Cauzele opririi din ev.a sarcinii -TROMBOFILIA- 7

Raspunsuri - Pagina 4

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Avalon spune:

Citat:
citat din mesajul lui LucaLuca

Citat:
citat din mesajul lui Avalon

Ce facusi, Luca i-ai dat de lucru lu' Miki... de parca nu avea... am glumit... merci pentru melodie si pentru tot! bafta maxima si tie cu programul acela, pana la urma ai intrat in grupul martor sau in ala placebo? sau e una si acelasi lucru? iarta-ma ca am neuronii arsi deja... credeam ca asa se zice despre gravide, dar e reala treaba...

hihi. io am scris ce-am vazut pe factura. uite asta e laboratorul unde am facut analizele http://www.pasteur-cerba.com/catanalys_suite.cfm?choix=2&alpha=F - apare acolo, e al cincilea in lista si vad ca apare ca FACTEUR DE DAHLBACK->RESISTANCE A LA PROTEINE C ACTIVEE.

Dahlback asta e un contemporan, se pare, el a dezvoltat in anii 90 tehnica de depistare a mutatiei.

Vineri aflu din ce grup fac parte - din cel activ care face cocultura, sau din cel ...nu placebo (cand esti placebo, nu stii, crezi ca esti sub tratamentul respectiv), ci grup-martor, fac fiv in mediu de cultura conventional, cu transfer la Z3. (am vazut ca si tu esti pro Z3; echipa clinicii mele nu merge la blasto decat rar, si nu pentru ca le-ar lipsi tehnica sau le savoir-faire). Daca sunt in grupul martor acum, in caz de esec (Doamne fereste!) voi avea cocultura oferita de laboratorul farmaceutic care face studiul.

Chiar, claudia, tu ziceai ca te-ai interesat in US - cat costa cocultura asta?

---------------------------

New pics: http://villaprovence.wordpress.com/english/

Aaaa, acum chiar mi-a sarit o tasta de la tastatura... bine ca n-am nevoie de ea!
Deci analiza aia de mi se incurca limba cand o pronunt e de fapt Rezistenta la Proteina C reactivata? Uf, mi-ai luat un bolovan de pe inima, ca Miki a facut-o printre primele daca nu ma insel...
Da, ai retinut bine ca am mai multa incredere in embrionii de 3 zile, uite ca nu m-au dezamagit pana acum... am incredere in INTUITIA mea de zici ca m-am consultat cu cele mai mari somitati in materie!!! of ce ma mai umflu in pene
Pai ce sa zic atunci, sa fie cu noroc FIV-ul tau, dupa entuziasmul tau ai asigurata 99% din reusita!

***************** Cand prezentul va fi trecut, visele vor deveni realitate*****************

Avalon 11+

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui MadalinaM

eu nu fumez, dar pt cele care inca nu se pot lasa total de fumat stiu ca se recomanda antioxidanti. Unul din antioxidantii la indemana este Vit C. Se poate lua linistit pe parcursul stimularii si dupa 200mg/zi(este inclus in protocolul de la Szeged, de exemplu). Daca insa aveti predispozitie pt pietre la rinichi beti mai multa apa(tot la Sz e subliniat mereu 3l/zi).

on topic:
aceste mutatii MTH.. trebuie analizate chiar daca analizele primare de trombofilie: coagulograma completa (PT, AP, INR, APTT, fibrinogen),
factor V Leiden, anticorpi anticardiolipinici,anticoagulant lupic,antitrombina III au aratat ca nu ar fi cazul de trombofilie?

Poti sa ai MTHFR si sa nu ai alta mutatie. Deci fa-o daca nu ai facut-o (mutatia). Si daca tot te duci pana acolo, fa si HOMOCISTEINA si MUTATIA PROTOTROMBINICA(FACTOR II). Poate rezolvi problema cu heparina si B-uri.

***************** Cand prezentul va fi trecut, visele vor deveni realitate*****************

Avalon 11+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns miki-miki spune:

Eu citii tot dar zau dc imi intra ceva la tarcatutza, mi-s ametita rau, la propriu, sa va spun ce facui, ajunsai mai devreme acasa si cum sunt la cura (numai la servici: mere si apa sau apa si mere) cu foamea din mine imi pusai pe langa alte bunatati si masline condimentate, nimerii un motz de ardei iuteeeeeeeeeeeeeee si dadui peste cap un pahar cu vin rosu (shpritz) care era deja preparat (face bine la trombofilie) si pe stomacul gol va dati seama cat de euforica sunt acum
Mai gagici neuronul meu ramasa la faza cu anticorpii dati de Fact V Leiden. Eu cica mi-s shcolita, am 3 ani de studii in infertilitate masculina pe net, acum imi dau doctoratul in "Trombofilia ereditara si implicatiile obstretitale" , nu vrea sa inteleaga neuronul ce legatura au anticorpii cu Fact V Leiden. Asta 1 bucata, 2 bucata e intrebare catre surioara mea geamana (nu mai mi-s blonda dar merge) se poate produce avort din cauza anticorpilor? Neuronul stia ca dc ai anticorpi nu se implanteaza bb, dar nu avort Pleaseee ! Tb sa iau Medrol???
Frantzuzoaico Pleaseeee!!! cand ai timp traduce-mi si mie studiul acela.

