scolile din ziua de azi...violenta...anturaje rele

Raspunsuri - Pagina 4

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns lisaelisa spune:

Nu stiu in ce scoli ati invatat voi, dar ma ingrozesc cand va citesc.
Eu am invatat in scoli si liceu absolut obisnuite si nu am avut probleme care sa ma marcheze pe toata viata.

Tin minte ca eram in clasa VIII, cand derbedeul scolii, ma tot sicana pe diverse teme. Avea el o probleme cu mine. Pana intr-o zi, cand, ne mai suportand nedreptatea, l-am batut cu pumnii de l-am lasat lat. De atunci, s-a purtat foarte bine cu mine.

Apoi, in liceu, m-am batut cu un coleg de clasa. A fost mai puternic decat mine... Dupa acel incident, si eu si el, ne-am ignorat reciproc. Nu am spus nici-unui adult ce se intamplase.

Ma astept ca si in viata fetitei mele sa se petreca episoade neplacute si sper sa imi spuna, pt a o putea sprijini, macar cu o vorba buna. Eu de pe acum o invat ca trebuie sa-mi spuna tot ce i se intampla pt a o putea proteja.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns loryi1974 spune:

Citat:
citat din mesajul lui LauraNicole

Citat:
citat din mesajul lui loryi1974

Citat:

Loriy,citeste te rog cu atentie!Nu am afirmat ca toti erau asa ci am spus ca MULTI dintre ei.

Life is something precious so enjoy it and try to take what s good from it!

Laura,eu incerc sa te inteleg prin prisma problemelor prin care ai trecut,poate te-a terorizat vreun copil din asta.Ce mare diferenta este intre "toti" si "multi"?In tara asta,au fosr/sunt sute de mii de profesori/doctori/ingineri,iti dai seama ca nu mai vorbim de scoala,vorbim de centru de reeducare,daca multi din acesti copii ar fi rai.
Copiii de care vorbesti erau copii normali,dublu controlati in sensul ca daca faceam tampenii afla tot orasul si parintii nostri erau tocati la orice sueta.Nu dintre ei proveneau batausii scolilor.Noi eram intr-o competitie acerba si nu ceream fisa completa cu ocupatiile parintilor etc.
Mai degraba as lega agresivitatea copiilor nu de bani ci de relatiile care exista in cadrul familiei.Un copil dintr-o familie cu posibilitati mari nu este un copil rau doar pentru ca s-a nascut intr-o astfel de familie.Dupa cum nici nasterea intr-o familie saraca nu garanteaza cumintenia.Importante sunt relatiile reale existente intre mama,tata si copii.
Inca o data ,eu nu am trecut prin probleme majore si nici nu am auzit de povesti de genul asta in clasa a saptea.Recunosc asta ,poate sunt o norocoasa.Dar nu cred ca sunt singura de acest gen...Sincer,la 12 ani cati aveam in clasa a saptea erau relatii normale ,cu certuri uneori,dar care nu au degenerat niciodata in ceva grav.Relatii normale cu toti copiii ,indiferent de statutul social,mai degraba gasca,daca imi permiti sa o numesc astfel,era alcatuita pe criterii de intelegere,nu pe statutul social al parintilor.
Chestia asta cu burghejii nenorociti care terorizeaza clasa muncitoare

Draga mea,am impresia ca vorbim doua limbi diferite!Nu am facut nici o diferenta intre clase si niciodata n-am afirmat ca m-as trage dintr-o familie saraca si de aceea blamez burghezii.Din familie de burghezi era si bunica mea,mama tatalui meu .
Si dah , este o foarte mare diferenta intre TOTI si MAJORITATEA.Vrei sa-ti dau nume?Pot face si asta desi au trecut ceva ani de atunci.Vrei sa-ti spun numele(numarul )scolii?Pot face si asta .Eu nu am generalizat asa ca te rog ca nici tu sa nu o faci.
Si daca crezi ca am eu ceva cu biata clasa napastuita de "burghezi" atunci cum se face ca si Simali si multe altele au trecut prin chestii similare la scoli diferite?
Oricum , am deviat mult de la subiect si n-am vrut decat sa arat ca si pe vremea noastra se intamplau multe.In rest , putem discuta pe PM cat doresti.

