scolile din ziua de azi...violenta...anturaje rele

Raspunsuri - Pagina 5

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns dov spune:

aia de erau organizati in gasti...majoritatea veneau din familii de alcoolici, vai de mama lor...erau tinuti in campul muncii pentru ca pe vreama aia nu aveai voie sa fii somer(daca va aduceti aminte).

cei buni din clasa mea, si eram fo 11-12 varfuir...pey toti am facut facultati:profesori, avocati, doctori, economisti, marina militara.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns viviana spune:

Da, Dov ai pus punctul pe I specificand ca erau, saracii, proveniti din famiili dezbinate, familii in care nu au vazut altceva si care nu au fost in stare sa le dea educatie.

Dar cand intamplari de care povestesti tu au loc in scoli cu anumite standarde unde copiii provin din familii solide se schimba problema.

Daca privesti in sus si nu simti invidie, daca privesti in jos si nu simti dispret, atunci esti un om deosebit
vivi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns LauraNicole spune:

Citat:
citat din mesajul lui sorana

Citat:
citat din mesajul lui loryi1974

Citat:
citat din mesajul lui LauraNicole

Citat:
citat din mesajul lui loryi1974

Citat:
citat din mesajul lui LauraNicole

Loriy,citeste te rog cu atentie!Nu am afirmat ca toti erau asa ci am spus ca MULTI dintre ei.

Life is something precious so enjoy it and try to take what s good from it!

Laura,eu incerc sa te inteleg prin prisma problemelor prin care ai trecut,poate te-a terorizat vreun copil din asta.Ce mare diferenta este intre "toti" si "multi"?In tara asta,au fosr/sunt sute de mii de profesori/doctori/ingineri,iti dai seama ca nu mai vorbim de scoala,vorbim de centru de reeducare,daca multi din acesti copii ar fi rai.
Copiii de care vorbesti erau copii normali,dublu controlati in sensul ca daca faceam tampenii afla tot orasul si parintii nostri erau tocati la orice sueta.Nu dintre ei proveneau batausii scolilor.Noi eram intr-o competitie acerba si nu ceream fisa completa cu ocupatiile parintilor etc.
Mai degraba as lega agresivitatea copiilor nu de bani ci de relatiile care exista in cadrul familiei.Un copil dintr-o familie cu posibilitati mari nu este un copil rau doar pentru ca s-a nascut intr-o astfel de familie.Dupa cum nici nasterea intr-o familie saraca nu garanteaza cumintenia.Importante sunt relatiile reale existente intre mama,tata si copii.
Inca o data ,eu nu am trecut prin probleme majore si nici nu am auzit de povesti de genul asta in clasa a saptea.Recunosc asta ,poate sunt o norocoasa.Dar nu cred ca sunt singura de acest gen...Sincer,la 12 ani cati aveam in clasa a saptea erau relatii normale ,cu certuri uneori,dar care nu au degenerat niciodata in ceva grav.Relatii normale cu toti copiii ,indiferent de statutul social,mai degraba gasca,daca imi permiti sa o numesc astfel,era alcatuita pe criterii de intelegere,nu pe statutul social al parintilor.
Chestia asta cu burghejii nenorociti care terorizeaza clasa muncitoare

Draga mea,am impresia ca vorbim doua limbi diferite!Nu am facut nici o diferenta intre clase si niciodata n-am afirmat ca m-as trage dintr-o familie saraca si de aceea blamez burghezii.Din familie de burghezi era si bunica mea,mama tatalui meu .
Si dah , este o foarte mare diferenta intre TOTI si MAJORITATEA.Vrei sa-ti dau nume?Pot face si asta desi au trecut ceva ani de atunci.Vrei sa-ti spun numele(numarul )scolii?Pot face si asta .Eu nu am generalizat asa ca te rog ca nici tu sa nu o faci.
Si daca crezi ca am eu ceva cu biata clasa napastuita de "burghezi" atunci cum se face ca si Simali si multe altele au trecut prin chestii similare la scoli diferite?
Oricum , am deviat mult de la subiect si n-am vrut decat sa arat ca si pe vremea noastra se intamplau multe.In rest , putem discuta pe PM cat doresti.

