Mladite&mugurasi de mai-iunie 2008 (102)

Raspunsuri - Pagina 5

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns cleo78 spune:

Citat:
citat din mesajul lui emycor

ciao

de vreo cateva zile ma mananca sa va intreb ceva.......ca la noi nu se face si nu am vazut la nici o aniversare la care am fost ( de un an )....deci......ce e cu turta si cu motul???? ce inseamna???? si am mai auzit discutii cu tava cu obiecte.......

va rog nu radeti.......dar in cercul nostru nu am mai vazut asa ceva...... faza cu motul nu o face preotul la botez?

felicitari cleo pentru bani!!!!!!!!!

emycor mami de RARES-SEBASTIAN
http://picasaweb.google.ro/emycor/Rares3#

deci e o traditie pagana, la ortodocsi, cred, care e cam asha:
pana cand cupilu implineshte 1 an , oparintii nu il tund. Mai intai il tunde NASHA. Adica ii ia 3 fire din cap de pe unde apuca. la fete, la Bucureshti, am aflat ca se face un colac frumos din cozonac, numit TURTA, si se rupe deasupra capului copilului. Nu ma intreba despre semnificatii. La aceasta taiere de motz, se mananca si se bea pana se crapa, de catre cei mari, bineinteles, si se amuza pe seama copilului, punandu-i in fatsa o tava de pe care tre sa aleaga neshte chestii. Adica un fel de ursita. Fiica mea a ales termometru. Se va face dr? vb peste 30 ani

Deci e o dixtractie pt parinti.

O traditie, un obicei care se practica la implinirea 1 an de viata. Copilul nu are nicio vina..., doar prijmeste cadouri, atentie.

Noi am fo la restaurant. Am mancat bine, io am scapat de spalat vase, ne-am dixtrat, fata a primit o gramada de cadouri de la nashi, si de la noi-hainutze, ca nu am stiut ce sa ii luam ca avem de toate.

Apropos de astea, noi avem nashi nemaipomeniti. Dar nemaipomeniti!! haiosi, pe sufletul nostru, care se inteleg etc. Deci ce le luam cadou? io asha ma simt datoare fata de ei, nu stiu cum le-ash putea multumi vreodata....

Banii au venit ca am card Transilvania.

si ca am bani, mi-a venit si umorul, si ma intreb:
in povestea celor 3 purcelusi, cand vine lupul si zice ca ii sufla de ii zboara casa, solutia porcusoului este: "da, dar io stranut catre tine".

o soarele din viatsa noastra mamica natanga de pe 9.05.2008

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns simonacip spune:

Belleane, si al meu se joaca inainte de gradi. Il duc la 8, el se scoala la 6...In plus isi ia si 2-3 masini dupa el...sa nu se plictiseasca la lectii
Prag, lasa ca te vei obisnui si cu situatia asta cu socrii, rasfata-te...Plus gideste-te ca ei oricum vor pleca, vor si ei sa se bucure de copilasi. Nu e rau. SI eu ma mai simt vinovata fata de David uneori cu timpul. TOtusi ii acoordam timp mai ales acum ca a crescut Mati, se joaca amindoi, nu mai doarme nici Mati de nu stiu cite ori pe zi(doar de 2 ori) nu exista decit putine momente cind il las singur (la TV, la joc, cu masinile lui)...Si ma gindesc ca dc voia sa atraga atentia o facea la inceput cind eram mai ocupata cu Mati, nu acum cind deja n-ar mai avea motiv...a trecut totusi anul. habar n-am..Petrecere frumoasa miine !!!!!!!!1Nici nu indraznesc sa mai cer pozici cu nebunii astia
Lilly, merci ca mi-ai spus, credeam ca am rezolvat problema cind colo...Pe mie ma deranjeaza cite descarcari de poze am...vreo 67 erau...cine cine, stiti ca se intreba la un moment dat si Ylari. Mi-e ca-i vreun traznit dintr-asta..Chestia e daca si pe Piccasa e la fel, aceeasi chestie? Le pun oare pe private degeaba? Nu stiu cum e pe Piccasa..
Lorich, si noua ne-au placut tare pozele d epe net, de aceea am ales, sa vedem cum va fi
Cleo, felicitari pt bani..ia sa verific si io..

