care e mai inalt decat celelalte si ajunge usor cu picioarele pe masa. |
Daca tu ai voie, si el crede ca are voie. Tu de ce ai voie sa te superi pe el si el nu? Mie Claudiu mereu imi da replica la orice ii spun ca nu are voie, si eu fac, imi spune "mami, ai spus ca nu e voie".
Nici nu ma gandeam ca ai sta cu picioarele pe masa. Era un ex dat de tine, eu spuneam la general.
Sa incercam sa ne tratam copiii ca pe niste mici parteneri, nu ca si cum noi am fi stapanii lor.
Mai aud pe vreo mamica "pt ca asa am spus eu". Dar daca nu ii explici copilului, el va ramane cu neintelegeare, doar pt ca mami a spus, mami a interzis, dar de ce?
Daca un om matur ar face un lucru, cum i-ai spune sa nu-l mai faca? Daca un adult ti-ar spune tie ce sa nu mai faci, cum ai astepta sa iti spuna?
_
Monica, the best mommy for Claudiu, Luana, Alma
Every day brings new blessings.
ionica spune:
Sabina,
ai dreptate in privinta venirii pe lume a surorii ei, incerc sa "managez" aceasta situatie,desi e foarte greu ,e geloasa cand vede ca o pun la san sau cand o tin in brate sa-i scot gazele imi spune mereu ,citez, "pune-o in patut si vin-o sa ma iubesti"e mortala.
Noi pana acum nu am avut crize de personalitate, este un copil foarte ascultator de fapt o ascult si incerc sa ma cobor mereu la nivelul ei care este destul de avansat as spune eu la varsta ei .
Florinutza26 ,si eu am 2 copii cei drept unul are doar 1luna jumate si doarme aproape mereu dar este si asta o grija in plus.Parerea mea este sa nu-l mai lovesti ,mai tarziu va fi prea trziu sa mai poti repara greseala.
Stefanya( ce prenume frumos) daca voi mai avea o fata Stefanya se va numi cu siguranta.
Am o intrebare, ce carti de pshilogie citesti? da-mi si mie niste ponturi ,trebuie sa ma perfectionez inainte de adolescenta feteloraltfel voi fi obligata sa le trimit la scoala de fete catolica din Elvetia.
Sophia 2ani 06.09.06
26.03.09 Sarah
http://community.webshots.com/photo/2379816330104564034uhnTsy
stefaniya spune:
Ionica,sa stii ca te urmaresc sa vad daca mai faci vreun bebe ca sa-ti reamintesc numele
Carti,eu am vreo trei in daneza,scrise de danezi "Copilul intre 0 si 6 ani". Pe mine m-au ajutat foarte mult,de multe ori ma confrunt cu o problema si dupa ce citesc,ma linistesc vazand ca e normal.
Daca vrei in romana,auzisem la cineva de cartea "mama si copilul" dar de cine e scrisa nu stiu.Cauta pe net,sau sunt sigura ca in Germania prin librarii gasesti carti dedicate mamicilor cu pici.
florinutza26 spune:
Va multumesc tuturor ca ati avut amabilitatea sa-mi raspundeti.Am inteles unde gresesc.
Va doresc o seara placuta !