prima data la olita

prima data la olita | Autor: roxanalucia

Link direct la acest mesaj

buna. eu am un baietel de 1 an si 2 luni. nu stiu cum sa fac sa il pun pe olita, cum sa incep. soacra mea spune ca e deja tarziu, ca ea a inceput la 6 luni.... pt mamele noastre cred ca a fost mai greu, ca ele voiau sa scape de spalat scutece... noi ne bazam mult pe pampersi... dar vreau sa incep cu olita, problema e ca nu stiu cum sa fac. ma puteti ajuta cu idei? multumesc mult!!

roxana, mami de bebe Victor Costin (13.03.2008)
Victor
botez Victor

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns d_melli spune:

Roxana eu l-am pus la 2 ani ca atunci am considerat ca ne puteam intelege cat de cat si la 2 ani si jumatate am scapat de scutece.Eu personal nu sunt adepta pusului pe oala de la o varsta mica , in nici un caz de la 6 luni.

Cel mai destept intotdeauna cedeaza!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mexxa spune:

Roxana noi tot la 2 si putin am inceput cu olita.Si in 2luni am scapat definitiv de pampers atat ziua cat si noaptea.
Am mai avut cteva tentative inaintem dar nu sa putut.

Sper sa iei decizia cat mai potrivita!!!

, mamica lui Bibi cel poznas

www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=1ef71c31e57548078a4340" target="_blank">Povestea noastra
www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=88028d9eaeae0f93a00846" target="_blank">Emma, un inger ce nu il vom uita niciodata....

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Luna1 spune:

A mea la un an si 9 luni nu stie ce e aia olita. Ah, ba da, e una prin baie, o tot arunca ea dintr-un colt intr-altul.

Pentru a pune un copil pe olita trebuie in primul rand sa observi daca e pregatit. A fi pregatit inseamna sa vezi ca stie cand a facut pipi sau caca, ca iti da semne, vine se trage de pampers si semnaleaza cumva asta. Pasul urmator este sa fie in stare sa anunt inainte sa faca. Asta din cate stiu eu se intampla de obicei dupa 2 ani. Exista si exceptii insa rare.

A mea abia dupa ce face zice ca a facut si nu tot timpul. O voi lasa pana e vara cum trebuie aici si apoi o voi lasa fara pampers de cateva ori pentru a se uda si a simti exact ce se intampla. Asta pe la 2 ani. Apoi voi vedea cat de pregatita este si daca intelege, daca nu voi relua operatiunea olita anul viitor in primavara.

Mamica de stelute Cosmin (30 iulie 2001) si Adelise (11 august 2007)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roli25 spune:

Roxana, la primul copil si eu credeam ca daca il pun dupa 1 an pe oala, vom scapa de pampers in jur de 2 ani. Gresit, ne-am chinuit amandoi inutil. A renunat de pampers doar cand a constientizat, cand a avut controlul sfincterului si a decis singur...adica abia la 2.10 ani mi-a cerut intr-o dimineata chilotei si dupa 2 saptamani nu a mai scapt pe el.
Acum, experienta imi spune ca al doilea copil, care are 1,4 ani, va fi pus pe oala ceva mai incolo. Are olita, il vede pe frate-sau, sper sa aiba drumul netezit.

Roli mami de Andrei (16 ianuarie 2008) si Marc (9 iunie 2006)

www.flickr.com/photos/14037522@N04/sets/72157603790736786/" target="_blank">ANDREI
www.flickr.com/photos/14037522@N04/sets/72157603794082565/" target="_blank">MARC
www.flickr.com/photos/14037522@N04/2472556291/in/set-72157604930822343/" target="_blank">VACANTELE NOASTRE IN 4
BAIETII MEI IUBITI

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Androix spune:

E deja tarziu? Foarte tare soacra ta, si ce crede ca o sa se intample daca ai ratat startul? Sa nu te superi pe mine, glumesc si eu, m-a distrat formularea "deja tarziu"...
Parerea mea este ca e prea devreme nu deja tarziu.
Se discuta AICI si tot in cadrul acelui topic gasesti inca un link cu aceleasi discutii pe multe pagini, ai ce citi

www.flickr.com/photos/bijuteriiunicat/" target="_blank">Creatiile mele
SPRING SALE!!!

Andreea mama de Filip si Georgia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns oanamada spune:

Androix! na ca am si eu cartonas dar al meu e mai spalacit decat al tau! Sic!

