~~ Copiluti de mai-iunie 2005 (105) - LMA !!!

Raspunsuri - Pagina 3

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns elisor spune:

La 9 a adormit puia, nu s-a mai intamplat asta de nu stiuu cand, ea care se culca in jur de 10.30-11. Cred ca noaptea trecuta a fost epuizanta si pentru ea. Eu cel putin atipeam si iar ma trezeam in accesele ei de tuse, de aia am visat numai tampenii in sincopele de somn. I-am explicat cum sa incerce sa evite tusea, dar nu stie cum sa faca. Mi-e asa mila de ea, oare in cat timp isi face efect siropul, macar sa nu mai fie in prag de voma si sa se odihneasca.

Daniela si Cornelia sanatate multa si copilasilor vostri, multumesc si eu de urari, macar pe sfert de ar avea efect urarile.

Cornelia lui Andreas i-a dat de facut acum vreo 2 luni trei exudate: faringian, nazal si lingual. I-a iesit stafilococ la cel nazal, incredibil ce intuitie a avut doctorita. Se preconizeaza ca-l pui pe antibiotic.

Merg la nanica si eu, din pacate in acorduri tusive, se pare ca iar a inceput, of.

Mamisorul cu Bianca (13.06.2005) Andreas (17.08.1998)

www.dropshots.com/elisibia4" target="_blank"> Viata noastra in imagini

"Daca un copil traieste in LAUDE, invata sa APRECIEZE.
Daca un copil traieste in SIGURANTA, invata sa aiba INCREDERE.
Daca un copil traieste in ACCEPTARE si PRIETENIE, INVATA SA IUBEASCA LUMEA"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nelia spune:

M-am intors de la pediatra... Nu prea e bine, am asa un suflet greu si sint ingrijorata. Lisandru nu are gripa (de la ganglioni vedere), nu are nici penumonie, nici bronsiolita sau bronsita. Asta e bine! Are sau a avut o viroza (febra de saptamina trecuta), iar ceea se se intimpla acum sint complicatii. Nu are cica laringita, dar are o tuse urita din cauza secretiilor si asta i-a iritat gitul. Dar are otita! Si nu una din asta simpla, ca pina acum, ci una nasoala de tot. Si de aici imi vine ingrjorarea, am plins in cabinet. Nu stiu daca va mai amintiti ca ma plingeam eu ca pe la trei luni ii curgea urechiusa... este aceeasi ureche, si a mai avut doua otite pe linga asta tot la ea. Atunci m-am ingrijorat, dar am fost la control si i-a facut testul auditiv sa vada daca papilonul micut (parca asa l-au numit) pe care l-a avut linga cealalta ureche are vreo legatura cu formarea urechii si rezultatul i-a iesit bun, nici o problema cu nici una dintre urechi. Am tot intrebat despre cursul urechii cind e racit, mi-a spus ca e normal, secreta mai multa ceara decit normal, dar nu ar trebui sa fie o problema.

Astazi cind am ajuns la pediatra, s-a uitat in urechea linga care a fost papilonul si era bine, apoi in cealalta si a zis ca nu e bine, pare infectie, dar nu poate vedea bine pentru ca e un dop de ceara pe care trebuie sa i-l inlature ca sa vada ce e acolo. A luat un instrument de plastic incovoiat si i-a scos dopul... dar cind i l-a bagat in ureche, a tipat atit de tare Lisandru incit m-a pufnit plinsul. Se vedea pe el ca il doare rau si a inceput sa curga si singe. Si acum vreau sa stiu daca a facut cineva asa ceva, adica scos dop de ceara din ureche si daca e normal sa curga singe... ca de durat e clar ca doare, mai ales daca e infectie si urechea era deja suferinda.