Miki Anul asta pun de-un pui
DOAMNE AJUTA!!

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui miki-miki

Eu citii tot dar zau dc imi intra ceva la tarcatutza, mi-s ametita rau, la propriu, sa va spun ce facui, ajunsai mai devreme acasa si cum sunt la cura (numai la servici: mere si apa sau apa si mere) cu foamea din mine imi pusai pe langa alte bunatati si masline condimentate, nimerii un motz de ardei iuteeeeeeeeeeeeeee si dadui peste cap un pahar cu vin rosu (shpritz) care era deja preparat (face bine la trombofilie) si pe stomacul gol va dati seama cat de euforica sunt acum
Mai gagici neuronul meu ramasa la faza cu anticorpii dati de Fact V Leiden. Eu cica mi-s shcolita, am 3 ani de studii in infertilitate masculina pe net, acum imi dau doctoratul in "Trombofilia ereditara si implicatiile obstretitale" , nu vrea sa inteleaga neuronul ce legatura au anticorpii cu Fact V Leiden. Asta 1 bucata, 2 bucata e intrebare catre surioara mea geamana (nu mai mi-s blonda dar merge) se poate produce avort din cauza anticorpilor? Neuronul stia ca dc ai anticorpi nu se implanteaza bb, dar nu avort Pleaseee ! Tb sa iau Medrol???
Frantzuzoaico Pleaseeee!!! cand ai timp traduce-mi si mie studiul acela.

DOAMNE AJUTA!!

Care din anticorpi te intereseaza, zi lu' mama ca acu ti-i prezint (fie vb intre noi toti pot duce la pierderi recurente sarcina, da' io-mi fac datoria sa te intreb)... tot n-am ce face decat sa salivez... ca vin nu am voie... blonda nu mai poci sa ma vacsesc...

Avalon 11+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns LucaLuca spune:

Miki, hai ca bag o cafea si fac traducerea articolului din linkul tau. E despre un caz rar, cu factor V NEGATIV dar probleme tromboembolice - deci nu corespunde situatiei vostre, dar poate sunt info interesante:

Isolation and characterization of an antifactor V antibody causing activated protein C resistance from a patient with severe thrombotic manifestations. Kalafatis M, Simioni P, Tormene D, Beck DO, Luni S, Girolami A. Blood 2002 Jun 1;99(11):3985-92

Numarul din iunie 2002 al publicatiei "Blood" a raportat studiul efectuat in cazul unei femei de 44 de ani, cu un trecut tromboembolic incarcat, si a carei singura anomalie era o reducere importanta reliefata de testul de rezistenta la proteina C activata, efectuat prin metoda originala a lui Dahlback.

Cautarea unei mutatii a factorului V Leiden si a oricarei alte cauze a trombofiliei ereditare a dat rezultate negative.

Studiul aprofundat al acestui caz a permis izolarea unor fractiuni imunoglobulinice, corespunzand unor auto-anticorpi interferand asupra posibilitatii factorului V - dupa activarea sa, care este normala - de a suferi actiunea inhibatoare a proteinei C activate.

Nu exista nicio anomalie in ceea ce priveste testele de coagulare, timpul Quick, rezultatele protrombinei, timpul pentru cefalina + activator, iar dozajul factorului V era normal. Izolarea gamaglobulinelor a permis sa se arate ca ele interferau cu reactia de inhibare a factorului V activat prin proteina C activata si ca era vorba de auto-anticorpi. Nu s-a constatat existenta unui anticoagulant circulat.

Exista deja descrierea unor auto-anticorpi ai factorului V in particular dupa utilizarea unui lipici(?) hemostatic continand factor V si in alte rare ocazii, dar acesti auto-anticopri antrenau accidente hemoragice si o diminuare a concentratiei de factor V. In acest caz, dimpotriva, anticorpii recunosc epitorii moleculei factorului V fara a bloca activitatea sa anticoagulanta si este vorba despre anticorpi neutralizanti. Acelasi mecanism de actiune a auto-anticorpilor a fost descris si in alte circumstante patologice - boala lui Grave si tiroidita umana auto-imuna.