E foarte posibil sa vorbim doua limbi diferite.Probabil nu inteleg eu ce vrei sa spui cu afirmatia ca multi/majoritatea dintre batausii/nenorocitii scolilor au fost /sunt copii de doctori/ingineri/profesori.
Nici partea cu burghejii n-ai inteles-o prea corect.Nu m-am coborat in strafundurile istoriei ,ma refeream doar la apucaturile PCR in relatiile cu uncitorii si ,nu bughezii na ,intelectualii.
Nu stiu ce ar demonstra niste nume postate pe net.Eu nu ma indoiesc ca ai trecut printr-o experienta traumatizanta,deci nu ai nimic de demonstrat in privinta asta.
Partea cu generalizarile,hmmm,parca si aici vorbim limbi diferite.Tu cand rostesti "majoritatea" in general nu la subiectul asta ,ce intelegi prin majoritate?Nu e forma de generalizare?
Eu nu ma indoiesc nici de alte experiente urate din anii scolii,dar ,in general,oamenii au tendinta sa povesteasca lucrurile urate prin care au trecut,de aceea vezi aici in majoritate povesti traumatizante.Ca la stirile de la ora 5.Acolo nu se povesteste ca loryi1974 a avut o copilarie normala ci ce s-a petrecut cu x care a patitDar tu nu fi incantata de preponderenta acestui tip de povesti.Exista multi copii care au trait/traiesc o copilarie normala,cu certurile de rigoare,cu excluderile din gasca normale,dar acestia nu vor sari sa povesteasca aceste lucruri absolut firesti.
Ce faci tu aici este o forma de discriminare,impartind copiii pe criterii legate de posibilitatile materiale ale familiei si pe pregatirea profesionala.Sunt curioasa daca ii spui copilului tau acelasi lucru,adica sa se fereasca de copiii de doctori/ingineri/profesori.Sunt curioasa cum reactionezi daca acelasi copil isi alege o meserie din cele puse la coltul infamiei pentru ca reprezentantii lor nu stiu sa-si educe copiii.
In rest,numai de bine ,nu cred ca avem ce dicuta pe pm.

PS:IN Romania nu este OK sa agresezi sexual fete pe strada,dupa cum nici in Belgia spre exemplu nu este ok sa omori copiisau in Austria sa-ti abuzezi sexual fata.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Rufus spune:

Problemele apar in orice scoala/liceu, se prea poate ca la unele mai mult si la altele mai putin.
Nu trebuie sa va speriati, ci doar sa fiti extrem de atenti. Nu paranoia, doar atenti. E valabil di clasa 1 pana la facultate. Nu trebuie sa interveniti decat atunci cand e cazul, dar daca trebuie...
Indiferent de zambete sau mistouri, sa stiti ca legea e de partea voastra. Profesori, directori, politisti, parinti, toti raspund daca copilul vostru pateste ceva sau a fost in pericol de a pati ceva. In afara de lege, exista regulamente scolare, care va sunt prezentate si care sunt foarte dure, chiar daca nu sunt respectate mereu. Batai si aluzii sexuale intre copii au fost si vor mai fi, insa e de datoria noastra sa le "mirosim" si, mai ales, sa le semnalam.
Dupa cum am mai spus, am intervenit de doua ori radical, o data la nivel de parinti si o data la nivel de conducere de scoala si lucrurile au intrat pe un fagas normal, pentru ca toata lumea a vazut ca nu ma joc si am toti asii in mana mea.
Copiii nostri trebuie sa invete nu sa se bata sau sa riposteze, ci sa evite conflictele. Altfel, din victime poat ajunge oricand vinovati si pedepsiti in consecinta.

RUFUS, TORA si cele 3 minuni ale lorwww.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=80cd684043d64e6bf268f6&skin_id=701&utm_source=otm&utm_medium=email br / " target="_blank"> Surpriza 2008

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lisaelisa spune:

Citat:
citat din mesajul lui Rufus
Copiii nostri trebuie sa invete nu sa se bata sau sa riposteze, ci sa evite conflictele. Altfel, din victime poat ajunge oricand vinovati si pedepsiti in consecinta.

