Bobocei de septembrie - octombrie 2008 (123)

Raspunsuri - Pagina 9

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns babymom75 spune:

Musette, desi vad ca ti-au raspuns deja fetele, raspund si eu: poti sa-i pui si marar si patrunjel in mancarica, preferabil la sfarsit, crude, ca sa pastrezi vitaminele. Patrunjelul e cea mai bogata sursa de vitamina C, dupa ardeiul gras si se stie ca aceasta vitamina e foarte instabila la temperatura mare. Sper sa-i placa puiului, desi de obicei bebeii nu sunt prieteni cu aromele prea puternice.

Dragos a mancat din nou azi piure de rosie cu dovlecel si paste de la Hipp in care i-am amestecat 10 g. de carnita fiarta de pui taiata bucatele mici, apoi a vrut desert - un biscuite din care musca singur cu unicul lui dinte si piure de piersica cu mar si orez tot de la Hipp. La sfarsit s-a delectat si cu putin supt, dar mai mult asa de sete. Vad ca m-am bagat pe borcanele gata preparate, dar chiar nu am timp sa mai prepar eu papici de bebe separat de ce mancam noi.

Azi am constat ca i-a spart gingia si dintele nr. 2; nu se vede inca, dar se simte cu unghia. Acum e tare caraghios cum ranjeste cu un singur dintisor ca o baba stirba

Mama lui Dragos si a lui Victor

Mergi la inceput

CD, vad ca te lauzi cu mancaricile de bebe. Sa inteleg ca Mikul s-a dat pe brazda si acum mananca sa-si faca mamica fericita?

Mergi la inceput

Aaa...am uitat sa va spun ca am gasit o noua metoda de diversificare ( noua pt. mine vreau sa spun ), care vad ca puiului meu i se potriveste mai bine decat cea traditionala. Ma duc sa-l culc pe bebe si va povestesc pe larg. Poate intereseaza si pe alte mamici de copii mofturosei.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns CD27 spune:

babymom chiar vroiam sa iti scriu, sa iti spun MULTUMESC m-ai ajutat tare mult acum Mikul papa am facut cum mi-ai zis, nu l-am mai fortat sa pape, m-am concentarat pe joaca, l-am scos p-afara pana la masa urmatoare si in felul asta avea timp sa i se faca foame, am descoperit ca ii place iaurt, asa s-a imprietenit cu lingurita
acum ii plac legumele, tot felul de combinatii, iaurtul il devoreaza, lapte dimineata (pe la 9.30 la trezire) si seara la culcare, cu fructele e mai greu (mar copt cam atat papa) dar astazi am reusit sa ii dau un sfert de bot de iepure ras, crud, cu cereale, l-am pacalit
tot un singur dinte are si el, al 2 lea a spart ii place sa roada biscuiti, dar ii baga adanc pe gat, plus ca se murdareste ca un purcel si i-am cam taiat portia

ne bucuram toate ca te-ai intors

Mami de Mikul Robert Constantin
http://community.webshots.com/album/567717346vFUaEH

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns CD27 spune:

anamona, uite cat de suparat a fost Mikul dupa ce ati plecat: http://picasaweb.google.com/roxana.petcu/RobbieLuna8#5335995581089140514 poza e facuta imediat dupa ce ati plecat

Mami de Mikul Robert Constantin
http://community.webshots.com/album/567717346vFUaEH

Mergi la inceput

Uof! Abia acum am reusit sa-l fac sa se culce.

Deci, va spuneam de metoda de diversificare. Se numeste baby-led weaning ( BLW ) si este o metoda de trecere gradata a bebelusului de la o alimenatie exclusiv lactata la o dieta solida. Ea permite copilului sa-si controleze aportul de mancare solida prin auto-alimentare, chiar de la inceputul acestui proces. Mie mi-a placut aceasta metoda pt. ca, la fel ca in cazul alaptarii la cerere, copilul detine controlul. El hotaraste cand, ce si daca mananca. Initial nu se poate numi ca se hraneste, deoarece doar o mica cantitate de mancare ajunge in stomacul copilului, dar bebe exploreaza texturi, mirosuri si gusturi noi si in foarte scurt timp va incepe sa si inghita si sa digere bucatile de mancare care ii sunt oferite.

Metoda e foarte simpla si consta in oferirea unei varietati de alimente permise dupa varsta de 6 luni sub forma de bucati mai mari care sa poata fi prinse cu usurinta in pumnul unui bebelus. Se pot oferi felii/bucati de fructe bine coapte, bucati de legume fierte sau de carne.

Eu am descoperit pur accidental ca Dragos prefera sa manance singur cand in timpul meselor noastre ca sa nu mai fie asa de agitat i-am dat bucatele de paine initial, apoi felii de morcov fiert, de mar sau de banana. Ulterior, din lipsa de inspiratie in legatura cu meniurile lui m-am informat si am descoperit BLW. La noi chiar functioneaza!

Mergi la inceput

Am tras un pui e somnic langa Dragos pana la ora 19, deci sunt fresh, numai buna de cucuvelit la noapte. Voi pe unde-mi umblati?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns MommyMagda spune:

Mai fetelor da'ce ritm ametitor aveti !
Nu v-am citit o sapt, iar acum pe timpul meu liber (tati si cumintenia sunt in parc) eu sunt cu limba la genunchi alergand printr-o multime de capitole .

Pup toata bobocimea! (cu speciale pt gasca de Tineretului )

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns babytza spune:

La multe lunite Gruia de nerantula , Edwin de Denisa ,Amalia de Sabinel , Sasha de ratonelu , Vesna de octavia !!!!!!!!!!!!!!!

Babytza si puiiValentina David

Poze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bitza2008 spune:

Salut!
Ne-am adunat si noi de pe drumuri...tot intr-o terapie anti depresiva o tinem, dar, luni sotul pleaca iar din tara pe o perioada mai lunga, probabil o luna...asta e!
Gruia, Edwin,Amalia,Sasha, Vesna
Care dati tort??Eu nu mai fac nimic dulce poate scap de colacel, dar o felie as devora!!
Anamona cum v-a lasat inima sa suparati Mikul...ce scump e el asa cu botic

FERICITA MAMICA A LUI LUCAS (1 SEP 2008)

Mergi la inceput