legume si fructe din agricultura eco
Cu exceptia produselor bio sau eco din supermaketuri sau magazine de profil, nu stiu de unde sa cumpar legume si fructe cultivate in sistemul agriculturii ecologice
exista in Romania astfel de ferme care sa livreze alimente banale precum rosii, telina, ardei, pastarnac, castraveti, mere, pere etc. cultivate ecologic ?
eu cumpar acum de la taranii din piata, dar nu am mare incredere nici in ei, mai ales ca multi vanzatori - tarani sunt da fapt paravanul unor speculatori care stau in spatele " afacerii"
Deci, aveti vreo informatie in acest sens, ceva date de contact ?
ma intereseaza zona Bucurestiului
Raspunsuri
AYSHA 2 spune:
imi raspund singura: e destul de clara treaba ...
viseza ca macar peste 3 ani acest subiect sa fie clasificat la categoria "fierbinte" si unde parintii se vor intrece in a recomanda diversi producatori care livreaza astfel de produse
visez si eu...
anca_27 spune:
Aysha, eu nu mai am incredere nici in tarani. Am descoperit ca una cultiva pt ei, si altele cele care le vand pe taraba. Chiar daca sunt cultivate de ei, sunt cultivate separat si pus ingrasamant cu nemiluita si de care-apuca, sa iasa mari si frumoase, ca oraseanul cumpara, ca `e de la tarani`.
Ladies, put your dresses on!
Mami de Sara (8 dec 2008)
Poarta-ma, mami!
_
www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=88028d9eaeae0f93a00846" target="_blank">Licurici
EvaF spune:
Citat: |
citat din mesajul lui AYSHA 2 imi raspund singura: e destul de clara treaba ... viseza ca macar peste 3 ani acest subiect sa fie clasificat la categoria "fierbinte" si unde parintii se vor intrece in a recomanda diversi producatori care livreaza astfel de produse visez si eu... |
hai ca ai fost simpatica
dream on!!! it's for free.
but you know what? one day it will come true, it has to...
************************************************************************************
Eva & Luca Noah (08.09.2008)
E loc sub soare pentru toata lumea. Mai ales ca toata lumea vrea sa stea la umbra.(Jules Renard)
puisorul spune:
Era un topic la un moment dat, sa vad daca il mai gasesc, in care tocmai asta se discuta. Un fel de asociatie agricola care sa vanda legume si fructe eco in baza unui contract cu cumparatorii. Era undeva langa Bucuresti parca.
Acuma, despre legumele de la tarani. Nu inteleg despre ce tarani vorbiti voi. De ex in orasul parintilor mei la piata vin oameni din satele invecinate dar care nu vand cantitati industriale. Adica e clar ca vand ce au cultivat la ei in gradina, nu vin cu tonele de rosii sau castraveti ca sa ii suspectez de lucruri necurate. Poate dau si ei cu insecticide sau ierbicide sa nu li se distruga recolta dar tot e mai bine decat legumele din market turcesti si care nici macar nu cresc in pamant.
Daca ai o ruda sau o cunostinta la tara poate reusesti sa te aprovizionezi de acolo cu legume si fructe proaspete. Noi asa facem, adica la doua saptamani mergem acasa la parinti si cumparam din piata ce ne trebuie. Sau mai cumparam de la o vecina, o batranica draguta care sigur nu stie ce sunt aia hormoni de crestere sau alimentele modificate genetic.
Editez ca am gasit linkul de care vorbeam la inceputul mesajului: http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=133878
Ani de Stefana (23.01.2008)
Stefi
Fericirea trebuie sa fie o rasplata, nu un scop. - Antoine de Saint-Exupery
Cum se topesc kilogramele