Simona, mami de baieti

David (10 nov 2004)si
Matei (24 aprilie 2008)

www.onetruemedia.com/shared?p=73230cba168c08670e90d4&skin_id=601&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">MONTAJ
"Cele ce sunt cu neputinta la oameni sunt cu putinta la Dumnezeu."
"Tine mintea ta in iad si nu deznadajdui"

Mergi la inceput

La mine n-au intrat banii...Oare simbata intra?? Ce nervi imi fac..

Simona, mami de baieti

David (10 nov 2004)si
Matei (24 aprilie 2008)

www.onetruemedia.com/shared?p=73230cba168c08670e90d4&skin_id=601&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">MONTAJ

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Andrada79 spune:

Cleo felicitari pt bani!

Multumesc la toate fetele ca mi-ati raspuns!

Simonacip sambata nu prea cred sa intre. Eu mai incerc luni!

Emycor uite ce am gasit pe net legat de mot:
"Eu stiu ca parul, adica "motul" se taie numai la baieti ,la care se rupe si turta ,ca la fete, si tot ritualul acesta are loc inainte de a implini un an copilul. Inainte cam cu o saptamina sau citeva zile. Nu stiu de ce."Motzul" se leaga cu o funda rosie si il taie nasul la baiat, iar nasa rupe turta, dupa ce copilul si-a ales de trei ori de pe tava de linga turta din obiectele puse acolo: bani, pix, carte, surubelnita,verigheta,miere de albine,mar,lapte,trandafir,biblie etc
Stiu ca pe tava se pun 5 lucruri(de catre nasi sau parinti - in functie de obicei).Uite niste semnificatii:
biblia = sa incerce sa fie un bun crestin si sa-i placa sa invete.
trandafir = sa fie frumos ca si trandafirii,
lapte = aspect placut si puritate,
miere de albine = sa fie dulce(dragut) - la caracter,
mar = sa-i placa mai mult fructele decat dulciurile
verigheta=un bun familist
bani= materialist sau va fi bogat, cum vrei
Dar fiecare pune pe tava ce doreste - e mai mult de distractie ca nu are nici o legatura cu viitorul copilului. Copilul trebuie sa-si aleaga 2, maxim 3 lucruri.
Turta trebuie sa fie rotunda pentru ca sfera este simbolul perfectiunii. Se rupe in patru bucati, in semnul crucii, pentru ca copilul sa fie binecuvantat si aparat de-a lungul vietii. Se orienteaza in sus, pentru ca el sa creasca, sa se inalte spiritual.
Copilul trebuie imbracat cu hainute noi de obicei aduse de catre nasi
Trebuie taiat motul (atat cat e!) si pus pe o moneda de argint pe care se picura niste ceara de la o lumanare, sa-i ramana ca obiect purtator de noroc"
_

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns elenuca spune:

uf... se vede treaba ca ne-ati uitat... asa ne trebuie daca am lipsit la apel...
N-am apucat sa citesc nimic din urma , sper sa nu mai fie bebei bolnaviori...
Sa-i raspund lui Lorich- iubita, in poza respectiva dormea de rupea in hamac... seamana cu ma-sa si io sunt moarta dupa datu' in hamac
Simona, pai stii ca eu ramasesem cu fixatia de iepuras, nu mi-a iesit mie prea grozav dar ne-am distrat tare... si io si ea...
Imi pare rau ca nu ne-am vazut azi, noi iesim pe aleile din spatele blocurilor de vis a vis, e multa verdeata si mie mai comod asa.Lasa ca poate ne vedem luni in parc, sa vedem cum se trezeste mandra ... ca are toane... uneori la 7 e drepti, azi de exemplu s-a trezit la 9 juma... boierie tata !.