Eu am mai scris ca asa imi educ fetita, dar eu am preferat, la acea vreme sa-mi fac singura dreptate, dupa mintea mea de atunci.
Derbedeul scolii despre care am povestit era si spaima profesorilor. Se cunostea situatia lui pana la director. Asa ca, am ales sa ma bat parte in parte cu el si am castigat.
Peste cativa ani, insa, am pierdut...
Totusi, eu niciodata nu am auzit de situatiile extreme care se scriu aici. Despre agresiuni sexuale intre elevi, nici atat.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns hope_deedee spune:

...si totusi...cum trebuie sa ne crestem copiii ? cum va stii copilul nostru sa se fereasca de astfel de anturaje si cum ii putem atentiona? stim ca atunci cand vor mai multi membrii aceste anturaje ofera chiar si protectie si atrage cu tot felul de lucruri in schimbul unor compromisuri sau provocari...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns viviana spune:

Eu consider ca una dintre cele mai mari greseli in educatia copiilor este raportarea la intamplarile negative din viata parintilor. Adevarat ca pe baza lor parintii au capatat propria experienta, dar copilul trebuie lasat sa capete la randul lui experienta necesara combaterii influentelor negative.

Intamplarile nu seamana unele cu altele si nu exista o rezolvare universal valabila.

O alta greseala pe care o fac multi parinti este aceea de a-I spune copilului cine este bun sau rau, cine este destept sau prost, cine merita sau nu, cu cine sa fie sau nu prieten – pe baza unor influente subiective venite din povestile copiilor sau, mai grav, din propriul lor trecut.
Ori lucrurile astea trebuie sa le descopere copilul singur pe baza educatiei primite.

De cativa ani de zile generatiile sunt din ce in ce mai agresive. Sintagma “pe vremea noastra era la fel dar nu se spunea” nu este absolut deloc adevarata – nu ma refer la cazuri izolate.

In clasa fi-mii sunt multi copii agresivi, rautaciosi, paraciosi, vorbitori de porcarii, privitori de filmulete deocheate pe mobil. Toata gama… Parinti care vin in curtea scolii si fac scandal altor copii…
In acest semestru de clasa a-V, mi-am luat copilul de la scoala de cel putin 8 ori pentru ca din cauza plansului nu mai putea asista la ore. La inceput am fost suparata, socata, frustrata, plina de draci. Apoi am stat si am judecat.
S-a vorbit cu parintii, cu directorul cu diriginta..S-au mai potolit oarecum, dar asta nu inseamna ca de cate ori suna mobilul nu imi sare inima din piept.

Si apoi am recurs, oarecum, la metoda lui Rufus –invatarea evitarii conflictelor.
Cand un baiat i-a scris pe tabla ca suge ula, si a venit acasa plansa si cu ganduri de razbunare pe care eu trebuia sa o indeplinesc i-am spus scurt ”Imi pare rau ca ti s-a intamplat asta, nu vorbesc cu niciun parinte. Daca tu nu ai fi folosit niciodata cuvinte urate nu ti s-ar fi intamplat asta. Ce arati aia primesti”
Bineinteles ca m-am dus fara stirea ei si am vorbit cu tatal care l-a certat pe baiat in felul urmator: “tu-s gura ma-tii, ti-am zis sa nu mai vorbesti urat, iti dau suturi in cur de nu te vezi” No comment.

Ce sa va mai povestesc? Ca un baiat i-a dat cu picioarele pentru ca a mutat-o diriga in prima banca in locul lui? Ca alta fata i-a dat cu mingea in cap pentru ca a luat 10 la biologie? Ca altul a facut-o proasta pentru ca si-a varsat apa la desen? Din banii munciti de ea si-a luat un mobil cu care s-a laudat si i-au spus ca e un copil de nimic? Ca la orele de engleza ii spun ugly si stupid?

Ea este deosebit de draguta, as putea spune chiar frumoasa, si tot pe atat de inteligenta. Dar, acuma la 11 ani, este foarte important cum se vede ea in ochii celorlalti nu cum este in realitate. Asta este problema.

Si vorba lui Rufus: am invatat ceva: jos paranoia, traiasca atentia.

La urma urmei totul tine de educatie. Si nu pot sa inchei pana nu spun ca profesia nu este nicidecum sinonima cu educatia si bunul simt.