Commentarii
Astfel, acest sudiu este original si reprezinta un prim caz de auto-anticorpi protrombotici dobanditi. Studiul descopera un nou mecanism de rezistenta la proteina C activata drept cauza dobandita de predispunere la accidente tromboembolice venoase. Frecventa acestei varietati fara indoiala rare de trombofilie dobandita nu este pentru moment cunoscuta.

Daca mai dati peste articole in fr, faceti-mi semn. :)

Later edit: Avalon, daca ai culoare naturala deschisa baga cu incredere suvitze blonde! Nu se pune chimicala pe piele iar efectul e supermisto.

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui Avalon
Care din anticorpi te intereseaza, zi lu' mama ca acu ti-i prezint (fie vb intre noi toti pot duce la pierderi recurente sarcina, da' io-mi fac datoria sa te intreb)... tot n-am ce face decat sa salivez... ca vin nu am voie... blonda nu mai poci sa ma vacsesc...

Pai nu stiu, ca nu m-am cautat de ei, anticorpii la general. Sa vad ce zice Luca de art ala in frantzuza, da V Leiden anticorpi????
Eu mi-s saten inchis acum sa ascund firele albe mai mult timp, ca am vazut eu ca pe blond dupa 3 luni de nevopsit in sarcina mi-s Baba Dochia

DOAMNE AJUTA!!

Mergi la inceput

Luca multumesc mult-mult pt traducere, dar............ mare lucru nu intelesai. Recitesc maine.

DOAMNE AJUTA!!

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui LucaLuca

Miki, hai ca bag o cafea si fac traducerea articolului din linkul tau. E despre un caz rar, cu factor V NEGATIV dar probleme tromboembolice - deci nu corespunde situatiei vostre, dar poate sunt info interesante:

Later edit: Avalon, daca ai culoare naturala deschisa baga cu incredere suvitze blonde! Nu se pune chimicala pe piele iar efectul e supermisto.

pe mine oricum m-ati pierdut pe drum si nu am baut decat apa, zici ca 7 ani am stat in desert...

Luca, sa-ti vand eu un pont cand vei fi gravida, daca esti cumva blonda vopsita ca mine si naturalul tau e un saten deschis, atunci poti aplica niste suvite saten deschis cu vopsea fara amoniac... la radacina va creste si se va estompa cu suvitele... asa sunt eu acum si e super -ok, nu arata nici neingrijit si e foarte natural.

Aaaa, risipeste-mi si mie o nedumerire: de ce ai luat tu royal jelly inainte de fiv? adica de ce ti-ai rispit artileria in gol, cand oricum pe natural nu aveti sanse si ai fi ovulat oricum un ovul? sau poate nu stiai ca laptisorul de matca e estrogenic si stimulator?
te intreb pt ca eu intre fivuri stateam cat mai cuminte si nu luam decat vitex care e numit si planta calugaritelor, sau "moartea pasiunii" , tocmai ca sa pastrez arsenalul pt stimularea fiv...

Avalon 11+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns goldi spune:

Eu am racit anul asta de enspe mii de ori si cu toate astea NK mele sunt betonnn !
Explicatia pe care o dau eu este ca desi NK sunt crescute, limfocitele B si T sunt prea scazute, adicatelea sunt "limfopenica".
La mine smecheria ar fi sa echilibrez balanta, adica sa cresc limfocitele T numai ca toate produsele imunostimulatoare - ati sesizat bine diferenta - stimuleaza atat limfocitele cat si NK, nu am gasit ceva care sa fie atat de specific cum imi trebuie mie.
Definitia imunomodulatoarelor spune ca in principiu stimuleaza limfocitele T si B.
Am citit studii despre nemernicele astea si se pare ca , corticoizii - vad ca se prefera mult dexametazona, ar scadea cam la jumatate valoarea lor iar IVIG la sfert. Depinde mult de reactivitatea organismului.
In teorie, se incearca intai terapia cu corticoizi si daca nu are efect, cea cu IVIG, care este mult mai scumpa.

"Mult timp am avut impresia ca viata mea va incepe in curand, adevarata mea viata !...
In final, am inteles insa ca obstacolele reprezinta de fapt viata ." Alfred Souza

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns LucaLuca spune:

avalon, pana la urma cand se ia royaljelly? am inteles - in faza foliculara, dar cand? strict in luna dinaintea fivului?!

cu parul fix asa fac deja, si inca de cateva luni. eu sunt blonda natural, un blond un pic mai inchis, iar in ultimul timp fac suvite mai solare, asemanatoare varfurilor - efectul e fain. nu am deloc fire albe, iar in timp poate o sa revin chiar la nuanta mea naturala, complet. mi-am amintit de o chestie, topicul despre cosmeticale in sarcina.

Mergi la inceput