E foarte posibil sa vorbim doua limbi diferite.Probabil nu inteleg eu ce vrei sa spui cu afirmatia ca multi/majoritatea dintre batausii/nenorocitii scolilor au fost /sunt copii de doctori/ingineri/profesori.
Nici partea cu burghejii n-ai inteles-o prea corect.Nu m-am coborat in strafundurile istoriei ,ma refeream doar la apucaturile PCR in relatiile cu uncitorii si ,nu bughezii na ,intelectualii.
Nu stiu ce ar demonstra niste nume postate pe net.Eu nu ma indoiesc ca ai trecut printr-o experienta traumatizanta,deci nu ai nimic de demonstrat in privinta asta.
Partea cu generalizarile,hmmm,parca si aici vorbim limbi diferite.Tu cand rostesti "majoritatea" in general nu la subiectul asta ,ce intelegi prin majoritate?Nu e forma de generalizare?
Eu nu ma indoiesc nici de alte experiente urate din anii scolii,dar ,in general,oamenii au tendinta sa povesteasca lucrurile urate prin care au trecut,de aceea vezi aici in majoritate povesti traumatizante.Ca la stirile de la ora 5.Acolo nu se povesteste ca loryi1974 a avut o copilarie normala ci ce s-a petrecut cu x care a patitDar tu nu fi incantata de preponderenta acestui tip de povesti.Exista multi copii care au trait/traiesc o copilarie normala,cu certurile de rigoare,cu excluderile din gasca normale,dar acestia nu vor sari sa povesteasca aceste lucruri absolut firesti.
Ce faci tu aici este o forma de discriminare,impartind copiii pe criterii legate de posibilitatile materiale ale familiei si pe pregatirea profesionala.Sunt curioasa daca ii spui copilului tau acelasi lucru,adica sa se fereasca de copiii de doctori/ingineri/profesori.Sunt curioasa cum reactionezi daca acelasi copil isi alege o meserie din cele puse la coltul infamiei pentru ca reprezentantii lor nu stiu sa-si educe copiii.
In rest,numai de bine ,nu cred ca avem ce dicuta pe pm.

PS:IN Romania nu este OK sa agresezi sexual fete pe strada,dupa cum nici in Belgia spre exemplu nu este ok sa omori copiisau in Austria sa-ti abuzezi sexual fata.

Intamplator (sau nu) o cunosc pe Laura As putea spune ca imi e prietena. Eu sunt inginer, parintii mei sunt ingineri
Laura a spus chestia aia in sensul "erau copii de familii bune" adica "erau copii la care nu te-ai fi asteptat sa faca asta" si tot Laura a spus "e vina parintilor". Cu alte cuvinte poate ca la vremea respectiva nu a fost crezuta pentru ca vorbea de copii ... intangibili, copii de familii bune care au facut lucruri rele ... dar cine sa o creada pe ea, versus "copilul lu' domn' doctor".
Cam despre asta e vorba - despre a judeca fapta in sine si nu cine este cel care a comis-o sau cel care o reclama ...
Tie, cunoscand-o poate doar din mesajele de la acest subiect, ti se poate parea dura. Dar ... fetita ei e foarte cuminte (prea cuminte?) si poate de-asta e Laura leoaica
Si sunt chiar convinsa ca Laura nu are ceva cu meseria in sine. La fel cum sunt convinsa ca nu-i spune fetitei cine-i bun si cine-i rau pe criterii de gen meserie.