Daca privesti in sus si nu simti invidie, daca privesti in jos si nu simti dispret, atunci esti un om deosebit
vivi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns irinai spune:

Viviana, cred ca copilul tau este abuzat la scoala si tu alegi sa minimizezi chestia asta. Mai mult, pui pe umerii ei vina, spunand ca abuzul este o reactie a comportamentului ei. Ceea ce, crede-ma, nu este deloc adevarat. Abuzul nu are nici o legatura cu comportamentul ei.
Cred ca gresesti raportand evenimentele la varsta si experienta ta. Este totusi un copil care trebuie aparat. Nu are cunostintele si nici forta necesara de a gandi matur si a reactiona.
Tu trebuie sa o ajuti.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sorana spune:

Citat:

Citat:

Citat:

Citat:

Loriy,citeste te rog cu atentie!Nu am afirmat ca toti erau asa ci am spus ca MULTI dintre ei.

Laura,eu incerc sa te inteleg prin prisma problemelor prin care ai trecut,poate te-a terorizat vreun copil din asta.Ce mare diferenta este intre "toti" si "multi"?In tara asta,au fosr/sunt sute de mii de profesori/doctori/ingineri,iti dai seama ca nu mai vorbim de scoala,vorbim de centru de reeducare,daca multi din acesti copii ar fi rai.
Copiii de care vorbesti erau copii normali,dublu controlati in sensul ca daca faceam tampenii afla tot orasul si parintii nostri erau tocati la orice sueta.Nu dintre ei proveneau batausii scolilor.Noi eram intr-o competitie acerba si nu ceream fisa completa cu ocupatiile parintilor etc.
Mai degraba as lega agresivitatea copiilor nu de bani ci de relatiile care exista in cadrul familiei.Un copil dintr-o familie cu posibilitati mari nu este un copil rau doar pentru ca s-a nascut intr-o astfel de familie.Dupa cum nici nasterea intr-o familie saraca nu garanteaza cumintenia.Importante sunt relatiile reale existente intre mama,tata si copii.
Inca o data ,eu nu am trecut prin probleme majore si nici nu am auzit de povesti de genul asta in clasa a saptea.Recunosc asta ,poate sunt o norocoasa.Dar nu cred ca sunt singura de acest gen...Sincer,la 12 ani cati aveam in clasa a saptea erau relatii normale ,cu certuri uneori,dar care nu au degenerat niciodata in ceva grav.Relatii normale cu toti copiii ,indiferent de statutul social,mai degraba gasca,daca imi permiti sa o numesc astfel,era alcatuita pe criterii de intelegere,nu pe statutul social al parintilor.
Chestia asta cu burghejii nenorociti care terorizeaza clasa muncitoare

Draga mea,am impresia ca vorbim doua limbi diferite!Nu am facut nici o diferenta intre clase si niciodata n-am afirmat ca m-as trage dintr-o familie saraca si de aceea blamez burghezii.Din familie de burghezi era si bunica mea,mama tatalui meu .
Si dah , este o foarte mare diferenta intre TOTI si MAJORITATEA.Vrei sa-ti dau nume?Pot face si asta desi au trecut ceva ani de atunci.Vrei sa-ti spun numele(numarul )scolii?Pot face si asta .Eu nu am generalizat asa ca te rog ca nici tu sa nu o faci.
Si daca crezi ca am eu ceva cu biata clasa napastuita de "burghezi" atunci cum se face ca si Simali si multe altele au trecut prin chestii similare la scoli diferite?
Oricum , am deviat mult de la subiect si n-am vrut decat sa arat ca si pe vremea noastra se intamplau multe.In rest , putem discuta pe PM cat doresti.