Roxana, hai sa-ti spun cum e la noi! I-am luat olita la 6 luni...sperand ca poate o tentez incet incet. A stat pe ea prima data pe la 8 luni...pana atunci a refuzat!La olita fac pisu toate papusile, bebelusul animalele, dar ea "nu beaaaaa" (nu vreaaaa). Am renuntat pentru ca odata ce a inceput sa plimbe oala prin casa...a devenit un obiect de joaca si s-a sistat orice incercare de facut pisu pe ea!
Am lasat-o in pace pana acum 4 zile cand i-am luat adaptor de wc (colac din acela micut ..frumos colorat!). Am chemat-o pe fetita prietenei mele care are 5 ani si am pus-o sa faca pisu la wc-ut! ca sa vada si fi-mea....a vazut! Am vrut s-o pun pe colac....nuuuuuu...nu beauuu...ok! Acum 2 zile imi spune foarte senina, dimineata cand se trezeste ca ea "bea wc-ut" (vrea )...o suta de metri garduri...scos repede pampers...pus copil pe wc...deschis apa la chiuveta, "descantat si cantat" si copil facut pisu....concluzia ei "wc-ut papa pisu!" (stiu nu suna frumos, dar e haios!) Lucrurile merg bine, cere din doi in patru, dar cere...pentru mine este o victorie. Concluzia mea..nu forta copilul de dragul soacrei...cred cu tarie ca daca vrea vrea, daca nu vrea aleluia! Astepti pana vrea! Incearca sa-l admenesti cu ceva care sa-l atraga la locul respectiv...la noi merge cu hartia igienica cu ursuleti...rupe din ea...intr-una si cu faptul ca face pisu la wc-ut precum Cristinica, fetita prietenei mele. Nu lasa oala sa se transforme in obiect de joaca ca gata, ai pierdut batalia!
Succes!

Oana siCati mica (1 an si 8 luni)

CATI POZE NOI

Povestea iepurasului Bocanila

"Poate ca pentru lume esti doar o singura persoana, dar pentru o anumita persoana esti întreaga lume."

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roxanalucia spune:

multumesc mult pentru raspunsuri. asa ma gandeam si eu, pentru ca el nici nu intelege ca face pipi sau altceva, asa ca nu stie nici pentru ce este olita. am mai citit ca daca incep prea devreme o sa am apoi probleme mai tarziu, ca o va refuza multa vreme... oricum, merci mult si numai bine.

Victor
botez Victor

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roxanalucia spune:

androix nu mai stiu exact daca asa s-a exprimat soacra mea... oricum, eu am exprimat dezamagirea ei ca inca nu am inceput cu olita... nu are cum sa fie tarziu, ca doar nu inseamna ca va face in pampers toata viata multumesc pentru link

oanamada... am patit deja faza cu olita transformata in jucarie...era una gen scaunel... am luat alta care sta in baie si se mai aseaza pe ea cand ma vede pe mine pe wc... dar cred ca un colac pt copii e o idee buna.
va multumesc tuturor!
Victor
botez Victor

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns discordia spune:

fetita mea are 1 an si o luna si i-am cumparat olita cand avea 4 luni. atunci o puneam doar asa sa se obisnuiasca cu olita si chiar a facut de cateva ori. pe urma eu a trebuit sa plec doua luni cu serviciul, perioada in care veneam doar in week-end acasa si nu mai aveam timp sa o pun pe olita, apoi a venit iarna si am zis sa nu ii fie frig copilului, si asa am ajuns acum cand daca o asez pe olita se ridica dupa ea, nu o vede ca pe un obiect de joaca, nici nu se sperie de ea, pur si simplu o ignora. Am hotarat sa mai astept pana in vara cand va fi foarte cald si o voi putea lasa fara pampersi, sa se ude sa vada cum este cand sta uda. Ea devine agitata dupa ce face caca, nu suporta sa stea murdara la curulet, si asa imi dau seama cand face ceva in pampers. De aceea sper sa se obisnuiasca repede fara pampersi si sa scapam cat mai repede de ei.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Nicolest spune:

Uite un articol despre "operatiunea olita".
http://www.desprecopii.com/info.asp?id=437
Eu nici nu ma gandesc sa pun copilul pe olita mai devreme de 1,4 - 1.6 ani. Mi se pare pierdere de timp. Pana nu constientizeaza ce face in pampers si pana nu e capabil sa poata sa se abtina putin pana pregatesti olita nu cred ca e cazul sa incerci sa stresezi copilul.
Si parerile bunicilor chiar nu conteaza nu v-ati prins ca sunt total depasite uneori chiar aberante!!!
Ieri alerga o babeta dupa mine si insista sa-i pun copilului caciula in cap ca de... e frig si raceste ca ce nepotu-sau avea caciula cu urechi si gluga peste....off topic scuze.

Mergi la inceput