CORNELIA, mami de www.dropshots.com/nelia#date/2009-03-30/13:05:37" target="_blank">AGATA, TUDORA si LISANDRU

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns monu spune:

nelia, multa sanatate lui Lisandru. sa dea DD sa nu fie nimik grav. cat despre dopurile de ceara la noi au fost scoase cu seringa (fara ac) si apa calda. iar la alexia cu aspiratorul o data. ce i-a bagat in ureche si de ce a curs sange?

va tinem pumnii stransi sa va faceti bine.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Cornelia spune:

Nelia, of mititelul! Sper si eu sa nu fi fost nimic. Dar nu ai intrebat medicul? Mariei i-a scos dopurile cu apa, cu seringa, asa cum spune si Monu. Bine, ea nu avea otita in momentul ala. Poate din cauza asta a procedat altfel la Lisandru. Multa sanatate!

Va pup,
Cornelia, mami de Maria (2 iulie 2003) si Stefan (4 mai 2005)
www.flickr.com/photos/cornelianis/" target="_blank">poze; poze2

Mergi la inceput

Da, pai pentru ca ea a presupus ca e otita si cind e infectie nu se stie niciodata daca nu e cumva timpanu perforat si nu se pune apa... Asa mi-a spus ea, asa am citit si acum pe net, de o ora numai asta citesc... I-a bagat un instrument special, de plastic, subtire si lung, cu capatul incovoiat ca un fel de cirligut si cu ala a tras de dop, toata operatia durind citeva secunde. Numai ca in momentul in care a bagat in ureche acel instrument, Lisandru a urlat de durere si apoi, cind l-am luat in brate, deci dupa un minut, dupe ce s-a si uitat si a vazut ca e infectie grava, am vazut si ii curgea singe. A singerat cam o ora, cite un pic, dar ii curgea si stergeam...

Of, multumesc pentru raspunsuri, sper sa fie bine!

CORNELIA, mami de www.dropshots.com/nelia#date/2009-03-30/13:05:37" target="_blank">AGATA, TUDORA si LISANDRU

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Androix spune:

Nelia, nu te ingrijora, mai mult ca sigur ca sangerarea este din cauza infectiei mai ales daca zici ca e asa de nasoala. Offf, mititelul ce l-o fi durut. Tu fii tare, sper din suflet sa se vindece complet fara alte episoade dureroase si fara urmari.

Va pup, noapte buna. Si pe mine cred ca ma paste ceva, am cantat cu gura pana la urechi in masina cu AC-ul in corzile mele vocale si acum ma ustura in gat

www.flickr.com/photos/bijuteriiunicat/" target="_blank">Creatiile mele

Andreea mama de Filip si Georgia

Mergi la inceput

Nelia daca te ajuta cu ceva iti pot spune ca am avut si eu otita sangeranda. In 2004 am fost in Olanda si am avut un mic accident, eram pe un colac din ala mare pe care stai si plutesti si m-am intors cumva pe-o parte si am plonjat in apa, dar atat de rau a fost, m-am panicat nu mai gaseam iesirea la suprafata, desi apa nu avea mai mult de 1 m, dar m-am intortocheat pe dedesubt incat mi-a intrat apa peste tot. Spre seara a inceput sa ma doara rau urechea, iar pana spre dimineata mi-a curs si sange, eram varza de speriata. Nu stiam daca sa vin in tara sau sa merg la un doctor la ei. M-am dus la medicul de familie, i-am povestit ce si cum si mi-a spus ca am facut otita si e suprainfectata urechea si cireasa de pe tort mi-am spart timpanul, dar m-a asigurat ca se va vindeca. Ma si vedeam surda de-o ureche. Nu mai tin minte daca mi-a dat ceva sau faptul ca mergand la docotor m-a mai linistit, dar cert este ca dupa 2 zile nu mai ma durea si nici nu mai sangeram.
Cum am ajuns in tara m-am dus la un orelist bun si mi-a confirmat ce-mi spusese olandezul, in plus mi-a curatat urechea de ceara/ce se adunase pe-acolo. Eram terororizata inainte de operatiunea asta, dar spre surpinderea mea nu m-a durut catusi de putin, exact cum au spus fetele. Nici auzul n-a fost afectat (nu prea )
Te inteleg ca esti speriata dar cred ca nu ai motive de ingrijorare, mai ales ca spui ca a iesit ok testul de auz. Sanatate multa si vindecare rapida! micutului.