Sorana si Monica (6 ani)

Daca imi erai sora geamana si nu intelegeai mai bine ce am vrut sa zic !
Asa e , nu imi invat copila cine e bun si cine nu e ci am invatat-o cum sa discearna si,credeti-ma,chiar o face .Nu i-am ales niciodata prietenii ba chiar una dintre prietene i-a fost o fetita care ramasese de doua ori repetenta si ajunsese la 13 ani tot in clasa a5a dar intrand in casa noastra,incepand sa petreaca mai mult timp cu Alexa,s-a schimbat mult in bine .
Si dah , m-am referit la parintii de "familii bune" de la care chiar nu te-ai fi asteptat la asa ceva din partea lor .
Cum imi apar copila?Am invatat-o sa ii evite pe cei violenti si sa-i ignore pur si simplu sau,cand este lovita de vre-un idiot,daca nu merge faza cu discutatul cu dirigintele sau cu directoarea scolii care sunt obligati prin lege sa-i asigure protectie copilului meu , atunci sa raspunda cat poate .Am invatat-o sa aiba incredere in ea,sa nu mai creada ce spun niste tampite care n-au ce face decat sa rada de altii/altele .Am invatat-o sa se apere in functie de situatie!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Clover spune:

viviana, iti trebuie ochelari. Exista si clase unde fiica ta nu ar fi calul de bataie. De ce nu o muti tu la alta clasa/scoala? Daca ai impresia ca o calesti pentru viata te inseli amarnic. Nu este normal ca un copil sa planga fara sa se opreasca de 8 ori intr-un an si dupa urmatoarea minge data in cap poti sa o culegi din spital.

Daca eu scriu aici "viviana suge suge" e pentru ca tu mi-ai vorbit urat? Cauta alta modalitate de a o ajuta, ca prezenta nu va duce decat sa o indepartezi de tine si nu o sa iti mai spuna nimic.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns hope_deedee spune:

da...viviana...sunt de acord cu tine intr-u totul...la fel mai reactionez si eu uneori in anumite situatii...dar cred ca are dreptate si clover...m-am gandit mult la felul in care actionam si intr-adevar e cu 2 taisuri...ba copilul va fi prea perfectionist facand o adevarata tragedie atunci cand greseste ba se va gandi ca de fiecare data cand i se intampla ceva este numai vina lui...el trebuie invatat in oarecare masura sa se impuna sa aiba incredere in el si reactiile lui...trebuie sa te porti cu f mare intelepciune cu un copil pt ca asa va fi si el...si din greselile pe care le va face va invata lectii importante si va capata experianta...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bird70 spune:

Viviana,
imi pare rau de fetita ta, cat de greu trebuie sa-i fie sa mearga zilnic la scoala sa indure umilintele celorlalti. Cred ca ai gresit enorm dand vina pe ea atunci cand copilul ala a scris pe tabla. Si cred ca impotenta ta de-a asigura un mediu safe in care copilul tau sa se simta bine si sa infloreasca te face sa minimalizezi abuzul la care este supusa. Nu zic ca e vina ta ca scolile sunt cum sunt, dar tu ca parinte esti pus in situatia de-a privi cum copilul iti este terorizat la scoala si ai 2 variante, ori te apuci sa lupti pentru siguranta si linistea la care coplul tau ARE DREPTUL, ori minimalizezi si dai vina pe ea ca sa poti dormi tu linistita.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dalina2x2 spune:

Citat:
citat din mesajul lui hope_deedee

vedem peste tot la tv in ziare radio pe strada copii abuzati...de alti copii...sa fim seriosi. cum era pe vremea noastra? e sigur sa_ti dai copilul la sc in vremurile astea? nu ai de ales. dar cum il poti feri de tot ce se intampla acum si cum il ajuti sa ia decizii bune? cum ar trebui sa abordam sau sa influentam intr-o oarecare masura anturajele in care intra copiii nostrii, pt ca de aici pleaca totul...
mi se pare un subiect care merita discutat...vad la tot pasul parinti care sufera din cauza acestor lucruri.parinti dezamagiti de caderile copiilor lor...parinti care se intreba daca e vina lor...unde au gresit sau ce nu au facut...e trist dar se intampla asta...si cred ca e spaima fiecarui parinte,pt ca oricat de bine te straduiesti sa-l educi cat mai bine,ca la carte...e destul ca doar cateva persoane cu influenta proasta sa schimbe totul treptat intr-un mod discret si f siret...

