Dulceturi si papanasi de sept-oct 2007 (300)
Raspunsuri - Pagina 18
mihailescu teodora spune:
Iar m-am luat cu altele si-am uitat de Piciulika mea draga!
Michael e adorabil
,dar tu stii asta!Radu e un sot si-un tata extrem de fericit cu asa comori acasa!
Vacanta voastra a fost de vis!!!!!!Mi-e dor de concediu si de relaxare!
Teodora ,cea mai fericita
de
Mihnea Andrei(17.10.2007)
Mihnea
www.flickr.com/photos/21367727@N02/" target="_blank">Papanashul meu iubit
Mihnea in actiune
Povestea nasterii
Yaia spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui papanash Yaia, cum mai e Tudor ? |
Binisor, multumesc! I-am raspus si lui Ali, a vomat ieri seara, dupa ce toata ziua fusese ok. Si de dimineata a facut kk moale-apa. Si mananca mai putin, dar in rest ai zice ca nu are nimic.
Azi ar fi avut ceva serbare la gradinita, cu inghetata. O ratam!

==================================
Irina, mami de Tudor Cristian (08.10.2007)
Poze
papanash spune:
Slippers, s-au dus azi niste prieteni, unii au plecat ca era coada mare, pe unul l-a refuzat ca avea miopie avansata, altii se duc maine.barbatul meu a stat de la 8 la 12 sa-i vine randul la recoltare 
ce sa zic, eu cred ca rezolvam, merci de intrebare.
............................................................
Mama de papanas Andreiutz
( 02.10.2007 )
www.flickr.com/photos/23756759@N04/2543804427/in/photostream/" target="_blank">Ghighi-poze
Ghighi- filme
| citat din mesajul lui slippers76 Mihaileasco, vaz ca esti in mare forma ![]() Va multumesc in numele husband-ului pentru urari ![]() Ana, mami de Miruna (16.05.2003) si Vlad (01.09.2007)Pozele noastre le gasiti pe Flickr/contacts |
Draga mea,de la Vanish-ul ala de frecat covoare mi se trage!

Pe la 01 azi noapte frecam covorul din sufra,ca mi se parea ca are un miros ciudat
de
Mihnea Andrei(17.10.2007)Mihnea
Mihnea in actiune
Povestea nasterii
Yaia spune:
| citat din mesajul lui slippers76 Yaia, daca o luati direct spre Ploiesti nu va e in drum carrefour-ul. Eventual cel de la Ploiesti. Mai studiez problema... |
Deci nu ne e in drum...dar macar e aproape si nu intram in Bucuresti?
Si eu incerc sa gasesc o solutie, sa nu ma puna berbantul sa car scaunul asta dupa noi...
Poze
Piciulika spune:
| Citat: | ||||
citat din mesajul lui carpatina
Ai sucit-o si invartit-o pana ai uitat sa zici reteta |
Mey, nu am uitat, ci tzin secret!!!
Sper s-o fi gasind di taaati la Bucuresti: chiar branze de astea cashcavalesti. Cele mai bune fondue sunt din combinatzii de diverse tipuri - si-s muuulte mixuri.
(N.B. Branzarul il dau, ca face treba buna - adica branza. Ca altfel e cam batraior...
No cea mai simpla, LEVEL 1:
Fondue mic - pt 2 persoane
350 g Emmentaler, 2-2.5 dl vin alb, ½ linguritza amidon, 2-3 linguri tarie (de cirese, ideal), piper, nuca muscat, (eventual sare, depinde)
Freci caquelonul (ceaun de ceramica) cu un catzel de usturoi - potzi lasa usturoiul inuantru in fondue. Razi branza pe razatoarea mare si o pui cu vinul in caquelon. O topesti incet, la foc mic si amestecand continuu. Cand e lichida, adaugi amidonul dizolvat in tarie si apoi piperul si muscatul. Servesti* atunci, pe rechaud, sa ramana cald.
(*Incingi cubuletze de paine mai veche, de vreo 2 zile (sa nu sa sfarme/cada inauntru. Noi mai incingem si cu champignoane sau rosiutze mici tip cherry...
Daca nu ai furculitzele lungi pt fondue, nu-i bai, dar un rechaud / arzator cu alcool tot iti trebuie sa mentzii branza topita, dar sa nu se arda pe fund...
http://en.wikipedia.org/wiki/File:Full_cheese_fondue_set_-_in_Switzerland.JPG)
Pentru LEVEL 2:
- clasic e cel Moitié-Moitié (4 pers.)
800 g Freiburger Vacherin, 500 g Gruyere + 5 dl vin alb + restul restul (le dublezi)
- Appenzeller (4 pers.)
300 g Emmentaler, 400 g Appenzeller + restul
Si apogeul:
- Maison
380 g Gruyère mi-salé, 140 g branza de Raclette, 140 g Fribourger Vacherin "Classic", 140 g Vacherin "Selcet" + restul
(Cu amidonul legi cat trebuie - depinde de cat de fluide sunt diverse branze odata topite)
No, Carpatino, m-am achitat?
Nu m-am tras pe fund, dar nu vreau sa ma gatuie Rox ca-i pute casutza atunci si a doua zi de moori! Si poate de fapt ea nu se da in vant dupa fondue - ca-i mereu asa: you love it or you hate it! Nothing in between.
Ah, Rox, Marca Gerber are mixuri de-a gata, bunutze in comertz - nu stiu daca vara s-or gasi... De vrei, pun pe posta! Zau!
Piciulika, mami de Michael (8.10.2007) www.unserbaby.ch/geomo/content.html" target="_blank">
Situl lui Michael - parola o stim toate
Yaia spune:
| citat din mesajul lui slippers76 Si noi am varsat toata noaptea, tot din cauza de tuse... |
Off...sanatate si voua, sa scapati repede!
Poze
Yaia spune:
| citat din mesajul lui slippers76 Yaia, smecta nu te ajuta cu nimic in caz de voma. Doar strange scaunul. Si mai e si scarbos de inghitit. Abia i-am turnat pe gat niste smecta "machiata" bine cu lapte fara lactoza aseara. |
Stiu, dar nu a mai vomitat de ieri seara. Smecta pe pt. diaree. Si vreau sa-l dizolv doar in putina apa, sa-l dau cu seringa si apoi sa-l las pe Tudor sa bea cei 250 ml de apa...ca in Poveste prostia omeneasca, se face mamaliga in burta!
Poze
Piciulika,
Verisoara din Elvetia i-a adus cadou de casa noua sora'mi un set de vase ceramice, inclusiv lampa + branza fondue gata preparata!O nebunie,nu alta
Am retinut retetele tale!
de
Mihnea Andrei(17.10.2007)
Mihnea
Mihnea in actiune
Povestea nasterii
Yaia spune:
Oare gravidutele Isa13belle si ramonarosca au nascut? Ca le-au trecut DPNurile...
Poze

Miruna (16.05.2003) si