Bobocei de septembrie - octombrie 2008 (123)

Raspunsuri - Pagina 11

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns babymom75 spune:

Azi, mai exact acum seara, iar am tras niste nervi din cauza soatei. Sa va explic: el lucreaza toata ziulica, inclusiv sambata la cabinet, ca deh e criza si noi suntem cu casa in constructie deci avem nevie de bani ca de aer. Buuun, asta inteleg, dar avem o conventie ca indiferent de ce se intampla, la ora 21 sa fie acasa sa putem culca copiii impreuna, ca altfel mie mi-e tare greu cu amandoi, mai ales acum de cand Dragos a devenit asa de miscaretz si trebuie supravegheat mai tot timpul. Plus ca daca pe Dragos il apuca vreo criza si nu reusesc sa-l adorm la timp, implicit il culc mai tarziu si pe Victor, care e zombi saracu' de nesomn ca la pranz nu vrea sa doarma, iar dimineata face ochi la 8, indiferent cat de tarziu se culca.

Si ce sa vezi dom'le! Sotiorul meu si-a gasit asta-seara de mers pana la Arad sa rezolve mai ieftin tencuiala pt. casa si bine-nteles nici la ora asta nu a ajuns inca acasa. I-am tras o mustruluiala zdravana la telefon! Ce spun eu? M-am crizat de-a dreptul, ca bietu' Victor a inceput sa lacrimeze cand m-a vazut cum ma manifest. Na, mi-a parut rau de izbucnire, dar lucrurile spuse au ramas spuse. Simt c-o iau razna uneori. Cred ca ma intelegeti, sau poate chiar reactionez exagerat? Nu sunt suficient de toleranta, intelegatoare? Oricum saptamana asta am fost impreuna la culcat copiii doar intr-o singura seara. Ma simt complet depasita de situatie.

Urland la telefon macar m-am racorit. Si mi-am mai varsat oful si aici, asa ca sa revenim la oile noastre - despre copii.

Dragos mi-a facut in seara asta o alta surpriza de era sa lesin. Sa va spun: dupa cum stiti, casa noastra nu e complet gata si noi locuim in cele 2 camere ale copiilor. Zona destinata copiilor e separata oarecum de restul casei printr-un mic hol aflat la diferenta de nivel, adica mai jos cu doua trepte. Mi-am propus ca acolo unde sunt treptele sa pun un grilaj culisant din lemn care sa-l opreasca pe Dragos sa ajunga in holul mare si de aici pe scari, de unde exista riscul sa vina de-a berbeleacul. Dar deocamdata acel grilaj nu exista, iar eu folosesc acel hol pe post de tzarc cand trebuie sa cobor, lasandu-l pe Dragos singur acolo, in ideea ca oricum nu poate excalada cele 2 scari.

Am coborat dupa Victor, care intarzaia sa urce in dormitor, asa ca l-am lasat pe Dragos singur pe jos in camera lui, de unde ajunge in holul-tzarc. Cand am ajuns din nou sus copilul asta mic era pe platforma de de-asura celor 2 trepte, deci in holul mare, studiind o carte cu animalute care ramasese aruncata pe jos. Am intepenit efectiv si nu-mi venea sa cred ce vad, chiar cateva secunde mi-am pus intrebarea daca nu cumva il lasasm eu acolo.

Ca sa ma conving ca e real, l-am pus din nou pe nivelul de jos sa vad ce face. Si a repetat figura cu uractul scarilor de data asta sub ochii mei. Am fugit iute dupa camera video si am mai repetat secventa inca o data pt. filmare. Saracu', de data asta cand a ajuns sus si-a pierdut echilibrul si s-a rostogolit in jos pe spate, iar in cadere s-a lovit cu capul de treapta superioara. Va dati seama ca s-a lasat cu niste plansete , de ti se rupea inima. Deci conluzie, trebuie sa ma grabesc cu instalarea grilajului de protectie ca altfel e de rau.

Mama lui Dragos si a lui Victor

Mergi la inceput

Scuze pt. lungimea mesajului anterior. M-am gandit sa-l separ in doua dupa ce l-am scris, dar n-am stiut cum asa ca n-am riscat sa-l pierd pe tot dupa ce m-am chinuit atata.

S-a trezit Dragos vioi ca lumina si are chef de povestit. Ma duc sa-l plimb putin in wrap pe-afara, poate-l conving sa se culce la loc.

revin...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns kllemi spune:

hello fetili mam gandit, imi dau demisia din "functia de mami"....nu mai pooooooooottt si la voi este la fel? ca la mine este cam naspa, adica nopti nedormite, mancare ioc, maraiala intr-una....nu mai stiu ce sa mai fac, nu stiu ce poate sa fie, dintii sa u caldura, pe seama cui s-o pun

Joi am fost la pediatra ptr. controlul de luna, avem 7.600 kg. si 68 de cm. eu zic ca este bine, pediatra nu prea a fost incantata, cica, "binisor" aia este oricum o proasta, eu o intreb daca se intrevede ceva dintzisori ca este foarte agitata si ea imi raspunde " pot veni in 2 sapt sau in doua luni, trebuie sa te astepti" de parca eu ma gandeam ca poate o sa am un copil fara dinti, normal ca vor veni, dar eu intrebam daca acum, cat mai curand .....dar ce sai faci.....traim in Romania

fericita de AMALIA-ANDREEA (12.10.2008)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns babytza spune:

Uooooofff babymom imi pare rau de busitura pupici multi sa treaca buba

Nocom la shopping mami cu tine !!!!!!!!!!!!!!!