E foarte posibil sa vorbim doua limbi diferite.Probabil nu inteleg eu ce vrei sa spui cu afirmatia ca multi/majoritatea dintre batausii/nenorocitii scolilor au fost /sunt copii de doctori/ingineri/profesori.
Nici partea cu burghejii n-ai inteles-o prea corect.Nu m-am coborat in strafundurile istoriei ,ma refeream doar la apucaturile PCR in relatiile cu uncitorii si ,nu bughezii na ,intelectualii.
Nu stiu ce ar demonstra niste nume postate pe net.Eu nu ma indoiesc ca ai trecut printr-o experienta traumatizanta,deci nu ai nimic de demonstrat in privinta asta.
Partea cu generalizarile,hmmm,parca si aici vorbim limbi diferite.Tu cand rostesti "majoritatea" in general nu la subiectul asta ,ce intelegi prin majoritate?Nu e forma de generalizare?
Eu nu ma indoiesc nici de alte experiente urate din anii scolii,dar ,in general,oamenii au tendinta sa povesteasca lucrurile urate prin care au trecut,de aceea vezi aici in majoritate povesti traumatizante.Ca la stirile de la ora 5.Acolo nu se povesteste ca loryi1974 a avut o copilarie normala ci ce s-a petrecut cu x care a patitDar tu nu fi incantata de preponderenta acestui tip de povesti.Exista multi copii care au trait/traiesc o copilarie normala,cu certurile de rigoare,cu excluderile din gasca normale,dar acestia nu vor sari sa povesteasca aceste lucruri absolut firesti.
Ce faci tu aici este o forma de discriminare,impartind copiii pe criterii legate de posibilitatile materiale ale familiei si pe pregatirea profesionala.Sunt curioasa daca ii spui copilului tau acelasi lucru,adica sa se fereasca de copiii de doctori/ingineri/profesori.Sunt curioasa cum reactionezi daca acelasi copil isi alege o meserie din cele puse la coltul infamiei pentru ca reprezentantii lor nu stiu sa-si educe copiii.
In rest,numai de bine ,nu cred ca avem ce dicuta pe pm.

PS:IN Romania nu este OK sa agresezi sexual fete pe strada,dupa cum nici in Belgia spre exemplu nu este ok sa omori copiisau in Austria sa-ti abuzezi sexual fata.

Intamplator (sau nu) o cunosc pe Laura As putea spune ca imi e prietena. Eu sunt inginer, parintii mei sunt ingineri
Laura a spus chestia aia in sensul "erau copii de familii bune" adica "erau copii la care nu te-ai fi asteptat sa faca asta" si tot Laura a spus "e vina parintilor". Cu alte cuvinte poate ca la vremea respectiva nu a fost crezuta pentru ca vorbea de copii ... intangibili, copii de familii bune care au facut lucruri rele ... dar cine sa o creada pe ea, versus "copilul lu' domn' doctor".
Cam despre asta e vorba - despre a judeca fapta in sine si nu cine este cel care a comis-o sau cel care o reclama ...
Tie, cunoscand-o poate doar din mesajele de la acest subiect, ti se poate parea dura. Dar ... fetita ei e foarte cuminte (prea cuminte?) si poate de-asta e Laura leoaica
Si sunt chiar convinsa ca Laura nu are ceva cu meseria in sine. La fel cum sunt convinsa ca nu-i spune fetitei cine-i bun si cine-i rau pe criterii de gen meserie.

Sorana si Monica (6 ani)
"Daca oamenii sunt buni doar pentru ca se tem de o pedeapsa sii spera într-o rasplata, atunci chiar ca suntem o adunatura jalnica" - Albert Einstein

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns viviana spune:

Irina, in discutia asta nu era vorba de copilul meu. Am dat doar niste exemple(nefericite se pare caci trebuia imediat sa se iteasca cineva care sa-mi dea detalii despre cum trebuie sa-mi cresc copilul) de ce ceea ce se intampla in scoli. Si am ales unicul exemplu care imi este la indemana: clasa in care am copilul si anumite intamplari din viata ei.

Interpretarile tale sunt tendentioase si nelalocul lor.

Mai mult: atata timp cat nu ai toate datele nu ai voie sa tragi concluzii.

Si altceva: eu am vorbit exact impotriva raportarii anumitor evenimente la experienta parintilor.

Dand aceste exemple am vrut sa subliniez ca generatiaiile care vin din urma sunt din ce in ce mai agresive si trebuie sa ne luptam cu educatia copilor nostri si nu cu scoala ca instituie.

Si inca ceva: la toate aceste intamplari nu am fost de fata, si sunt convinsa ca daca intreb cum a fost voi auzi exact 27 de pareri - atatia copii sunt in clasa.

Eu ma indoiesc ca atunci cand erai tu mica si iti punea piedica un copil, sau cineva era invidios pe tine, sau primeai nota proasta si altii se bucurau le considerai abuzuri.

Oh, my god! Unde dai si unde crapa!

