prima data la olita
Raspunsuri - Pagina 2
rasfatzata spune:
cand am inceput sa o invat pe fetita mea la olita avea 8 luni,eram tot timpul atenta cand facea caca si-i dadeam jos scutecul si o asezam pe olita sprijinadu-se de mine,cred ca i-a fost si ei mai usor si la fel pt mine ,asa ca la 1 an si 3 luni facea singura fara ajtorul meu (adica isi cauta olita si se punea singura)
luny spune:
Citat: |
citat din mesajul lui roxanalucia buna. eu am un baietel de 1 an si 2 luni. nu stiu cum sa fac sa il pun pe olita, cum sa incep. soacra mea spune ca e deja tarziu, ca ea a inceput la 6 luni.... pt mamele noastre cred ca a fost mai greu, ca ele voiau sa scape de spalat scutece... noi ne bazam mult pe pampersi... dar vreau sa incep cu olita, problema e ca nu stiu cum sa fac. ma puteti ajuta cu idei? multumesc mult!! roxana, mami de bebe Victor Costin (13.03.2008) Victor botez Victor |
la 6 luni pe olita?? dar in fund la cat a stat, fara sprijin, ca sa poata sta pe oala, la 4??
avem copii de aceeasi varsta..eu inainte de 1 an jumate nici nu ma gandesc sa stresez copilul cu olita, abia spre 2 ani sunt capabili sa-si controleze sfincterul, pana atunci este un gest reflex care poate face mai mult rau decat bine, eventual sa-i vina copilului sa faca si sa se inhibe ca nu e pe ola sau mai stiu eu ce..
Iubirea mea, MATEI CRISTIAN - Mufarina Pufarina!(16 martie 2008)
Life is to precious to worry about stupid Shit!
florinad spune:
Si al meu cel mic are un an si 8 luni, l-am pus de cateva ori dar fara succes. Singurul lucru pe care-l fac este sa-l ajut sa consientizeze momentul, adica atunci cand il vad ca se screme ii spun: Matei face caca, asa-i? Si acum dupa ce face imi spune ca a facut, uneori chiar in timpul procesului . Cand va fi cald si voi putea sa-l las fara pampers cu riscul de a se raci, voi incerca sa-l invat, voi avea si concediu si ma voi putea ocupa de el.
Pe cel mare l-am pus de la 8 luni, si cu caca nu am avut probleme. L-am prins chiar atunci cand facea si in momentul ala l-am pus pe olita si de atunci a facut pe olita. Insa atunci cand am mers la mare, statea mai tot timpul fara scutecel. Bineinteles ca nu zicea ca face caca (el avea reflexul acela, ca-l puneam pe olita si facea, nu ca-i trebuia neaparat) asa ca... facea pe jos... pe unde apuca..., vedeam cand ii iese pe sub pantalonasii scurti :)). Era hazliu, a facut odata in parc langa o bancuta, a trebuit sa-l luam in servetel . Buunnn, si dupa faza asta si-a dat seama ca e mai usor daca face asa, nu mai merita eforul sa stea pe olita... Asa ca am revenit la pampers. Asta era la un an. Inainte de doi ani am zis ca sa incerc din nou, cu alta metoda (acuma degeaba statea pe olita ca nu se intampla nimic): sa-l las fara pampers sa se simta murdar. Si dupa vro saptamana de sters pisu prin toata casa am ales intre a-mi mirosi toata casa a pisu sau a reveni la pampers. Asa ca am revenit la pampers. La 2 ani jumate mi-a spus intr-o zi: "Mami, nu crezi ca pot sa fac pisu pe floarea asta?", Eu:"Nu cred!" Si a facut, si-a dat drumul, controlat. Ei, atunci a fost momentul. De atunci o perioada ii spuneam eu sa merga sa faca pisu, din doua in doua ore, apoi mai rar, dar s-a invatat. Noaptea foarte rar i s-a intamplat.
Asa ca, parerea mea, daca dispui de rabdare si timp, poti sa incerci si poate vei rausi, dar sansele sunt mai mici acum... depinde de copil. daca insa nu dispui de ambele, mai bine asteapta, urmareste si vei vedea semnele.