Pasaport sau Pasaport cu domiciliu in strainatate?

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns guzelnico spune:

Scuza-mi igoranta, dar nu m-am dumirit: ai obtinut cetatenia austriaca?
Daca raspunsul este nu inca, atunci da, ai inteles corect: ar fi bine sa-ti schimbi buletinul si pasaportul, in cazul in care nu ai renuntat la cetatenia romana.
- C.I. este actul tau de indentitate care atesta ca esti romanca; daca in Austria nu ti-o cere nimeni, in RO te vei lovi de ea pt obtinerea pasaportului, cel putin;
- Acum esti casatorita (Sa fie intr-un ceas bun!), deci ai alt nume de familie. Concluzie: C.I. si Pasaportul pe numele de fata NU MAI SUNT VALABILE, legal, nu prea le mai poti folosi. Din cate imi amintesc, in termen de vreo 30 zile de la schimbarea numelui ar fi trebuit sa ti le schimbi. Dar nu te speria, nu te trage nimeni de codite. Doar sa ai grija atunci cand te duci la ghiseul de control documente in vama rom de la granita/aeroport, sa prezinti DOAR pasaportul.
- Inainte de a-ti schimba pasaportul, oricum tb sa obtii C.I.
- In cazul in care nu te incadrezi in timp pt obtinerea tuturor doc(C.I. si Pasaport), fa-ti doar C.I. si pt pasaport du-te la consulat, cand revii in Austria.

Jenn, ai dreptate, este solutia ideala, asa cum o propui tu. Oricum, daca locuieste in Austria, n-are importanta daca scoate pasaportul in 2/3 luni. Dar fata noastra nu are C.I., i-a expirat. Mai bine spune ca l-a pierdut .

Deci,Sybille, saluta RO si din partea noastra!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Sybille spune:

Draga mea Guzelnico,cetatenia austriaca inca nu o am sunt doar de doi ani aici,dureaza pana o obtii si nici nu ma grabesc prea tare inca cu ea.Tocmai mi-am rugat sora sa mearga la sectia de politie de care apartin si sa intrebe daca cu procura pe care eu i-am trimis-o facuta aici la un notariat poate sa imi faca ea actele acolo.
Certificatul de casatorie este tradus si inscris in tara.
Deci, pasii pe care urmeaza sa-i fac sunt urmatorii:
1.Buletin schimbat
2.Pasaport cu noul nume
Cand voi ajunge in tara habar nu am, sper ca in cateva luni ca deja am un stres pe tema asta.
Multi pupici din parte mea.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Happiness_4_us spune:

Nu am avut rabdare sa citesc chiar tot, incerc sa-ti raspund ce am facut noi.

- am schimbat CI cu numele nou, in spatiu m-a luat sotul care are proprietate in Ro, deci no problem. Tu daca ai proprietate in Ro o sa fie si mai simplu.
- am schimbat pasaport romanesc cu domiciliul in Ro
- am schimbat permis de conducere, cu numele nou.
Daca permisul nu era expirat, se schimba pur si simplu si nu mai trebuie fisa medicala. Aici a fost echivalat cu cel islandez.

Sfatul meru este sa nu iti treci pe pasaport domiciliul in strainatate ptr ca va trebui sa predai CI si din cate am inteles in Ro ai proprietate, vrei sa inchiriezi, deci vor trebui facute niste acte. Sunt multi functionari care se blocheaza cand vad in loc de CI pasaport cu domiciliu in strainatate al detinatorului, asa ca e mult mai simplu ptr tine sa pastrezi CI.

Sper ca ti-am fost putin de ajutor.
Bafta!

Nana, Andrei Stefan ( 26.09.2007)
Povestea nasterii fluturasului!

Fluturas iubit, sa nu uiti niciodata, ca mami este intotdeauna cu un pas in urma ta. Trebuie doar sa intorci privirea si sa intinzi manutza si mami te va ajuta in orice clipa!
Stelele care cad, nu pier! Stelele care cad, se duc pe un alt cer!Ramas bun, steluta iubita si scumpa, Emma!
www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=88028d9eaeae0f93a00846" target="_blank">Povestea unui licurici scump!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns danangie spune:

SIBYLLE, eu m-am casatorit in iulie 2006. Actele cu numele nou mi le-am schimbat anul trecut in iunie.Nu au fost probleme. Am fost la consulatul roman de la Milano, am facut procura ptr mama.Am trimis procura mamei prin posta rapida. Mama mi-a schimbat CI care a durat 2 sapt. Mi-a schimbat pasaportul care a durat 3 zile ca l-a facut la urgente. Am facut totul cu domicilul in Ro. Mama m-a luat in spatiu.
Stiu ca procura facuta la un notariat nu era buna. Mama mi-a trimis actele tot prin posta rapida.....deci a durat totul in jur de 24 zile.Actele au ajuns exact cu o zi inainte de a naste.