Daca privesti in sus si nu simti invidie, daca privesti in jos si nu simti dispret, atunci esti un om deosebit
vivi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dov spune:

hmmmm...scoala generala...din cartierul meu...dn Braila...cartier in care nu am vazut MILITIE decat dupa revolutie...am ramas bouche bee cand am vazut prima masina de politie pe strazile cartierului meu...si cine a vorbit cu oameni de prin partea locului, sigur a auzit de radu negru/mogador.

cartier unde fetele care aveau putin mai multa indrazneala in scurtimea sarafanului, se mai intampla sa fie luate si cu "japca"...

bataile intre cartiere erau ceva super obisnuit.

si da, si eu m-am batut parte-n parte cu baietii...era boala generala sa incerce sa te pipaie...era o fuga permanenta pe holurile alea...dar asta, sincer, era cea mai mica problema...pentru ca in curtea scolii generale am vazut niste grozavii..de ex. de la o bataie pe teritoriu(ca la gastile astea e ca la caini/lupi) unul a primit o caramida in cap, dupa care a intrat intr-o criza de epilepsie....

lunceagul era ceva obisnuit ochilor mei.

daca indrazneai sa te plangi, tot tu ca fata erai acuzata, cum ca ai facut tu ceva de ala a pus ochii pe tine.

eu am avut noroc sa am veri care sa ma astepte de la scoala...dar batai am luat, de ex., sistematic, in a sasea de la unu' care pur si simplu avea o placere din a ma teroriza si in timp ce dadea, si explica: uitati(ca veneau toti baietii din clasa) asta e un croseu de stanga. cu cine sa ma bat mai intai, daca ala era capetenia? noroc ca s-a mutat in a saptea.

timpul le-a rezolvat pe toate, ala e un ratat...pe ceilalti i-am avut usor usor la mana, ca nu invatau, si pt ajutor, am facut ce-am vrut din ei...cu unu', mare mare m-am si batut, numa' ca de data asta am fost doar eu cu el, adica nu a mai sarit nimeni in ajutorul lui...asta era repetent in al treilea an...era de 3 ori cat mine, dar furia mea a invins puterea lui.

ce-as mai putea sa povestesc de viata asta? sa va zic cum una din gastile astea de elevi au jefuit o vecina in varsta de-a mea, si pt ca femeia nu avea decat 100 de lei la ea, ei i-au zis "data viitoare sa ai mai mult"?

cert e ca depinde mult educatia copilului si de sexul pe care-l are...daca ar fi fata, as astepta-o/proteja-o etc...am baiat insa...si mi-e teama rau de perioada aia in care toti simt nevoia de gasca/turma...sper din toata inima sa aiba prieteni adevarati, copii asa cum il vreau si eu pe-al meu.

nu sunt adepta non violentei pana la moarte...sunt cazuri cand aia nu-s oameni, nici dobitoace nu-s, pur si simplu nu pricep decat de legea celui mai puternic si atat.

Terry Irwing, sotia regretatului Steve Irwing a zis odata" multi parinti zic ca si-ar da si viata pentru copiii lor...ei bine eu ii iubesc in asemenea hal incat as si omori pentru ei". exact si eu la fel. am vazut prea multe ca sa mai cad pe spate la politica asta cu non violenta...am vazut ca nu numai fetele se iau cu japca...am vazut baiat/barbat incjurat de altii, el prins la mijloc, si aia dadeau in el cu bate de basball...urletele aluia nu am sa le uit in veci...se intampla ziua in amiaza amare, plin full bulevardul de oameni, in Buzau de data asta...aici mi-am facut liceul...si nimeni n-a facut nimic. nu stiu cum a scapat omul ala, dar a reusit pana la urma sa sparga cercul si a fugit.

tot pe strazile buzaului am vazut pentru prima data in viata mea si o tranzactie de droguri...pe acelasi bulevard...pe acelasi bulevard, tot cu aceeasi asistenta, ba chiar eram o gasca de fete, uneia dintre noi i-a pus unul cutitul la gat sa-i dea lantisorul.

si mai am amintiri de-astea.

toate au o limita...si bunul simt, si increderea in justitie, politie, in stat, etc. cand ai facut tot ce s-a putut si aia continua, pey atunci vb si pe limba lor. pentru copilul meu, ca sa-l apar, as face intr-adevar, orice.

Mergi la inceput