aaa.. da?
dati-mi voie sa-mi spun si eu parerea de cadru didactic (si ma refer strict la comportamnentul copiilor in scoli, nu in afara lor, cand responsabili sunt parintii.. in cea mai mare parte.)
Pe vremea noastra, cand stiai ca-ti primesti bobarnacele de rigoare de la profesori, de la diriginte, chiar de la director.. nu-ti mai ardea de "rebelisme" dinastea, nu-ndrazneai sa te atingi de colegi.
Nu vreau sa va povestesc ce atitudine au azi elevii fata de profesori.. ce ne mai miram ca se comporta asa unii cu altii?...
Copiii de azi nu au frica de nimic. Nici macar de Dumnezeu, asa cum am fost noi educati de bunicii noastri macar, daca parintii erau prea "comunisti". de rusine nu mai vorbesc, ca-s multi parintii care nu mai cunosc termenul, d-apoi pruncii lor!
Imi pare tare rau pentru fetita ta, ea e una din victimele a ceea ce am scris..
E dureros.. copii finuti, cu "stofa" buna sunt deteriorati (fizic sau nu) de pleava... E chiar trist!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns columbiana spune:

Citat:
citat din mesajul lui dalina2x2

Citat:
citat din mesajul lui hope_deedee

vedem peste tot la tv in ziare radio pe strada copii abuzati...de alti copii...sa fim seriosi. cum era pe vremea noastra? e sigur sa_ti dai copilul la sc in vremurile astea? nu ai de ales. dar cum il poti feri de tot ce se intampla acum si cum il ajuti sa ia decizii bune? cum ar trebui sa abordam sau sa influentam intr-o oarecare masura anturajele in care intra copiii nostrii, pt ca de aici pleaca totul...
mi se pare un subiect care merita discutat...vad la tot pasul parinti care sufera din cauza acestor lucruri.parinti dezamagiti de caderile copiilor lor...parinti care se intreba daca e vina lor...unde au gresit sau ce nu au facut...e trist dar se intampla asta...si cred ca e spaima fiecarui parinte,pt ca oricat de bine te straduiesti sa-l educi cat mai bine,ca la carte...e destul ca doar cateva persoane cu influenta proasta sa schimbe totul treptat intr-un mod discret si f siret...

aaa.. da?
dati-mi voie sa-mi spun si eu parerea de cadru didactic (si ma refer strict la comportamnentul copiilor in scoli, nu in afara lor, cand responsabili sunt parintii.. in cea mai mare parte.)
Pe vremea noastra, cand stiai ca-ti primesti bobarnacele de rigoare de la profesori, de la diriginte, chiar de la director.. nu-ti mai ardea de "rebelisme" dinastea, nu-ndrazneai sa te atingi de colegi.
Nu vreau sa va povestesc ce atitudine au azi elevii fata de profesori.. ce ne mai miram ca se comporta asa unii cu altii?...
Copiii de azi nu au frica de nimic. Nici macar de Dumnezeu, asa cum am fost noi educati de bunicii noastri macar, daca parintii erau prea "comunisti". de rusine nu mai vorbesc, ca-s multi parintii care nu mai cunosc termenul, d-apoi pruncii lor!
Imi pare tare rau pentru fetita ta, ea e una din victimele a ceea ce am scris..
E dureros.. copii finuti, cu "stofa" buna sunt deteriorati (fizic sau nu) de pleava... E chiar trist!

_
Dalina, mami de minuni gemenute Anita & Miriam (29.06.2006)
Albumele noastre
Suntem maricele

"Nu crede in miracole. Bazeaza-te pe ele!"

pe vremea mea era mai bine. pe linga bobirnace mai primeam si cite un aratator peste palma (de ni se inrosea palma), si uneori cite una peste cap; vaaiii, ce bine era pe vremea aia, si ce respectati erau domnii profesori; iar elevii nici nu cirteau; huliganii de azi! pe eiiiii

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns simali spune:

Citat:
citat din mesajul lui viviana

De cativa ani de zile generatiile sunt din ce in ce mai agresive. Sintagma “pe vremea noastra era la fel dar nu se spunea” nu este absolut deloc adevarata – nu ma refer la cazuri izolate.