In alta ordine de idei si noi vrem sa mergem la mare , tot asa sa inchiriem ceva cu bucatarie, poate ne cuplam. Ar fi super, e si mai distractiv asa. La inceputul lui iulie, ne gandeam noi.

Gata, ne retragem si noi, va dorim o seara linistita si petrecere frumoasa sarbatoritilor.

Elenuca mami de Lizuca 29 Mai 2008

Povestea nasterii

www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=764a9751ec8c1ae5d54413&skin_id=601&utm_source=otm&utm_medium=email" target="_blank">Lizuca's History (slideshow)

www.elizadiamandescu.ro" target="_blank"> Eliza's WebPage uite ce mare sunt !

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns inais spune:

Deci m-am saturat de obiceiurile astea pagane fara nici o explicatie logica, dar care circula din vorba-n vorba si uite asa apar "regulile".

Mie imi plac chestiile logice. Sau macar cu o minima doza de bun simt. Daca imi explica si mie cineva de ce trebuie neaparat inainte de 1 an (si nu dupa) eu promit ca ii rup turta inainte.

Pana atunci ramane dupa. Ca asa putem. Si noi si nasii si bunicii. Na!

In alta ordine de idei am vazut pozele Lizucai...pai chiar ca e dra. mare mai Elenuca draga! E mare, mare. Cred ca daca o pun langa Iasmi pare sora mai mare cu vreo juma de an asa. Bine...noi suntem oricum mai micute decat media, dar unii copilasi ne surclaseaza din start!
F simpatic la mama ta si s-a rumenit bine in obrajori. De ce n-ati mai stat?

Aaa...nici mie nu mi-au intrat banii. Intra luni inseamna! Ma amagesc si eu!

Veste buna (mareatza pt noi): a revenit copilu' meu mancacios! Papa ca inainte dom'le! Medicul ne-a zis ca ar cam trebui sa fie cu vreo 500g mai mare (raportat la greutatea cu care s-a nascut)...asa ca sper sa recuperam. Nu-i mare insa diferenta, asa ca nu ma agit.

Gata merg la somn!
Np buna!

mamica Iasminutei...adica lui mami si a lui tati

Cat de maaaare sunt!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Micaela06 spune:

Adriana, asa e fata mea nu sta locului? eu inca mai speram ca e o fetita-printesica, nu vroiam sa o vad ca pe un baietoi Eu zic ca sta sau cel putin sper, ca imi e tare greu sa o car in brate.
Noi de 1 iunie (we ala) ne ducem la concurs de pescuit pe langa Cluj sper din tot sufletul sa nu bag divort pe acolo, ca tare ne certam din cauza condusului.

Socrate, pai si eu detin una bucata copil de 10,500 kg, nu am mai cantarito de 2 saptamani... ca am uitat

Cleo tare faza cu vecinu gasit, dar care nu era el Ce bine ca au intrat banutii cand te duci dupa pampersi da un semn dc gasesti pt piscina

Elenuca ce fetita mare ai si tare frumusica... bai ce repede cresc.

Andrada79, turta la baieti mai? io asta nu am auzit pana acu. cat despre pus miere pe tava, parca o vad pe Daria cu borcanul in brate

Daria a invatat sa se invarta, e super tare, danseaza si face piruiete, sunt topita

Daria

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns inais spune:

Pentru ca nu am somn...am mai pus niste poze incepand de aici

Am vazut copiii Gabitei...atat zic:

Cat de maaaare sunt!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Micaela06 spune:

Citat:
citat din mesajul lui inais

05.06...07...08 sau "Povestea Iasminutei"
Cat de maaaare sunt!!

Vrem si noi sarafan cu Pooh

Daria

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui inais

05.06...07...08 sau "Povestea Iasminutei"
Cat de maaaare sunt!!

O maninc

Simona, mami de baieti

David (10 nov 2004)si
Matei (24 aprilie 2008)

Mergi la inceput