Babytza si puiiValentina David

Poze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns babytza spune:

Klemi si la noi a fost foarte nasoala perioada cu dintii. A durat maraiala cam 3 saptamani pana a spart primul si apoi vreo 4-5 zile la al doilea. Multa rabdare iti doresc si sa nu cedezi nervos de oboseala

Poze

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui babytza

Klemi si la noi a fost foarte nasoala perioada cu dintii. A durat maraiala cam 3 saptamani pana a spart primul si apoi vreo 4-5 zile la al doilea. Multa rabdare iti doresc si sa nu cedezi nervos de oboseala

Poze

la mine cred ca a trecut de mult trei sapt. nici nu mai stiu

Mergi la inceput

babymom -icesc bb, sa ii treca cat mai repede.....ooooffff tot timpul se intampla asa, la fel este si la mine, doar o fractiune de secunda nu ma uit si se intampla cate ceva

Mergi la inceput

Gata, l-am culcat! Pana la ora 24 se trezeste de tare multe ori, dar apoi se mai trezeste de max. 2 ori pana dimineata. De fapt nu se trezeste ci doar maraie prin somn si eu ii ofer rapid sanul, dupa care dormim amandoi. Ma pot odihni super chiar daca dorm in pozitii contorsionate.

Babytza, l-am vazut pe soricelul dulce cum sta el in fundulet. Sa stii ca s-a schimbat de cand nu l-am mai vazut eu. Se vede ca e baiat mare!
Vroiam sa te intreb: mama ta cum se simte?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns CD27 spune:

Nocom esti bogata baga shopping repede, asa cere aparitia indemnizatiei
Noi n-am mai ajuns in prenatal, sotzul a lucrat pana la 15.30 dupa care a zis ca se culca langa fisu, m-a zapacit cu atata munca, abia la 19 am reusit sa iesim din casa si am mers in parc ne-am vazut cu niste prieteni, ea insarcinata, moaaa....am speriat-o rau cu povesti despre copil
Glumesc, i-am zis doar chestii elementare, doar ca ei nu asteptau copilul si nici acum nu prea sunt incantati (22 saptamani)asa ca ii surprind foarte tare chestii gen: copilul alaptat la san se poate trezi noaptea si la 6-7 luni, am spalat mult timp copilul in dormitor din lipsa de conditii la baie(caldura, spatiu), copilul trebuie scos din casa in primele 3 luni de viata (aici el a fost socat), copilul trebuie tinut sa ragaie, chiar si 10 minute daca e nevoie, daca alaptezi nu e bine sa opresti la 3-4 luni, laptele e inca bun, chiar daca exista poluare....erau asa surprinsi a fost putin amuzant, le-am promis caruciorul nostru, ocazie cu care vom lua unul nou
Am ajuns la 11 acasa si Mikul era un viezure, a facut scandal cand i-am dat laptele cu cereale, i-am dat un bib fara cereale si l-a ras, acum sforaie

Mami de Mikul Robert Constantin
http://community.webshots.com/album/567717346vFUaEH

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Nausica spune:

Fetelor, am nevoie de sfatul vostru.
Sa va expun ceea ce banuiesc ca este problema:

Pina acum 3 zile, Ania a adormit foarte usor,fara exceptie, seara de seara.
Ritualul era urmatorul: baitza, masaj cu ulei de masline pe masa de infasat, stins lumina, dat biberonul de laptic la mine in brate pe fotoliu, apoi pus in pat. In momentul in care o puneam in patut, inchidea ochii si adormea. Daca era inca treaza bec cind o puneam in pat, ii bagam suzeta si ieseam din camera, nu se mai auzea nimic dupa aceea.

Ei, de 3 zile incoace, ritualul decurge ca si pina acum, doar ca, atunci cind o pun in pat, incepe sa plinga. Da' plins, nene. Din ala cu sughituri si cu lacrimi de crocodil. O iau in brate, se linisteste. O pun inapoi in pat, incepe sa urle. Daca o tin in brate pina adoarme, cind o pun in patut, again: se trezeste si incepe sa plinga. Am adormit-o, de 3 zile incoace, stind linga pat si tinind-o de minutza, pina adormea lemn.
Am tot sperat ca a fost un accident, dar deja azi a fost a treia zi in care am patit treaba asta.

In rest, doarme bine. Dupa ce reuseste sa adoarma, doarme pina dimineata la 8, ca de obicei. Apoi bebeleste pina pe la 9, cind ii dau lapticul de dimineata, ne mai jucam la noi in pat si adoarme in patul nostru vreo 2 ore. Asta e "somnul de dimineata". In afara de asta, mai este "somnul de dupa-amiaza", tot de vreo 2 ore, care poate incepe intre 3 si 6. Deci exista situatii, cum a fost azi, cind asa zisul "somn de dupa amiaza" a fost intre 6-8 seara. Asta sa fie oare problema? In afara de aceste perioade mai lungi de somn, mai sint "atipelile" din carucior sau din scaunul de masina, intre 15-45 min aprox. Somnul de dimineata si cel de dupa-amiaza sint in patul nostru.

Am citit ca, in jurul virstei de 7 luni, apare anxietatea de separare. Poate fi asta? Si, evident, e din ce in ce mai activa. Vrea sa se joace, sa umble, s-o tinem in picioare, vrea cu noi, ce mai. Cu amindoi, daca se poate.

Va rog mult de tot, ajutati-ma cu sfaturi. Ce alt ritual de adormire as putea sa incerc? Repet, Ania doarme in patul ei, in camera ei.
Dimineata si dupa-amiaza o adorm eu, in patul nostru. Adica stau intinsa linga ea, si adoarme asa, lipita de mine. Oare am "abuzat" de stilul asta de adormit si acum nu mai vrea sa adoarma singura?

Nausica si Ania
poze

"Life is what happens to you while you're busy making other plans" (John Lennon)

Mergi la inceput