Aseara mi-a facut febra, am reusit sa sparg un termometru, noroc ca am mereu 2 in casa (unul clasic si unul digital, de regula i-au temperatura cu ambele), de asta se blegise asa rau. Azi noapte au fost mai rare episoadele de tuse, trag nadejde ca suntem pe drumul cel bun.

Daniela cum stati cu burtica, sper ca n-ati luat virusul.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Danelutza spune:

Elisor in afara de durere de burtica si diaree, nu are nimic, as ca... pilaf de orez scrie pe farfuriile de la prinz . Sanatate Biancai, sa-i treaca repede tusea si sa nu mai faca febra.

Nelia eu am facut asa ceva, dar aveam vreo 22 de ani. M-a tot durut urechea, era iarna, n-am fost nici macar la doctor, dar noaptea m-a luat o durere de ureche ca am urlat de i-am trezit pe toti din casa, a facut poooccc in urechea mea, un pocnet destul de urit, dupa care m-a lasat durerea, a curs foarte mult puroi din ureche cu singe bineinteles. In afara de faptul ca n-am auzit vreo citeva zile bine, n-am avut nimic altceva, dar am ramas cu o usoara sensibilitate, cum trece un fir de aer rece pe linga capul meu, ma doare imediat urechea . Acum la virsta mea nu mai am pretentii prea multe, dar Lisandru e mic, saracul puiut ce durere pe urechiusa lui . Sanatate multa Uitam sa spun, n-am ramas surda, inca, aud tot si ce n-ar trebui, am un auz foarte fin

Doar cu un apel telefonic, il puteti ajuta pe Dan sa mearga din nou !

www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=53616" target="_blank">Nasterea printesei noastre, Isabella, poze in casuta galbena , www.dropshots.com/danelutza" target="_blank">filmulete
Curiozitatea poate dauna

Mergi la inceput

Daniela exact asa au avut si ai mei, inclusiv tati, acum vreo 2 saptamani, pe langa orez stii ca poti sa ii dai si covrigei si biscuiti sarati, supa de morcovi (pasati prin sita), apa minerala, branza de vazi, cas proaspat sau urda, telemea de vaca. Smecta, ceai de menta, afine. sa treaca durerea de burtica repede!

Dorm pe mine, in ultimul timp parca tot contracronometru sunt weekendurile, sa fac, sa dreg, curatenie, spalat, calcat, acum simt nevoia sa lenevesc, doar eu si cu mine si asta o sa si fac, ma uit la un film, daca adorm cu atat mai bine, dar nu sunt in stare sa ma mobilizez. Copiii sunt in fata blocului cu puiul de pisica.

Sa aveti un weekend frumos si se pare ca-l aveti ca-i liniste mare pe aici!

Mergi la inceput

Multumesc fetelor, m-ati mai linistit. Asta-noapte a dormit micutul, poate si de la antibiotic, se pare ca e spre bine. Dar e terorizat, nu ma lasa nici sa duc mina spre ureche, am incercat sa-i sterg un pic singele dinauntru cu un servetel umed... isi pune mina si plinge, asata daca nu apuca sa fuga... Dar atntibioticul si ce-i dau il ia foarte bine, deschide gurita si nu da nimic pe jos.

Eu ma duc la curs, am 6 ore de curs (si n-a nici un chef), recuperarea la unul din cele din programul meu, deci lipsesc de la engleza. Si mi-e ciuda, ca e curs de comunicare la engleza si se face ff mult in clasa, sper sa pot recupera, ca vin si aici examenele. Dar si la ala care se recupereaza trebuie sa ma duc, e curs mare si obligatoriu, f important si urmeaza examen si tema mare si grea de predat... Of!

Diseara mergem la concert de jazz, nici nu mai stiu daca v-am spus, e unul din ala negru si bun, poate cel mai bun de pe aici... care cinta de te baga-n draci!

Mergi la inceput