In cazul meu este taman pe dos. Daca "pe vremea mea" scoala era etalonul agresivitatii la baiatul meu la scoala lucrurile stau taman pe dos. Recunosc insa ca, fiind eu insami victima, am stiut unde sa ma uit cand vizitez o scoala, am inteles mult mai mult decat poate intelege cineva care nu a avut probleme cat de important este un mediu in care adultii fac tot ce pot (nu numai mimeaza) pentru a avea un climat propice invatarii.

De exemplu, intr-una din scolile vizitate (care era cea mai aproape de domiciliul nostru) vad un baietas de cam 9 ani pitit dupa un stalp. Am crezut ca se joaca, dar copilul nu iesea de dupa stalp. Il intreb "tu ce faci aici" si-mi raspunde ca acolo sta mai toate pauzele pentru ca-l bat niste colegi. Treceau pe langa el invatatoare, a trecut si directorul, dar NIMENI nu s-a aplecat sa cerceteze mai indeaproape drama acestui copilas nevoit sa se ascunda in fiecare pauza. Puneti-va voi, adulti in locul lui si imaginati-va ca in fiecare zi, cand veniti la locul de munca v-ati duce cu teama ca un coleg va va agresa si ca atunci cand pleaca seful din birou ati fi nevoiti sa fugiti cat mai repede intr-un colt retras pentru a va scapa pielea sau pentru a va feri de umilinte. Va puteti imagina o secunda nivelul de stres si umilinta la care era supus acel copilas? Sa-i mai ceri si performanta scolara? Trebuie sa fii nebun.

Cand am vizitat scoli m-m dus in pauze si am stat sa ma uit la copii; si sa stiti ca se vede cand o scoala e condusa cum trebuie, de un director/directoare responsabil si prezent. Se simte in totul. De la florile de pe pervaz pe care nu le darama nimeni pana la comportamentul copiilor (copiii se joaca, se alearga, se imping poate se mai si incaiera cate putin dar nu vezi victime clare si mai ales nu vezi umilinte clare, care sar in ochi si unui orb). Desigur mai conteaza si cartierul in care este scoala. Calitatea copiilor "arondati" este foarte importanta.

"Calea de mijloc este calea ZEN"

Alice

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns simali spune:

Citat:
citat din mesajul lui bird70

Viviana,
Cred ca ai gresit enorm dand vina pe ea atunci cand copilul ala a scris pe tabla.

Cea mai mare greseala pe care o poate face parintele unui copil victima a unui abuz este sa-l invinovateasca pe acesta. Sa-i spuna ca e slab, las, fraier ca plange, bleg ca se ataca, ca de ce nu face aia si ailalta, etc.

Copilul- victima nu a facut nimic nimanui. El s-a dus la scoala sa invete nu sa se ia la bataie. El este cel care procedeaza corect. Tu cand il faci vinovat nu reusesti decat sa-i adancesti prapastia in care deja este. El deja se detesta ca nu poate sa riposteze si, urmare a umilintei indurate se considera un nimeni. Daca parintii il invinovatesc (cat de putin) in loc sa-l laude ca a avut comportamentul corect pentru secolul 21 copilul va percepe in subliminal mesajul "sunt o toanta, merit sa fiu tratata astfel de colegii mei; mama ar prefera sa aiba un copil ca agresorul meu si nu unul ca mine".

Tu, parintele, cand iti invinovatesti copilul, te pui in realitate, fara sa-ti dai seama, de partea agresorului iar copilul se va simti lovit in ceea ce are mai de pret in viata: increderea ca famlia lui il iubeste asa cum este si va face totul pentru a-l ajuta sa creasca frumos si in siguranta.

Si daca vrei sa faci cu adevarat ceva: muta copilul din mediul agresiv. Da-i sansa sa-si inceapa iar viata in alta clasa, in alt mediu, undeva unde nu mai este cal de bataie. Cu experienta acumulata in mediul ostil va sti sa supravietuiasca mult mai bine printre colegi noi.

"Calea de mijloc este calea ZEN"

Alice

Mergi la inceput