DANA si ALESSIO , 07.06.2008
si speram, samburica din burtica
S-a mai nascut o stea: ALESSIO MICHELE!

.....Il sorriso innocente di un bimbo è l'espressione più viva dell'amore....

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Babee spune:

Am si eu o nelamurire:cum adica ti-a expirat permisul de conducere?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alra spune:

procura trebuie facuta la ambasada. daca e facut la notariat in strainatate trebuie pusa apostila la ministerul de externe al tarii respective.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mona40 spune:

Buna, fete,
Sybille, daca nu ai cetatenie austriaca, inseamna ca tre' sa ai si tu o cetatenie ceva...si in caz de forta majora, e buna si cea romana
Lasand gluma la oparte, din experienta mea de 20 de ani afara si in tara, cred ca cel mai bine aste sa-ti pastrezi domiciliul in romani si sa-ti faci CI noua si Pasaport nou si Permis nou...
Poti trimite procura ori prin ambasada, ori prin notar, supraapostilata la ministerul de externe in tara in care esti...( evident in roman )
Eu cred ca nefiint cetatean austriac singurul tau domiciliu stabil real este ...ce sa-i faci Romania....
Deci esti fff legala...
By the way, eu am pass si isr si roman cu doua domicilii fixe in ambele tari si cu nume diferite pe cele doua pasapoarte ( din motive pe care nu le detailez aici ) si nu am avut niciodata prob la granite sau stiu eu unde....
Mi-am propus sa rezolv si eu prob, dar aici in isr exista cel mai tembel si acru si comunist consul...
Am jurat ca nu mai ajung niciodata la ambasada romana in tel Aviv, si nu numai eu...
Faceti ceva fratilor cu comunistul asta...
Ma scuzati, dar nu am unde sa plang si eu...
Tine-ne la curent te rog
Pupici

Mona
:)
3 IUI nereusite, actualmente trat cu menogon , pt IUI nr 4
Morfologie sp sot : normala in procent de 2- 9%

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Happiness_4_us spune:

Citat:
citat din mesajul lui Babee

Am si eu o nelamurire:cum adica ti-a expirat permisul de conducere?

-----------------------------

Gabriela

Phillip,Rebecca si Luca

Poate ca se referea la permisul romanesc.
Nu stiu cum e in Austria dar in Islanda, permisul de conducere se emite o singura data-n viata si este valabil pana posesorul implineste varsta de 70 de ani. Dupa aceea, daca mai vrea sa conduca, trebuie sa sustina din nou examen.
Asa este si in Austria? De-aia nu intelegi cum anume a expirat?

Nana, Andrei Stefan ( 26.09.2007)
Povestea nasterii fluturasului!

Fluturas iubit, sa nu uiti niciodata, ca mami este intotdeauna cu un pas in urma ta. Trebuie doar sa intorci privirea si sa intinzi manutza si mami te va ajuta in orice clipa!

Stelele care cad, nu pier! Stelele care cad, se duc pe un alt cer!Ramas bun, steluta iubita si scumpa, Emma!
www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=88028d9eaeae0f93a00846" target="_blank">Povestea unui licurici scump!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Babee spune:

Nana asta ma intrebam si eu.
Un permis de conducere nu expira, nu are termen de valabilitate pana la data x.
In Austria se face o echivalare a permisului romanesc(in cazul in care se detine acest permis), se da examen practic si atat.

Dar totusi astept raspunsul lui Sybille

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns monabella spune:

Dar eu pot sa-mi iau buletin de indetitate romanesc? Am proprietate in Bucuresti dar sint cetatean american. E absurd sa se spuna undeva ca cineva poate avea 1 domiciliu fix. daca cineva sta 6 luni intr-o tara si 6 luni in alta?
de ce l-as lua? din cauza functionarimii din Ro. Cind te vad cu pasaport strain si inchipuie ca esti plin de bani si nu mai stiu cum sa-ti puna bete in roate ca sa le dai spaga.

Mergi la inceput